דילוג לתוכן הראשי

שטרודל תפוחים בקלי קלות, ועלי פילו להתאהב בהם :)






אין מה לעשות: שטרודל תפוחים זו אהבה קטנה שלי, ותמיד אם אצטרך לבחור בין עוגת שכבות/מוס/קצפת לבין שטרודל - זה יהיה שטרודל.
בתנאי שהוא עמוס בקינמון, כמובן :)
לפני קצת יותר משבוע הכנתי שטרודל.
הכנת שטרודל היא עניין פשוט, כשכל אופה מתחיל/ה יכול/ה להכין בזמן קצר.
אבל...
עלי הפילו לפעמים מעצבנים. הם נדבקים אחד לשני, נקרעים בקלות, ולפעמים די מעצבן לעבוד עם עלי הפילו הקפואים שקונים בסופר.
מבחינתי, עידן ההסתבכות עם עלי הפילו תם ברגע שקיבלתי את עלי הפילו של "מעדנות" לבדיקה.
הם הכי נוחים לעבודה שיצא לי לנסות עד היום, בלי שום ספק!
הם נפרדים בקלות אחד מהשני, לא נדבקים, ולא מפשלים :)
הכנתי מהם שתי מנות: האחת, מאפי פילו אישיים במילוי ארבע גבינות
והשני, שטרודל תפוחים נהדר.
החלטתי לתת לכם את המתכון שלי לשטרודל תפוחים, כי שטרודל זה מאפה הורס בעיניי :)
אז הנה, מתכון לשטרודל הפילו שלי, שתמיד כיף שיהיה בבית.


שטרודל תפוחים משגע



למלית
חומרים:
6 תפוחי גרני סמית (ירוקים!) קלופים ומגוררים גס (אני מגרדת במג'ימיקס, אפשר גם בפומפיה)
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
כפית קינמון
גרידה מ-1 לימון
2 כפות צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

הכנת המלית:
במחבת ממיסים חמאה, ומוסיפים את התפוחים. מערבבים כ-2 דקות, על אש בינונית, עד שמתמזגים עם החמאה.
מוסיפים סוכר+קינמון+גרידת לימון, ומבשלים עוד שתי דקות עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים כדקה, ומסירים מהאש. מוסיפים את האגוזים, ומניחים את התערובת לצינון כ-10 דקות בחוץ, ואז למקרר.

לשטרודל
חומרים:
5 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
5 כפות שקדים קלופים טחונים (אפשר להחליף בפירורי לחם, אני מעדיפה שקדים)
כף סוכר וניל (אפשר גם רגיל)
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל (להיזהר לא לחמם יותר מדי - רק עד שנמס!)

הרכבת השטרודל:
מערבבים את השקדים עם הקינמון וסוכר הוניל.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה.
מוציאים עלה פילו מהחבילה, מניחים אותו על נייר האפייה, ומקפידים לכסות את יתרת העלים בניילון או במגבת מטבח לחה (עלי הפילו מתייבשים מהר).
עם מברשת מורחים על עלה הפילו חמאה מומסת, ומעל מפזרים כף מתערובת השקדים.
מוציאים עוד עלה, מניחים בהתאמה על העלה הראשון, ושוב מפזרים שקדים.
כך עושים עם חמשת העלים.
מוציאים את המלית מהמקרר, ומניחים בחלק התחתון של עלי הפילו, לאורך העלים.
מקפידים להשאיר כ-3-4 ס"מ מכל צד ללא מלית, ומלמעלה בערך 5-6 ס"מ.
סוגרים ע"י קיפול את עלי הפילו מהצדדים, ואז מתחילים לגלגל.
כשמסיימים לגלגל, מניחים את השטרודל כשהחלק החלק למעלה, והחיבור כלפי מטה.
על החלק העליון מורחים חמאה מומסת, ומכניסים לתנור.
אני פיזרתי גם את יתרת תערובת השקדים.
מכניסים לתנור, 180 מעלות, 25-30 דקות.
ככה זה יוצא מהתנור: זהוב, מריח נפלא, ומתפצפץ :)
אפשר לפזר אבקת סוכר, ולהגיש עם כדור גלידה בצד.
בתיאבון !!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)