דילוג לתוכן הראשי

לזה קוראים ספא! ובדיוק ככה אני אוהבת את החופשה החלומית שלי :) "לגזור" ולשמור.






חלום.
כי הספא, עשה לי את הסופ"ש לחלומי במיוחד.


אין לי מילה אחרת להגדיר את הסופ"ש שביליתי במקום הכי נמוך והכי יפה בעולם.
הכל היה מושלם.
מבחינתי, חופשה טובה מתחלקת לכמה פרמטרים:
המקום, החדרים, הפסיליטיז, והאוכל.
בגדול: כמה הרגשתי שאני מחזירה לעצמי כוחות, שלפעמים כ"כ חסרים לי.
זו הייתה חופשה חלומית.

הוזמנתי למלון עין גדי, לסופ"ש, ויצאתי עם טעם של עוד, והרבה עוד.
כשנסעתי, הייתי קצת סקפטית. לפני כמה שנים טובות הייתי בחופשה במלון עין גדי, והיה בסדר, אבל זהו. בסדר.
הספא עוד לא היה קיים, החדרים היו "קיבוציים" להפליא ונטולי חן, והאוכל? אהמממ... קיבוצי במלוא מובן המילה.
ארוחת הבוקר "של אז" הייתה מאד פשוטה, מאד ביצה קשה+קוטג'+לחם פרוס+ירקות חתוכים.
חדר אוכל של קיבוץ :)
אבל...
מלון עין גדי עבר שינוי מטורף מאז שביקרתי בו.
החדרים נראים לגמרי אחרת, חדר האוכל הוא כבר לא "חדר אוכל", האוכל עשיר ונהדר, ונוסף מתחם הספא המדהים, ספא סינרגיה.



לא, אלו לא חמי עין גדי שאתם אולי מכירים, זה מתחם ספא בתוך הקיבוץ, סמוך לחדרים, ברמה מאד גבוהה, ועם שני טיפולים שעברתי שם אני בפירוש יכולה להגיד שזה אחד ממתחמי הטיפולים הטובים והנעימים שביקרתי בהם.
שנעבור לקצת תמונות מהחוויה הנפלאה הזו?
ברור :)



אני מתחילה דווקא עם הספא, כי הוא שינה לי את החוויה ממתחמי ספא שעברתי בתקופה האחרונה, והחזיר לי את האמון ב"ספא" כמו שצריך להיראות "ספא", כי הרי כשאנחנו הולכים לספא, אנחנו רק רוצים להרגיע את הגוף, להתפנק, ולהרגיש לא שייכים לעולם המטורף הזה, ולו רק לכמה שעות :)


בכניסה לספא סינרגיה נתקלים במשפט של עמוס קינן:



ואכן, המקום הזה, ים המלח, וקיבוץ עין גדי, הוא כולו חסד אחד גדול.
חסד לנפש.




אז מה יש שם, בספא סינרגיה, שהפך אותו לכ"כ מיוחד, בעיניי?
קודם כל, המראה. מאד מטופח, מאד נקי, מאד מזמין:




 דבר שני, שתי בריכות עם הפתעה נהדרת, שייחודית לאזור:



בריכת מים מתוקים חיצונית ומחוממת, עם נוף מדהים, והרגשת התרוממות רוח, באמת שזה מה שהרגשתי :)








בריכה פנימית של מי ים המלח, חמה ונעימה במיוחד, יכולתי לבלות בתוכה שעות :)


 
דבר שלישי- איכות הספא:
בספא סינרגיה משתמשים במוצרי הטיפוח של כריסטינה:



אפשר(בתוספת תשלום) להכין מיץ טבעי מפירות, וכמה שמחתי לראות שהבחירה שם היא במכונת המיצים המעלפת שלי, יורום :)
כי כמו שאמרתי, בספא סינרגיה לא מתפשרים על איכות!!!



זה מה שאני הכנתי לעצמי בבית בשבוע שעבר עם ה"יורום" שלי, ים של בריאות:



ואם כבר מצאתי כל מה שאני אוהבת, את החגיגה השלימה לי מכונת הנספרסו.
הרגשתי בסוף העולם, וממש בבית.
כל הפסיליטיז שעושים לי שמח בבית, היו בספא :)



אם כבר פינוק עד הסוף, אז אי אפשר בשום ספא בלי חליטות תה משובחות ועוגיות בריאות טעימות:




בספא התפנקנו בחמאם התורכי, כשאני וה"נוער" שלי עשינו בו "מלחמת השפרצות", כמו שעושים בחמאם :)
הכניסה לספא סינרגיה היא מגיל 16, כמו שראוי להיות בכל ספא שרוצה להעניק ללקוחותיו את החוויה האמיתית.



פילינג גוף וחמאת שיאה, אחחח, זה באמת תענוג אמיתי.



הכי חשוב בספא: הטיפולים, ואיכות המטפלים.
אחרי שעברתי את הטיפול הראשון בספא סינרגיה, מיהרתי להזמין עוד אחד ליום שלמחרת.
כי כשחווים טיפול מעולה, ומטפלת מעולה, אין חוכמות, לא מוותרים על זה בקלות :)
הטיפולים שהזמנתי לא היו טיפולים שיגרתיים.
החלטתי ללכת על טיפול שמזכיר שם שם סושי: אינסייד אאוט.
האמת, טיפול מדהים, החזיר לי צבע ללחיים. הרגשתי אחריו בעננים.
לפני הטיפול נתנו לי למלא טופס עם שאלות על מצב הרוח, עייפות, ועוד.
מיכל, המטפלת המעולה ש"נפלה" עלי(כי גם בזה צריך מזל), הרכיבה לי תמצית צמחים לשתייה לפני הטיפול.
"זה האינסייד", היא הסבירה. קודם מטפלים מבפנים, ואז מבחוץ.






שתיתי את התמצית שהורכבה עבורי, ונשכבתי על המיטה. בעוד את האינסייד הרגשתי אחרי הטיפול, את האאוט הרגשתי תוך כדי, עם כל עיסוי מידיה המופלאות של מיכל.
יצאת מהאינסייד אאוט מזוגגת. 
הלחיים שלי קיבלו צבע של שמחה ורוגע.
כמה דקות אחרי שסיימתי את חליטת התה שלי, ניגשתי לקבלה וביקשתי להזמין טיפול נוסף למחר.
דאגתי שגם הוא יהיה משהו מיוחד, ואכן, מצאתי לי כזה. 
מיוחד וייחודי לספא סינרגיה: עטיפת תמרים.
בעבר, באחד מבתי המלון בים המלח, עברתי טיפול של עטיפת בוץ, טיפול שהיה מעולה, בעיניי.
עטיפת תמרים נשמע לי מעניין, כמובן שהתמרים הם "תוצרת בית", התמרים של עין גדי :)
גם הטיפול הזה היה הצלחה, וספא סינרגיה קיבל את ה"וי" הגדול שלי, ואם הייתי צריכה לדרג את הספא הכי טוב בארץ, הוא היה מקבל ציון מאד גבוה.
קליק למגוון הטיפולים בספא סינרגיה
אני בהחלט מתכוונת לחזור לשם, כי ספא סינגריה מאפשר גם ימי כיף חוויתיים, לא חייבים לילה במלון בשביל להנות מהעונג הזה, אבל בעיניי, הכי מומלץ זה הקונספט של "אם כבר, אז כבר".
לבוא, ולהירגע כמו שצריך, עם לינה וכל שאר הפינוקים.
על על אלו אני אספר לכם בפוסט הבא :)
קליק לפוסט שני של החופשה החלומית שלי במלון עין גדי... 
יש למה לחכות!







מוזמנים לעקוב אחרי foodil



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)