עוד כשהייתי ילדה ממש קטנה, אמא שלי תמיד אמרה במטבח את השם פיירקס.
אם תשאלו את אמא שלי, מבחינתה אין שום כלי זכוכית אחר שיכנס אליה למטבח.
כשהיא קונה כלי זכוכית, זה אך ורק פיירקס.
מדהים כמה אפשר להתמכר למותג, ואמא שלי בהחלט מכורה לפיירקס.
האמת, גם אני. זה חינוך וגנים :)
גם אני, כשאני מחפשת כלי זכוכית, באוטומט אני קונה פיירקס "אמיתי".
יש לו כמה תכונות שאני מאד אוהבת, במיוחד את השקיפות שנשארת לאורך שנים.
הפיירקסים תמיד נראים כמו חדשים.
מה אני מכינה בפיירקס?
בדר"כ מאפים, קישים, פשטידות.
בדיוק מה שהופך את הפיירקס לכלי מושלם לשבועות :)
קיבלתי פיירקס לחג, כדי לספר לכם שיש עליו כרגע מבצע נפלא של 1+1 לשבועות.
בעיניי, אם אתם רוצים לבוא עם מתנה נהדרת לחג, תכינו פשטידה טובה, ותביאו אותה למארחים עם הפיירקס.
הפיירקס לא יקר, מחיר תבניות פיירקס נע בין המחירים 24.90-84.90 (בהתאם לגודל).
הכנתי שני מאפים בפיירקס, הרי אין כמו כלי שקוף למאפים צבעוניים.
PYREX- מה אומר היצרן, ובסוגריים, מה אני אומרת :)
√ רק פיירקס אמיתי חסין גם ב-300 מעלות חום(מעולה)
√ רק פיירקס אמיתי מתאים לשימוש גם במדיח הכלים(אידיאלי מבחינתי!)
√ רק לפיירקס אמיתי יש 10 שנות אחריות(מדהים, האמת)
√ רק פיירקס אמיתי מיוצר בצרפת(פחות רלוונטי, ומצד שני, הוא לא מיוצר בסין)
וככה מזהים פיירקס אמיתי:
√ רק בפיירקס אמיתי הלוגו מוטבע בתחתית
√ רק בפיירקס אמיתי שפת הכלי נראית תכלכלה במבט מלמעלה
קו המוצרים של פיירקס כולל סירים ותבניות אליפטיות ומרובעות בגדלים שונים, שעשויים מזכוכית באיכות גבוהה מסוג בורוסיליקט (borosilicate) המורכבת ברובה (80%) מסיליקה (צורן דו חמצני), והיתר הוא תחמוצות נתרן, מנגן וסידן, תחמוצת בורון ותכולה נמוכה של תחמוצות מתכתיות אלקליות. הרכב זה מקנה לזכוכית עמידות גבוהה לזעזועים תרמיים, לטמפרטורות קיצוניות ולבלאי, ולכן השימוש בה נפוץ במפעלים כימיים, במעבדות ובכלי בישול.
לסיום קבלו עוד מתכון לשבועות,
אם עוד לא החלטתם מה להכין :)
מתכון לפאי מהיר מבצק עלים עם ברוקולי
חומרים:
בצק עלים חמאה
חב' ברוקולי קפוא
2 ביצים
1 שמנת לבישול 15%(250 מ"ל)
1 שמנת חמוצה
2 כפות קוטג'
50 גרם גבינת רוקפור
מלח+פלפל
גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה:
לשמן תבנית פיירקס, ולהניח בתבנית בצק עלים חמאה שהופשר במקרר 8 שעות.
את הבצק להניח בתחתית ובדפנות הפיירקס.
לבשל ברוקולי קפוא כמה דקות עד שרך אבל לא "סמרטוטי".
לצנן.
לערבב 2 ביצים, 1 שמנת לבישול 15%, שמנת חמוצה, 2 כפות קוטג' ו-50 גרם גבינת רוקפור.
להוסיף את הברוקולי, מלח ופלפל.
לשים את התערובת מעל בצק העלים, ולפזר מלמעלה גבינה צהובה מגורדת.
אפשר לפזר שומשום שחור.
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.
בתיאבון וחג שמח!
תגובות
הוסף רשומת תגובה