דלג לתוכן הראשי

שטרודל תפוחים בקלי קלות, ועלי פילו להתאהב בהם :)






אין מה לעשות: שטרודל תפוחים זו אהבה קטנה שלי, ותמיד אם אצטרך לבחור בין עוגת שכבות/מוס/קצפת לבין שטרודל - זה יהיה שטרודל.
בתנאי שהוא עמוס בקינמון, כמובן :)
לפני קצת יותר משבוע הכנתי שטרודל.
הכנת שטרודל היא עניין פשוט, כשכל אופה מתחיל/ה יכול/ה להכין בזמן קצר.
אבל...
עלי הפילו לפעמים מעצבנים. הם נדבקים אחד לשני, נקרעים בקלות, ולפעמים די מעצבן לעבוד עם עלי הפילו הקפואים שקונים בסופר.
מבחינתי, עידן ההסתבכות עם עלי הפילו תם ברגע שקיבלתי את עלי הפילו של "מעדנות" לבדיקה.
הם הכי נוחים לעבודה שיצא לי לנסות עד היום, בלי שום ספק!
הם נפרדים בקלות אחד מהשני, לא נדבקים, ולא מפשלים :)
הכנתי מהם שתי מנות: האחת, מאפי פילו אישיים במילוי ארבע גבינות
והשני, שטרודל תפוחים נהדר.
החלטתי לתת לכם את המתכון שלי לשטרודל תפוחים, כי שטרודל זה מאפה הורס בעיניי :)
אז הנה, מתכון לשטרודל הפילו שלי, שתמיד כיף שיהיה בבית.


שטרודל תפוחים משגע



למלית
חומרים:
6 תפוחי גרני סמית (ירוקים!) קלופים ומגוררים גס (אני מגרדת במג'ימיקס, אפשר גם בפומפיה)
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
כפית קינמון
גרידה מ-1 לימון
2 כפות צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

הכנת המלית:
במחבת ממיסים חמאה, ומוסיפים את התפוחים. מערבבים כ-2 דקות, על אש בינונית, עד שמתמזגים עם החמאה.
מוסיפים סוכר+קינמון+גרידת לימון, ומבשלים עוד שתי דקות עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים כדקה, ומסירים מהאש. מוסיפים את האגוזים, ומניחים את התערובת לצינון כ-10 דקות בחוץ, ואז למקרר.

לשטרודל
חומרים:
5 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
5 כפות שקדים קלופים טחונים (אפשר להחליף בפירורי לחם, אני מעדיפה שקדים)
כף סוכר וניל (אפשר גם רגיל)
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל (להיזהר לא לחמם יותר מדי - רק עד שנמס!)

הרכבת השטרודל:
מערבבים את השקדים עם הקינמון וסוכר הוניל.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה.
מוציאים עלה פילו מהחבילה, מניחים אותו על נייר האפייה, ומקפידים לכסות את יתרת העלים בניילון או במגבת מטבח לחה (עלי הפילו מתייבשים מהר).
עם מברשת מורחים על עלה הפילו חמאה מומסת, ומעל מפזרים כף מתערובת השקדים.
מוציאים עוד עלה, מניחים בהתאמה על העלה הראשון, ושוב מפזרים שקדים.
כך עושים עם חמשת העלים.
מוציאים את המלית מהמקרר, ומניחים בחלק התחתון של עלי הפילו, לאורך העלים.
מקפידים להשאיר כ-3-4 ס"מ מכל צד ללא מלית, ומלמעלה בערך 5-6 ס"מ.
סוגרים ע"י קיפול את עלי הפילו מהצדדים, ואז מתחילים לגלגל.
כשמסיימים לגלגל, מניחים את השטרודל כשהחלק החלק למעלה, והחיבור כלפי מטה.
על החלק העליון מורחים חמאה מומסת, ומכניסים לתנור.
אני פיזרתי גם את יתרת תערובת השקדים.
מכניסים לתנור, 180 מעלות, 25-30 דקות.
ככה זה יוצא מהתנור: זהוב, מריח נפלא, ומתפצפץ :)
אפשר לפזר אבקת סוכר, ולהגיש עם כדור גלידה בצד.
בתיאבון !!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?