דלג לתוכן הראשי

ערבי שני בטפאו- מהים אל הצלחת!




טפאו אהובתי מתחדשת בימי שני עם קונספט חדש, מדליק וטעים:
מהים אל הצלחת :)
מסעדת הטאפאס-בר TAPEO משיקה ערבי סביצ'ה ספיישל שיתקיימו מדי יום שני בת"א, החל מהשעה 18.00 ועד לשעות הקטנות של הלילה.
בימי שני ירכיב השף אבי כהן את המנות המיוחדות, הספיישל'ס של ימי שני, בעמדת הבר.

שווה לשבת על הבר, ולראות את זה קורה. חוויה מקסימה וטעימה להפליא.
ההכנה מתבצעת אל מול עיני הסועדים, ולצד התפריט הקבוע והמשובח של המסעדה שקיימת כבר 13 שנה ונותנת חוויה מושלמת של מנות טאפאס נהדרות.
לא מעט פעמים ביקרתי בטפאו, ואין ספק, טפאו היא מהמקומות שתמיד כיף לי לחזור אליהם.
הטאפאסים, האווירה, הטריות, האומנות- הכל נעים לי בטפאו.
השף אבי כהן, שברזומה שלו מסעדות מעולות כמו: הרברט סמואל, צפון אברקסס, אונמי, סושיאל קלאב, הוא מומחה לסביצ'ה ולמד את תחום הדגים לעומקו במשך השנים.
בין המנות הבולטות שיוגשו בערבי הסביצ'ה:
*סביצ'ה בס
בס קצוץ מושרה קלות בויניגרט לימון ועירית . עשבי תיבול ובצל סגול עם רוטב פלפלים פיקנטי (42 ש"ח)
*פסקאדו דל מאר
פרוסות דג ים נא עם שמן זית ולימון, סלט קייצי של שורשים ורוטב מנגו הבאנרו (44 ש"ח)
*קרפצ'יו פולפו
תמנון פרוס דק ומתובל בפפריקה מעושנת . פיימנטון פיקנטי כבוש ומיקרו בזיליקום (40 ש"ח)
מנה נהדרת, מענגת, ומומלצת!

*טרס גאמבס
סביצ'ה שרימפס ב"מרינדה ארוכה" עם שומר, פלפלים וכוסברה קצוצים. קרם אבוקדו וטורטיה פריכה (44 ש"ח)
*טונה אדומה
טונה עטופה בסומק ופפריקה  צרובה על הגריל, סלקים צלויים וסלסה ורדה (56 ש"ח)
נפלאה. כל ביס הרגיש לי אלוהי.
מנות הסביצ'ה ילוו בתפריט קוקטיילים ספיישל
סנגריה בלנקה (יין לבן, ג'ין וסאן ג'רמן)
ריקו קוויפה (סטולי וניל, ליים ופירות יער)- קוקטייל נפלא, מומלץ לנסות!
קרליטו (וודקה, סברס, מנגו, לימון ונענע)
לה אולטימה פאלברה (טקילה, שרטרז, מרצ'ינו וליים)
לאלו שאוהבים להרגיש את האלכוהול יורד בגרון. היה לי חזק אבל טעים להפליא.
מלבד הסביצ'ה הנפלא, טעמתי מנות נוספות, חלק הן כבר טעמתי בעבר, וחלק חדשות עבורי.
מנת השרימפס בקדאיף על גוואקמולי היא מנה שאני אוהבת במיוחד, ואין פעם שאני מגיעה לטפאו ולא מזמינה אותה.
גם הכרובית ברוטב אנשובי היא מהחביבות עלי, כי נו, אתם יודעים, אני אוהבת כרובית :)
ממנות הירקות אני אוהבת גם את הפטריות הממולאות.
פטריות ממולאות בצנוברים, גבינת צאן ושבבי פטריות על רוטב זעפרן
אספרגוס על הגריל עם לימונים כבושים ואיולי מתובל. 
עונג אמיתי, אספרגוס תמיד מנצח אצלי.
קסדיה במילוי פטריות פורטובלו וגבינת מנצ'גו
פילה דניס בגריל, סלסה ורדה ועגבניות שרי צרובות
בגזרת הטאפאסים הבשריים בחרתי שתי מנות.
הראשונה והמדויקת- סינטה צ'ימיצ'ורי.
סינטה צרובה בגריל, עם צ'ימיצ'ורי בצל ירוק (מוגש MR)
מנה בשרית נוספת מוצלחת מאד הייתה מנת קזואלה דה קרנה- 
נתחוני שייטל בשמן זית ולימון עם בצל ירוק ועגבניות שרי
לקינוח הזמנתי... שוקולד :)
קינוח נוסף היה טאפאס קרם קטלן 
וזהו.
קפה טוב לסיום, ושוב יצאתי ממסעדת טפאו, מסעדת הטאפאסים הכי טובה בעיר, בדיוק באותו מצב שבו אני יוצאת ממנה תמיד:
"בקרוב אשוב, חכו לי".

 ערבי סביצ'ה ב-TAPEO תל אביב
בכל יום שני
הארבעה 16, תל אביב
03-6240484



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?