דילוג לתוכן הראשי

פיטר הומל. סטייקים מעולים, בשר משובח, קצב שהוא שף, מעדנייה נפלאה.










בשר.
נו, אתם יודעים.
אני אוהבת בשר. מאד.
סוג של קרניבורית, שיכולה לחסל סטייקים מעולים, 
אחד אחרי השני, כאילו אין מחר.

יש בשר "רגיל", יש בשר "טוב", ויש בשר "מעולה".
כשהוא מעולה, הוא גם שווה, משובח, מענג וטעים בטירוף.
כשהוא כזה, כל ביס ממנו יכול להשאיר אותי עם עונג מושלם לשבוע לפחות.
עד העונג הבא.
כשהקצב שלך הוא גם שף, והבשר מיושן ועשוי הכי טוב,
זה אפילו נפלא יותר.
כשהוזמנתי למעדנייה של פיטר הומל, לא תיארתי לעצמי שזו תהיה מעדנייה שמהרגע שאצא ממנה, ארצה לחזור אליה שוב. ושוב.
אין יום מאז שהייתי שם, שאני לא חושבת על אותם נתחים שהקצב-השף-האוסטרי הכין לנו, ובפי לא עולה געגוע:











הוזמנתי לערב אצל פיטר הומל במעדנייה. 
כבר כשהגעתי לשם, וראיתי איך זה נראה, 
ידעתי שהולך להיות ערב משגע:





פיטר, שף אוסטרי, (בתמונות עם סרגיי, יד ימינו), 
ערך לנו סיור במעדנייה, והסביר לנו על תהליך היישון של הבשרים,
שנעשה במקום.
קצת על פיטר הומל:

השף פיטר הומל עלה לארץ בשנת 1989 מאוסטריה ומיד הפך לאחד השפים המובילים בעולם המלונאות הישראלי.
הוא עבד במבחר מלונות מהטובים בארץ, ביניהם קראון פלזה ירושלים ומלון הנסיכה באילת.
עם נסיון בינלאומי של מעל ל-25 שנים ואהבה גדולה לבשרים,
החליט פיטר להקים מעדניית בשרים מיוחדת.
הוא עזב את אילת עם משפחתו ועבר לאזור השרון.
במעדנייה ניתן למצוא בשר משובח, וכמו שאומר פיטר:
יש הרבה קצבים, אבל פה הקצב שלך הוא שף.












אחחחח, המותרים הטובים האלו, כמה שאני אוהבת מעדניות משובחות (-: 
אם אתם שם, ואתם תגיעו לשם, אני ממליצה לטעום את הפלפלים הקטנים עם מילוי השמנת. 
אין מצב שלא לוקחים קופסא כזו הביתה.
אני לקחתי גם זיתים מעולים, עם תיבול משגע.









ואיך אפשר בלי גבינות מעולות:





את הערב התחלנו בסדנה להכנת טרטר. 
אני לא חובבת טרטר, אבל יצא לי משגע!!!
לקחנו נתח בשר:




קצצנו אותו דק, הוספנו מרכיבים, כל אחד וטעמו, וקישטנו עם ביצי שליו:




וככה זה נראה בסוף, טרטר, מעשה ידיי להתפאר.
כן, גם הצילחות מעשה ידיי. מוכשרת שכמותי(-:










אחרי ששיחקנו בבשר, ונהנינו, עברנו לחלק היותר טעים של הארוחה.
בשר!!!
שף, שהכין לנו בשר משובח, שהוא מיישן במקום. 
מי צריך יותר מזה? 
חשוב ומומלץ מאד:
בימי חמישי בערב, ובשישי בצהריים, עם חנייה חופשית, ואוויר נפלא,
השף פיטר הומל, במעדנייה שממוקמת בקניון דרורים, מאפשר לכל אחד לבחור את הנתח שהוא רוצה, לשלם רק עבור הנתח, ולקבל אותו על המקום עשוי על האש, ואני אומרת לכם... זה שווה!!!
אכלנו פילה טלה מעולה,
אני לא אגזים אם אומר שזה היה פילה הטלה הכי טוב שאכלתי מעודי.
גם הסינטה הייתה נפלאה. 







ועם צוות מקצועי שכזה, וחיוך שכזה, 
איך אפשר לא להגיד: היה מושלם!



לפרטים נוספים:
המעדנייה של פיטר הומל
קניון דרורים





תגובות

  1. מעולה כדי לכם ומומלץ להגיע ולהנות

    השבמחק
  2. מעולה כדי ומומלץ להגיע ולהנות

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)