דילוג לתוכן הראשי

מושיק רוט ודובדבני מבשלים יוגורט דנונה, ואני מכינה לכם צזיקי. הכי יוגורט.




התאספנו כמה פודי'ס משפיענים לסדנת בישול עם מושיק רוט. 
כן, כן, האיש והכוכבים. רואה כוכבים, ולא רק בלילה. 
(אהמממ, וגם לא מפסיק לדבר עליהם).
בתפקיד הסו שף השובב היה דובדבני. 
כן, כן, ההוא עם החיוך והצחוקים. לפעמים אני שואלת את עצמי אם הוא יכול או יודע להיות רציני. כנראה שלא ממש, וטוב שכך. 

הערב היה בסימן יוגורט. 
צילום: אנטולי מיכאלו
מושיק ודובדבני הם הטאלנטים בסדרת סרטוני פרסומות ליוגורטים של שטראוס, ואנחנו זכינו לצפות בשף עם כוכבים מכין מנות שהעיפו אותנו לירח. טוב, נו, בעזרת קצת חנקן :)
המטבח היה כמרקחה.
קיבלנו הסברים על יוגורט, על הקמפיין, על השת"פ בין מושיק לדובדבני.
אני קיבלתי חשק לצזיקי.


צזיקי מהיר וטעים - מתכון קל להכנה



חומרים:
300 גרם יוגורט לבן פריוביוטי דנונה 3% או יוגורט יווני דנונה 
(לפי מה שאוהבים יותר - אני אוכלת רק יוגורטים פרוביוטים, חיידקים טובים וזה)
כף גבינה לבנה 5%-9% לבחירה
2 מלפפונים ירוקים קצוצים דק
חופן שמיר קצוץ (כף וחצי)
שן שום טריה כתושה
מעט נענע טריה קצוצה (חצי כפית)
כף שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
שמים בקערה את היוגורט והגבינה.
חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות, ריבועים של 1/2X1/2 ס"מ בערך.
מוסיפים את המלפפונים לתערובת הגבינה, מערבבים קלות.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים קלות, טועמים, מתקנים תיבול ובתיאבון :)

בסוף הערב, כולם היו שמחים. 
אכלנו קינוח שהכין מושיק וצילחת דובדבני, עם יוגורט כמובן
לי, באופן אישי, היה חסר במנה איזה עלה נענע לקישוט, אבל מי אני שאבקר צילחות של 2 כוכבי מישלן :)
דובדבני שם פרח מאחורי האוזן, מושיק הצטלם עם האורחים, ואני חזרתי הביתה, עם הרבה יוגורטים, שאוכל להכין את הצזיקי שלי :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)