דלג לתוכן הראשי

דיאטה זה לא רק סלט (-: מתכון דיאטטי לצהריים: חם, בריא וטעים!


אתמול אכלתי ארוחה גדולה במסעדה.
ארוחה של אין ספור קלוריות,
בלי טיפת חשבון ו/או נקיפות מצפון. 
תסמונת "היום שאחרי" לא איחרה לבוא.
נקיפות המצפון התחילו לדגדג. 
כשיום אחד משתוללים, יום למחרת נחים.
היום הכנתי לי "ארוחת פיצוי", כזו שאני נהנית לאכול אחרי יום גדוש באוכל,
בלי להרגיש שאני חוסכת מעצמי משהו (-: 
החלטתי לשתף גם אתכם, כי בטח גם לכם יש ימים שבא לכם לנוח מהקלוריות המיותרות,
אלו שאנחנו כ"כ נהנים מהן (-: 
הארוחה הכי דיאטטית שיש,
טעימה להפליא, ובריאה לא פחות.
הכנתי ירקות "מטוגנים" עם חזה עוף, והמתכון המשביע, הדיאטטי והטעים, בפוסט מצולם:

חזה עוף עם ירקות מוקפצים




חותכים כרובית קטנה או חצי כרובית גדולה לחתיכות גסות.
במחבת סטייק שמים כפית שמן זית, ומקפיצים את הכרובית עם שתי שיני שום קצוצות.



מקפיצים תוך ערבוב, עד שהכרובית מזהיבה:




מוסיפים למחבת פלפל אדום חתוך לרצועות:

  
 ומעט כרישה:
  

חותכים ארבע פטריות שיטאקי לפרוסות,
ומוסיפים גם אותן
(ניתן לערבב כמה סוגי פטריות, או להשתמש בסוג אחר): 



   
מתבלים בפפריקה,
במלח, פלפל גרוס, ובהרט: 


ממשיכים לערבב עד לריכוך קל של הירקות.
כשמוכן, מוציאים לצלחת עמוקה, ומכסים בנייר כסף לשמירת החום.

על מחבת הסטייק(לא לשטוף אותה, שישארו הטעמים של הירקות) שמים חזה עוף, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, וצולים עד שמזהיב:



שמים את חזה העוף על צלחת שטוחה, לידו מוסיפים את תערובת הירקות, ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה.
ככה זה נראה בסוף, דיאטטי, משביע, כיפי, וטעים להפליא!!! 


בתיאבון!!! 

תגובות

  1. נראה ממש טעים ומשביע ובריא. בדיוק ראיתי את הסרט עם קתרין זיטה שהיא שפית שמתאהבת בשף איטלקי. סרט חמוד שעושה טוב. מומלץ לראות באתר של סרטים לצפייה כי זה סרט לא חדש.

    השבמחק
  2. תודה רבה רבה!
    ניסיתי כמה מתכונים מכאן עבור הדיאטה שלי והיה ממש טעים

    השבמחק
  3. It's really a nice and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

    Feel free to surf to my weblog - payday loan consolidation

    השבמחק
  4. I think this is among the most important information for me.
    And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The web site
    style is ideal, the articles is really great : D. Good job,
    cheers

    Also visit my web site - great point

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?