הוזמנתי לביקור ב"מתוקה", רשת קונדיטוריות, שלאחרונה פתחה סניף חדש ומתוק במיוחד בקניון G בכ"ס. הרשת נפתחה ע"י הקונדיטורית מירי ארזי, שגם היא מתוקה בפני עצמה, ובעלה, שוקי, ב-1998, בנווה צדק בת"א.
כל מוצרי הקונדיטוריה המדהימים נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים. האמת, מרגישים את זה בטעם. לא היה דבר אחד שטעמתי שלא הורגשה בו האיכות נטולת הפשרות של "מתוקה". והטעם...וואוו, הטעם:
גם אגף המלוחים לא היה סתם "בורקס":
את הקישים לא טעמתי, אבל הם נראים בדיוק כמו כל שאר הדברים ב"מתוקה". מניחה שהם טעימים להפליא:
ועכשיו: לשוס!! ביכורי שבועות, ומתכון:
סבלנות, תכף תקבלו מתכון לבלינצ'ס מדהים, שמירי, בעלת הרשת, נתנה לנו באהבה, אבל קודם, התמונות של הבלינצ'סים המעולים שאכלנו, מתוקים ומלוחים.
התחלנו עם בלינצ'סים מלוחים מדפי אורז, איזה יופי:
הירוק: בייבי תרד בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים.
הכתום: בטטה, גבינת ברי, ועלי בזיליקום טריים.
הסגול: עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים.
הסגול, בעיניי, היה מענג:
אל הבלינצ'סים המעולים האלו התלוותה פלטת גבינות מעולות, שהיא חלק משירות של "מתוקה" שנקרא
ROOMSERVICE
השירות הושק בשנת 2004, והוא בנוי על קונספט של שיטת הגשה ייחודית הכוללת מגשי אירוח ארוזים, מזמינים ומפנקים, הנפתחים בקלות, והופכים כל אירוע לחגיגת טעמים נהדרים. השירות מתאים לישיבות במשרד, להרמת כוסית, למסיבות קוקטייל, ולכל אירוע אחר. טלפון להזמנות, למי שיבוא לו על הפינוק הזה: 1-700-723-723
ועכשיו, לבלינצ'סים שאני הכי אוהבת, המתוקים!! (-: קיבלנו צלחת עם שלושה סוגי בלינצ'סים:
אז מה היה לנו פה? בלינצ'ס קרם שקדים ופירות יער (אני לא מתעלפת על דברים מתוקים מדי, וזה היה טעים, אבל ממש מתוק. מומלץ לחובבי הז'אנר), בלינצ'ס במילוי שוקולד נהדר ואגוזים קלויים, והפייבוריט שלי, בלינצ'ס גבינה מהמם, עם צימוקים וגרידת לימון. הנה, עוד שניה מגיע המתכון שלו:
מתכון לבלינצ'ס גבינה מעולה, של רשת "מתוקה", באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי:
החומרים לבלינצ'ס (15 יח'):
2 ביצים מס. 1
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לטרוף בקערה את כל החומרים, עד עיסה הומוגנית, ולהוסיף 1 כוס קמח בתנועות קיפול. לערבב עד מסה קרמית וחלקה.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה, ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה. לשים לב, זה מוכן מהר, אז לא לגשת בינתיים לפייסבוק, זה ישרף (-:
להפוך בזהירות לצד השני ולטגן מעט.
הכנת מלית הגבינה:
לערבב בקערה עד לבלילה חלקה:
200 גרם גבינת דבורק או כנען יבשה
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
חצי מקל מגורד וניל אמיתי
גרידת לימון משני לימונים
להוסיף לבלילה 50 גרם צימוקים כהים.
את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצ'ס, ולגלגל כמו סיגר.
לחמם מחבת עם מעט חמאה, ולצרוב את הבלינצ'ס מעט מכל צד. אפשר לפזר אבקת סוכר על הבלינצ'ס המוכן או קינמון.
מבצע לשבועות על כל הבלינצ'סים: שני מארזי בלינצ'ס ב-59 ש"ח בלבד!!!
טעמנו שתי עוגות פס נהדרות, מחירן: 65 ש"ח.
הראשונה, עוגת גבינה ואוכמניות, מצויינת:
השנייה, עוגת מוס גבינה עדין, פנקוטה ליים, בשילוב מוס מנגו קייצי. העוגה מקסימה לאירוח, ולמרות שמנגו הוא לא הפייבוריט שלי, היא היתה "שווה":
ועוד אחת אהובה לשבועות, עוגת הפירורים, שנראה לי שאין אחד שלא אוהב אותה:
ועכשיו, עוד קצת על המותג הפרחוני הזה.
הפרח הוא הלוגו של המותג, ואפשר למצוא אותו בכל פינה ועל כל פריט בחנות. הוא מיוצר גם כעוגיות:
הוא נמצא על הכוסות:
על המפיות והסוכר:
על אריזות המתנה המקסימות:
וזה הזמן להגיד תודה למירי ארזי, על האירוח הלבבי, על המוצרים המעולים שהתענגנו עליהם, ועל הסניף הזה, של קניון G בכפר סבא, שנמצא עשר דקות מהבית שלי ((-:
ושיהיה לכולכם חג שבועות מאד מאד טעים ושמח!!!
כרגיל פוסט מעורר תאבון , שבת נהדרת שונית
השבמחקהתמונות שלך גורמות לי להזלת ריר אינטנסיבית. את רשמית מעוררת בלוטות הטעם הלאומית של תל אביב.
השבמחקאדי
גיא, שבת מעולה גם לך!! תודה (-:
השבמחקאדי, אני שמחה שזכיתי לתואר רשמי, ועוד ממך, קולינארי שכמוך (-:
השבמחקאוי...זה לא חוקי לשים פוסטים כאילה כשאני שותה קפה עם קרקר יבש....פשוט לא חוקי....
השבמחקמרינוש, זה בהחלט לא חוקי. גם אני מסתכלת על זה בערגה, במיוחד על הבלינצ'סים (-:
השבמחקעשית לי תאבון. מה אני עושה עם זה עכשיו? :)
השבמחקהולכת לחפש סניף פתוח של מתוקה, אפרתי (-:
השבמחקהיופי הזה שהבאת כאן בכזה שפע מעורר בי געגועים :)
השבמחקוכדי שתהיה לך הכתובת של הבלוג שלי - שמתי כאן בפרטי ההרשמה- מוזמנת!
עד לפעם הבאה- חג שמח ונשיקות
מיה
מיה, גם בלוג השוקולד שלך מעורר תיאבון (-:
השבמחקהיה כיף, בהחלט נתראה!! (-: