דלג לתוכן הראשי

מושיק רוט ודובדבני מבשלים יוגורט דנונה, ואני מכינה לכם צזיקי. הכי יוגורט.




התאספנו כמה פודי'ס משפיענים לסדנת בישול עם מושיק רוט. 
כן, כן, האיש והכוכבים. רואה כוכבים, ולא רק בלילה. 
(אהמממ, וגם לא מפסיק לדבר עליהם).
בתפקיד הסו שף השובב היה דובדבני. 
כן, כן, ההוא עם החיוך והצחוקים. לפעמים אני שואלת את עצמי אם הוא יכול או יודע להיות רציני. כנראה שלא ממש, וטוב שכך. 

הערב היה בסימן יוגורט. 
צילום: אנטולי מיכאלו
מושיק ודובדבני הם הטאלנטים בסדרת סרטוני פרסומות ליוגורטים של שטראוס, ואנחנו זכינו לצפות בשף עם כוכבים מכין מנות שהעיפו אותנו לירח. טוב, נו, בעזרת קצת חנקן :)
המטבח היה כמרקחה.
קיבלנו הסברים על יוגורט, על הקמפיין, על השת"פ בין מושיק לדובדבני.
אני קיבלתי חשק לצזיקי.


צזיקי מהיר וטעים - מתכון קל להכנה



חומרים:
300 גרם יוגורט לבן פריוביוטי דנונה 3% או יוגורט יווני דנונה 
(לפי מה שאוהבים יותר - אני אוכלת רק יוגורטים פרוביוטים, חיידקים טובים וזה)
כף גבינה לבנה 5%-9% לבחירה
2 מלפפונים ירוקים קצוצים דק
חופן שמיר קצוץ (כף וחצי)
שן שום טריה כתושה
מעט נענע טריה קצוצה (חצי כפית)
כף שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
שמים בקערה את היוגורט והגבינה.
חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות, ריבועים של 1/2X1/2 ס"מ בערך.
מוסיפים את המלפפונים לתערובת הגבינה, מערבבים קלות.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים קלות, טועמים, מתקנים תיבול ובתיאבון :)

בסוף הערב, כולם היו שמחים. 
אכלנו קינוח שהכין מושיק וצילחת דובדבני, עם יוגורט כמובן
לי, באופן אישי, היה חסר במנה איזה עלה נענע לקישוט, אבל מי אני שאבקר צילחות של 2 כוכבי מישלן :)
דובדבני שם פרח מאחורי האוזן, מושיק הצטלם עם האורחים, ואני חזרתי הביתה, עם הרבה יוגורטים, שאוכל להכין את הצזיקי שלי :)


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.