דילוג לתוכן הראשי

אוכל אורגני בנווה צדק. משק ברזילי, הכי טבעי בעולם(-:





מי לא זוכר את טאצ'ה ד'אורו?
הקפה המיתולוגי של נווה צדק, אותו מקום שתמיד חשבתי שיש בו את תערובת הקפה הטובה בעיר(-:
ב-25/6/09, לקחתי את הילדים שלי לסט תמונות לאלבום בר המצווה של עומר.
את המנוחה עשינו שם, בטאצ'ה ד'אורו.
כבר אז עומר ואני רבנו על "מי במחשב", מה שלא השתנה עד היום(-:





על הביקור שלי במשק ברזילי במושב ירקונה כתבתי לא מזמן.

את נווה צדק אני מאד אוהבת.
כמה שמחתי לשמוע ש"משק ברזילי" מעתיק את מקומו לנווה צדק, ולא סתם לנווה צדק, אלא לאחת הפינות החביבות עלי שם, הפינה של טאצ'ה ד'אורו, בית הקפה שאהבתי, שהחליט לסגור את שעריו.
האמת, מי יותר מת"א מגיע לה שתהיה לה מסעדה אורגנית ראויה?




את הערב פתחנו עם משקאות אורגניים מעניינים:
GREEN DAY: ג'ין, מלפפונים, סירופ עלי ורד ולימון
לא טעמתי. מיץ ירקות מהז'אנר של "ירקות סלט" לא מצליח לגרות אותי.
לא מיץ מלפפונים, לא מיץ עגבניות.
מיץ גזר דווקא כן (-:
GRANADA: רום, רימונים, תפוחים, אגבה וליים
את המשקה הזה שתיתי, כשזה מבוסס על פירות זה נפלא, בעיניי.




אימצתי את הרעיון, ואני אכין לי כזה בבית.
לא סתם קניתי את מכונת המיץ המעלפת שלי, המכונה של יורום.
אני מכינה איתה בבית מיצים נהדרים, ממליצה בחום על המכונה הזו:











אני חוזרת לאוכל האורגני הנפלא של משק ברזילי(-:
פתחנו עם שתי מנות שהיו ממש, אבל ממש טובות בעיניי.
בכלל, אני אוהבת צבעים חמים, והכתום של הדלעת ושל הבטטה, הצהוב של הטמפורה- כיף בעיניים, וכיף על הלשון.

*טמפורה ירקות העונה עם רוטב קוקוס ורוטב וואסבי
*דלעת צלויה בטחינה ורוטב רימונים
מהטמפורה יכולתי לאכול עוד, ועוד, ועוד (-:



הוגש לנו לחם נהדר, כשלצידו פסטו עשבי תיבול.
במשק ברזילי הכל מאד מאד טרי, תענוג (-:
בחצילים, כמו שחלקכם יודעים, אני לא נוגעת.
הפרעה מילדות(-:
המנה נראית מעולה, ואף קיבלה ביקורות טובות סביב השולחן, אבל אני נטולת דעה.


*חציל מאודה בליווי תרד מאודה, שקדים במים וגבינת עיזים קשה:



המנה הבאה הייתה יצירת אמנות אורגנית(-:
*נתח טופו בסאקה על אורז בשומשום ובצל ירוק לצד סלט כרוב מתפצפץ:
האורז והכרוב היו מצויינים, טופו אני לא אוכלת, אבל הסיכום:
מנה יפה ועשירה, ובחלק שאכלתי ממנה היא גם טעימה(-:




המנה שאני מוכנה לחזור ולאכול בכל רגע היא מנת הממולאים:


*ירקות עונתיים ממולאים בגרעיני שיבולת שועל וגוג'י ברי, פריקי וטופו על מצע צזיקי צנוניות ומלפפונים:






גם המנות האלו היו כולן טובות, עניין של טעמים והעדפות, אבל כולן על טהרת הירק, עם המון מרכיבים בריאים וטעימים:

*אטריות אורז שחור בקארי קוקוס פיקנטי עם ירקות טריים וטופו מעושן(שמאל למעלה)
*סלט אורז בר, אורז אדום , ירקות קלויים, עלים, וגבינת חלומי עיזים צלויה של נאות סמדר\טופו צרוב(שמאל למטה)

*סלט בריאות חם: קינואה פרא מוקפצת בשמן שומשום עם עדשים מונבטות, עלי מנגולד וירקות שורש, מוגש עם רוטב יוגורט עשבי תיבול\טחינה(ימין למעלה):








רגע לפני שאמשיך עם הקינוחים, אני רוצה לספר לכם על "משק ברזילי", על מרב ברזילי, שהקימה את "משק ברזילי", ועל השפית המקסימה שעובדת איתה, שלי לרון:




מרב ברזילי הקימה את מסעדת משק ברזילי לפני עשור במשק החקלאי שייסדו סבה וסבתה 70 שנה קודם לכן במושב ירקונה. מאז נוסדה, התפרסמה המסעדה כמסעדה האורגנית המובילה בישראל, וכמרכז לשוחרי אוכל בריא וטעים. לאחרונה הועתקה המסעדה לשכונת נווה צדק בתל אביב. גן הירק האורגני, שסיפק את רוב חומרי הגלם למסעדה, ימשיך לספק את חומרי הגלם גם למסעדה התל אביבית.
תפריט משק ברזילי מתחלף על פי עונות השנה. חומרי הגלם של התפריט הם טריים ואורגניים. על אף היותו צמחוני, מצטיין המטבח של 'משק ברזילי' בגיוון ובמקוריות, הודות לשימוש ייחודי במגוון רחב של קטניות (מאש, סוגי שעועית מיוחדים, עדשים וכו'), דגנים (קינואה, אורז מלא, דוחן, בורגול, קוסקוס וכו') ותחליפי חלבון מהצומח (סויה, טופו וכו'). במקום גם מתקיימות סדנאות ייחודיות בתחומי הבישול הבריא ופילוסופיית החיים האורגנית.
למרות המהפך והמעבר לתל אביב, הצליחה מרב ברזילי, בעלת המקום, להעתיק אל העיר את האווירה הכפרית, תוך שדרוג כללי שיתאים ל"מדינת תל אביב" (-:
גם התפריט עודכן וחודש. התפריט החדש, כנהוג במשק ברזילי, על טהרת חומרי הגלם הטריים והאורגניים.
ישנה הקפדה על ערך תזונתי ובריאותי מקסימלי (נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים וכו'), תוך שימוש רחב בקטניות, דגנים ותחליפי חלבון מהצומח. בין המנות החדשות ניתן למצוא את מנת הטופו הכבוש ברוטב אחובלאנקו לצד שום ועגבנייה קונפי; חציל מאודה בליווי תרד מאודה, שקדים במים ופיקורינו עיזים; נתח טופו בסאקה; ירקות עונתיים ממולאים(מנה נהדרת!), ומנות מפתיעות וייחודיות נוספות.

ולקינוחים!!!
את הקינוחים מכינה שני בנאי, והיא יודעת מה היא עושה(-:
טוב, הם היו מפתיעים(-:
הכי אהבתי:

*עוגת גבינה סלק: 
גבינה, קרם סלק וקונפטי סלק 


עוגת גבינה משגעת!!!
והציפוי? לא תאמינו. סלק!






קינוח נוסף שלמרות גודלו, ולמרות שהייתי אחרי ארוחה מלאה, לא יכולתי להניח לו עד שנגמר,הוא לא אחר מאשר קראמבל תפוחים מדהים:










קינוח שפחות אהבתי היה סברינה תה ירוק עם אגס בסאקה וקרם פרש.
האגסים היו נהדרים, הקרם פרש גם.
הסברינה הייתה דחוסה לי מדי, אני אוהבת אותה קלילה ומחליקה בגרון, כמנהגן של סברינות(-:






לסיכום:
משק ברזילי, ממש כן.
אתם לא חייבים להיות "צמחוניים", "טבעוניים" או "אורגניים", כדי להנות ממה שיש למקום הזה להציע.
לכל אלו שהזכרתי בתחילת הסיכום, אין ספק, משק ברזילי בשבילכם זו ההגדרה לגן עדן(-:




פרטים נוספים באתר האינטרנט של המסעדה: http://www.meshekbarzilay.co.il/

רחוב אחד העם 6, נווה צדק, ת"א
 טלפון : 03-5166329




תגובות

  1. היתה לי הרגשה שזה טאצ'ה דורו
    נו טוב לא הזמינו לא באתי..
    אה, גם רשמתי..

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת, המקום שווה.
      אוכל בריא, לשם שינוי (-:

      מחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)