דלג לתוכן הראשי

מתכון למרק עדשים כתומות. ככה מחממים את הלב בחורף :)














השבת האחרונה הייתה גשומה.
כשגשם בחוץ, אצלי בפנים עולה החשק למאכלים המחממים האלו, הנעימים האלו, עם המרקם המענג והחורפי הזה.
בנובמבר אני קונה כל מיני פרודקטים במחלקת הקטניות, שברגע שיתחיל הגשם, אוכל להכין לי מרקים וקדירות.
העדשים הכתומות ישבו להן בארון, וחיכו להזדמנות המתאימה.
והיא הגיעה היום. 
אז הנה, מתכון למרק חורפי, לימים גשומים:





מרק עדשים כתומות

חומרים:
2 כפות שמן זית
בצל קצוץ
2 כוסות עדשים כתומות שטופות במי ברז
1/2 בטטה גדולה חתוכה לקוביות(או בטטה קטנה אחת)
3 כפות אורז, שטוף במי ברז
9-10 כוסות מים(1.8 עד 2 ליטר מים)
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי(כדור אחד)
כף כמון
כפית כורכום
כף וחצי מלח(אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם)
פלפל שחור לפי הטעם

להגשה:
קרוטונים
(אני הכנתי קרוטונים ביתיים מבצק שמרים של לחמניות, ועיטרתי אותם עם גרעיני דלעת)
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
שמים את השמן בסיר(רצוי טפלון), ומטגנים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את העדשים והאורז, מטגנים כדקה.
מוסיפים את המים, הבטטה והתבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים כשעה מינימום.
כשהמרק הופך לסמיך, מוציאים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי.
סוגרים את האש, וטוחנים בבלנדר יד.
מגישים עם פטרוזיליה וקרוטונים.



להכנת קרוטונים ביתיים מבצק שמרים:




מכינים בצק שמרים ללחמניות/חלה.
יוצרים "נקניק" דק, חותכים אותו כמו ניוקי.
שמים בתבנית, מורחים בביצה, ומפזרים גרעיני דלעת קצוצים.
אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב.



מוזמנים לעקוב אחרי foodil



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.