דלג לתוכן הראשי

סיור בשוק מחנה יהודה עם טלי פרידמן (האטליה). כל הטעמים, הריחות, הצבעים (-:







החלטתי שבא לי יום כיף בירושלים.
יום כיף בירושלים הוא מבחינתי ריחות חדשים, טעמים חדשים, אנשים חדשים, ואוכל משובח, ברור (-:
התחלתי לחבר אחד ועוד אחד, עד שהגעתי למסקנה: יום כיף קולינארי בלי שוק מחנה יהודה הוא לא "יום כיף" אמיתי.
אספתי חבורה מצוינת של בלוגרים מתחום הקולינריה, ונסענו לירושלים, ליום כיף אמיתי, מהבוקר עד הלילה.
לא רציתי "סתם להסתובב" בשוק. חיפשתי סיור מודרך ברמה הכי גבוהה שיש לשוק להציע. 
קיבלתי המלצות מפה ומשם, ואחרי בדיקה הגעתי למסקנה:
טלי פרידמן. 
היא, האחת והיחידה, מלכת השוק הצבעוני הזה, היא זו שבחרתי לטייל איתה במחנה יהודה, ביום הכיף שלי (-:
נכנסנו לשוק מכיוון "ארומה", שם חיכתה לנו טלי, ובחיוך מזמין קירבה אותנו אליה, שנוכל להקשיב. אנחנו? להקשיב? לא באנו לאכול??? (-:






את העצירה הראשונה עשינו אצל "חכמת הבורקס מחיפה", שנמצא בכלל בירושלים (-:




נכנסנו לחצר, וקיבלנו הסברים על הבורקס הכל כך מיוחד והטעים הזה:




הסברים זה טוב ויפה, אבל אנחנו, חבורת בלוגרים שהתעוררה מוקדם ועלתה לירושלים, היינו רעבים, ועוד עם הריחות של המאפים שעלו והתעופפו באוויר, זה היה הרסני.
טלי הבינה את המצוקה, והלכה להביא לנו את המגש המופלא הזה. 
בורקס תרד, בורקס גבינה נהדר, טחינה וביצים קשות:




ככה הוא נראה, החיוך שלה על הבוקר, שהיה דומה לחיוך שלנו, עם כל ביס שאכלנו (-:


התחנה הבאה הייתה אצל "מזרחי", בית מסחר לקטניות, פירות יבשים, פיצוחים ומוצרים מיוחדים לבישול ואפייה:




אצל מזרחי תמצאו את הגרנולה הכי טובה בארץ (-: 




וגם תערובות נפלאות לסלטים, כיף אמיתי!





המשכנו בסיור לעבר "חמוצי הלב". חמוצי הלב? אני לא אוהבת לבבות חמוצים, אבל את חמוצי הלב האלו דווקא אהבתי מאד (-:



  
מקום שאסור לעבור על פניו בלי להיכנס הוא "באשר". הגבינות של באשר ידועות בעולם, ושפים שמגיעים לארץ באים למקום המדהים שלו בשוק. גבינות מדהימות, מיוחדות וטעימות מאד!








משם המשכנו למקום שהיה חביב עלי במיוחד,
"ממלכת החלבה"!
כמה שאני אוהבת חלבה (-:
המקום הזה הוא גן עדן לחובבי המתוק ההרסני הזה. כל הסוגים, המינים, ההרכבים, המילויים, הטעמים והאפשרויות. 
ממש ממלכת האפשרויות הבלתי מוגבלות (-:








דגים, רבותיי, דגים! (וגם גבירותיי, כמובן) (-:
נו, אתם יודעים, אני אוהבת דגים. מאד אוהבת דגים.
לפעמים מתעורר בי חשק לשבת על חוף ים מלא דגים, לזרוק את החכה, לתפוס לי דג ים טוב, ולפרק לו את הצורה (-:
אין לי חכה, ואין לי מושג בדיג, אז "דוד דגים בע"מ" נתן לי בדיוק מה שאני אוהבת: דגים יפים, טריים, ועטופים בעיתון, ממש כמו פעם (-:






התחנה הכמעט אחרונה בסיור הייתה, איך לא, הבשר. 
במיוחד לקרניבורית שכמוני, נתחים מופלאים של בשר ב"אטליז רפאל", הייתי מוכנה לנסוע לשוק מחנה יהודה כל יום בשביל נתחים שכאלו (-:







  

אחרי הסיור המקסים הזה עצרנו אצל "בשקביץ", מקום עם חליטות תה נפלאות, לגמנו חליטת רימונים משגעת, קניתי לעצמי כמה חליטות לקחת הביתה,
ואם חשבתם שבזה סיימנו, טעיתם!
סיימנו בשוק, והתחלנו את הכיף הירושלמי האמיתי, סדנה  אצל טלי, במקום המקסים הזה, "האטליה" (-:


המשך יבוא... (-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?