Translate

פשטידת ברוקולי ואטריות, מתכון לפשטידה הורסת במיוחד :)















בשבועות אני מכינה הרבה פשטידות.
ברוקולי הוא אחד מהירקות שאני מאד אוהבת בפשטידות, ולכן תמיד אני מחזיקה ברוקולי קפוא(של סנפרוסט או שופרסל) בפריזר.
הפעם החלטתי לקחת כל מיני דברים שיש לי בבית, ולהכין איתם ארוחת צהריים חלבית, מהירה וטעימה.
בכל זאת, שבועות. צריך להתחיל ולייצר מתכונים חדשים ושווים :)
אתם מכירים אותי.
אני אוהבת מתכונים שלא צריך לבלות איתם יום שלם במטבח.
צ'יק צ'ק, ולתנור :)
אז במיוחד לשבועות, לחובבי גבינת הקצ'קבל, מתכון לפשטידה קלה וטעימה, עם ברוקולי ואטריות,
מקסימה לשולחן החג בשבועות.





כלים:
תבנית אפיה קפיצית מס' 24
**השתמשתי בתבנית קפיצית מהסדרה החדשה של דודו אוטמזגין,
תבנית של חברת food appeal,
עם מגרעת חיצונית למניעת נזילות.
אחלה תבנית, הפתיעה לטובה מכל הבחינות:
התערובת לא נזלה, סוגר הנירוסטה איכותי וחזק, וציפוי נון סטיק שאפשר לראות על הפשטידה שהוא עבד היטב.
(להשיג בסניפי "לגעת באוכל"-ועכשיו הן גם ב-20% הנחה!)




חומרים:
1/2 חבילה אטריות נודלס רחבות
(השתמשתי באלו של השופרסל- מחזיקה אותן תמיד בארון- גם הרחבות וגם הדקות מעולות)










500 גרם תפרחות ברוקולי קפואות
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
50 גרם גבינת קצ'קבל תנובה








2 כפות שמן קנולה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט טחון

לשימון התבנית: 
תרסיס שמן
פירורי לחם

לעיטור:
כמה פרחי ברוקולי חתוכים דק
פתיתי גבינה מיוחדים לפיצה של השף הלבן(או גבינה מגוררת אחרת)
שומשום שחור

הכנה:
כמו תמיד, אצלי הכל פשוט :)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
שוטפים במים קרים ומסננים.
2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים, ממש מעט, עד שמתרכך טיפה.
מעבירים למי קרח, כדי שהברוקולי ישמור על צבעו ולא ימשיך להתבשל מהחום.
מסננים.
3. בקערה שמים את אטריות, ברוקולי(להשאיר שני פרחים בצד לעיטור), ביצים, שמן, שמנת חמוצה, קצ'קבל מפוררת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.




4. מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.
5. משמנים את התבנית בתחתית ובצדדים.
6. מפזרים פירורי לחם בתחתית ובצדדים.
7. שופכים את התערובת לתבנית.
8. מעטרים במעט פרחי ברוקולי דקים, ומעל מפזרים פירורי גבינה לפיצה.
9. מסיימים עם מעט שומשום שחור.
10. מכניסים לתנור לכשעה, בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב מלמעלה.
*מיקום התבנית: מסילה שנייה מלמטה.

לסיום, מחכים שהפשטידה תצטנן מעט.
מעבירים סכין בשולי התבנית, ופותחים את הקפיץ.
מעבירים לצלחת הגשה, ונהנים מכל רגע :)






מוזמנים לעקוב אחרי foodil





הוסף רשומת תגובה