דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקציצות משגעות. קציצות הבשר שאני הכי אוהבת!














כי בינינו, אין על קציצות. 
כשהן יוצאות מהטיגון רצוי להרחיק ממני את הצלחת, אחרת הן נגמרות תוך כדי שאני מטגנת אותן :)
החלטתי לפנק אתכם היום במתכון לקציצות הכי טעימות שיש, הן גם בריאות(מכילות ירקות), ולוקחות ממש כמה דקות של הכנה.
מערבבים הכל ביחד, וזה הכל :)
ככה זה נראה בסוף.
גם הילדים ילקקו את האצבעות.
שווה, וטעים להפליא:


מתכון לקציצות בשר


מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
5 כפות גדושות פירורי פנקו(פירורי לחם יפנים)
1 גזר
1 תפוח אדמה
1 בצל
כף פטרוזיליה קצוצה

תבלינים:
*פלפל שחור(לפי מידת החריפות הרצויה)
*מלח(אני שמה כפית, כל אחד לפי מידת המליחות שהוא אוהב)
*חצי כפית מלח ים עם שום וג'ינג'ר(תערובת מעט חריפה, אני קונה אותה בחוות התבלינים)
אם אין אפשר להוסיף 2 שיני שום כתושות, ולגרד ממש נגיעת ג'ינג'ר.

אפשר גם לוותר על הג'ינג'ר, למרות שאני מאד אוהבת טעם עדין של ג'ינג'ר :)

אופן ההכנה
מקלפים את תפוח האדמה, הגזר והבצל.
מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת ומרסקים לתערובת אחידה.
בקערה שמים את כל שאר החומרים, ומוסיפים את תערובת הירקות.



לשים בעזרת הידיים את תערובת הבשר עד שהיא מתאחדת, ומוסיפים ללוש עוד דקה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.
מחממים שמן קנולה במחבת.
כשהשמן חם יוצרים קציצות, משטחים אותן, ומכניסים לטיגון.
*חשוב לשמור על רווחים כדי שיהיה אפשר להפוך בקלות.



מטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד לקבלת צבע חום-זהוב.
מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר סופג.

הצעת הגשה:
לסיום רוקנתי לחם שיפון מתכולתו, מרחתי בממרח פלפלים קלויים,
הכנסתי את הקציצות, וזילפתי מעל הרבה טחינה שהכנתי בבית.
התקבל סנדוויץ' מהמם בטעמו, עם קציצות נהדרות.
אפשר לראות את הטעם דרך התמונה, לא? :)
אהה, ובתיאבון :)
 

מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)