דילוג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי ואטריות, מתכון לפשטידה הורסת במיוחד :)















בשבועות אני מכינה הרבה פשטידות.
ברוקולי הוא אחד מהירקות שאני מאד אוהבת בפשטידות, ולכן תמיד אני מחזיקה ברוקולי קפוא(של סנפרוסט או שופרסל) בפריזר.
הפעם החלטתי לקחת כל מיני דברים שיש לי בבית, ולהכין איתם ארוחת צהריים חלבית, מהירה וטעימה.
בכל זאת, שבועות. צריך להתחיל ולייצר מתכונים חדשים ושווים :)
אתם מכירים אותי.
אני אוהבת מתכונים שלא צריך לבלות איתם יום שלם במטבח.
צ'יק צ'ק, ולתנור :)
אז במיוחד לשבועות, לחובבי גבינת הקצ'קבל, מתכון לפשטידה קלה וטעימה, עם ברוקולי ואטריות,
מקסימה לשולחן החג בשבועות.





כלים:
תבנית אפיה קפיצית מס' 24
**השתמשתי בתבנית קפיצית מהסדרה החדשה של דודו אוטמזגין,
תבנית של חברת food appeal,
עם מגרעת חיצונית למניעת נזילות.
אחלה תבנית, הפתיעה לטובה מכל הבחינות:
התערובת לא נזלה, סוגר הנירוסטה איכותי וחזק, וציפוי נון סטיק שאפשר לראות על הפשטידה שהוא עבד היטב.
(להשיג בסניפי "לגעת באוכל"-ועכשיו הן גם ב-20% הנחה!)




חומרים:
1/2 חבילה אטריות נודלס רחבות
(השתמשתי באלו של השופרסל- מחזיקה אותן תמיד בארון- גם הרחבות וגם הדקות מעולות)










500 גרם תפרחות ברוקולי קפואות
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
50 גרם גבינת קצ'קבל תנובה








2 כפות שמן קנולה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט טחון

לשימון התבנית: 
תרסיס שמן
פירורי לחם

לעיטור:
כמה פרחי ברוקולי חתוכים דק
פתיתי גבינה מיוחדים לפיצה של השף הלבן(או גבינה מגוררת אחרת)
שומשום שחור

הכנה:
כמו תמיד, אצלי הכל פשוט :)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
שוטפים במים קרים ומסננים.
2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים, ממש מעט, עד שמתרכך טיפה.
מעבירים למי קרח, כדי שהברוקולי ישמור על צבעו ולא ימשיך להתבשל מהחום.
מסננים.
3. בקערה שמים את אטריות, ברוקולי(להשאיר שני פרחים בצד לעיטור), ביצים, שמן, שמנת חמוצה, קצ'קבל מפוררת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.




4. מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.
5. משמנים את התבנית בתחתית ובצדדים.
6. מפזרים פירורי לחם בתחתית ובצדדים.
7. שופכים את התערובת לתבנית.
8. מעטרים במעט פרחי ברוקולי דקים, ומעל מפזרים פירורי גבינה לפיצה.
9. מסיימים עם מעט שומשום שחור.
10. מכניסים לתנור לכשעה, בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב מלמעלה.
*מיקום התבנית: מסילה שנייה מלמטה.

לסיום, מחכים שהפשטידה תצטנן מעט.
מעבירים סכין בשולי התבנית, ופותחים את הקפיץ.
מעבירים לצלחת הגשה, ונהנים מכל רגע :)






מוזמנים לעקוב אחרי foodil





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.