דלג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי ואטריות, מתכון לפשטידה הורסת במיוחד :)















בשבועות אני מכינה הרבה פשטידות.
ברוקולי הוא אחד מהירקות שאני מאד אוהבת בפשטידות, ולכן תמיד אני מחזיקה ברוקולי קפוא(של סנפרוסט או שופרסל) בפריזר.
הפעם החלטתי לקחת כל מיני דברים שיש לי בבית, ולהכין איתם ארוחת צהריים חלבית, מהירה וטעימה.
בכל זאת, שבועות. צריך להתחיל ולייצר מתכונים חדשים ושווים :)
אתם מכירים אותי.
אני אוהבת מתכונים שלא צריך לבלות איתם יום שלם במטבח.
צ'יק צ'ק, ולתנור :)
אז במיוחד לשבועות, לחובבי גבינת הקצ'קבל, מתכון לפשטידה קלה וטעימה, עם ברוקולי ואטריות,
מקסימה לשולחן החג בשבועות.





כלים:
תבנית אפיה קפיצית מס' 24
**השתמשתי בתבנית קפיצית מהסדרה החדשה של דודו אוטמזגין,
תבנית של חברת food appeal,
עם מגרעת חיצונית למניעת נזילות.
אחלה תבנית, הפתיעה לטובה מכל הבחינות:
התערובת לא נזלה, סוגר הנירוסטה איכותי וחזק, וציפוי נון סטיק שאפשר לראות על הפשטידה שהוא עבד היטב.
(להשיג בסניפי "לגעת באוכל"-ועכשיו הן גם ב-20% הנחה!)




חומרים:
1/2 חבילה אטריות נודלס רחבות
(השתמשתי באלו של השופרסל- מחזיקה אותן תמיד בארון- גם הרחבות וגם הדקות מעולות)










500 גרם תפרחות ברוקולי קפואות
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
50 גרם גבינת קצ'קבל תנובה








2 כפות שמן קנולה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט טחון

לשימון התבנית: 
תרסיס שמן
פירורי לחם

לעיטור:
כמה פרחי ברוקולי חתוכים דק
פתיתי גבינה מיוחדים לפיצה של השף הלבן(או גבינה מגוררת אחרת)
שומשום שחור

הכנה:
כמו תמיד, אצלי הכל פשוט :)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
שוטפים במים קרים ומסננים.
2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים, ממש מעט, עד שמתרכך טיפה.
מעבירים למי קרח, כדי שהברוקולי ישמור על צבעו ולא ימשיך להתבשל מהחום.
מסננים.
3. בקערה שמים את אטריות, ברוקולי(להשאיר שני פרחים בצד לעיטור), ביצים, שמן, שמנת חמוצה, קצ'קבל מפוררת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.




4. מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.
5. משמנים את התבנית בתחתית ובצדדים.
6. מפזרים פירורי לחם בתחתית ובצדדים.
7. שופכים את התערובת לתבנית.
8. מעטרים במעט פרחי ברוקולי דקים, ומעל מפזרים פירורי גבינה לפיצה.
9. מסיימים עם מעט שומשום שחור.
10. מכניסים לתנור לכשעה, בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב מלמעלה.
*מיקום התבנית: מסילה שנייה מלמטה.

לסיום, מחכים שהפשטידה תצטנן מעט.
מעבירים סכין בשולי התבנית, ופותחים את הקפיץ.
מעבירים לצלחת הגשה, ונהנים מכל רגע :)






מוזמנים לעקוב אחרי foodil





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?