דלג לתוכן הראשי

מנטליזם. גם אנחנו באליפות העולם!




תכל'ס, כולנו אוהבים קסמים.
לא משנה אם אנחנו ילדים, מבוגרים, נוער, או קשישים- קסמים תמיד עושים לנו את זה.
קסמים זה המון דברים:
ריכוז גבוה, זריזות ידיים, תכסיסים מדליקים, והיכולת לקרוא את האדם שעומד מול הקוסם.
מנטליזם הוא תחום מאגף הקוסמים, שעוסק בטלפתיה.
מנטליסט הוא אדם שמשתמש בטכניקות מעולם הפסיכולוגיה כדי ליצור את האשליה של טלפתיה, קריאת מחשבות וניבוי העתיד. בין הטכניקות האלו יש סוגסטיה (השפעה בדיבור), קריאת שפת גוף, ועוד. 

ולנו יש מנטליסט שהוא אלוף אירופה :) רן גפנר! קבלו אותו במחיאות כפיים :)

הראשון שפרץ את הדרך בעולם המנטליזם הוא אורי גלר, שמאז מייחס לעצמו כוחות על טבעיים.
רן גפנר הסביר את זה ככה:
"הדברים שגלר טוען שהם כוחות על טבעיים, הם למעשה יכולות אדירות שפיתח, השקיע ולמד אותן אך הן לא על טבעיות.
בשנות ה 70 עולם הקסמים עדיין לא היה מפותח כמו שהוא היום וקוסמים בעיקר הדהימו את הקהל עם אילוזיות גדולות, חיתוך בחורות לשניים, העלמויות וריחופים - "הסטיגמה של הקוסם הקלאסי" - זה שמוציא שפן מהכובע ויש לו מגבעת וגלימה. ואז הגיע אורי גלר ועשה דברים שהעולם לא ראה עוד, ביניהם כיפוף הכפיות המיתולוגי.
אין ספק שאורי גלר ראוי להערכה ותודה על זה שהוא שינה את התפיסה של הקהל, אבל לומר שאלו "כוחות על טבעיים" זה לא אתי בעיניי. בכלל, אורי גלר בעצמו טען שאילו היה צריך להתחיל את הקריירה שלו בעידן הזה, הוא פשוט לא היה מצליח".
ב-6.7.15 המנטליסט האלוף שלנו, רן גפנר, יתמודד בתחרות "אליפות העולם במנטליזם וקוסמות" מטעם 'הפדרציה העולמית לקוסמות' בעיר רימיני שבאיטליה. התחרות נמשכת שבוע ימים.
לפני כשנה נבחר גפנר לייצג את ישראל וזכה באליפות אירופה בקסמים של FISM - הפדרציה הגדולה של אגודות הקוסמים בעולם, לאחר קטע ייחודי המשלב בין מוסיקה למנטליזם שאותו הציג גם בתוכנית הטלוויזיה "מי יפיל את המאסטר".
זכייה זו העניקה לגפנר כרטיס כניסה אוטומטי לאליפות העולם שתתקיים באיטליה לצד עוד 150 מנטליסטים וקוסמים מובילים מרחבי העולם.
בתחרות מתמודדים כ-150 קוסמים ב-2 קטגוריות עיקריות: במה וקלוז אפ(קסמי תקריב).
50 יתמודדו בקלוז אפ ו-100 יתמודדו בבמה. מנטליזם זו קטגוריה שנמצאת תחת קטגוריית במה, כך שהסיכוי שלנו הוא 1:100. קל זה לא יהיה :)
רן המתמודד הראשון שמייצג את ישראל באליפות זו. כבוד!
במופע, שהתקיים בבית ציוני אמריקה, זכינו לפעור את העיניים, לנסות להבין איך זה קורה, ואיך הוא יודע כמעט הכל.
חוויה מרתקת!
 וכן, גם צחקנו :)
מה נשאר לנו?
לאחל לרן גפנר המון הצלחה באליפות העולם.
אם לא הולך לנו בכדורגל, לפחות במנטליזם :)
מומלץ לטייל קצת באתר של רן גפנר, ולקוות שיום אחד יהיה לנו, כמו להארי פוטר, מין בי"ס הוגוורטס לכישוף ולקוסמות. 
האתר של רן גפנר



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?