דלג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי ואטריות, מתכון לפשטידה הורסת במיוחד :)















בשבועות אני מכינה הרבה פשטידות.
ברוקולי הוא אחד מהירקות שאני מאד אוהבת בפשטידות, ולכן תמיד אני מחזיקה ברוקולי קפוא(של סנפרוסט או שופרסל) בפריזר.
הפעם החלטתי לקחת כל מיני דברים שיש לי בבית, ולהכין איתם ארוחת צהריים חלבית, מהירה וטעימה.
בכל זאת, שבועות. צריך להתחיל ולייצר מתכונים חדשים ושווים :)
אתם מכירים אותי.
אני אוהבת מתכונים שלא צריך לבלות איתם יום שלם במטבח.
צ'יק צ'ק, ולתנור :)
אז במיוחד לשבועות, לחובבי גבינת הקצ'קבל, מתכון לפשטידה קלה וטעימה, עם ברוקולי ואטריות,
מקסימה לשולחן החג בשבועות.





כלים:
תבנית אפיה קפיצית מס' 24
**השתמשתי בתבנית קפיצית מהסדרה החדשה של דודו אוטמזגין,
תבנית של חברת food appeal,
עם מגרעת חיצונית למניעת נזילות.
אחלה תבנית, הפתיעה לטובה מכל הבחינות:
התערובת לא נזלה, סוגר הנירוסטה איכותי וחזק, וציפוי נון סטיק שאפשר לראות על הפשטידה שהוא עבד היטב.
(להשיג בסניפי "לגעת באוכל"-ועכשיו הן גם ב-20% הנחה!)




חומרים:
1/2 חבילה אטריות נודלס רחבות
(השתמשתי באלו של השופרסל- מחזיקה אותן תמיד בארון- גם הרחבות וגם הדקות מעולות)










500 גרם תפרחות ברוקולי קפואות
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
50 גרם גבינת קצ'קבל תנובה








2 כפות שמן קנולה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט טחון

לשימון התבנית: 
תרסיס שמן
פירורי לחם

לעיטור:
כמה פרחי ברוקולי חתוכים דק
פתיתי גבינה מיוחדים לפיצה של השף הלבן(או גבינה מגוררת אחרת)
שומשום שחור

הכנה:
כמו תמיד, אצלי הכל פשוט :)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
שוטפים במים קרים ומסננים.
2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים, ממש מעט, עד שמתרכך טיפה.
מעבירים למי קרח, כדי שהברוקולי ישמור על צבעו ולא ימשיך להתבשל מהחום.
מסננים.
3. בקערה שמים את אטריות, ברוקולי(להשאיר שני פרחים בצד לעיטור), ביצים, שמן, שמנת חמוצה, קצ'קבל מפוררת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.




4. מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.
5. משמנים את התבנית בתחתית ובצדדים.
6. מפזרים פירורי לחם בתחתית ובצדדים.
7. שופכים את התערובת לתבנית.
8. מעטרים במעט פרחי ברוקולי דקים, ומעל מפזרים פירורי גבינה לפיצה.
9. מסיימים עם מעט שומשום שחור.
10. מכניסים לתנור לכשעה, בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב מלמעלה.
*מיקום התבנית: מסילה שנייה מלמטה.

לסיום, מחכים שהפשטידה תצטנן מעט.
מעבירים סכין בשולי התבנית, ופותחים את הקפיץ.
מעבירים לצלחת הגשה, ונהנים מכל רגע :)






מוזמנים לעקוב אחרי foodil





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.