דילוג לתוכן הראשי

מתכון למרק עדשים כתומות. ככה מחממים את הלב בחורף :)














השבת האחרונה הייתה גשומה.
כשגשם בחוץ, אצלי בפנים עולה החשק למאכלים המחממים האלו, הנעימים האלו, עם המרקם המענג והחורפי הזה.
בנובמבר אני קונה כל מיני פרודקטים במחלקת הקטניות, שברגע שיתחיל הגשם, אוכל להכין לי מרקים וקדירות.
העדשים הכתומות ישבו להן בארון, וחיכו להזדמנות המתאימה.
והיא הגיעה היום. 
אז הנה, מתכון למרק חורפי, לימים גשומים:





מרק עדשים כתומות

חומרים:
2 כפות שמן זית
בצל קצוץ
2 כוסות עדשים כתומות שטופות במי ברז
1/2 בטטה גדולה חתוכה לקוביות(או בטטה קטנה אחת)
3 כפות אורז, שטוף במי ברז
9-10 כוסות מים(1.8 עד 2 ליטר מים)
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי(כדור אחד)
כף כמון
כפית כורכום
כף וחצי מלח(אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם)
פלפל שחור לפי הטעם

להגשה:
קרוטונים
(אני הכנתי קרוטונים ביתיים מבצק שמרים של לחמניות, ועיטרתי אותם עם גרעיני דלעת)
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
שמים את השמן בסיר(רצוי טפלון), ומטגנים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את העדשים והאורז, מטגנים כדקה.
מוסיפים את המים, הבטטה והתבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים כשעה מינימום.
כשהמרק הופך לסמיך, מוציאים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי.
סוגרים את האש, וטוחנים בבלנדר יד.
מגישים עם פטרוזיליה וקרוטונים.



להכנת קרוטונים ביתיים מבצק שמרים:




מכינים בצק שמרים ללחמניות/חלה.
יוצרים "נקניק" דק, חותכים אותו כמו ניוקי.
שמים בתבנית, מורחים בביצה, ומפזרים גרעיני דלעת קצוצים.
אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב.



מוזמנים לעקוב אחרי foodil



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי