דילוג לתוכן הראשי

דיאטה זה לא רק סלט (-: מתכון דיאטטי לצהריים: חם, בריא וטעים!


אתמול אכלתי ארוחה גדולה במסעדה.
ארוחה של אין ספור קלוריות,
בלי טיפת חשבון ו/או נקיפות מצפון. 
תסמונת "היום שאחרי" לא איחרה לבוא.
נקיפות המצפון התחילו לדגדג. 
כשיום אחד משתוללים, יום למחרת נחים.
היום הכנתי לי "ארוחת פיצוי", כזו שאני נהנית לאכול אחרי יום גדוש באוכל,
בלי להרגיש שאני חוסכת מעצמי משהו (-: 
החלטתי לשתף גם אתכם, כי בטח גם לכם יש ימים שבא לכם לנוח מהקלוריות המיותרות,
אלו שאנחנו כ"כ נהנים מהן (-: 
הארוחה הכי דיאטטית שיש,
טעימה להפליא, ובריאה לא פחות.
הכנתי ירקות "מטוגנים" עם חזה עוף, והמתכון המשביע, הדיאטטי והטעים, בפוסט מצולם:

חזה עוף עם ירקות מוקפצים




חותכים כרובית קטנה או חצי כרובית גדולה לחתיכות גסות.
במחבת סטייק שמים כפית שמן זית, ומקפיצים את הכרובית עם שתי שיני שום קצוצות.



מקפיצים תוך ערבוב, עד שהכרובית מזהיבה:




מוסיפים למחבת פלפל אדום חתוך לרצועות:

  
 ומעט כרישה:
  

חותכים ארבע פטריות שיטאקי לפרוסות,
ומוסיפים גם אותן
(ניתן לערבב כמה סוגי פטריות, או להשתמש בסוג אחר): 



   
מתבלים בפפריקה,
במלח, פלפל גרוס, ובהרט: 


ממשיכים לערבב עד לריכוך קל של הירקות.
כשמוכן, מוציאים לצלחת עמוקה, ומכסים בנייר כסף לשמירת החום.

על מחבת הסטייק(לא לשטוף אותה, שישארו הטעמים של הירקות) שמים חזה עוף, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, וצולים עד שמזהיב:



שמים את חזה העוף על צלחת שטוחה, לידו מוסיפים את תערובת הירקות, ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה.
ככה זה נראה בסוף, דיאטטי, משביע, כיפי, וטעים להפליא!!! 


בתיאבון!!! 

תגובות

  1. נראה ממש טעים ומשביע ובריא. בדיוק ראיתי את הסרט עם קתרין זיטה שהיא שפית שמתאהבת בשף איטלקי. סרט חמוד שעושה טוב. מומלץ לראות באתר של סרטים לצפייה כי זה סרט לא חדש.

    השבמחק
  2. תודה רבה רבה!
    ניסיתי כמה מתכונים מכאן עבור הדיאטה שלי והיה ממש טעים

    השבמחק
  3. It's really a nice and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

    Feel free to surf to my weblog - payday loan consolidation

    השבמחק
  4. I think this is among the most important information for me.
    And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The web site
    style is ideal, the articles is really great : D. Good job,
    cheers

    Also visit my web site - great point

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.