דילוג לתוכן הראשי

ביקורת סרט: "מחוברים לחיים"



"מחוברים לחיים"




פרטים כלליים:

ז'אנר: דרמה קומית
אורך בדקות: 111
תאריך בכורה: 22/03/2012
בימוי: אריק טולדנו ואוליבייה נקש

פרסים:

זוכה פרס הסרט הטוב ביותר פסטיבל טוקיו
זוכה פרס השחקן הטוב ביותר פסטיבל טוקיו
זוכה פרס הסזאר לשחקן הטוב ביותר עומאר סיי 




יש דברים שמשאירים אותנו עם חיוך גדול בנשמה.
לא משנה כמה כאב יהיה בתוכם, כמה עצב וקושי,
בסוף, מה שנשאר, זה החיוך.
בדיוק זה מה שקרה לי כשיצאתי אתמול מהסרט "מחוברים לחיים",
הסרט המצליח ביותר בצרפת בשנים האחרונות עם למעלה מ- 19 מליון צופים.
יצאתי עם חיוך. האמת, חייכתי לאורך כל הסרט. חייכתי?
מה פתאום. צחקתי. נקרעתי מצחוק.
סרט עם נושא כאוב, לכאורה, והאולם המלא לא הפסיק לצחוק.



תקציר: 

פיליפ(פרנסואה קלוזה), איש עשיר, מאד עשיר, נפגע בתאונת מצנח רחיפה, ונותר משותק מהצוואר עד קצות הבהונות.
פיליפ שוכר את דריס(עומאר סיי) לטפל בו.
החיבור בין השניים, על פניו, לא יכול להתקיים.
דריס, שמגיע משכונת עוני פריזאית רוקד לצלילי "אדמה, רוח ואש",
בעוד פיליפ, האריסטוקרט, שומע ויוואלדי ובאך.
שני עולמות שונים, של שני אנשים "קצוות", שלכאורה, אין סיכוי שיפגשו.
בחיים, במו בחיים, הכל יכול לקרות, וחברויות, מוזרות ככל שיהיו, מסתבר שיכולות להתקיים (-:





ומה דעתי? 


לא ללכת. לרוץ. ללא ספק אחד הסרטים הטובים והמשחררים שיצא לי לראות בשנה האחרונה, עם שני שחקנים נהדרים, שעשו לי שמח בלב.
סרט מצחיק, מלא בחן, מרגש, מעורר, ממלא ומחזיר אותנו למקום הטבעי שבו אנחנו צריכים להיות, מחוברים לחיים.









תגובות

  1. ענק,כל כך נהנו...

    השבמחק
  2. אני זוכרת שזה יצא ורציתי ללכת ואיכשהו פרח מראשי. בהחלט מודה על ההמלצה, אדאג לצפיה ישירה בקרוב. למרות שהסיפור נשמע קיטשי, שמעתי הרבה דברים טובים על היחוד שבסרט הזה, האיכות שלו. תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. מעניין אם ראית, ואיך היה (-: בטוח מעולה(-:

      מחק
  3. ראיתי את הסרט בסינמטק. זה באמת סרט מלא תקווה ויחד עם זאת ראליסטי.

    קשה לי להבין מדוע הסרט הצליח כלכך, לדעתי זה סרט נחמד וזהו יש בו גם הרבה קטעים שהייתי מורידה. כנראה בדרך שבה נוגע ברצויה חברתית. הסרט מדבר על אנשים עם בעיות. שנפגשים ומשנים אחד את חיי השני והשינוי בה מהיכולת של כל אחד מהם להכיל את השני ומהתאמה.

    הקטע הכי מגניב בסרט, זהירות ספויילר........................................
    ..................................................................................................
    הוא כאשר הנכה (שכמו שיש רק באירופה בא ממשפחה עשירה לדורות שכבר לא עובדים עבור כסף אלה רק נהנים ממנו) מוכר תמונה של המטפל בסכום אסטרונומי. באמת זה גם קטע על תולדות האומנות במאה שלנו...חחח....

    השבמחק
    תשובות
    1. לגמרי (-: אין ספק שאומנות מודרנית תלוייה המון ביח"צ וקשרים, לא תמיד יש לה קשר ממשי לאמנות (-:

      מחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)