דלג לתוכן הראשי

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)






בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים


כלים:
כוסות שקופות להגשה
מיקסר
מעבד מזון

חומרים:
עוגיות אוראו מרוסקות בינוני

לשכבות הגבינה:
1 חב'(500 ג') גבינה לבנה 5% תנובה
1 קופסה גבינת שמנת (נפוליאון)
2 חב'(500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% 
3/4 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס בוטנים מסוכרים(השתמשתי בבוטנים של PLANTERS)
*הבוטנים מגיעים בפחית שומרת טריות עם מכסה לסגירה, כך שאפשר להשתמש בכמה שצריך ולהשאיר לפעם הבאה. מצד שני, אהמממ, ברגע שטועמים אותם, לא נשאר כלום בקופסא. מדהימים!!





לקישוט מלמעלה:
עוגיות שוקולד צ'יפס קנויות- מרוסקות בינוני במעבד מזון
מקלוני שוקולד כיף כף
עוגיית אוראו

הכנת תערובת הגבינות:
מערבבים את שתי הגבינות לתערובת אחידה.
טוחנים את הבוטנים המסוכרים(לא דק מדי) במעבד מזון, ומוסיפים בעדינות לתערובת.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ותוך כדי מוסיפים את פודינג הוניל.
מקציפים עד שהתערובת יציבה.
בתנועות קיפול מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות.

להרכבת המנה:


בכוס שקופה מניחים עוגיית אוראו בתחתית.
מעל שמים שכבת גבינה.
מפזרים שכבה של עוגיות אוראו טחונות.
שמים עוד שכבת גבינה, עוד אוראו, ועוד גבינה.
מעל מפזרים עוגיות שוקולד צ'יפס מרוסקות.
נועצים שני מקלות שוקולד כיף כף, או מה שבא לכם לקשט איתו,
ומסיימים עם עוגיית אוראו.


מכניסים לקירור ל-24 שעות.
מגישים עם כפית, ונהנים מכל ביס :)





מוזמנים לעקוב אחרי foodil




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.