השבת האחרונה הייתה גשומה.
כשגשם בחוץ, אצלי בפנים עולה החשק למאכלים המחממים האלו, הנעימים האלו, עם המרקם המענג והחורפי הזה.
בנובמבר אני קונה כל מיני פרודקטים במחלקת הקטניות, שברגע שיתחיל הגשם, אוכל להכין לי מרקים וקדירות.
העדשים הכתומות ישבו להן בארון, וחיכו להזדמנות המתאימה.
והיא הגיעה היום.
אז הנה, מתכון למרק חורפי, לימים גשומים:
מרק עדשים כתומות
חומרים:
2 כפות שמן זית
בצל קצוץ
2 כוסות עדשים כתומות שטופות במי ברז
1/2 בטטה גדולה חתוכה לקוביות(או בטטה קטנה אחת)
3 כפות אורז, שטוף במי ברז
9-10 כוסות מים(1.8 עד 2 ליטר מים)
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי(כדור אחד)
כף כמון
כפית כורכום
כף וחצי מלח(אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם)
פלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
קרוטונים
(אני הכנתי קרוטונים ביתיים מבצק שמרים של לחמניות, ועיטרתי אותם עם גרעיני דלעת)
פטרוזיליה
אופן ההכנה:
שמים את השמן בסיר(רצוי טפלון), ומטגנים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את העדשים והאורז, מטגנים כדקה.
מוסיפים את המים, הבטטה והתבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים כשעה מינימום.
כשהמרק הופך לסמיך, מוציאים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי.
סוגרים את האש, וטוחנים בבלנדר יד.
מגישים עם פטרוזיליה וקרוטונים.
להכנת קרוטונים ביתיים מבצק שמרים:
מכינים בצק שמרים ללחמניות/חלה.
יוצרים "נקניק" דק, חותכים אותו כמו ניוקי.
שמים בתבנית, מורחים בביצה, ומפזרים גרעיני דלעת קצוצים.
אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב.
מוזמנים לעקוב אחרי foodil
תגובות
הוסף רשומת תגובה