דילוג לתוכן הראשי

טיפים לעיצוב שולחן החג שנתן לי שבדי חתיך. שווה לשטוף את העיניים :)





זה ללא ספק המקום שאני הכי אוהבת לעשות בו שופינג.
הוזמנתי לסניף הצעיר של רשת שאהובה עלי במיוחד, איקאה, שנמצאת במתחם קניות שנקרא, איך לא, "מתחם איקאה".
כמו כל אישה ממוצעת, גם העיניים שלי נוצצות כשאני נכנסת למתחמי שופינג.
כי אנחנו אוהבות שופינג!!!
כן, וגם אוהבים, כמובן. גברים- אתם לא פחות גרועים. גם אתם אוהבים לבזבז. תודו :)
איקאה קרית אתא חוגגת שנה, באנו לחגוג :)


סניף קרית אתא עדיין ילד, תכלס. ואיך שאני אוהבת אותו, את הילד הזה!
מי שעושה סיבוב אצלי בבית- לא יכול שלא לשים לב שאני אוהבת את איקאה. 
אפילו פינת העבודה שלי, שעליה אני מתקתקת עכשיו בשלוש בלילה, היא איקאה. 
חוץ מהספה, הטלוויזיה והמחשב- כל הסלון שלי איקאה.
מהמנורות, דרך השולחנות, ועד המזנון. ושולחן פינת האוכל, שנפתח כשהמשפחה המורחבת באה.
כן, גם הקופסאות והעציצים. גם השטיח והוילון באמבטיה, והסטנד לנייר הטואלט, והשידה בחדר, והמדפים גם.
והמשטח מתחת לכסא המחשב, ששומר על הפרקט. לא, הפרקט לא מאיקאה :)
וכלי מטבח. רק בשבוע שעבר קניתי סט של שלוש קלחות בציפוי נון סטיק. 59 ש"ח. שווה!
ואני שותה עכשיו תה ג'ינג'ר. מונח על תחתית סגולה לכוסות של... איקאה.
וזה רק חלק. טוב, הבנתם כבר.
אין מה להגיד- אני אוהבת את איקאה, ולכן כ"כ שמחתי כשהזמינו אותי לסיור בסניף היחיד שעוד לא הייתי בו:
איקאה קריית אתא. הזמינו אותנו לקבל רעיונות עיצוביים לשולחנות הפסח, ולחגוג את יומולדת שנה לסניף.
בפעם הראשונה איקאה נמצאת עם כל גודלה בתוך קניון. 

יש שם קניון גדול, אבל אין מה לעשות- כשיש חנות של איקאה אז השם "קניון שער הצפון" מתחבא תחת העוצמה של הצהוב-כחול הזה.
כן, כן, אוהדת הפועל, ואוהבת את איקאה למרות הכחול צהוב שלה.
לפעמים בא לי לתלוש מהעובדים את הבגדים שלהם ולהלביש אותם באדום-לבן :)
החזון של איקאה מאד פשוט וכיפי.
"ליצור חיי יום יום טובים יותר לאנשים רבים יותר ככל האפשר".
כמה נתונים מעניינים על הסניף בקרית אתא:
הסניף שנפתח ב- 11.3.14, רשם עד כה כמות של למעלה מ- 1,650,000 מבקרים.
ממלכת הילדים בסניף זכתה להצלחה גדולה עם מעל 21,650 ילדים במהלך השנה.  
שלושת המוצרים הנמכרים ביותר בסניף הם:

• ספל שתייה POKAL במחיר 3 ₪ עם כ- 60 אלף יחידות.
• פרח מלאכותי SNARTIG במחיר 4 ₪ עם כ- 35 אלף יחידות.
• רולר הסרת סיבים BASTIS במחיר 9 ₪ עם כ- 44 אלף יחידות.
במהלך השנה נמכרו באיקאה קריית אתא למעלה מ- 1,000 מטבחים, כ- 12 אלף שולחנות, למעלה מ- 45 אלף כסאות.
קצת על המסעדה באיקאה- במהלך השנה נמכרו למעלה מ- 30 אלף ארוחות בוקר, 120 אלף כוסות קפה, כ- 67 אלף מנות שניצלונים, 50 אלף מנות סלומון אפוי, 28 אלף מנות פרגית צלויה, 210 אלף כדורי בשר בשנה, למעלה מ- 62 אלף מרקים, 39 אלף ארוחות ילדים, 210 אלף נקניקיות.    

וואו. בא לי סלמון. כן, גם באמצע הלילה :)
מתי כבר פותחים לי איקאה בראש העין? מחכה בקוצר רוח לאיקאה סניף מרכז.
כי ראשל"צ זה לדרומיים, נתניה לאנשי השרון עד קיסריה, קרית אתא לצפוניים, ורק אני עוד לא מצאתי את מקומי על המפה, ואני מתניידת בין נתניה לראשל"צ.
יאללה, סניף בשבילי. מגיע לי, לא? רק אלו שיש להם ים זכאים לאיקאה?
בעצם, הגענו כדי לחגוג שנה, וגם כדי לקבל טיפים לעיצוב שולחן החג.
אז הנה, הטיפים בשבילכם, באדיבות אוראל ארונסון ולירון אברהמי, מעצבות בחנות ’איקאה’ קרית אתא: 
*הצבע שקובע:
בעריכת שולחן חג, כדאי בשלב הראשון להחליט אילו צבעים ירכיבו את עיצוב השולחן. האם זה יהיה צבע אחד, או שילוב של שניים-שלושה צבעים? שילוב הצבעים יכול להיות זורם ונעים או ניגודי ומשווה מראה דרמטי.


הכניסו את נגיעות הצבע לשולחן בפריטים הקטנים: כרית מושב לכיסא, חבק למפית, פרחים בצבעים בוהקים וססגוניים וכדומה. נגיעות הצבע הללו על רקע שולחן לבן ערוך בעריכה בסיסית ישדרגו כל שולחן חג.
*מחוץ לחוק: בעריכת השולחן כדאי לשלב חומרים שונים שיכולים לחזור על עצמם (שילוב מתכת או עץ כבסיס לצלחת או
כקישוט בתוך אגרטל פרחים שקוף). 
שילוב חומרים (חרסינה, פורצלן, זכוכית ועץ) יוצר עניין. ניתן לאחד את כל הפריטים השונים על ידי אלמנט אחיד החוזר על עצמו כגון מפיות, פרח, חבקים, כוסות וכדומה.
בסידור האביזרים אין חוקים. כך לדוגמה, כוסות השתייה יכולות להיות חלק מהעריכה לכל סועד או מונחות במרכז השולחן.
גם כאשר אין לכם סט כלים אחיד לכל המשפחה, שילוב בין סטים שונים של כלים בכמות אחידה מכל אחד מחלקי הסטים
השונים משווה מראה מכוון של שילוב ולא של "חוסר".
*יחס אישי: ניתן לרשום את שמות הסועדים ולהכין מקום מראש לכל סועד או לקשט בשי אישי הנותר לסועדים למזכרת.
*מקשטים בפרחים: 
ריבוי נרות וסידורי פרחים משרים תמיד אווירה חגיגית.
אפשר לקשט את השולחן בפרחים ובעלות לא גבוהה על ידי שימוש בפרח בודד החוזר על עצמו לכל סועד ומשווה מראה חגיגי וייחודי.
שימוש בפרחי שדה פשוטים יחסית מעורבים בירק מעניק נפח. שימוש בצמחי תבלין או בשתילים מעניק מראה מיוחד וצעיר. סידורים קטנים ונמוכים המפוזרים על השולחן משווים מראה חגיגי צבעוני ועשיר. 
הימנעו מסידורי פרחים גבוהים המסתירים את הסועדים.
*הדור הצעיר: ילדים הם חלק בלתי נפרד משולחן החג ואוהבים להרגיש שווים ולשבת סביב עריכה חגיגית המותאמת להם. פרח, מפית ואביזר נוסף שיקבלו כמו כל שאר המסובים ייתנו להם הרגשה חגיגית ושותפות. מומלץ לשתפם בעריכת השולחן ובהכנות לארוחת החג.
וזה אליק.
מנהל סניף איקאה קרית אתא.
אחרי מנכ"ל איקאה, שוקי קובלנץ, גם אליק נתן סקירה משלו על הסניף.
רואים עליו את גאוות היחידה, את ההנאה ממה שהוא עושה, מהכיף לעשות לאנשים טוב על הלב וכיף בבית.
עשה גם לי חשק לעבוד באיקאה, אבל אין סיכוי שאני אלבש צהוב :)
על פי איקאה:
אנחנו עושים את החלק שלנו:
אנו מייצרים מוצרים בכמויות גדולות. מוכרים בכמויות גדולות.
אורזים באריזות שטוחות את הרהיטים ומוזילים עלויות שינוע ואחסון.
אתם עושים את החלק שלכם:
מדפדפים בקטלוג ובאתר האינטרנט, הולכים לחנות, בוחרים בעצמכם, אוספים את המוצרים, מובילים ומרכיבים בעצמכם.
ביחד אנו חוסכים כסף! כך אנו הופכים לשותפים שלכם לחיי יום יום טובים יותר.
על פי שונית:
צודקים לגמרי, מנסיון :)
טוב, ארבע וחצי לפנות בוקר כבר, ולפעמים צריך לישון.
אני הולכת לישון, ובטח תצחקו, אבל על הסדינים של איקאה. נשבעת :)
לילה טוב, חלומות נעימים, וחג שמח!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)