צילום: גליה אבירם (יח"צ) |
כשהשף דניאל זך הזמין אותי לטעום את המנה החדשה במסעדה שלו, אסיה מוניקה, לא היססתי.
האוכל באסיה מוניקה תמיד טוב. היא קרובה אלי, 5 דקות מהבית.
אין לה בעיות חניה, ויש סשימי.
נראה היה שזה הולך להיות מושלם.
לקחתי את החברה שלי, מיה, ויצאנו לאכול, רגע לפני שהיא עולה על מטוס לתאילנד לשהות ארוכה.
המנה, Poke' Bowl, היא סלט סשימי בהרכבה אישית.
את מרכיבי הסלט והרוטב בחר השף דניאל זך, וללקוח, שזו אני בסיטואציה הספציפית, נשאר רק לבחור מה יהיה במנה שלי.
בסיס המנה מכיל קולרבי, גזר, מלפפון, בצל, ממרח גוואקמולה, פרי עונתי, צנונית, נבטים, קייל, אצות וואקמה, ריחן, סומסום.
רוטב: סויה, מירין, וסאבי, ג'ינג'ר, יוזו לימוני, שמן שומשום
ועכשיו לבחירה:
שלב 1 - בוחרים את הבסיס:
אורז עגול לבן / אורז עגול מלא / מיקס חסה
שלב 2 - בוחרים את הדג (לפי הדג הנבחר מתומחרת המנה):
סלמון טרי 52 ₪ / טונה טרייה 67 ₪ / חצי-חצי 59 ₪ / טופו מטוגן 49 ₪
שלב 3 – בוחרים רוטב פיקנטי נוסף:
מיונז ווסאבי / ספיסי מיונז / קארי קוקוס
שלב 4 – בוחרים קראנץ' לסיום:
טוביקו / בוטנים
בחרנו שתי מנות.
אחת על בסיס חסה, ואחת על בסיס אורז.
בעיניי, צריך להיות תמחור שונה בין מנה על בסיס חסה, לבין מנה על בסיס אורז.
רמת השובע שונה, ולכן גם התמחור צריך להיות שונה. אבל זו דעתי.
כדי שנוכל להתרשם משתי מנות שונות, הזמנו מרכיבים אחרים, שיוכלו לתת לנו אפשרות להחליט איך זה עובד עם שילובים שונים.
לשמחתי, שני השילובים שלקחנו היו מוצלחים מאד.
צילום: גליה אבירם (יח"צ) |
המנה טעימה, בריאה וכיפית. יש בה טעמים נועזים ואקזוטיים, והיא מאפשרת לשחק לפי טעמו האישי של הסועד.
בקיצור, אם אתם בסביבה, תקראו לי. אני אבוא לזלול איתכם קערת פוקי, כי אחת כזו לא הספיקה לי, ותמיד יש מקום לעוד כיף שכזה.
ואם אתם לא אנשי סשימי ודגים נאים, אל תדאגו. יש את אסיה, ויש את מוניקה. אכלתי גם סטייק נהדר.
אסיה מוניקה
מתחם שרונים, הרקון 2 הוד השרון
טל' 09-7465353
שעות פתיחה א'-ש' 12:00-23:30
תגובות
הוסף רשומת תגובה