דילוג לתוכן הראשי

יום הבריאות הבינלאומי, 7 באפריל. חלק א'-נשים! על ויטמנים ותוספי תזונה













ארגון האומות המאוחדות (האו"ם) קבע את יום 7 באפריל כיום הבריאות העולמי. 
יום זה מצוין על ידי 191 המדינות החברות באירגון הבריאות העולמי כיום המוקדש לנושאים הנוגעים לתחום בריאות הציבור בעולם כולו.
לכבוד יום הבריאות הבינלאומי, החלטתי להתעסק קצת גם בצד ההפוך לקונספט של התזונה שלי, אז היום אני על בריאות(-:
את הכתבה הראשונה אני מייחדת לויטמינים ותוספי תזונה.
התמונה של הקינוח למעלה רחוקה מלהיות "בריאות", אבל זה מה שאכלנו כדי לסגור את היום הבריא הזה(-:
הוזמנתי ע"י "טבע-אלטמן רוקחות טבעית" לאירוע עיתונאים שהציג סקירה על תוספי תזונה לנשים, תוספים וויטמינים שחשוב להבין את תפקידם במערכת הבריאות של כל אחת ואחת מאיתנו.
האירוע היה תחת הקונספט של
"תאפשרי לעצמך להיות יותר מעצמך"





קיבלנו סקירה מרתקת על מוצרי החברה שמיועדים לנשים, ואני אספר על כל אחד מהם בקצרה.
בסדרה הנשית יש ארבעה מוצרים חשובים לנשים:
רוטס HR(לנשירת שיער), מגנוליה(לגיל המעבר), פרוביוטיק פמינה(לבריאות אינטימית), קרנמיקס(חמוציות לדלקות בדרכי השתן): 






פרוביוטיקה לשמירה על הבריאות האינטימית:





הרכב הפלורה הנרתיקית נמצא במצב תקין בשיווי משקל בין החיידקים "הטובים" ל"מזיקים".
הרכב זה עלול להשתנות כתוצאה מגורמים שונים כגון שינויים הורמונליים, גיל, יחסי מין, שימוש
בתרופות, אמצעי מניעה, דימום רחמי, חשיפה לחומרי היגיינה או שטיפות נרתיקיות ובמצבים דלקתיים שונים של הנרתיק.
וגינוזיס חיידקית(BV-Bacterial Vaginosis) נחשבת הגורם העיקרי לתסמינים נרתיקיים בנשים בגיל הפוריות ברחבי העולם והגורם השני לתסמינים אלה בנשים בישראל. BV הינה הפרעה המאופיינת בשינוי בהרכב הפלורה הנרתיקית, עם ירידה בכמות חיידקי הלקטובצילי, ועליה בכמותם של חיידקים אחרים, כאשר הביטויים הקליניים האופייניים ל־ BV הם הפרשה מרובה בעלת ריח רע.
בטיפול ב־ BV , טיפולים אנטיביוטיים כרוכים בשיעור ריפוי של 60-80% בטווח של 4 שבועות ובחזרה סימפטומטית של BV בכ־ 30% מן הנשים תוך 3 חודשי טיפול, ועד 50-70% חזרה תוך שנה.
תוספת חיידקים פרוביוטיים לטיפול האנטיביוטי עשויה לתרום במצבי BV , כך מסבירה ד"ר אחינועם לב־שגיא בכתבה "השימוש בתכשירים פרוביוטיים לטיפול בדלקות בנרתיק". היא מתארת כי
6 העבודות שבדקו את השפעת פרוביוטיקה בנוסף לטיפול האנטיביוטי המקובל, השתמשו בפרוטוקולים אנטיביוטיים שונים לחלוטין זה מזה. חמש עבודות דווחו על שיפור בתוצאות הטיפול
תחת תוספת של פרוביוטיקה לעומת עבודתו של Eriksson שלא מצאה שינוי בשיעורי הריפוי.
ד"ר אחינועם לב־שגיא מוסיפה בכתבה כי זני חיידקים ספציפיים עשויים להיות שונים ביכולתם לשקם את הפלורה התקינה ולווסת את התרבותם של חיידקים פתוגניים. גורמי המפתח ליעילותם
של לקטובצילים לטיפול בהפרעות נרתיקיות הינם היכולת שלהם להגיע אל הנרתיק, להיצמד לתאי האפיתל ולהציג פעילות אנטי־חיידקית.
זיהומים נפוצים נוספים בווגינה הם זיהומים פטרייתיים, אשר העיקרי מבניהם הוא זיהום הקנדידה.
גם במקרה הזה מצאו מחקרים כי לחיידקים הפרוביוטיים השפעה מיטיבה, אך לא לכולם אותה השפעה; לזני פרוביוטיקה שונים יש השפעות שונות. 
*** חומרים נלקחו מתוך כתבתה של ד"ר אחינועם לב־שגיא בכתב העת .Mediacl Media

ההמלצה של טבע-אלטמן:
פרוביוטיק פמינה
מכילים זני פרוביוטיקה רשומים, דבר המאפשר סטנדרטים גבוהים של איכות ובטיחות
לפרוביוטיק פמינה 12 שנות וותק וניסיון בישראל
מומלץ לשילוב עם טיפול קונבנציונאלי
פרוביוטיק פמינה
Lactobacillus acidophilus La-14
Lactobacillus rhamnosus Lr-32
Lactobacillus paracasei Lpc-37
Streptococcus. thermophilus St-21
Bifidiobacterium bifidum Bb-02
פרוביוטיק פמינה כמוסות וגינליות
Lactobacillus casei rhamnosus 35


ויטמינים למניעת התקרחות נשית:






התקרחות נשית היא מטרד רציני.
מה גורם להתקרחות?
השערה בנויה מגוף השערה ושורש השערה. גוף השערה הוא החלק הבולט מעל העור. גוף השערה
מורכב מתאים מתים מלאים בחלבון, חלקם הגדול עשוי מקרטין. לאדם מבוגר 150,000-100,000
שערות הצומחות מזקיק השערה ע”י התחלקות תאים בלתי פוסקת בבסיס השורש.
הצמיחה כוללת 3 מחזורים:
1. אנגן – שלב צמיחה, חלוקה בלתי פוסקת של תאים בבסיס השורש.
2. קטגן – שלב ביניים, שלב קצר, אורכו כשבועיים והוא מהווה רק מעבר לשלב הבא.
3. טלוגן – שלב מנוחה, בסוף הצמיחה שערה נחה משך כ־ 100 ימים ואז מתנתקת מהשורש.
באופן נורמלי, עד 90% מזקיקי השיער נמצאים במצב גדילה – אנגן, פחות מ־ 1% נמצאים בשלב
ביניים – קטגן, ועד 10% נמצאים במצב מנוחה – טלוגן. כלומר, נשירה של עד 100 שערות ליום
היא בגדר הנורמה. מחזורי הצמיחה של השיער לא מתואמים ולכן לרוב שלב המנוחה )שבו
מתרחשת נשירת השיער( יכול לעבור בלי שישימו לב עד שאיבוד השיער מגיע ל־ 50% .
תופעת ההתקרחות בקרב נשים היא פחות נפוצה מאשר אצל גברים, אך עלולה להיות מטרד
רציני. הסיבות להתקרחות אצל נשים מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות: סיבות גנטיות וסיבות לא
גנטיות. הסיבות הלא גנטיות הן לרוב הפיכות ולכן הן פחות חמורות.
הסיבה הגנטית העיקרית לאיבוד שיער אצל נשים היא למעשה אותה סיבה כמו אצל גברים. סיבה
גנטית נוספת לנשירת שיער אצל נשים, אם כי יותר נדירה היא Areata Alopecia והיא מופיעה
כהתקרחות באזורים נקודתיים בראש. הזרז העיקרי להתקרחות זאת הוא לחצים נפשיים. מחלה זו
עלולה להתפתח ל־ Alopecia Totalis או Alopecia Universalis מחלות הגורמות להתקרחות
מלאה בראש או בכל הגוף בהתאמה.
נשירה היא לא גזירת גורל!!!
סיבות שמקורן אינו גנטי מתבטאות בדרך כלל בכך שמספר גדול של שערות נכנסות לשלב המנוחה – טלוגן, מצב זה הוא לרוב הפיך. נשירה בשלב הטלוגן יכולה להתרחש לאחר הלידה,
במצבי תת תזונה, מתח, לחץ בעת מצבי מחלה שונים – בלוטת התריס, סוכרת, אנמיה, זאבת.
נשירה בשלב אנגן יכולה להיות על רקע טיפול בכימותרפיה, טיפול אנטי סרטני, נגד פרקינסון,
נוגדי חומציות, נוגדי קרישה, גאוט, טיפול אנטי דלקתי, טיפול אנטי דיכאוני, טיפול בחוסמי בטא וחוסמי תעלות סידן.


ההמלצה של טבע-אלטמן:
רוטס HR
תזונה מתאימה לשיער
פורמולת רוטס HR משווקת בהצלחה כבר למעלה
מ־ 15 שנה
מכיל שילוב ייחודי של 20 רכיבים תזונתיים,
ויטמינים ומינרלים בתוספת MSM וחומצות אמינו
מכיל ברזל ביסגליצינט - ברזל עדין במיוחד




חמוציות או לא להיות:




לא על האנטיביוטיקה לבדה!
דלקות בדרכי השתן הם מבין הזיהומים הבקטריאליים הנפוצים בנשים.
הטיפול הסטנדרטי כיום ל- UTI הוא אנטיביוטי, אך עדיין בחלק מהמקרים הזיהום חוזר והופך לכרוני.
הטיפול המקובל במצבים אלו הוא טיפול אנטיביוטי לטווח ארוך. 
טיפול אנטיביוטי מלווה לעיתים בתופעות לוואי, אחת החמורות מבניהן היא היווצרות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.
חמוציות הן מנגנון פעולה מתוחכם:
במרבית המחלות הזיהומיות השלב הראשוני במחלה כולל הצמדות של הפתוגניים לתאי גופינו,
כך גם במקרה של UTI , כאשר החיידקים הפתוגניים נצמדים לתאי אפיתל דרכי השתן. רכיבים
בחמוציות נמצאו בעלי יכולת לתרום למניעת ההצמדה הזו של החיידקים לדרכי השתן. החיידקים
שאינם מצליחים להיצמד לתאי אפיתל דרכי השתן נשטפים החוצה וכך נמנע הזיהום. 
יכולת ביולוגית זו של החמוציות נבדקה מחקרים רבים, אך התוצאות לא היו עקביות. הסיבה? ייתכן מאד
שבשל חוסר אחידות בין מוצרי החמוציות שנבחנו.
יש חמוציות, ויש חמוציות...
כאשר אנו מדברים על מיצוי מצמח חשוב להבין כי ישנה שונות רבה בין מיצוי למיצוי וכי יש
חשיבות לטכנולוגיה בה נערך המיצוי, לאיכות חומר הגלם ולמעבר הרכיב בבטחה במערכת
העיכול. היתרונות של שימוש במיצוי פטנטי ייחודי רבים ומגוונים, העיקרי שבהם הוא היכולת
לבחון את יעילותו ובטיחותו במחקרים.

ההמלצה של טבע-אלטמן:
קרנמיקס BASIC
כל מוצרי קרנמיקס מכילים את מיצוי החמוציות הייחודי ®CranMax
מיצוי ®CranMax נמצא במחקרים תורם לבריאות דרכי השתן, יעיל ובטוח לשימוש
טכנולוגיית ®BioShield מגנה על המיצוי במעבר
במערכת העיכול, עד הגעתו לאזור הספיגה המתאים



פיטואסטרוגנים מי אתם?




כשמם כן הם, פיטואסטרוגנים הן תרכובות צמחיות אשר דמיונן למבנה הבסיסי של אסטרוגן הביא
לשמן "פיטו־אסטרוגנים" (אסטרוגן צמחי). הקבוצות העיקריות של פיטואסטרוגנים הן איזופלבונים
וליגננים. צמחים הידועים כמכילים ריכוז גבוה של פיטואסטרוגנים הם פולי הסויה, גרעיני הפשתן ודגנים נוספים.
הדחיפה העיקרית למחקר בנושא הפיטואסטרוגנים נבעה מתצפיות בשנות ה-80 שהראו כי
נשים יפניות מדווחות על שכיחות נמוכה של תופעות גיל־המעבר בהשוואה לנשים מערביות.
מאז פורסמו מחקרים רבים בנושא, ובסקירה שיטתית ומטה אנליזה שפורסמה ב־ 2012 מסכמים
המחברים כי השימוש באיזופלבונים עדיף על פלסבו בהפחתת השכיחות והעוצמה של גלי החום
בגיל־המעבר.
טיפול הורמונאלי – לא לכולם!
למרות היעילות הרבה של הטיפול ההורמונלי, מרבית הנשים, מסיבות אלו ואחרות, אינן נוטלות
תחליף אסטרוגני כלשהו, וכתוצאה מכך חשופות במשך שנים רבות לכל הסיכונים הקשורים לחסר
באסטרוגן.
כידוע השימוש בטיפול הורמונלי חליפי(אסטרוגן+פרוגסטרון) כרוך בעליה מסוימת בשיעורי
תחלואה, בעיקר תופעות טרובואמבוליות, שבץ מוחי, אבני מרה וסרטן השד. עם התגברות
השימוש בתכשירי פיטואסטרוגנים שונים הועלתה שאלת בטיחותם בהשוואה לסיכוני הטיפול
ההורמונלי, כך מסביר פרופ' אמנון בז'יז'ינסקי בכתבתו "פיטואסטרוגנים ותסמיני גיל המעבר". הוא
מוסיף כי עשרות המחקרים המבוקרים שפורסמו בשנים האחרונות לבדיקת השפעתם הקלינית
של פיטואסטרוגנים מספקים מידע רב על בטיחות השימוש בהם. ישנם אף מספר מחקרים אשר
כוונו ספציפית לבדיקת בטיחות השימוש בתכשירים פיטואסטרוגניים שונים.
מחקר Osteoporosis Prevention Using Soy) OPUS ) לדוג', בחן את יעילות ובטיחות השימוש
במיצוי המבוסס על נבט הסויה) ®Soylife למניעת אוסטאופורוזיס בנשים בגיל המעבר. במחקר
נכללו 406 נשים בגיל המעבר ונבחנו בו מינונים של עד 120 מ"ג פיטואסטרוגנים ליום, במשך
שנתיים. מתוצאות המחקר עולה כי בכל המדדים שנבדקו; צפיפות רקמת השד, מדדים ביוכימיים,
פעילות בלוטת התריס ועובי רירית הרחם, צריכת פיטואסטרוגנים נמצאה בטוחה.
מינון, למה ולמי:
פרופ' אמנון בז'יז'ינסקי טוען בכתבתו כי הצריכה הממוצעת של איזופלבונים בקרב נשים יפניות
נעה בין 25 ל־ 50 מ"ג ליום, ומחקרים מרמזים על כך שהצריכה הדרושה להקלת גלי חום היא
בסביבות 50 מ"ג ליום, ובסביבות 90 מ"ג ליום כדי לשפר את בריאות העצם.

מגנזיום – מלך המינרלים החדש
לאחרונה הסתבר כי הימצאות ערכים נמוכים של מגנזיום הינה תופעה נפוצה בעולם המערבי,
ריכוז המגנזיום במזון במדינות המערב נמצא במגמת ירידה מתמדת ותורם למניעת החסר יחד
עם תזונה ירודה, כאשר חסר זה מחמיר עם הגיל עקב שינוי נוסף בהרגלי התזונה ושינוי בכושר
הספיגה דרך המעי. בבדיקה שנערכה בישראל בקרב צעירים וצעירות )בממוצע בני 30 ( נמצא כי
ל־ 60% מהנבדקים היה חסר מגנזיום.
המגנזיום הינו מינרל חשוב ביותר, הוא מתפקד בלמעלה מ־ 300 תגובות ביוכימיות בגופינו וחיוני
במיוחד לתפקוד השרירים, למינרליזציה של העצם ולבריאות הלב וכלי הדם. חסר במגנזיום קשור
בשכיחות יתר של סוכרת, תסמונת מטבולית, ותחלואה ותמותה קרדיווסקולרית.
*** חומרים נלקחו מתוך כתבתו של פרופ' אמנון בז'יז'ינסקי בכתב העת .Mediacl Media

ההמלצה של טבע-אלטמן:
מגנוליה
לפרוח בגיל המעבר
שילוב ייחודי של רכיבים לגיל המעבר
SoyLife –  מיצוי פטנטי הנחקר ביותר מ־ 35 מחקרים קליניים ונמצא תורם לשיפור בתסמיני
גיל המעבר
SoyLife – מיצוי המופק באופן ייחודי מצמח הסויה, המכיל רמה גבוהה במיוחד של
איזופלבונים, והעשיר במיוחד בדיידזאין - איזופלבון נחקר במיוחד
SoyLife נמצא במחקרים בטיחותי לשימוש לאורך זמן
בתוספת 400 מ"ג מגנזיום
כמוסה אחת ליום



זהו, בנות(-:

מומלץ לכולנו לשמור על הבריאות, כמה שאנחנו יכולות.

כן, גם הגברים מוזמנים לאתר של 
גם לכם יש שם לא מעט הפתעות(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)