דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ספא במדבר. כי אני הכי אוהבת מדבר, והכי אוהבת ספא :)

אין מה לעשות. מדי פעם, הגוף זקוק למנוחה. הנפש חייבת קצת רוגע. החיים שלנו פה אינטנסיביים ולחוצים. כשמזמינים אותי ליום של רוגע, אני אף פעם לא מסרבת. אני יודעת כמה הגוף שלי זקוק לרגעים של פינוק, ואני מרשה לעצמי להתפנק בכל רגע אפשרי :) הזמינו אותי למתחם ספא חדש בדרום הקרוב. 20 דקות דרומית לבאר שבע שוכן מתחם מקסים, מתחם מרחצאות "נווה מדבר":

מתכון לעוגיות תמרים מעלפות של "קונדיטוריה שני", וסניף חדש בבורסה :)

"קונדיטוריה שני", מרשתות בתי הקפה וקונדיטוריה הותיקות בארץ, נוסדה בשנת 1964, בימים שבהם רק החלה תרבות בתי הקפה. קצת היסטוריה: הסיפור של קונדיטוריה שני מתחיל באופה צעיר בשם שני, עולה מאוסטריה, עם תשוקה עזה למקצוע וחלום להקים בארץ ישראל בית קפה-קונדיטוריה בסטנדרטים אירופאים.  

הדייט שלי עם השכן בבר היין הכי תל אביבי. היה מושלם :)

זה היה עוד ערב שיגרתי בחיי. עוד ערב שבו לבשתי את הג'ינס הנצחי, זרקתי עלי איזו גופיה שחורה, ויצאתי לבלות בדיוק באותו מקום שבו התחלתי לעבוד בגיל 17. אז בעצם, זה ממש לא היה עוד ערב שיגרתי. יצאתי לדייט עם השכן, במקום שבו התחלתי את קריירת המלצרות שלי :) המקום השתנה, הזכרונות נשארו. אורי, רינת, שלום, חזי, שרה, אילן ואנשים נוספים שליוו את ימי הנעורים שלי כבר מזמן לא שם, ב"קפה אוסלו" המיתולוגי. יש משהו מרגש בלחזור למקום שהיה פעם סוג של בית עבורי. נכון, הוא אחר.  הוא מודרני, מלא פאן, עם בעלים צעירים ומדליקים  שהם חלק מאושיות הבליינות התל אביבית, עם גינה מקסימה, ועם יין טוב במחירים הכי שפויים בארץ. הוא אחר, אבל הוא סנטימנטלי מאד, עבורי. היום, מה שזכור ל"זקני ת"א" כ"קפה אוסלו", הפך לבר יין מקסים, שנקרא "אל וסינו". אז הלכתי לשכן, וביליתי איתו את הלילה. שתינו המון יין. ברור, ככה זה כשלוקחים מחיר שפוי על היין, תקראו לזה "מחיר חנות", ומחייבים רק על דמי חליצה. זה מה שמיוחד במקום שבו ביליתי בערב הזה, שהתחיל עם השכן, ונגמר בהרב

יום מושלם בשטח: איי דרייב, יו סיט :) פוסט לחובבי אקסטרים.

זה לא סוד שאני חובבת אקסטרים. לא, אל תזכירו לי את מלכת הטפשות. או מלכת המדבר, בשמה המסחרי. המאד מסחרי. זה לא נחשב אקסטרים. לצאת למלכת המדבר? ממש ממש לא. הייתי שם, בטפשות הזו. אולי זה אקסטרים לנשים משועממות, שחלומן הגדול הוא לשבת בג'יפ. מי שעוד חושבת לצאת לאחד מהטיולים האומללים האלו, מוזמנת לשנות את דעתה, ולוותר על הדבר המיותר שנקרא "מלכה". מוזמנת גם ליצור איתי קשר בפרטי, ואתן לה המון תובנות "מהשטח" על המסע האומלל והממוסחר הזה. רוצה להיות מלכה? הנה, תצטרפי לפוסט הזה, תהיי מלכה אמיתית, בארץ, ובמחיר שפוי :) טוב, חבל לבזבז את הפוסט על דברים בטלים, כדאי לעבור לתכלס. אז מה זה באמת אקסטרים?

מתכון לפאי ברוקולי וגבינות מהיר הכנה עם 1+1 על תבניות שאין להן תחליף :)

עוד כשהייתי ילדה ממש קטנה, אמא שלי תמיד אמרה במטבח את השם פיירקס. אם תשאלו את אמא שלי, מבחינתה אין שום כלי זכוכית אחר שיכנס אליה למטבח. כשהיא קונה כלי זכוכית, זה אך ורק פיירקס. מדהים כמה אפשר להתמכר למותג, ואמא שלי בהחלט מכורה לפיירקס. האמת, גם אני. זה חינוך וגנים :) גם אני, כשאני מחפשת כלי זכוכית, באוטומט אני קונה פיירקס "אמיתי".

כשהרגל שלי פגשה את הראש שלה. יבש לא היה פה, נס גדול דווקא כן :)

קיץ. אני לא אוהבת קיץ. נכון, יש פחות כביסה בגלל נפח הבגדים הקטן, ונכון, יש ים, ובריכה, ומזגנים, שאני לא חיה בלעדיהם, אבל יש גם לחות, וזיעה, וסנדלים שעושות לי עוד יבש בעקב של הרגל. והאמת, עוד יבש בכף הרגל זה אחד הדברים המציקים. תכלס, מי רוצה לבלות אצל הפדיקוריסטית כל פעם? אני לא. אין לי סבלנות, האמת. אז מה עושה אחת עם קוצים בתחת כשיש לה קיצקוצים בכף הרגל?

מתוקה או ליין. בשביל מה לצאת מהבית? וגם: מתכון לבלינצ'ס גבינה נפלא.

את רשת "מתוקה" אני מכירה כבר המון זמן. מאז שנפתחה חנות הרשת בכ"ס, מדי פעם, כשאני יוצאת לשופינג בקניון G, אני נותנת קפיצה לצד האחורי של המתחם, לקחת איתי משהו טעים לדרך. מצורף מתכון לבלינצ'ס הגבינה של "מתוקה", בלינצ'ס מוצלחים מאד, נפלאים לאירוח!!!

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים . העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע. מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות, סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :) המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה. הוא מרשים, וטעים. קינוחי אוראו-גבינה אישיים

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה. שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים. אוי, שזה טעים! אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?

פשטידת ברוקולי ואטריות, מתכון לפשטידה הורסת במיוחד :)

בשבועות אני מכינה הרבה פשטידות. ברוקולי הוא אחד מהירקות שאני מאד אוהבת בפשטידות, ולכן תמיד אני מחזיקה ברוקולי קפוא(של סנפרוסט או שופרסל) בפריזר. הפעם החלטתי לקחת כל מיני דברים שיש לי בבית, ולהכין איתם ארוחת צהריים חלבית, מהירה וטעימה. בכל זאת, שבועות. צריך להתחיל ולייצר מתכונים חדשים ושווים :) אתם מכירים אותי. אני אוהבת מתכונים שלא צריך לבלות איתם יום שלם במטבח. צ'יק צ'ק, ולתנור :) אז במיוחד לשבועות, לחובבי גבינת הקצ'קבל, מתכון לפשטידה קלה וטעימה, עם ברוקולי ואטריות, מקסימה לשולחן החג בשבועות.

דיאט קולה, ועכשיו עם ממתיק טבעי. פלאי הסטיוויה בעולם שכולו ירוק :)

אי אפשר לללכת אחורה. העולם מנסה להיות בריא יותר, ממוחזר יותר, ירוק יותר. המגמה: GREEN :) הציעו לי קולה חדשה להתנסות. green cola.

מתכון לקציצות משגעות. קציצות הבשר שאני הכי אוהבת!

כי בינינו, אין על קציצות.  כשהן יוצאות מהטיגון רצוי להרחיק ממני את הצלחת, אחרת הן נגמרות תוך כדי שאני מטגנת אותן :) החלטתי לפנק אתכם היום במתכון לקציצות הכי טעימות שיש, הן גם בריאות(מכילות ירקות), ולוקחות ממש כמה דקות של הכנה. מערבבים הכל ביחד, וזה הכל :) ככה זה נראה בסוף. גם הילדים ילקקו את האצבעות. שווה, וטעים להפליא:

עוגת גבינה ניו יורק. מתכון לעוגת הגבינה הכי טעימה ועשירה שיש.

עוגת גבינה ניו יורק ניו יורק צ'יזקייק. רק מלשמוע את השם בא לי שיגיע חג השבועות, כי אין על עוגות גבינה :) עוגת גבינה ניו יורקית זו אחת מהעוגות החביבות עלי. עשירה, מלאה בגבינת שמנת, ובניגוד לעוגות גבינה אחרות, פשוטה יותר להכנה. מכיוון שהיא לא תופחת, היא גם לא שוקעת, שזה הכי מתסכל כשמכינים עוגות גבינה :) הפעם יש לי מתכון כיפי ופשוט לעוגה הכ"כ אהובה זו, עוגת גבינה ניו יורק, עם טעם עשיר ומעליה גנאש שוקולד. אין סיבה לקשקש יותר מדי. קבלו מתכון לעוגת גבינה ניו יורק בסגנון שונית, עוגת הגבינה הכי טעימה שיש!!! עוגת גבינה ניו יורק/ שונית וייס

הוא אמר: "זה אחד ההמבורגרים הטובים שאכלתי". גם לכם מגיע לדעת איפה :)

הבן שלי כבר ממש לא "ילד". כנער טיפוסי, תנו לו המבורגר טוב, והוא מאושר. הוא לא מחובבי ה"פאסט פוד", וזה די ברור. עם אמא כמוני, לנער לא קל להחזיק מהמבורגר קפוא של רשתות ההמבוגרים השונות, או להגיד עליו "טעים" :) אז כשאנחנו אוכלים המבורגר, אוכלים המבורגר. אמיתי כזה. עם בשר שהוא "בשר", ולא בשר שהוא תערובת בלתי ברורה של דברים בלתי אכילים. Zinc התל אביבית והאהובה בהובלת השף קובי אביטן הגיעה גם ליהוד, עם סניף משודרג ואלגנטי. הוזמנתי לארוחה בסניף ביהוד, אליה הלכתי עם שני בני הנוער שלי. יהוד היא עיר בילוי קרובה מבחינתי, ובראש העין באמת שאין יותר מדי מה לאכול, לצערי. האופציות לתושבי ראש העין הן כפר קאסם, הוד השרון או יהוד, כך שמבחינתי המיקום היה מושלם לצהריים עם הילדים, וגם התפריט.