דלג לתוכן הראשי

מתכון לפאי ברוקולי וגבינות מהיר הכנה עם 1+1 על תבניות שאין להן תחליף :)






עוד כשהייתי ילדה ממש קטנה, אמא שלי תמיד אמרה במטבח את השם פיירקס.
אם תשאלו את אמא שלי, מבחינתה אין שום כלי זכוכית אחר שיכנס אליה למטבח.
כשהיא קונה כלי זכוכית, זה אך ורק פיירקס.
מדהים כמה אפשר להתמכר למותג, ואמא שלי בהחלט מכורה לפיירקס.

האמת, גם אני. זה חינוך וגנים :)
גם אני, כשאני מחפשת כלי זכוכית, באוטומט אני קונה פיירקס "אמיתי".




יש לו כמה תכונות שאני מאד אוהבת, במיוחד את השקיפות שנשארת לאורך שנים.
הפיירקסים תמיד נראים כמו חדשים.
מה אני מכינה בפיירקס?
בדר"כ מאפים, קישים, פשטידות.
בדיוק מה שהופך את הפיירקס לכלי מושלם לשבועות :)
קיבלתי פיירקס לחג, כדי לספר לכם שיש עליו כרגע מבצע נפלא של 1+1 לשבועות.
בעיניי, אם אתם רוצים לבוא עם מתנה נהדרת לחג, תכינו פשטידה טובה, ותביאו אותה למארחים עם הפיירקס.
הפיירקס לא יקר, מחיר תבניות פיירקס נע בין המחירים 24.90-84.90 (בהתאם לגודל).
הכנתי שני מאפים בפיירקס, הרי אין כמו כלי שקוף למאפים צבעוניים.



 PYREX- מה אומר היצרן, ובסוגריים, מה אני אומרת :)



√ רק פיירקס אמיתי חסין גם ב-300 מעלות חום(מעולה)
√ רק פיירקס אמיתי מתאים לשימוש גם במדיח הכלים(אידיאלי מבחינתי!)
√ רק לפיירקס אמיתי יש 10 שנות אחריות(מדהים, האמת)
√ רק פיירקס אמיתי מיוצר בצרפת(פחות רלוונטי, ומצד שני, הוא לא מיוצר בסין)

וככה מזהים פיירקס אמיתי:

√ רק בפיירקס אמיתי הלוגו  מוטבע בתחתית



√ רק בפיירקס אמיתי שפת הכלי נראית תכלכלה במבט מלמעלה



קו המוצרים של פיירקס כולל סירים ותבניות אליפטיות ומרובעות בגדלים שונים, שעשויים מזכוכית באיכות גבוהה מסוג בורוסיליקט (borosilicate) המורכבת ברובה (80%) מסיליקה (צורן דו חמצני), והיתר הוא תחמוצות נתרן, מנגן וסידן, תחמוצת בורון ותכולה נמוכה של תחמוצות מתכתיות אלקליות. הרכב זה מקנה לזכוכית עמידות גבוהה לזעזועים תרמיים, לטמפרטורות קיצוניות ולבלאי, ולכן השימוש בה נפוץ במפעלים כימיים, במעבדות ובכלי בישול.


לסיום קבלו עוד מתכון לשבועות,
אם עוד לא החלטתם מה להכין :)

מתכון לפאי מהיר מבצק עלים עם ברוקולי

חומרים:
בצק עלים חמאה
חב' ברוקולי קפוא 
2 ביצים
1 שמנת לבישול 15%(250 מ"ל)
1 שמנת חמוצה
2 כפות קוטג'
50 גרם גבינת רוקפור
מלח+פלפל
גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה:
לשמן תבנית פיירקס, ולהניח בתבנית בצק עלים חמאה שהופשר במקרר 8 שעות.
את הבצק להניח בתחתית ובדפנות הפיירקס.
לבשל ברוקולי קפוא כמה דקות עד שרך אבל לא "סמרטוטי".
לצנן.
לערבב 2 ביצים, 1 שמנת לבישול 15%, שמנת חמוצה, 2 כפות קוטג' ו-50 גרם גבינת רוקפור.
להוסיף את הברוקולי, מלח ופלפל.
לשים את התערובת מעל בצק העלים, ולפזר מלמעלה גבינה צהובה מגורדת.

אפשר לפזר שומשום שחור.
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.


בתיאבון וחג שמח!







מוזמנים לעקוב אחרי foodil






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?