דלג לתוכן הראשי

המלצות לטיול בנצרת, ואיפה נמצאת הכנאפה הכי טובה בעיר :)




נסעתי לנצרת עם הנוער שלי קצת אחרי הכריסמס, כדי לספוג עוד ממה שנשאר מאווירת החג הנוצרי.
נצרת, העיר המקסימה ומאירת הפנים הזו, עדיין הייתה חגיגית ונוצצת, עם המון עצי חג המולד בכל פינה בעיר.
הילדים לא ויתרו על צילומים עם העץ, ואם תשאלו את הבת שלי, היא תספר לכם שהיא הייתה רוצה שגם לנו יהיה עץ כזה עם מתנות שוות בכל שנה, אבל לנו יש דמי חנוכה, שזה סוג של כריסמס פחות נוצץ אבל יותר מואר :)




מידע על כל האתרים ובכלל המון חומר שיכין אתכם לביקור בנצרת אפשר למצוא בקישור לאתר של עמותת נצרת לתרבות ותיירות.
כמה תמונות מהסיור שעשיתי עם המדריך קוסטה:
התחלנו בכנסיית הבשורה היוונית - אורתודכסית (ידועה גם ככנסיית גבריאל הקדוש וכנסיית באר מרים):



שאריות מחגיגות הכריסמס עדיין היו בסביבתה:



כנסייה קטנה זו, בעלת החזות החיצונית העתיקה דמוית המבצר, היא אחת היפות והמיוחדות בארץ.
אני מודה, אני אוהבת לבקר בכנסיות, העושר האומנותי שבהן תמיד מרשים אותי, ויסלחו לי היהודים, עם כל הכבוד לצניעות וענווה, אני אוהבת את העוצמה שב"תפאורת" הכנסיות.
הכנסייה הזו, ע"פ מיטב המסורת של הנצרות המזרחית, עמוסה בשלל ציורי קיר ונברשות:
קול המים המפכפכים ממקום הנביעה שבתוכה וצבעיה העזים והחמים משרים על המבקר בה תחושה של חמימות ורוחניות.
כנסייה זו היא המקום הקדוש ביותר עבור הקהילה היוונית-אורתודוכסית בנצרת ובנויה במקום בו, ע"פ מסורת קדומה, הייתה בשורת המלאך גבריאל למרים בעת שירדה לשאוב ממימי המעיין.
הכנסייה הוקמה בתקופה הצלבנית בראשית המאה ה-12, זמן קצר לאחר הכיבוש הצלבני, הוחרבה בתקופה הממלוכית ע"י הסולטאן הממלוכי ביברס, באמצע המאה ה-13, ונבנתה מחדש בתקופה העות'מאנית בשנת 1750.
כמה תמונות מחוץ לכנסיה:


המדריך המקסים קוסטה לקח אותנו דרך אתרים שונים בעיר, ובדרך עצרנו בכיכר הבישוף:
ירדנו דרך השוק הידוע של נצרת, ועצרנו בחנות הקפה הידועה "פאהום":





סיימנו את סיור האתרים בכנסיית בית הכנסת:
עייפים אך מרוצים, עשינו מנוחה קצרה, והמשכנו לטייל בשוק של נצרת(בלי לפספס את הכנאפה המעולה שתכף אספר לכם עליה):









ממתקים בעיר!

אם בא לכם רחת לוקום בכל מיני סוגים ומרקמים, כנסו לחנות הממתקים
 "ממתקי אחמד מחרום":

כנאפה!!!
יש כמה חנויות עם כנאפות טובות בעיר, אבל הכנאפה הכי טובה שלי יצא לאכול בנצרת היא הכנאפה של "ממתקי אלמוכתאר".


בכל טיול שלי בנצרת, אני לא מוותרת על ביקור במקום הזה, וחוזרת עם אוסף באקלאוות מעולות הביתה, וטעם של כנאפה נהדרת שנשאר עד שמגיעים לת"א :)
אני לא יודעת מה הופך אותה לכ"כ טעימה(וכ"כ זולה- מנה עולה כ-10 ש"ח). 
ככה נראית מנה:
אולי זו הגבינה הנהדרת שמשתמשים בה:
אולי ה"שערות":
אולי הפיסטוק:
בכל מקרה, התוצאה נהדרת :)
כמו שאמרתי, באקלאוות אני תמיד לוקחת איתי הביתה משם. מעולות!!!





בקיצור: 
נסיעה טובה ואל תשכחו לאכול כנאפה ובאקלאוות!!!



מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?