דלג לתוכן הראשי

שטרודל תפוחים בקלי קלות, ועלי פילו להתאהב בהם :)






אין מה לעשות: שטרודל תפוחים זו אהבה קטנה שלי, ותמיד אם אצטרך לבחור בין עוגת שכבות/מוס/קצפת לבין שטרודל - זה יהיה שטרודל.
בתנאי שהוא עמוס בקינמון, כמובן :)
לפני קצת יותר משבוע הכנתי שטרודל.
הכנת שטרודל היא עניין פשוט, כשכל אופה מתחיל/ה יכול/ה להכין בזמן קצר.
אבל...
עלי הפילו לפעמים מעצבנים. הם נדבקים אחד לשני, נקרעים בקלות, ולפעמים די מעצבן לעבוד עם עלי הפילו הקפואים שקונים בסופר.
מבחינתי, עידן ההסתבכות עם עלי הפילו תם ברגע שקיבלתי את עלי הפילו של "מעדנות" לבדיקה.
הם הכי נוחים לעבודה שיצא לי לנסות עד היום, בלי שום ספק!
הם נפרדים בקלות אחד מהשני, לא נדבקים, ולא מפשלים :)
הכנתי מהם שתי מנות: האחת, מאפי פילו אישיים במילוי ארבע גבינות
והשני, שטרודל תפוחים נהדר.
החלטתי לתת לכם את המתכון שלי לשטרודל תפוחים, כי שטרודל זה מאפה הורס בעיניי :)
אז הנה, מתכון לשטרודל הפילו שלי, שתמיד כיף שיהיה בבית.


שטרודל תפוחים משגע



למלית
חומרים:
6 תפוחי גרני סמית (ירוקים!) קלופים ומגוררים גס (אני מגרדת במג'ימיקס, אפשר גם בפומפיה)
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
כפית קינמון
גרידה מ-1 לימון
2 כפות צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

הכנת המלית:
במחבת ממיסים חמאה, ומוסיפים את התפוחים. מערבבים כ-2 דקות, על אש בינונית, עד שמתמזגים עם החמאה.
מוסיפים סוכר+קינמון+גרידת לימון, ומבשלים עוד שתי דקות עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים כדקה, ומסירים מהאש. מוסיפים את האגוזים, ומניחים את התערובת לצינון כ-10 דקות בחוץ, ואז למקרר.

לשטרודל
חומרים:
5 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
5 כפות שקדים קלופים טחונים (אפשר להחליף בפירורי לחם, אני מעדיפה שקדים)
כף סוכר וניל (אפשר גם רגיל)
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל (להיזהר לא לחמם יותר מדי - רק עד שנמס!)

הרכבת השטרודל:
מערבבים את השקדים עם הקינמון וסוכר הוניל.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה.
מוציאים עלה פילו מהחבילה, מניחים אותו על נייר האפייה, ומקפידים לכסות את יתרת העלים בניילון או במגבת מטבח לחה (עלי הפילו מתייבשים מהר).
עם מברשת מורחים על עלה הפילו חמאה מומסת, ומעל מפזרים כף מתערובת השקדים.
מוציאים עוד עלה, מניחים בהתאמה על העלה הראשון, ושוב מפזרים שקדים.
כך עושים עם חמשת העלים.
מוציאים את המלית מהמקרר, ומניחים בחלק התחתון של עלי הפילו, לאורך העלים.
מקפידים להשאיר כ-3-4 ס"מ מכל צד ללא מלית, ומלמעלה בערך 5-6 ס"מ.
סוגרים ע"י קיפול את עלי הפילו מהצדדים, ואז מתחילים לגלגל.
כשמסיימים לגלגל, מניחים את השטרודל כשהחלק החלק למעלה, והחיבור כלפי מטה.
על החלק העליון מורחים חמאה מומסת, ומכניסים לתנור.
אני פיזרתי גם את יתרת תערובת השקדים.
מכניסים לתנור, 180 מעלות, 25-30 דקות.
ככה זה יוצא מהתנור: זהוב, מריח נפלא, ומתפצפץ :)
אפשר לפזר אבקת סוכר, ולהגיש עם כדור גלידה בצד.
בתיאבון !!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.