דלג לתוכן הראשי

את ראשו של הגלבוע, מישהו צבע לבן (-: יום כיף בגלבוע, חלק א'-סקי ואוכל





מדי פעם, כשבא לי "קצת צפונה" מת"א, אני לוקחת את עצמי, את האוטו, את כביש 6, ותוך שעה בדיוק אני מוצאת את עצמי בגלבוע. 
אני קוראת לו, לגלבוע, "צפון ת"א". 
קצת צפון, וקרוב לת"א.
את אותו גלבוע, שאת ראשו מישהו צבע אדום, ושמסביבו הכל ירוק, מישהו קישט גם בלבן.
לבן צחור ומושלג, לטובת אלו שרוצים קצת סקי, ולא רוצים להסתפק ביומיים שלג שיש לנו בחרמון.
מגיע לנו סקי כל השנה, לא? (-: 



הוזמנתי ליום כיף בגלבוע.
הילדים שלי, כמו רבים מילדי המדינה החמה שלנו
(ואל תזכירו לי שחום יולי אוגוסט קרוב, אני יודעת וסובלת בשקט), מעולם לא עשו סקי. 
כשאמרתי להם שנוסעים לעשות סקי, הבן שלי שמח, 
הבת שלי לא ידעה איך "לאכול" את זה. 
בכל זאת, הפחד מהלא נודע, לא תמיד קל איתו (-:
הגענו למתחם "סקי בגלבוע":


עלינו למעלה וצפינו בהדרכה. 
"סקי בגלבוע" מאפשר לקבל הדרכה(בתשלום), ולמי שזה לו הפעם הראשונה, כמונו, לא מומלץ לוותר עליה:


ישנה אפשרות גם להדרכות פרטיות:






עמדנו, הסתכלנו, וניסינו לחשב כמה פעמים הילדים יפלו על הטוסיק, לפי שיטת הסטטיסטיקה וההסתברות (-:


אחרי שהילדים ראו שהשד הלבן לא כ"כ נורא, 
הלכנו לקחת ציוד: מגלשיים, קסדות, נעליים:


וככה הם נראו, הילדים המשגעים שלי
(מה פתאום, אני לא משוחדת בכלל!):


לא עברו עשר דקות, והילדים שלי, עומר ודניאל, 
נראו כאילו הם נולדו במקום.
תוך דקות, עם ההדרכה הנכונה, 
הם הגיעו לשליטה אבסולוטית.
נראה כאילו הם מתאמנים כבר שנים באתרי סקי בעולם (-:






את ההנאה של הילדים אי אפשר היה לפספס. 
בכל סיבוב מחדש, יכולתי לראות את האושר שהציף אותם:


במשך קרוב לשעתיים הם גלשו, ועלו שוב, לסיבוב נוסף. ירדו בגלישה, ועלו במסוע, וחוזר חלילה (-:


מלבד המסלול ה"רגיל", או "הקצר", 
יש גם את המסלול הארוך:


במסלול הארוך החזרה למעלה היא באמצעות הרכבל, עוד פעילות שגרמה לילדים שלי לחייך (-:






אחרי כל הפעילות האינטנסיבית הזו, הילדים, שהוציאו המון אנרגיה, היו רעבים.
ישבנו לאכול צהריים במסעדת "אדמ'ס" שבמתחם הסקי:



אדמ'ס הוא בר קפה מקסים שנמצא בבית אבן מרשים במתחם הסקי. במקום מוגשות ארוחות בוקר במהלך כל שעות היום, ומנות חלביות אחרות כגון מרקים, סלטים, כריכים ומנות דגים. 
במקום יש מרפסת מרווחת הצופה אל הנוף המרהיב של מורדות הגלבוע ועמק יזרעאל.


אכלנו שם כמה מנות, כולן היו טריות מאד וטעימות.
למי שמחפש ארוחה חלבית נעימה, המקום יתאים בדיוק. הקפה מצויין, ובשבילי, זה כבר עושה את העבודה (-:






והקינוחים האלו?
הם היו הסיום המתוק ליום הכיף הזה (-: 
זה היה רק חלק א' של הבילוי שלנו ב"סקי בגלבוע".
חזרנו שוב, לרכיבה על אופניים, לקרבות לייזר, ונו, ברור, לעוד קצת סקי (-: 
את זה אני משאירה לחלק ב' של "יום כיף בגלבוע"(-:  




אתר הבית של "סקי בגלבוע", כולל כל הפעילויות, המסעדות(ביניהן גם "קימל בגלבוע" שאני כ"כ אוהבת), 
מחירים, ושעות פתיחה, בקישור הזה (-:




תגובות

  1. רשומה מקסימה! עשית לי חשק לסקי! בטח לאור החום בחוץ.

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת, הפוסט עלה אחרי שסבלתי אתמול מהחום, וחשבתי לעצמי: "וואי, איך בא לי שלג וכפור" (-:

      מחק
  2. איזה יופי של פוסט ! עשית לי חשק לסקי.
    אורלי כהן

    השבמחק
    תשובות
    1. אורלי, אז יאללה, נארגן יום כיף (-:

      מחק
    2. אני תמיד בעד ימי כיף איתך :)
      אורלי

      מחק
    3. גם אני תמיד בעד יום כיף לעובדים בכל מצב, אורלי.
      אולי נארגן פעם אחת יום כיף שכזה יחדיו?

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?