דלג לתוכן הראשי

פוקי. מנת הסשימי שמשגעת את הוואי.


צילום: גליה אבירם (יח"צ)
סשימי, באופן כללי, זה מאכל שחביב עלי במיוחד. 
כשהשף דניאל זך הזמין אותי לטעום את המנה החדשה במסעדה שלו, אסיה מוניקה, לא היססתי.
האוכל באסיה מוניקה תמיד טוב. היא קרובה אלי, 5 דקות מהבית. 
אין לה בעיות חניה, ויש סשימי. 
נראה היה שזה הולך להיות מושלם.
לקחתי את החברה שלי, מיה, ויצאנו לאכול, רגע לפני שהיא עולה על מטוס לתאילנד לשהות ארוכה.
המנה, Poke' Bowl, היא סלט סשימי בהרכבה אישית.


את מרכיבי הסלט והרוטב  בחר השף דניאל זך, וללקוח, שזו אני בסיטואציה הספציפית, נשאר רק לבחור מה יהיה במנה שלי.

בסיס המנה מכיל קולרבי, גזר, מלפפון, בצל, ממרח גוואקמולה, פרי עונתי, צנונית, נבטים, קייל, אצות וואקמה, ריחן, סומסום.
רוטב: סויה, מירין, וסאבי, ג'ינג'ר, יוזו לימוני, שמן שומשום
ועכשיו לבחירה:
שלב 1 - בוחרים את הבסיס:
אורז עגול לבן / אורז עגול מלא / מיקס חסה
שלב 2  - בוחרים את הדג (לפי הדג הנבחר מתומחרת המנה):
סלמון טרי 52 ₪  / טונה טרייה 67 ₪ / חצי-חצי 59 ₪ / טופו מטוגן 49 ₪ 
שלב 3 – בוחרים רוטב פיקנטי נוסף:
מיונז ווסאבי / ספיסי מיונז / קארי קוקוס
שלב 4 –  בוחרים קראנץ' לסיום:
טוביקו / בוטנים

בחרנו שתי מנות. 
אחת על בסיס חסה, ואחת על בסיס אורז. 
בעיניי, צריך להיות תמחור שונה בין מנה על בסיס חסה, לבין מנה על בסיס אורז. 
רמת השובע שונה, ולכן גם התמחור צריך להיות שונה. אבל זו דעתי.
כדי שנוכל להתרשם משתי מנות שונות, הזמנו מרכיבים אחרים, שיוכלו לתת לנו אפשרות להחליט איך זה עובד עם שילובים שונים. 
לשמחתי, שני השילובים שלקחנו היו מוצלחים מאד. 
דניאל זך, חוץ מהיותו שף, הוא גם חובב ים, וסקיפר. אהה, והוא גם חובב גלישה וסאפ. המנה הזו מבחינתו היא החיבור בין האהבה לים לבין מנת החופים המסורתית של גולשי הוואי. 
צילום: גליה אבירם (יח"צ)

המנה טעימה, בריאה וכיפית. יש בה טעמים נועזים ואקזוטיים, והיא מאפשרת לשחק לפי טעמו האישי של הסועד. 
בקיצור, אם אתם בסביבה, תקראו לי. אני אבוא לזלול איתכם קערת פוקי, כי אחת כזו לא הספיקה לי, ותמיד יש מקום לעוד כיף שכזה.
ואם אתם לא אנשי סשימי ודגים נאים, אל תדאגו. יש את אסיה, ויש את מוניקה. אכלתי גם סטייק נהדר.

אסיה מוניקה
מתחם שרונים, הרקון 2 הוד השרון 
טל'  09-7465353
שעות פתיחה א'-ש' 12:00-23:30

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?