דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקציצות כרישה ומסעדת שף כשרה ומופלאה בירושלים. פוסט מאוהב.





מי שמכיר אותי יודע שכשאני שומעת "מסעדה כשרה", אני מיד אומרת: "נקסט".
המגמה הזו משתנה, הכשרות קיבלו בתקופה האחרונה תפנית מרגשת ומעניינת.
אני, שהייתי עם הרבה ספקות בסיור לירושלים, יצאתי מטורו עם חיוך גדול על הפנים, ועם "יופי, זכיתי".
לאחרונה ביקרתי בשתי מסעדות כשרות מעולות, הראשונה מהן זו "טורו".
מסעדת TOURO היא מסעדת שף ים תיכונית כשרה, הממוקמת במשכנות שאננים מול נופיה המרהיבים של חומות העיר העתיקה. המסעדה מציעה תפריט בשרי כשר, הכולל גם דגים טריים.
בפעם הבאה שאתם בירושלים, תנו קפיצה למשכנות שאננים. גם אזור מקסים וגם אוכל טוב :)



הוזמנתי להכיר את המסעדה והשף בני אשכנזי שינה את מה שחשבתי על "כשר":



אני אסקור את המנות, ואתם תזכרו את השמות: 





במסעדה יש פתרונות לכל סועד: לכשרים, לצמחונים, לטבעונים, ויש גם מנות ללא גלוטן.
תפריט המסעדה בנוי ללא תחליפים, מחומרים ומרכיבים איכותיים וטריים ביותר.
תאמינו לי, אין חוכמות בדברים האלו. חומרי גלם טובים עושים את ההבדל, וכשאוכלים במסעדה שמקפידה על איכות חומרי הגלם שבהם היא משתמשת, מרגישים את זה כבר בביס הראשון.
הרגשתי את זה בטעימה הראשונה שהוגשה לנו, של מרק משגע: מרק שעועית לבנה עם ערמונים ושמן כמהין. 
השילוב היה טעים מאד, ובצינה הירושלמית לא רציתי שזה יגמר.




לצד המרק הוגש לנו לחם שאור טעים עם מטבלים של קרם פלפלים ופסטו כוסברה:



את טעימת המנות הראשונות פתחתי עם הכדורים המשגעים האלו, שצריך לטעום אותם כדי להבין כמה הם טעימים.
כן, סידרתי לכם מתכון שלהם מהשף בני אשכנזי, מתכון עם השראה מהבית של אמו, בהמשך הפוסט תקבלו אותו באהבה.
קציצות פראסה (או כרישה, למי שמכיר את זה ככה), משגעות!!!



מנה ראשונה נוספת, משובחת וכזו שעושה חשק ל"תביאו עוד ממנה", היא מנת הטרטר דג ים בויניגרט סילאן, שבה היה כל- טוב: סלק, בצל סגול, מלפפון, תפוז, בצל ירוק, צנונית, פלפל צילי אדום, נענע, אצות היזיקי ובוטנים. הרוטב המתקתק היה פשוט מושלם. אין מילה אחרת, מושלם וזהו.



אחחח, ואז הגענו לנקודת החולשה שלי: כבד קצוץ!!!
טוב, כבד תמיד לוקח אצלי בגדול, אם הוא עשוי טוב, כמובן.
וכן, הוא עשוי טוב בטורו :)
תנו לי מנה כזו כל יום, ואני מאושרת. ממש.
כבד קצוץ עם קרם בצל, סילאן, קורנישונים(המלפפונים החמוצים הקטנים עם ה"קוצים"), אגוזי מלך וברוסקטות:


בשולחן ישבה צמחונית/טבעונית, שעבורה הוגשה מנה של ריזוטו ארטישוק.
כמובן שטעמתי, מי יכול לא לטעום ריזוטו :)
ריזוטו ארטישוק לימוני עם גרגירי חומוס, מנגולד ושקדים.
הריזוטו היה עשוי מדויק, הטעמים עדינים, שקדים שנותנים איזון לנימוחות של האורז, וטעמים נהדרים.
מנה מאד מוצלחת לצמחונים/טבעונים, וגם לאלו שלא.



אני מאד אוהבת מחבתות. 
מחבת של סינייה שנחת על השולחן התהדר ביופי חיצוני ופנימי :)
סינייה מבשר טלה, טחינה, תפו"א, לימון כבוש, בצל, עגבניות צלויות וכוסברה.
אני מחפשת להגיד על מנה מסויימת "לא מושלם", ובינתיים אין לי אחת כזו :)





קדרת שפונדרה. 
אחחח, שזה היה טעים בטירוף!!!
תבשיל שפונדרה 7 שעות, מתומחר ב-110 ש"ח, שווה וטעים, מענג, מחמם ומנחם.
קצת על הנתח: שפונדרה(אסאדו,קשתית), נתח מס. 9. השפונדרה נמצאת בין הצלע הראשונה למכסה של הבטן ונחשבת אחד הנתחים המשובחים לחמין, מרקים עשירים ותבשילי קדרה הדורשים בישול ארוך.

הוגשה עם שעועית לבנה, פטריות, דלעת, בצל ושעועית ירוקה.
מנה נהדרת לחובבי הקדרות!!!



הנה, מצאתי מנה שפחות אהבתי. לא שהיא לא הייתה עשויה טוב, לא שהיא לא מרשימה וטובה, אני פחות אוהבת את הסגנון, דגים בקונספט "חריימה" פחות טעימים לי. אני מעדיפה אותם בצורות אחרות.
חריימה בורי, רוטב פלפלים, פלפל צ'ומה, דלעת, חומוס וכוסברה



מנה שעשתה לי שמח בלב היא מנת הניוקי פילה בקר בציר פורצ'יני, עם שום, בצל, פטריות, מנגולד, ערמונים ושמן כמהין.
הבהרה: זה אחד הניוקים הטובים שאכלתי מעודי!!!
נימוח, טעים, עדין, פשוט נפלא!!
כשאחזור שוב לטורו, אני בוודאות מזמינה שוב מנת ניוקי כזו.
פחות בשביל הבשר, הפעם, יותר בשביל הניוקי המעלפים.

רק מלהסתכל עליהם בא לי לקפוץ שוב לירושלים :)



אחת הסיבות שמסעדות כשרות היו(!) פחות חביבות עלי היא גזרת הקינוחים.
טורו הפתיעה בגדול.
קינוחים שלא מביישים גם מסעדה לא כשרה.
אין ספק, טורו נתנה לי חוויית כשרות "אחרת", מלאה בטעמים. בלי חמאה, בלי שמנת, אבל עם המון טעם.
במקרה כזה מגיע "שאפו".
תתענגו, מהיופי בינתיים. אל תשכחו ללכת לטעום.
טרטופו שוקולטה:
שטורייזל שוקולד, מקרון קפה, פטיסייר, פירות יער וגלידת רום.
שזה הורס, מכל זווית שהיא :)








מנת הקינוח השנייה גם היא נפלאה, הייתי בשמחה אוכלת את שני הקינוחים האלו שוב:
פטיסייר קוקוס
סילאן, שקדים, בצק פילו, סורבה תות, רוטב פירות יער, חלווה, שברי מרנג ונענע:



קצת על המסעדה:
כמו שכבר הזכרתי, המסעדה נמצאת באזור קסום במשכנות שאננים.
במסעדה כ- 55 מקומות ישיבה בפנים ו-14 מקומות ישיבה על בר שף ייחודי ממנו ניתן לתצפת על אופן הכנת והרכבת המנות:





 בנוסף קיימת  אפשרות לשבת במרפסת פתוחה, המשקיפה אל נוף מדהים של חומות העיר העתיקה וליהנות מהאוויר הירושלמי.
בקומה התחתונה של המסעדה חדר אירוח פרטי המיועד לעד 18 איש, בו ניתן לקיים אירועים באווירה קסומה ובהתאמה אישית.
TOURO מציעה גם אפשרות לערוך אירועים לעד 100 איש, במרפסת ששודרגה בסגירת חורף מעוצבת אשר מאפשרת להשקיף על הנוף הפסטורלי גם באירועי החורף.
עסקיות: 
TOURO מציעה תפריט ארוחות עסקיות משתלם במיוחד, במחירים אטרקטיביים  הנעים בין 79 ₪ ל 99 ₪.
הארוחות העסקיות כוללות מגוון רחב לבחירה של מנות ראשונות ועיקריות, לחם שאור ומטבלים, וכוס יין החודש בעלות 15 ₪.
העסקיות מוצעות בימים ראשון-חמישי, בין השעות 12:00-16:00,
ובעיניי, זה אחלה דיל לאוכל טעים שכזה.


הבטחתי מתכון של השף בני אשכנזי, אז הנה, לא הסכמתי לוותר על המתכון של קציצות הפראסה המעולות, והנה אני מפנקת אתכם במתכון הנהדר הזה:

מתכון- קציצות פראסה של השף בני אשכנזי


מצרכים  לקציצות (בערך 6 יחידות) :
1 ק"ג תפו"א
חצי ק"ג כרישה- חתוך לפרוסות
שן שום כתוש
רבע קורט פלפל גרוס
כפית מלח
מלח גס
ביצה
כפית שוטחה סודה לשתייה
קמח
פירורי לחם
שמן לטיגון

אופן הכנה:
מאדים את הכרישה והשום במחבת עם מעט שמן, עד לריכוך.
במקביל מפזרים שכבה עבה של מלח גס על מגש ומניחים מעליו את תפו"א מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, למשך 60-75 דקות.
מקלפים את תפו"א ומגרדים בפומפייה ומערבבים עם שאר המרכיבים.
מחלקים לקציצות של 25ג' (קצת יותר גדול מפלאפל), מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

מצרכים לאיולי:
250 גרם מיונז
כף חרדל דיז'ון חלק
כפית שום כתוש
חצי כוס מים
1 לימון סחוט
קורט מלח
מערבבים את כל המרכיבים יחדיו.

מצרכים לסלט ירוק  קצוץ:
הכמויות לפי הטעם
שמיר
פטרוזיליה
סלרי
בצל סגול
תיבול: לימון, שמן זית ומלח.
קוצצים את הירקות ומתבלים.

הרכבת המנה:
מורחים שכבה יפה של האיולי, מעל מניחים את קציצות הפארסה, ומפזרים מעל את הסלט הירוק.
מעטרים עם פרוסות צנונית, ומגישים.





מסעדת TOURO של השף בני אשכנזי


כתובת: משכנות שאננים, רחוב נכון 2.
טלפון:  053-7102096
שעות פעילות: ראשון עד חמישי: 12:00-01:00
שישי: 12:00-15:00
שבת: שעה אחרי צאת שבת עד 01:00


מוזמנים לעקוב אחרי foodil






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.