דילוג לתוכן הראשי

פוקי. מנת הסשימי שמשגעת את הוואי.


צילום: גליה אבירם (יח"צ)
סשימי, באופן כללי, זה מאכל שחביב עלי במיוחד. 
כשהשף דניאל זך הזמין אותי לטעום את המנה החדשה במסעדה שלו, אסיה מוניקה, לא היססתי.
האוכל באסיה מוניקה תמיד טוב. היא קרובה אלי, 5 דקות מהבית. 
אין לה בעיות חניה, ויש סשימי. 
נראה היה שזה הולך להיות מושלם.
לקחתי את החברה שלי, מיה, ויצאנו לאכול, רגע לפני שהיא עולה על מטוס לתאילנד לשהות ארוכה.
המנה, Poke' Bowl, היא סלט סשימי בהרכבה אישית.


את מרכיבי הסלט והרוטב  בחר השף דניאל זך, וללקוח, שזו אני בסיטואציה הספציפית, נשאר רק לבחור מה יהיה במנה שלי.

בסיס המנה מכיל קולרבי, גזר, מלפפון, בצל, ממרח גוואקמולה, פרי עונתי, צנונית, נבטים, קייל, אצות וואקמה, ריחן, סומסום.
רוטב: סויה, מירין, וסאבי, ג'ינג'ר, יוזו לימוני, שמן שומשום
ועכשיו לבחירה:
שלב 1 - בוחרים את הבסיס:
אורז עגול לבן / אורז עגול מלא / מיקס חסה
שלב 2  - בוחרים את הדג (לפי הדג הנבחר מתומחרת המנה):
סלמון טרי 52 ₪  / טונה טרייה 67 ₪ / חצי-חצי 59 ₪ / טופו מטוגן 49 ₪ 
שלב 3 – בוחרים רוטב פיקנטי נוסף:
מיונז ווסאבי / ספיסי מיונז / קארי קוקוס
שלב 4 –  בוחרים קראנץ' לסיום:
טוביקו / בוטנים

בחרנו שתי מנות. 
אחת על בסיס חסה, ואחת על בסיס אורז. 
בעיניי, צריך להיות תמחור שונה בין מנה על בסיס חסה, לבין מנה על בסיס אורז. 
רמת השובע שונה, ולכן גם התמחור צריך להיות שונה. אבל זו דעתי.
כדי שנוכל להתרשם משתי מנות שונות, הזמנו מרכיבים אחרים, שיוכלו לתת לנו אפשרות להחליט איך זה עובד עם שילובים שונים. 
לשמחתי, שני השילובים שלקחנו היו מוצלחים מאד. 
דניאל זך, חוץ מהיותו שף, הוא גם חובב ים, וסקיפר. אהה, והוא גם חובב גלישה וסאפ. המנה הזו מבחינתו היא החיבור בין האהבה לים לבין מנת החופים המסורתית של גולשי הוואי. 
צילום: גליה אבירם (יח"צ)

המנה טעימה, בריאה וכיפית. יש בה טעמים נועזים ואקזוטיים, והיא מאפשרת לשחק לפי טעמו האישי של הסועד. 
בקיצור, אם אתם בסביבה, תקראו לי. אני אבוא לזלול איתכם קערת פוקי, כי אחת כזו לא הספיקה לי, ותמיד יש מקום לעוד כיף שכזה.
ואם אתם לא אנשי סשימי ודגים נאים, אל תדאגו. יש את אסיה, ויש את מוניקה. אכלתי גם סטייק נהדר.

אסיה מוניקה
מתחם שרונים, הרקון 2 הוד השרון 
טל'  09-7465353
שעות פתיחה א'-ש' 12:00-23:30

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי