דילוג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי ואטריות, מתכון לפשטידה הורסת במיוחד :)















בשבועות אני מכינה הרבה פשטידות.
ברוקולי הוא אחד מהירקות שאני מאד אוהבת בפשטידות, ולכן תמיד אני מחזיקה ברוקולי קפוא(של סנפרוסט או שופרסל) בפריזר.
הפעם החלטתי לקחת כל מיני דברים שיש לי בבית, ולהכין איתם ארוחת צהריים חלבית, מהירה וטעימה.
בכל זאת, שבועות. צריך להתחיל ולייצר מתכונים חדשים ושווים :)
אתם מכירים אותי.
אני אוהבת מתכונים שלא צריך לבלות איתם יום שלם במטבח.
צ'יק צ'ק, ולתנור :)
אז במיוחד לשבועות, לחובבי גבינת הקצ'קבל, מתכון לפשטידה קלה וטעימה, עם ברוקולי ואטריות,
מקסימה לשולחן החג בשבועות.





כלים:
תבנית אפיה קפיצית מס' 24
**השתמשתי בתבנית קפיצית מהסדרה החדשה של דודו אוטמזגין,
תבנית של חברת food appeal,
עם מגרעת חיצונית למניעת נזילות.
אחלה תבנית, הפתיעה לטובה מכל הבחינות:
התערובת לא נזלה, סוגר הנירוסטה איכותי וחזק, וציפוי נון סטיק שאפשר לראות על הפשטידה שהוא עבד היטב.
(להשיג בסניפי "לגעת באוכל"-ועכשיו הן גם ב-20% הנחה!)




חומרים:
1/2 חבילה אטריות נודלס רחבות
(השתמשתי באלו של השופרסל- מחזיקה אותן תמיד בארון- גם הרחבות וגם הדקות מעולות)










500 גרם תפרחות ברוקולי קפואות
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
50 גרם גבינת קצ'קבל תנובה








2 כפות שמן קנולה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט טחון

לשימון התבנית: 
תרסיס שמן
פירורי לחם

לעיטור:
כמה פרחי ברוקולי חתוכים דק
פתיתי גבינה מיוחדים לפיצה של השף הלבן(או גבינה מגוררת אחרת)
שומשום שחור

הכנה:
כמו תמיד, אצלי הכל פשוט :)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
שוטפים במים קרים ומסננים.
2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים, ממש מעט, עד שמתרכך טיפה.
מעבירים למי קרח, כדי שהברוקולי ישמור על צבעו ולא ימשיך להתבשל מהחום.
מסננים.
3. בקערה שמים את אטריות, ברוקולי(להשאיר שני פרחים בצד לעיטור), ביצים, שמן, שמנת חמוצה, קצ'קבל מפוררת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.




4. מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.
5. משמנים את התבנית בתחתית ובצדדים.
6. מפזרים פירורי לחם בתחתית ובצדדים.
7. שופכים את התערובת לתבנית.
8. מעטרים במעט פרחי ברוקולי דקים, ומעל מפזרים פירורי גבינה לפיצה.
9. מסיימים עם מעט שומשום שחור.
10. מכניסים לתנור לכשעה, בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב מלמעלה.
*מיקום התבנית: מסילה שנייה מלמטה.

לסיום, מחכים שהפשטידה תצטנן מעט.
מעבירים סכין בשולי התבנית, ופותחים את הקפיץ.
מעבירים לצלחת הגשה, ונהנים מכל רגע :)






מוזמנים לעקוב אחרי foodil





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)