דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקציצות משגעות. קציצות הבשר שאני הכי אוהבת!














כי בינינו, אין על קציצות. 
כשהן יוצאות מהטיגון רצוי להרחיק ממני את הצלחת, אחרת הן נגמרות תוך כדי שאני מטגנת אותן :)
החלטתי לפנק אתכם היום במתכון לקציצות הכי טעימות שיש, הן גם בריאות(מכילות ירקות), ולוקחות ממש כמה דקות של הכנה.
מערבבים הכל ביחד, וזה הכל :)
ככה זה נראה בסוף.
גם הילדים ילקקו את האצבעות.
שווה, וטעים להפליא:


מתכון לקציצות בשר


מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
5 כפות גדושות פירורי פנקו(פירורי לחם יפנים)
1 גזר
1 תפוח אדמה
1 בצל
כף פטרוזיליה קצוצה

תבלינים:
*פלפל שחור(לפי מידת החריפות הרצויה)
*מלח(אני שמה כפית, כל אחד לפי מידת המליחות שהוא אוהב)
*חצי כפית מלח ים עם שום וג'ינג'ר(תערובת מעט חריפה, אני קונה אותה בחוות התבלינים)
אם אין אפשר להוסיף 2 שיני שום כתושות, ולגרד ממש נגיעת ג'ינג'ר.

אפשר גם לוותר על הג'ינג'ר, למרות שאני מאד אוהבת טעם עדין של ג'ינג'ר :)

אופן ההכנה
מקלפים את תפוח האדמה, הגזר והבצל.
מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת ומרסקים לתערובת אחידה.
בקערה שמים את כל שאר החומרים, ומוסיפים את תערובת הירקות.



לשים בעזרת הידיים את תערובת הבשר עד שהיא מתאחדת, ומוסיפים ללוש עוד דקה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.
מחממים שמן קנולה במחבת.
כשהשמן חם יוצרים קציצות, משטחים אותן, ומכניסים לטיגון.
*חשוב לשמור על רווחים כדי שיהיה אפשר להפוך בקלות.



מטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד לקבלת צבע חום-זהוב.
מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר סופג.

הצעת הגשה:
לסיום רוקנתי לחם שיפון מתכולתו, מרחתי בממרח פלפלים קלויים,
הכנסתי את הקציצות, וזילפתי מעל הרבה טחינה שהכנתי בבית.
התקבל סנדוויץ' מהמם בטעמו, עם קציצות נהדרות.
אפשר לראות את הטעם דרך התמונה, לא? :)
אהה, ובתיאבון :)
 

מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.