דלג לתוכן הראשי

סכין, זה חד או חדה? קצת לשון, רק תיזהרו לא לחתוך אותה... בסכין :)




ביקור חנויות של מוצרים איכותיים למטבח שלי תמיד עושה לי אושר בלב.
יש מוצרים שאני יכולה רק לחלום עליהם, כמו הסכינים של מסמוטו, הסכינים שעד לא מזמן היה אפשר להשיג אותם בשני מקומות בעולם בלבד:
ביפן ובחנות במנהטן.
אבל בישראל, כמו בישראל, הכל יכול לקרות, ועכשיו הם גם אצלנו.
אגב, סכין זה זכר או נקבה? סכין חד, או סכין חדה? 

אז ככה:
לפי האקדמיה ללשון העברית, סכין הוא גם זכר וגם נקבה, ושתי הצורות קבילות ומאושרות שימוש.
סתם להעשרת הידע :)
אהה, והסכינים בחנות הזו של ניפון, היבואנים של קיאה ומסמוטו, היו חדים, וחדות, ומה זה משנה, העיקר שכולם מבינים :)
כל שף, טבח או בשלן ביתי יודע שמי שבאמת עושה את העבודה להרבה יותר מדוייקת וטובה, הוא קודם כל הסכין.
מותגי סכיני השף היפניים מסמוטו וקיאה (Masamoto/ Kiya) הוא סמל סטטוס בקרב השפים המובילים בעולם.
הסכינים מיוצרים בעבודת יד על בסיס המסורת היפנית עתיקת היומין, קפדנות ואיכות שאין לה פשרות.
מספיק להסתכל על הלהבים, על הידיות, על היופי- כדי להבין- יש פה איכות.
אין ספק בכלל.


 הסכינים היוקרתיים של המותג מסמוטו (Masamoto) נחשבים לנחשקים בעולם וגדולי השפים ביפן ומחוצה לה רואים בהם סמל לאיכות יוצאת דופן, ועכשיו, בזכות שני צעירים שבמקרה התחתנו עם נשים יפניות אחרי טיול ארוך של אחרי צבא, גם אנחנו בישראל זכינו שיהיו לנו כאלו. 
היבואנים בישראל הם ניפון, ובחנות היבואן קיבלנו הסברים על הסכינים, על השושלת המפוארת, ועל שימוש והבדלים בין הסדרות השונות.
סוד ייצור הסכינים של משפחת מסמוטו נשמר באדיקות כבר עשרה דורות, מאז הקים אבי השושלת מינוצוקה מאצאזאווה בית מלאכה והקדיש את כל חייו לחישול סכינים.
תהליכי הייצור של הסכינים נשמרו בקפדנות והועברו מאב לבן, ועד היום מיוצרים הסכינים בעבודת יד בתהליך ארוך ודקדקני ששם את איכות הסכין בראש הפירמידה.
חברת ניפון מביאה לישראל שלוש סדרות יוקרתיות של מסמוטו:
ליין סכיני הסושי המסורתי KK, שנחשב לעילית של סכיני השף ביפן ובעולם כולו.
הליין היפני דורש תחזוקה שוטפת ושימון על בסיס קבוע(אחרי כל שימוש), אבל שום שף יפני לא יוותר עליו.
מסורת זו מסורת. תנסו להגיד למרוקאים לוותר על המופלטה או לתימנים על הקובנה, להונגרים על רוקוט קרומפלי או להודים על קארי. לא עובד. אנחנו, הפולנים, יכולים לוותר על הכל, כי אנחנו אוהבים לשבת לבד בחושך, והאוכל שלנו גם ככה לא להיט :)
שתי סדרות מערביות:
סדרת VG המוכרת והמוערכת
סדרת AT החדשה, שכוללת סכינים באיכות הבלתי מתפשרת של מסמוטו אך במחירים נגישים יותר.
מסמוטו אמנם נודע בשל סכיני הסושי המיתולוגיות שלו מסדרת KK , אולם קו הסכינים המערביים שלו מבוקש לא פחות ושפים רבים במערב בחרו במסמוטו כסכין המועדף עליהם.

שורשיו של מותג הסכינים קיאה (Kiya) נעוצים בשושלת עתיקת יומין של אמני חרבות וחרשי ברזל יפנים, שהחלו לייצר חרבות עבור הסמוראים בשנת 1571. כל חרב נוצרה בעבודת יד בתהליך ארוך וקפדני תוך קנאות לטכניקה המסורתית. אמנות הייצור הועברה מדור לדור, תוך שימור המורשת המשפחתית של קיאה ואמנות ייצור החרבות. עם הזמן, התרחב תחום הייצור וב-1972 נפתחה חנות הסכינים הראשונה של חברת קיאה. החנות היתה מבוססת על סדרת סכיני שף איכותיים בעבודת יד. תהליך הייצור, למעט התקדמויות טכנולוגיות המסייעות בתהליכי בקרת הייצור, נשאר דומה בבסיסו לזה שהיה נהוג כ-500 שנה קודם לכן וזהו סוד קסמו של המותג. לצד הסדרות בעבודת יד, הקימה קיאה מפעל המייצר סכינים איכותיים במיוחד על פי ידע מסורתי ובשילוב טכנולוגיה מתקדמת.
חברת ניפון מביאה לישראל שש סדרות סכינים של קיאה, בהן סדרת דמסט קיאה - סדרת סכיני פלדת דמשק יוקרתית בעלת 49 שכבות שזכתה בפרס איזוטוקי, סדרת HAO - סכיני פלדת דמשק  בעבודת יד בהזמנה מיוחדת, סדרת ASIAN - סכיני סושי נדירים מפלדת אל חלד, וסדרת EV - סכינים עם ידית וגוף מפלדת אל חלד איכותית בעלי יכולת החזקת להב ועמידות ללחות גבוהות במיוחד.

אולם התצוגה שבו ביקרתי, שממוקם ברחוב טשרנחובסקי 21 בתל אביב, הוא אחד המקומות הבודדים מחוץ לגבולות יפן בו ניתן למצוא מבחר עצום של סכינים מסורתיים ומערביים באיכות הגבוהה ביותר

לצד סדרות הסכינים של המותגים מסמוטו וקיאה, ניתן למצוא במקום מגוון של סכינים ברמות מחיר שונות וכן שירותים ומוצרים נילווים כגון אבני השחזה, נדנים ותיקי נשיאה לסכינים, חריטה על הלהבים 


 ואיך אפשר בלי שירות השחזה בישראל,  וגם ביפן.
אם תסתכלו טוב, תוכלו לראות בצד ימין מגן דוד, בחריטה שעשו על סכין יפני, בעבודת יד, כמובן :)
מחירי הסכינים נעים בטווח שבין 300-2500 ש"ח.
ותזכרו- סכין טוב, או סכין טובה, הם לא מותרות.
תרשו לעצמכם :)

ניפון ישראל
יבואנית מותגי הסכינים מסמוטו וקיאה
טשרניחובסקי 21 תל אביב
טלפון: 03-5277971.
לאתר של ניפון ישראל

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?