דילוג לתוכן הראשי

כרמים במושב סגולה וכדיתא במושב תימורים של השף סהר רפאל. טעים בין המטעים!





מושב. תמיד רציתי לגור במושב. 
נכון, ריח של פרות וחקלאות זה לא בדיוק אני, אבל מושב זה מושב. יש בו איכות חיים, הרבה ירוק, ואנשים שלווים. ומסתבר שיש במושבים גם מסעדות טובות.
השף סהר רפאל(הזכור מסדרת הריאלטי "המטבח" עם עזרא קדם) זכה במקום הראשון בתחרות שהתקיימה אז, וטעימה מהמטבחים שלו בערב דרומי אחד הבהירה לי למה. הוא יצירתי, הוא מוכשר, והוא יודע מה הוא עושה.
את השף סהר רפאל פגשנו בשתי המסעדות שלו, בשני מושבים שונים: כדיתא הכשרה במושב תימורים, וכרמים הלא כשרה במושב סגולה.




השף סהר רפאל הוא קודם כל אדם מקסים, חייכן, ורואים שיש עליו "מנשא" של לב טוב.
לב טוב לא יכול לייצר אוכל לא טוב, כי כשעושים באהבה, מרגישים בכל ביס.
לא, לא את כל המנות אהבתי, אבל את אלו שאהבתי, מאד אהבתי. 
חוצמזה, מה אשם סהר רפאל שאני לא אוהבת חצילים? :)

אחרי נסיעה מעט דרומה קיבל את פנינו השף סהר רפאל בכדיתא עם קצת אלכוהול להתרענן מהנסיעה:





בכדיתא עשינו עצירה קצרה, שמענו קצת על המסעדה ועל ספר הדגים שמוציא סהר רפאל בקרוב,
ופתחנו עם טעימות טעימות :)

ארנצ'יני
כדורי ריזוטו במילוי בשר קצוץ וחצילים, בציפוי פריך על רוטב טחינה ירוקה ואיולי צ'ילי:



ברוסקטה עם סרדין בכבישה ביתית, היה טעים מאד, ויכולתי "לחסל" כמה כאלו:



וגם שיפוד קטן וחביב עם נתח אנטריקוט ופטריה על מצע פירה.
סיכמנו את כדיתא, וכשסהר התחיל לדבר על ספר הדגים שלו, החלטתי שהגיע הזמן לעבור למסעדת כרמים, ולטעום את הדגים מהמטבח של סהר :)



בכרמים יצאו מנות לשולחן מכל הסגנונות, את חלקן אהבתי מאד ואת חלקן פחות.
אני אסקור את המנות, ואני ממליצה בחום לנוסעים דרומה לעשות עצירה אצל סהר בכרמים.
כרמים נמצאת בתוך אווירה כפרית קסומה, ומבעד לחלונות העצומים של מסעדת כרמים אפשר לראות את שדות הפלחה, עצי הנוי ומטעי הזיתים מסביב. כבר אמרתי בכותרת הפוסט: טעים בין המטעים!
עם כל הכבוד לכשרה, אני בוחרת בלא כשרה, אפילו רק בגלל הקפה בסוף :)
לאחרונה דווקא אכלתי בשתי כשרות מעולות, ואם אתם בירושלים, מומלץ לעצור בכשרה המעולה שכתבתי עליה.
אני לא פוסלת כשרות, אבל כשאותו שף מכין גם וגם, אני אעדיף את ה"לא". 
הפוקצ'ה יצאה חמה והורסת במיוחד. שולבו בה עגבניות מיובשות ועשבי תיבול, ועם הממרחים שהגיעו לצידה, זה היה העונג של ה"לפני".
אגב, פוקצ'ה עם בלסמי-שמן זית או עם חמאה משובחת תמיד מנצחת הכל: 





פטריות בגריל 
מיקס פטריות שמפיניון, יער ופורטובלו על הגריל מוקפצים ברוטב חמאה, יין לבן, שמנת וטימין.
מנה נהדרת, מחממת, מנחמת.



הוגש סלט מעלף(ואתם יודעים שאני לא חובבת סלטים), סלט שורשים עם כל הדברים הטובים: 
גזר, צנון, שורש פטרוזיליה, בצל, קולרבי, שומר, חמוציות, אגוזים מסוכרים ועוד.
מה שהפיל אותי מעונג היה הרוטב הנפלא של הסלט הזה, שהוכן עם רכז תפוזים, והיה ממש ממש מצוין. 
אין ספק שכשאחזור, אזמין שוב את הסלט הנהדר הזה(וגם יש מתכון שלו בסוף הפוסט!):




מנת הקרפצ'ו סינטה הייתה טובה, הוגשה בליווי פיסטוקים ופרמזן רג'יאנו, אבל לא חידשה לי כלום.
טובה, יפה, אבל כבר אכלתי הרבה מנות דומות:







מנה שלא טעמתי היא מנת החציל. מנה יפה, ממש, אבל מה לי ולחצילים? 
החבר'ה בשולחן אהבו. אני אהבתי לצלם אותה :)
חציל קלוי בגריל עם עגבניות אדומות צלויות, עלים ירוקים וצנוברים מושחמים בשמן זית ולימון:





את המנה הבאה ממש לא אהבתי. מנה שהיא שעטנז של המטבח הצרפתי עם המטבח הים תיכוני. 
שרימפס וקלמארי עם גרגרי חומוס ופלפל חריף על מצע קוסקוס. 'צטערת, מרוקו ופריז לא מתחברות לי.
גם שרימפס עם קוסקוס לא.




מנת השרימפס הבאה דווקא הייתה מעולה, ובהחלט הייתי מזמינה אותה שוב.
ים של שרימפס 
300 גר' שרימפס במחבת לוהטת ברוטב שמנת ורוקפור עם תאנים.



ריזוטו פטריות שכמו הקרפצ'יו, היה טעים, אבל לא "מיוחד", כמוהו טעמתי לא מעט.
שוב, להדגיש: הוא היה עשוי מצוין, אבל אני, שכבר מכירה לא מעט "ריזוטו פטריות", לא נפלתי מהכסא.
מגוון פטריות טריות וגבינת פרמז'ן בבישום של חמאה, יין לבן וכמהין:



כשהגיע המנה הבשרית קיבלנו הצגת תכלית יפיפיה.
המלצר הדליק לנו את ענפי הרוזמרין, וזו כבר חוויה מיוחדת.
חוצמזה, אני ובשר חברים טובים :)
המנה נקראת טרילוגיית בשרים, והיא באמת טרילוגיה שהייתי שמחה לשלש אותה שוב :)
מדליון אנטריקוט, פילה בקר וכבד אווז:



יופי של פרזנטציה!!!





המנה המאכזבת של הערב הייתה מבחינתי הדג.
חיכיתי לו בקוצר רוח, וכשהוא הגיע, קצת התאכזבתי.
זה היה "דג סנדוויץ'".
פילה מוסר במילוי גבינת פטה ותרד, על שעועית ירוקה ברוטב סלסלת עגבניות שרי, זיתי טאסוס, עשבי תיבול ושמן פפריקה.
על פניו, מנה מהממת. את הכל אני מאד אוהבת. פילה מוסר זה נהדר, גבינת פטה ותרד זה הורס. כמילוי לרביולי. כמילוי לבורקס. כמילוי לקיש. לא כמילוי לדג.
מנה משגעת, פחות התחברו לי הטעמים, וקצת איבדתי את הטעם של הדג כי התרד והגבינה השתלטו לי על הטעם העדין של הדג.
בקיצור, אני חייבת לנסות את המנה הזו שוב, כדי להבין אם זה בגלל שהייתי שבעה, או בגלל שזה באמת לא עובד לי.
ודווקא בגלל שהיא כ"כ יפה!!!






בגזרת הפסטה טעמנו מנה חדשה של רביולי נפלאים.
רביולי עגבניות לבה וקונפי ארטישוק, מנה ממש טובה ומעניינת. אהבתי :) 



עוד מנה שעדיין לא נמצאת בתפריט, מנה חדשה ומקסימה שהוגשה לנו כדי לחוות את דעתנו היא מנה של כבד אווז, מנה מטריפה ברמת הצילחות, אבל זה השלב שכבר לא יכולתי לאכול יותר, ולצערי לא טעמתי. בהחלט מנה שהייתי שמחה לטעום!



קינוחים, אותם תמיד אני יכולה לטעום.
הקונדיטורית אפרת ריכטר עושה עבודה נהדרת באגף הקינוחים.
שלושה סוגי קינוחים הוגשו. כולם טובים.
גבינה ושוקולד זו אהבה קטנה שלי, כך שמאד אהבתי את עוגת הגבינה ושוקולד לבן, בציפוי גנאש שוקולד: 



הקינוח המנצח שלי לערב הזה היה קינוח שיש בו הכל מהכל. מרענן, מתוק, חמצמץ, נמס, פריך, מרגש, ומיוחד.
קן קדאיף, מנת עונג!!!
קדאיף במילוי קרם שוקולד לבן ברוטב פירות יער:



גם הקינוח השלישי היה מעולה, בזכות המסקרפונה, למרות שאחרי ארוחה כזו הוא היה לי עמוס מדי.
אבל טעים בטירוף!!!
עינוגי שוקולד וקצפת 
פאדג' שוקולד ואגוזים ברוטב טופי ומעל קרם מסקרפונה. 



מתכון לסלט שורשים של סהר רפאל


סלט שורשים, גרעיני רימון אדום, חמוציות ואגוזי מלך מסוכרים
בויניגרט הדרים
באדיבות השף סהר רפאל מסעדת כרמים וכדיתא

מצרכים:
2 יח  גזר
1 צנון או 4 יח' צנונית 
2 יח קולורבי
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן
1 שומר
חופן עלי רוקט
1 רימון 
חופן אגוזי מלך
3 כפות סוכר
2 כפות מים

לרוטב
רבע כוס רכז תפוזים
2 כפות שמן זית 
חצי לימון סחוט
2 ענפי תימין מעולעלים 
קורט מלח גס 
קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
את הגזר, הקולורבי, שורש הפטרוזיליה, הצנונית, השומר והבצל הסגול אנו קולפים וחותכים לרצועות דקיקות(ג'ולייאנים) ומניחים בקערת ערבוב מוסיפים את עלי הרוקט וגרעיני הרימון משאירים כ-2 כפות רימונים בצד 
אגוזי מלך מקורמלים. מחממים במחבת את המים והסוכר ביחד, מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב, מסירים מהאש לצלחת ומקררים.
רוטב:
בקערת ערבוב בוזקים את רכז התפוזים, שמן זית, לימון סחוט.
מוסיפים את הטימין, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד התחברות הטעמים. לקערה שבה מונחים הירקות מוסיפים את אגוזי המלך ורוטב ההדרים מערבבים היטב. מעל הכול מפזרים חופן נוסף של גרעיני רימון. 
*ניתן להחליף את אגוזי המלך המקורמלים באגוזי פקאן מסוכרים ויחס הירקות יכול להשתנות לפי עדיפות אישית. 
בתאבון!


מסעדת כרמים
בכניסה למושב סגולה
טלפון: 1700-555-856
א’-ה’ וימי שבת: 09:00 עד אחרון הלקוחות
ימי ו’: 08:30 עד אחרון הלקוחות

מסעדת כדיתא(כשרה)
בכניסה למושב תימורים
טלפון: 1700-555-856
08-8582037 
ימים א-ה 09:00-24:00,
 ו’ 09:00 – כניסת שבת
מוצ"ש-24:00 








מוזמנים לעקוב אחרי foodil






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)