דילוג לתוכן הראשי

טיפים לעיצוב שולחן החג שנתן לי שבדי חתיך. שווה לשטוף את העיניים :)





זה ללא ספק המקום שאני הכי אוהבת לעשות בו שופינג.
הוזמנתי לסניף הצעיר של רשת שאהובה עלי במיוחד, איקאה, שנמצאת במתחם קניות שנקרא, איך לא, "מתחם איקאה".
כמו כל אישה ממוצעת, גם העיניים שלי נוצצות כשאני נכנסת למתחמי שופינג.
כי אנחנו אוהבות שופינג!!!
כן, וגם אוהבים, כמובן. גברים- אתם לא פחות גרועים. גם אתם אוהבים לבזבז. תודו :)
איקאה קרית אתא חוגגת שנה, באנו לחגוג :)


סניף קרית אתא עדיין ילד, תכלס. ואיך שאני אוהבת אותו, את הילד הזה!
מי שעושה סיבוב אצלי בבית- לא יכול שלא לשים לב שאני אוהבת את איקאה. 
אפילו פינת העבודה שלי, שעליה אני מתקתקת עכשיו בשלוש בלילה, היא איקאה. 
חוץ מהספה, הטלוויזיה והמחשב- כל הסלון שלי איקאה.
מהמנורות, דרך השולחנות, ועד המזנון. ושולחן פינת האוכל, שנפתח כשהמשפחה המורחבת באה.
כן, גם הקופסאות והעציצים. גם השטיח והוילון באמבטיה, והסטנד לנייר הטואלט, והשידה בחדר, והמדפים גם.
והמשטח מתחת לכסא המחשב, ששומר על הפרקט. לא, הפרקט לא מאיקאה :)
וכלי מטבח. רק בשבוע שעבר קניתי סט של שלוש קלחות בציפוי נון סטיק. 59 ש"ח. שווה!
ואני שותה עכשיו תה ג'ינג'ר. מונח על תחתית סגולה לכוסות של... איקאה.
וזה רק חלק. טוב, הבנתם כבר.
אין מה להגיד- אני אוהבת את איקאה, ולכן כ"כ שמחתי כשהזמינו אותי לסיור בסניף היחיד שעוד לא הייתי בו:
איקאה קריית אתא. הזמינו אותנו לקבל רעיונות עיצוביים לשולחנות הפסח, ולחגוג את יומולדת שנה לסניף.
בפעם הראשונה איקאה נמצאת עם כל גודלה בתוך קניון. 

יש שם קניון גדול, אבל אין מה לעשות- כשיש חנות של איקאה אז השם "קניון שער הצפון" מתחבא תחת העוצמה של הצהוב-כחול הזה.
כן, כן, אוהדת הפועל, ואוהבת את איקאה למרות הכחול צהוב שלה.
לפעמים בא לי לתלוש מהעובדים את הבגדים שלהם ולהלביש אותם באדום-לבן :)
החזון של איקאה מאד פשוט וכיפי.
"ליצור חיי יום יום טובים יותר לאנשים רבים יותר ככל האפשר".
כמה נתונים מעניינים על הסניף בקרית אתא:
הסניף שנפתח ב- 11.3.14, רשם עד כה כמות של למעלה מ- 1,650,000 מבקרים.
ממלכת הילדים בסניף זכתה להצלחה גדולה עם מעל 21,650 ילדים במהלך השנה.  
שלושת המוצרים הנמכרים ביותר בסניף הם:

• ספל שתייה POKAL במחיר 3 ₪ עם כ- 60 אלף יחידות.
• פרח מלאכותי SNARTIG במחיר 4 ₪ עם כ- 35 אלף יחידות.
• רולר הסרת סיבים BASTIS במחיר 9 ₪ עם כ- 44 אלף יחידות.
במהלך השנה נמכרו באיקאה קריית אתא למעלה מ- 1,000 מטבחים, כ- 12 אלף שולחנות, למעלה מ- 45 אלף כסאות.
קצת על המסעדה באיקאה- במהלך השנה נמכרו למעלה מ- 30 אלף ארוחות בוקר, 120 אלף כוסות קפה, כ- 67 אלף מנות שניצלונים, 50 אלף מנות סלומון אפוי, 28 אלף מנות פרגית צלויה, 210 אלף כדורי בשר בשנה, למעלה מ- 62 אלף מרקים, 39 אלף ארוחות ילדים, 210 אלף נקניקיות.    

וואו. בא לי סלמון. כן, גם באמצע הלילה :)
מתי כבר פותחים לי איקאה בראש העין? מחכה בקוצר רוח לאיקאה סניף מרכז.
כי ראשל"צ זה לדרומיים, נתניה לאנשי השרון עד קיסריה, קרית אתא לצפוניים, ורק אני עוד לא מצאתי את מקומי על המפה, ואני מתניידת בין נתניה לראשל"צ.
יאללה, סניף בשבילי. מגיע לי, לא? רק אלו שיש להם ים זכאים לאיקאה?
בעצם, הגענו כדי לחגוג שנה, וגם כדי לקבל טיפים לעיצוב שולחן החג.
אז הנה, הטיפים בשבילכם, באדיבות אוראל ארונסון ולירון אברהמי, מעצבות בחנות ’איקאה’ קרית אתא: 
*הצבע שקובע:
בעריכת שולחן חג, כדאי בשלב הראשון להחליט אילו צבעים ירכיבו את עיצוב השולחן. האם זה יהיה צבע אחד, או שילוב של שניים-שלושה צבעים? שילוב הצבעים יכול להיות זורם ונעים או ניגודי ומשווה מראה דרמטי.


הכניסו את נגיעות הצבע לשולחן בפריטים הקטנים: כרית מושב לכיסא, חבק למפית, פרחים בצבעים בוהקים וססגוניים וכדומה. נגיעות הצבע הללו על רקע שולחן לבן ערוך בעריכה בסיסית ישדרגו כל שולחן חג.
*מחוץ לחוק: בעריכת השולחן כדאי לשלב חומרים שונים שיכולים לחזור על עצמם (שילוב מתכת או עץ כבסיס לצלחת או
כקישוט בתוך אגרטל פרחים שקוף). 
שילוב חומרים (חרסינה, פורצלן, זכוכית ועץ) יוצר עניין. ניתן לאחד את כל הפריטים השונים על ידי אלמנט אחיד החוזר על עצמו כגון מפיות, פרח, חבקים, כוסות וכדומה.
בסידור האביזרים אין חוקים. כך לדוגמה, כוסות השתייה יכולות להיות חלק מהעריכה לכל סועד או מונחות במרכז השולחן.
גם כאשר אין לכם סט כלים אחיד לכל המשפחה, שילוב בין סטים שונים של כלים בכמות אחידה מכל אחד מחלקי הסטים
השונים משווה מראה מכוון של שילוב ולא של "חוסר".
*יחס אישי: ניתן לרשום את שמות הסועדים ולהכין מקום מראש לכל סועד או לקשט בשי אישי הנותר לסועדים למזכרת.
*מקשטים בפרחים: 
ריבוי נרות וסידורי פרחים משרים תמיד אווירה חגיגית.
אפשר לקשט את השולחן בפרחים ובעלות לא גבוהה על ידי שימוש בפרח בודד החוזר על עצמו לכל סועד ומשווה מראה חגיגי וייחודי.
שימוש בפרחי שדה פשוטים יחסית מעורבים בירק מעניק נפח. שימוש בצמחי תבלין או בשתילים מעניק מראה מיוחד וצעיר. סידורים קטנים ונמוכים המפוזרים על השולחן משווים מראה חגיגי צבעוני ועשיר. 
הימנעו מסידורי פרחים גבוהים המסתירים את הסועדים.
*הדור הצעיר: ילדים הם חלק בלתי נפרד משולחן החג ואוהבים להרגיש שווים ולשבת סביב עריכה חגיגית המותאמת להם. פרח, מפית ואביזר נוסף שיקבלו כמו כל שאר המסובים ייתנו להם הרגשה חגיגית ושותפות. מומלץ לשתפם בעריכת השולחן ובהכנות לארוחת החג.
וזה אליק.
מנהל סניף איקאה קרית אתא.
אחרי מנכ"ל איקאה, שוקי קובלנץ, גם אליק נתן סקירה משלו על הסניף.
רואים עליו את גאוות היחידה, את ההנאה ממה שהוא עושה, מהכיף לעשות לאנשים טוב על הלב וכיף בבית.
עשה גם לי חשק לעבוד באיקאה, אבל אין סיכוי שאני אלבש צהוב :)
על פי איקאה:
אנחנו עושים את החלק שלנו:
אנו מייצרים מוצרים בכמויות גדולות. מוכרים בכמויות גדולות.
אורזים באריזות שטוחות את הרהיטים ומוזילים עלויות שינוע ואחסון.
אתם עושים את החלק שלכם:
מדפדפים בקטלוג ובאתר האינטרנט, הולכים לחנות, בוחרים בעצמכם, אוספים את המוצרים, מובילים ומרכיבים בעצמכם.
ביחד אנו חוסכים כסף! כך אנו הופכים לשותפים שלכם לחיי יום יום טובים יותר.
על פי שונית:
צודקים לגמרי, מנסיון :)
טוב, ארבע וחצי לפנות בוקר כבר, ולפעמים צריך לישון.
אני הולכת לישון, ובטח תצחקו, אבל על הסדינים של איקאה. נשבעת :)
לילה טוב, חלומות נעימים, וחג שמח!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)