דלג לתוכן הראשי

אוכל אורגני בנווה צדק. משק ברזילי, הכי טבעי בעולם(-:





מי לא זוכר את טאצ'ה ד'אורו?
הקפה המיתולוגי של נווה צדק, אותו מקום שתמיד חשבתי שיש בו את תערובת הקפה הטובה בעיר(-:
ב-25/6/09, לקחתי את הילדים שלי לסט תמונות לאלבום בר המצווה של עומר.
את המנוחה עשינו שם, בטאצ'ה ד'אורו.
כבר אז עומר ואני רבנו על "מי במחשב", מה שלא השתנה עד היום(-:





על הביקור שלי במשק ברזילי במושב ירקונה כתבתי לא מזמן.

את נווה צדק אני מאד אוהבת.
כמה שמחתי לשמוע ש"משק ברזילי" מעתיק את מקומו לנווה צדק, ולא סתם לנווה צדק, אלא לאחת הפינות החביבות עלי שם, הפינה של טאצ'ה ד'אורו, בית הקפה שאהבתי, שהחליט לסגור את שעריו.
האמת, מי יותר מת"א מגיע לה שתהיה לה מסעדה אורגנית ראויה?




את הערב פתחנו עם משקאות אורגניים מעניינים:
GREEN DAY: ג'ין, מלפפונים, סירופ עלי ורד ולימון
לא טעמתי. מיץ ירקות מהז'אנר של "ירקות סלט" לא מצליח לגרות אותי.
לא מיץ מלפפונים, לא מיץ עגבניות.
מיץ גזר דווקא כן (-:
GRANADA: רום, רימונים, תפוחים, אגבה וליים
את המשקה הזה שתיתי, כשזה מבוסס על פירות זה נפלא, בעיניי.




אימצתי את הרעיון, ואני אכין לי כזה בבית.
לא סתם קניתי את מכונת המיץ המעלפת שלי, המכונה של יורום.
אני מכינה איתה בבית מיצים נהדרים, ממליצה בחום על המכונה הזו:











אני חוזרת לאוכל האורגני הנפלא של משק ברזילי(-:
פתחנו עם שתי מנות שהיו ממש, אבל ממש טובות בעיניי.
בכלל, אני אוהבת צבעים חמים, והכתום של הדלעת ושל הבטטה, הצהוב של הטמפורה- כיף בעיניים, וכיף על הלשון.

*טמפורה ירקות העונה עם רוטב קוקוס ורוטב וואסבי
*דלעת צלויה בטחינה ורוטב רימונים
מהטמפורה יכולתי לאכול עוד, ועוד, ועוד (-:



הוגש לנו לחם נהדר, כשלצידו פסטו עשבי תיבול.
במשק ברזילי הכל מאד מאד טרי, תענוג (-:
בחצילים, כמו שחלקכם יודעים, אני לא נוגעת.
הפרעה מילדות(-:
המנה נראית מעולה, ואף קיבלה ביקורות טובות סביב השולחן, אבל אני נטולת דעה.


*חציל מאודה בליווי תרד מאודה, שקדים במים וגבינת עיזים קשה:



המנה הבאה הייתה יצירת אמנות אורגנית(-:
*נתח טופו בסאקה על אורז בשומשום ובצל ירוק לצד סלט כרוב מתפצפץ:
האורז והכרוב היו מצויינים, טופו אני לא אוכלת, אבל הסיכום:
מנה יפה ועשירה, ובחלק שאכלתי ממנה היא גם טעימה(-:




המנה שאני מוכנה לחזור ולאכול בכל רגע היא מנת הממולאים:


*ירקות עונתיים ממולאים בגרעיני שיבולת שועל וגוג'י ברי, פריקי וטופו על מצע צזיקי צנוניות ומלפפונים:






גם המנות האלו היו כולן טובות, עניין של טעמים והעדפות, אבל כולן על טהרת הירק, עם המון מרכיבים בריאים וטעימים:

*אטריות אורז שחור בקארי קוקוס פיקנטי עם ירקות טריים וטופו מעושן(שמאל למעלה)
*סלט אורז בר, אורז אדום , ירקות קלויים, עלים, וגבינת חלומי עיזים צלויה של נאות סמדר\טופו צרוב(שמאל למטה)

*סלט בריאות חם: קינואה פרא מוקפצת בשמן שומשום עם עדשים מונבטות, עלי מנגולד וירקות שורש, מוגש עם רוטב יוגורט עשבי תיבול\טחינה(ימין למעלה):








רגע לפני שאמשיך עם הקינוחים, אני רוצה לספר לכם על "משק ברזילי", על מרב ברזילי, שהקימה את "משק ברזילי", ועל השפית המקסימה שעובדת איתה, שלי לרון:




מרב ברזילי הקימה את מסעדת משק ברזילי לפני עשור במשק החקלאי שייסדו סבה וסבתה 70 שנה קודם לכן במושב ירקונה. מאז נוסדה, התפרסמה המסעדה כמסעדה האורגנית המובילה בישראל, וכמרכז לשוחרי אוכל בריא וטעים. לאחרונה הועתקה המסעדה לשכונת נווה צדק בתל אביב. גן הירק האורגני, שסיפק את רוב חומרי הגלם למסעדה, ימשיך לספק את חומרי הגלם גם למסעדה התל אביבית.
תפריט משק ברזילי מתחלף על פי עונות השנה. חומרי הגלם של התפריט הם טריים ואורגניים. על אף היותו צמחוני, מצטיין המטבח של 'משק ברזילי' בגיוון ובמקוריות, הודות לשימוש ייחודי במגוון רחב של קטניות (מאש, סוגי שעועית מיוחדים, עדשים וכו'), דגנים (קינואה, אורז מלא, דוחן, בורגול, קוסקוס וכו') ותחליפי חלבון מהצומח (סויה, טופו וכו'). במקום גם מתקיימות סדנאות ייחודיות בתחומי הבישול הבריא ופילוסופיית החיים האורגנית.
למרות המהפך והמעבר לתל אביב, הצליחה מרב ברזילי, בעלת המקום, להעתיק אל העיר את האווירה הכפרית, תוך שדרוג כללי שיתאים ל"מדינת תל אביב" (-:
גם התפריט עודכן וחודש. התפריט החדש, כנהוג במשק ברזילי, על טהרת חומרי הגלם הטריים והאורגניים.
ישנה הקפדה על ערך תזונתי ובריאותי מקסימלי (נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים וכו'), תוך שימוש רחב בקטניות, דגנים ותחליפי חלבון מהצומח. בין המנות החדשות ניתן למצוא את מנת הטופו הכבוש ברוטב אחובלאנקו לצד שום ועגבנייה קונפי; חציל מאודה בליווי תרד מאודה, שקדים במים ופיקורינו עיזים; נתח טופו בסאקה; ירקות עונתיים ממולאים(מנה נהדרת!), ומנות מפתיעות וייחודיות נוספות.

ולקינוחים!!!
את הקינוחים מכינה שני בנאי, והיא יודעת מה היא עושה(-:
טוב, הם היו מפתיעים(-:
הכי אהבתי:

*עוגת גבינה סלק: 
גבינה, קרם סלק וקונפטי סלק 


עוגת גבינה משגעת!!!
והציפוי? לא תאמינו. סלק!






קינוח נוסף שלמרות גודלו, ולמרות שהייתי אחרי ארוחה מלאה, לא יכולתי להניח לו עד שנגמר,הוא לא אחר מאשר קראמבל תפוחים מדהים:










קינוח שפחות אהבתי היה סברינה תה ירוק עם אגס בסאקה וקרם פרש.
האגסים היו נהדרים, הקרם פרש גם.
הסברינה הייתה דחוסה לי מדי, אני אוהבת אותה קלילה ומחליקה בגרון, כמנהגן של סברינות(-:






לסיכום:
משק ברזילי, ממש כן.
אתם לא חייבים להיות "צמחוניים", "טבעוניים" או "אורגניים", כדי להנות ממה שיש למקום הזה להציע.
לכל אלו שהזכרתי בתחילת הסיכום, אין ספק, משק ברזילי בשבילכם זו ההגדרה לגן עדן(-:




פרטים נוספים באתר האינטרנט של המסעדה: http://www.meshekbarzilay.co.il/

רחוב אחד העם 6, נווה צדק, ת"א
 טלפון : 03-5166329




תגובות

  1. היתה לי הרגשה שזה טאצ'ה דורו
    נו טוב לא הזמינו לא באתי..
    אה, גם רשמתי..

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת, המקום שווה.
      אוכל בריא, לשם שינוי (-:

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?