Translate


מתכון לקציצות משגעות. קציצות הבשר שאני הכי אוהבת!














כי בינינו, אין על קציצות. 
כשהן יוצאות מהטיגון רצוי להרחיק ממני את הצלחת, אחרת הן נגמרות תוך כדי שאני מטגנת אותן :)
החלטתי לפנק אתכם היום במתכון לקציצות הכי טעימות שיש, הן גם בריאות(מכילות ירקות), ולוקחות ממש כמה דקות של הכנה.
מערבבים הכל ביחד, וזה הכל :)
ככה זה נראה בסוף.
גם הילדים ילקקו את האצבעות.
שווה, וטעים להפליא:


מתכון לקציצות בשר


מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
5 כפות גדושות פירורי פנקו(פירורי לחם יפנים)
1 גזר
1 תפוח אדמה
1 בצל
כף פטרוזיליה קצוצה

תבלינים:
*פלפל שחור(לפי מידת החריפות הרצויה)
*מלח(אני שמה כפית, כל אחד לפי מידת המליחות שהוא אוהב)
*חצי כפית מלח ים עם שום וג'ינג'ר(תערובת מעט חריפה, אני קונה אותה בחוות התבלינים)
אם אין אפשר להוסיף 2 שיני שום כתושות, ולגרד ממש נגיעת ג'ינג'ר.

אפשר גם לוותר על הג'ינג'ר, למרות שאני מאד אוהבת טעם עדין של ג'ינג'ר :)

אופן ההכנה
מקלפים את תפוח האדמה, הגזר והבצל.
מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת ומרסקים לתערובת אחידה.
בקערה שמים את כל שאר החומרים, ומוסיפים את תערובת הירקות.



לשים בעזרת הידיים את תערובת הבשר עד שהיא מתאחדת, ומוסיפים ללוש עוד דקה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.
מחממים שמן קנולה במחבת.
כשהשמן חם יוצרים קציצות, משטחים אותן, ומכניסים לטיגון.
*חשוב לשמור על רווחים כדי שיהיה אפשר להפוך בקלות.



מטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד לקבלת צבע חום-זהוב.
מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר סופג.

הצעת הגשה:
לסיום רוקנתי לחם שיפון מתכולתו, מרחתי בממרח פלפלים קלויים,
הכנסתי את הקציצות, וזילפתי מעל הרבה טחינה שהכנתי בבית.
התקבל סנדוויץ' מהמם בטעמו, עם קציצות נהדרות.
אפשר לראות את הטעם דרך התמונה, לא? :)
אהה, ובתיאבון :)
 

מוזמנים לעקוב אחרי foodil