דילוג לתוכן הראשי

רשומות

טיפים לעיצוב שולחן החג שנתן לי שבדי חתיך. שווה לשטוף את העיניים :)

זה ללא ספק המקום שאני הכי אוהבת לעשות בו שופינג. הוזמנתי לסניף הצעיר של רשת שאהובה עלי במיוחד, איקאה , שנמצאת במתחם קניות שנקרא, איך לא, "מתחם איקאה". כמו כל אישה ממוצעת, גם העיניים שלי נוצצות כשאני נכנסת למתחמי שופינג. כי אנחנו אוהבות שופינג!!! כן, וגם אוהבים, כמובן. גברים- אתם לא פחות גרועים. גם אתם אוהבים לבזבז. תודו :) איקאה קרית אתא חוגגת שנה, באנו לחגוג :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

מג'ימיקסר- קניתי לי מתנה לחג. כי אין על מג'ימיקס, ועכשיו גם עם מיקסר!

מי לא מכיר את מג'ימיקס? כולם מכירים. כשאנחנו קונים מעבד מזון, רובנו נגיד למוכר שאנחנו רוצים לברר על מג'ימיקס. כי הוא ה-מעבד מזון, ומג'ימיקס הוא כבר שם גנרי. שנים שאני רוצה להחליף את הקנווד שקיבלתי כשהתחתנתי, שזה בערך לפני המון זמן :)

ככה נראה "מהפך!" בבועה.

Image by Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net מי לא אוהב בועות? שיקום. כולם אוהבים את הבועה הקטנה שלהם, ורובנו גם אוהבים את הבועות הקופצות במשקאות שלנו :)

ספורט טנס. מאמן שרירים, מפנק במסאז', ומציל אותי כשכואב.

Image by photostock at FreeDigitalPhotos.net בוקר אחד קיטרתי לחבר שאני ממש סובלת. "קמתי עם כזה כאב גב מעצבן", אמרתי לו. "אז למה את לא מנסה את הטנס?" הוא שאל. "הרי הבת שלך משתמשת בו לכאבי המחזור, וכתבת שהיא מאוהבת בו ושהטכנולוגיה של הטנס עובדת." נכון, כתבתי.  כאן. "אתה צודק", אמרתי לו, ומיד הזמנתי את המכשיר להתנסות. נכון, בהתחלה קצת הסתבכתי. מכשיר הטנס שהגיע אלי כולל המון תוכניות, אבל הוא הטנס הכי שווה שיש. והוא חתיך אמיתי.

כשקריסטוף פגש את סיימן. מתכון לרביולי סלמון ממפגש של שף צרפתי עם גבינות גורמה.

לא מזמן נערך בארץ שבוע הקולינריה הצרפתי. אני התחלתי את השבוע הזה בביקור בבית השגריר, באירוע פתיחה מרשים, והמשכתי עם סדנת "מאסטר קלאס", עם השף הצרפתי מהעיר ליון, אמן בעל תואר MOF(תואר האומן הגבוה ביותר בצרפת). ללא ספק, שני אירועים צרפתיים שווים בשבוע אחד, זה בהחלט משהו להתהדר בו.

תחרות השפים של רשת פתאל- לקחתי לעצמי סיטי ברייק :)

זה היה ערב מרגש.  לא ידעתי מה מחכה לי במלון  לאונרדו פלאזה אשדוד  של  רשת פתאל . בעצם, ידעתי בערך. גם בשנה שעברה הוזמנתי לסקר את תחרות השפים של פתאל, רק שבשנה הקודמת היא נערכה בבי"ס לבישול "תדמור" בהרצליה. השנה היה שדרוג רציני, והתחרות נערכה במלון שהוא חדש יחסית, שמבחינתי, הייתי חוזרת אליו בשמחה למנוחה קצרה, כי תכלס? לנוח לא ממש הספקתי הפעם :)

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

קוצ'ינה תמר. אוכל איטלקי, מרענן ואנושי.

אני נמנית על חובבי האוכל האיטלקי. מבחינתי, לחיות על מטבח איטלקי זה אידיאלי, ואפילו משובב נפש. במטבח האיטלקי יש כמעט את כל מה שאני אוהבת: פסטות, שמנת, שמן זית, הרבה שום, ירקות, וגם בשר. יינות טובים, קינוחים מרגשים, והרבה גבינות שוות. ופיצות, איך שכחתי את הפיצות :) תנו לי פרמג'ן מהבוקר עד הלילה, ואני מסודרת. ומוצרלה. ומסקרפונה. כן, כן, אני ואוכל איטלקי זה סיפור אהבה.

פוט מסאז' בישראל? כן! ספא תאילנדי בארצנו הקטנטונת :)

רגעי האושר שחוויתי ב" שבע ספא " ילוו אותי לעוד הרבה זמן. מעולם לא ביקרתי בתאילנד.  שעתיים בשבע ספא הבהירו לי שלתאילנד אני אגיע, בלי שום ספק. שמעתי הרבה על הפינוקים התאילנדים, על ה"פוט מסאז'", על המסאז' התאילנדי, ועל המטפלות התאילנדיות, שלא דומות לשום מטפלות בעולם.

המותג האורבני אוסיריס הגיע לישראל!!

כי אני אוהבת סניקרס. תמיד אהבתי, תמיד אוהב. הסניקרס הראשונות שלי היו אולסטאר אדומות גבוהות, כשהייתי בערך בת 16. אולסטאר של אז לא היו האולסטאר של היום. אז היו חלקות בלבד, האדומות היו הכי באופנה, ואני חרשתי עליהן בלי הפסקה.

מתכונים קלים ומשגעים עם בייבי קייל, החבר החדש שלי במטבח.

כמו כל העולם, גם אני "מתחזקת". לא, אני לא חוזרת בתשובה, חלילה, אבל אני מתחילה לאכול בריא יותר, או לפחות מנסה. זה לא תמיד עובד לי, לפעמים אני חייבת את העוגות החביבות עלי כל כך, או את הטוסט ההורס, עם המיונז והמלא גבנ"צ, אבל אני באמת משתדלת לאכול יותר ירקות, יותר קטניות, יותר פירות. לכן, כשהוזמנתי להשתתף בסדנה של "בייבי קייל", מוצר חדש שיוצא לשוק, לא היססתי.

התבלין הסודי החדש שלי. גם טעים, גם בריא.

אני זוכרת שכשאבא שלי קיבל את התקף הלב הראשון שלו, אמא שלי, שהייתי אז בערך בגילי, קיבלה הוראה מהרופאים להוריד מיידית נתרן. כמובן הרבה ברירות לא היו לה, והפתרון היה להפסיק לשים מלח באוכל. מאותו יום היינו צריכים להוסיף את המלח לאוכל אחרי הבישול, מה שברוב המקרים אינו משתווה לבישול עם מלח, שנספג לתוך המזון, מייחד ופותח את טעמיו, וגורם ללשון שלנו לרטוט משמחה.

בלנד איט! כי גם להשתכר צריך לדעת איפה :)

יש לי וידוי: אני לא יודעת להשתכר! כבר עברתי כמה עשורים בחיי, אבל מעולם, מעולם- לא השתכרתי. אולי זה הפחד לאבד שליטה, וה"קונטרול פריק" שלי, אולי זה פשוט חוסר היכולת להבין את הצורך בחמרמורת, או בשמה המוכר והאהוב, "האנג אובר".