דילוג לתוכן הראשי

סיור בשוק מחנה יהודה עם טלי פרידמן (האטליה). כל הטעמים, הריחות, הצבעים (-:







החלטתי שבא לי יום כיף בירושלים.
יום כיף בירושלים הוא מבחינתי ריחות חדשים, טעמים חדשים, אנשים חדשים, ואוכל משובח, ברור (-:
התחלתי לחבר אחד ועוד אחד, עד שהגעתי למסקנה: יום כיף קולינארי בלי שוק מחנה יהודה הוא לא "יום כיף" אמיתי.
אספתי חבורה מצוינת של בלוגרים מתחום הקולינריה, ונסענו לירושלים, ליום כיף אמיתי, מהבוקר עד הלילה.
לא רציתי "סתם להסתובב" בשוק. חיפשתי סיור מודרך ברמה הכי גבוהה שיש לשוק להציע. 
קיבלתי המלצות מפה ומשם, ואחרי בדיקה הגעתי למסקנה:
טלי פרידמן. 
היא, האחת והיחידה, מלכת השוק הצבעוני הזה, היא זו שבחרתי לטייל איתה במחנה יהודה, ביום הכיף שלי (-:
נכנסנו לשוק מכיוון "ארומה", שם חיכתה לנו טלי, ובחיוך מזמין קירבה אותנו אליה, שנוכל להקשיב. אנחנו? להקשיב? לא באנו לאכול??? (-:






את העצירה הראשונה עשינו אצל "חכמת הבורקס מחיפה", שנמצא בכלל בירושלים (-:




נכנסנו לחצר, וקיבלנו הסברים על הבורקס הכל כך מיוחד והטעים הזה:




הסברים זה טוב ויפה, אבל אנחנו, חבורת בלוגרים שהתעוררה מוקדם ועלתה לירושלים, היינו רעבים, ועוד עם הריחות של המאפים שעלו והתעופפו באוויר, זה היה הרסני.
טלי הבינה את המצוקה, והלכה להביא לנו את המגש המופלא הזה. 
בורקס תרד, בורקס גבינה נהדר, טחינה וביצים קשות:




ככה הוא נראה, החיוך שלה על הבוקר, שהיה דומה לחיוך שלנו, עם כל ביס שאכלנו (-:


התחנה הבאה הייתה אצל "מזרחי", בית מסחר לקטניות, פירות יבשים, פיצוחים ומוצרים מיוחדים לבישול ואפייה:




אצל מזרחי תמצאו את הגרנולה הכי טובה בארץ (-: 




וגם תערובות נפלאות לסלטים, כיף אמיתי!





המשכנו בסיור לעבר "חמוצי הלב". חמוצי הלב? אני לא אוהבת לבבות חמוצים, אבל את חמוצי הלב האלו דווקא אהבתי מאד (-:



  
מקום שאסור לעבור על פניו בלי להיכנס הוא "באשר". הגבינות של באשר ידועות בעולם, ושפים שמגיעים לארץ באים למקום המדהים שלו בשוק. גבינות מדהימות, מיוחדות וטעימות מאד!








משם המשכנו למקום שהיה חביב עלי במיוחד,
"ממלכת החלבה"!
כמה שאני אוהבת חלבה (-:
המקום הזה הוא גן עדן לחובבי המתוק ההרסני הזה. כל הסוגים, המינים, ההרכבים, המילויים, הטעמים והאפשרויות. 
ממש ממלכת האפשרויות הבלתי מוגבלות (-:








דגים, רבותיי, דגים! (וגם גבירותיי, כמובן) (-:
נו, אתם יודעים, אני אוהבת דגים. מאד אוהבת דגים.
לפעמים מתעורר בי חשק לשבת על חוף ים מלא דגים, לזרוק את החכה, לתפוס לי דג ים טוב, ולפרק לו את הצורה (-:
אין לי חכה, ואין לי מושג בדיג, אז "דוד דגים בע"מ" נתן לי בדיוק מה שאני אוהבת: דגים יפים, טריים, ועטופים בעיתון, ממש כמו פעם (-:






התחנה הכמעט אחרונה בסיור הייתה, איך לא, הבשר. 
במיוחד לקרניבורית שכמוני, נתחים מופלאים של בשר ב"אטליז רפאל", הייתי מוכנה לנסוע לשוק מחנה יהודה כל יום בשביל נתחים שכאלו (-:







  

אחרי הסיור המקסים הזה עצרנו אצל "בשקביץ", מקום עם חליטות תה נפלאות, לגמנו חליטת רימונים משגעת, קניתי לעצמי כמה חליטות לקחת הביתה,
ואם חשבתם שבזה סיימנו, טעיתם!
סיימנו בשוק, והתחלנו את הכיף הירושלמי האמיתי, סדנה  אצל טלי, במקום המקסים הזה, "האטליה" (-:


המשך יבוא... (-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)