דילוג לתוכן הראשי

שטרודל תפוחים בקלי קלות, ועלי פילו להתאהב בהם :)






אין מה לעשות: שטרודל תפוחים זו אהבה קטנה שלי, ותמיד אם אצטרך לבחור בין עוגת שכבות/מוס/קצפת לבין שטרודל - זה יהיה שטרודל.
בתנאי שהוא עמוס בקינמון, כמובן :)
לפני קצת יותר משבוע הכנתי שטרודל.
הכנת שטרודל היא עניין פשוט, כשכל אופה מתחיל/ה יכול/ה להכין בזמן קצר.
אבל...
עלי הפילו לפעמים מעצבנים. הם נדבקים אחד לשני, נקרעים בקלות, ולפעמים די מעצבן לעבוד עם עלי הפילו הקפואים שקונים בסופר.
מבחינתי, עידן ההסתבכות עם עלי הפילו תם ברגע שקיבלתי את עלי הפילו של "מעדנות" לבדיקה.
הם הכי נוחים לעבודה שיצא לי לנסות עד היום, בלי שום ספק!
הם נפרדים בקלות אחד מהשני, לא נדבקים, ולא מפשלים :)
הכנתי מהם שתי מנות: האחת, מאפי פילו אישיים במילוי ארבע גבינות
והשני, שטרודל תפוחים נהדר.
החלטתי לתת לכם את המתכון שלי לשטרודל תפוחים, כי שטרודל זה מאפה הורס בעיניי :)
אז הנה, מתכון לשטרודל הפילו שלי, שתמיד כיף שיהיה בבית.


שטרודל תפוחים משגע



למלית
חומרים:
6 תפוחי גרני סמית (ירוקים!) קלופים ומגוררים גס (אני מגרדת במג'ימיקס, אפשר גם בפומפיה)
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
כפית קינמון
גרידה מ-1 לימון
2 כפות צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

הכנת המלית:
במחבת ממיסים חמאה, ומוסיפים את התפוחים. מערבבים כ-2 דקות, על אש בינונית, עד שמתמזגים עם החמאה.
מוסיפים סוכר+קינמון+גרידת לימון, ומבשלים עוד שתי דקות עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים כדקה, ומסירים מהאש. מוסיפים את האגוזים, ומניחים את התערובת לצינון כ-10 דקות בחוץ, ואז למקרר.

לשטרודל
חומרים:
5 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
5 כפות שקדים קלופים טחונים (אפשר להחליף בפירורי לחם, אני מעדיפה שקדים)
כף סוכר וניל (אפשר גם רגיל)
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל (להיזהר לא לחמם יותר מדי - רק עד שנמס!)

הרכבת השטרודל:
מערבבים את השקדים עם הקינמון וסוכר הוניל.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה.
מוציאים עלה פילו מהחבילה, מניחים אותו על נייר האפייה, ומקפידים לכסות את יתרת העלים בניילון או במגבת מטבח לחה (עלי הפילו מתייבשים מהר).
עם מברשת מורחים על עלה הפילו חמאה מומסת, ומעל מפזרים כף מתערובת השקדים.
מוציאים עוד עלה, מניחים בהתאמה על העלה הראשון, ושוב מפזרים שקדים.
כך עושים עם חמשת העלים.
מוציאים את המלית מהמקרר, ומניחים בחלק התחתון של עלי הפילו, לאורך העלים.
מקפידים להשאיר כ-3-4 ס"מ מכל צד ללא מלית, ומלמעלה בערך 5-6 ס"מ.
סוגרים ע"י קיפול את עלי הפילו מהצדדים, ואז מתחילים לגלגל.
כשמסיימים לגלגל, מניחים את השטרודל כשהחלק החלק למעלה, והחיבור כלפי מטה.
על החלק העליון מורחים חמאה מומסת, ומכניסים לתנור.
אני פיזרתי גם את יתרת תערובת השקדים.
מכניסים לתנור, 180 מעלות, 25-30 דקות.
ככה זה יוצא מהתנור: זהוב, מריח נפלא, ומתפצפץ :)
אפשר לפזר אבקת סוכר, ולהגיש עם כדור גלידה בצד.
בתיאבון !!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי