דלג לתוכן הראשי

ערבי שני בטפאו- מהים אל הצלחת!




טפאו אהובתי מתחדשת בימי שני עם קונספט חדש, מדליק וטעים:
מהים אל הצלחת :)
מסעדת הטאפאס-בר TAPEO משיקה ערבי סביצ'ה ספיישל שיתקיימו מדי יום שני בת"א, החל מהשעה 18.00 ועד לשעות הקטנות של הלילה.
בימי שני ירכיב השף אבי כהן את המנות המיוחדות, הספיישל'ס של ימי שני, בעמדת הבר.

שווה לשבת על הבר, ולראות את זה קורה. חוויה מקסימה וטעימה להפליא.
ההכנה מתבצעת אל מול עיני הסועדים, ולצד התפריט הקבוע והמשובח של המסעדה שקיימת כבר 13 שנה ונותנת חוויה מושלמת של מנות טאפאס נהדרות.
לא מעט פעמים ביקרתי בטפאו, ואין ספק, טפאו היא מהמקומות שתמיד כיף לי לחזור אליהם.
הטאפאסים, האווירה, הטריות, האומנות- הכל נעים לי בטפאו.
השף אבי כהן, שברזומה שלו מסעדות מעולות כמו: הרברט סמואל, צפון אברקסס, אונמי, סושיאל קלאב, הוא מומחה לסביצ'ה ולמד את תחום הדגים לעומקו במשך השנים.
בין המנות הבולטות שיוגשו בערבי הסביצ'ה:
*סביצ'ה בס
בס קצוץ מושרה קלות בויניגרט לימון ועירית . עשבי תיבול ובצל סגול עם רוטב פלפלים פיקנטי (42 ש"ח)
*פסקאדו דל מאר
פרוסות דג ים נא עם שמן זית ולימון, סלט קייצי של שורשים ורוטב מנגו הבאנרו (44 ש"ח)
*קרפצ'יו פולפו
תמנון פרוס דק ומתובל בפפריקה מעושנת . פיימנטון פיקנטי כבוש ומיקרו בזיליקום (40 ש"ח)
מנה נהדרת, מענגת, ומומלצת!

*טרס גאמבס
סביצ'ה שרימפס ב"מרינדה ארוכה" עם שומר, פלפלים וכוסברה קצוצים. קרם אבוקדו וטורטיה פריכה (44 ש"ח)
*טונה אדומה
טונה עטופה בסומק ופפריקה  צרובה על הגריל, סלקים צלויים וסלסה ורדה (56 ש"ח)
נפלאה. כל ביס הרגיש לי אלוהי.
מנות הסביצ'ה ילוו בתפריט קוקטיילים ספיישל
סנגריה בלנקה (יין לבן, ג'ין וסאן ג'רמן)
ריקו קוויפה (סטולי וניל, ליים ופירות יער)- קוקטייל נפלא, מומלץ לנסות!
קרליטו (וודקה, סברס, מנגו, לימון ונענע)
לה אולטימה פאלברה (טקילה, שרטרז, מרצ'ינו וליים)
לאלו שאוהבים להרגיש את האלכוהול יורד בגרון. היה לי חזק אבל טעים להפליא.
מלבד הסביצ'ה הנפלא, טעמתי מנות נוספות, חלק הן כבר טעמתי בעבר, וחלק חדשות עבורי.
מנת השרימפס בקדאיף על גוואקמולי היא מנה שאני אוהבת במיוחד, ואין פעם שאני מגיעה לטפאו ולא מזמינה אותה.
גם הכרובית ברוטב אנשובי היא מהחביבות עלי, כי נו, אתם יודעים, אני אוהבת כרובית :)
ממנות הירקות אני אוהבת גם את הפטריות הממולאות.
פטריות ממולאות בצנוברים, גבינת צאן ושבבי פטריות על רוטב זעפרן
אספרגוס על הגריל עם לימונים כבושים ואיולי מתובל. 
עונג אמיתי, אספרגוס תמיד מנצח אצלי.
קסדיה במילוי פטריות פורטובלו וגבינת מנצ'גו
פילה דניס בגריל, סלסה ורדה ועגבניות שרי צרובות
בגזרת הטאפאסים הבשריים בחרתי שתי מנות.
הראשונה והמדויקת- סינטה צ'ימיצ'ורי.
סינטה צרובה בגריל, עם צ'ימיצ'ורי בצל ירוק (מוגש MR)
מנה בשרית נוספת מוצלחת מאד הייתה מנת קזואלה דה קרנה- 
נתחוני שייטל בשמן זית ולימון עם בצל ירוק ועגבניות שרי
לקינוח הזמנתי... שוקולד :)
קינוח נוסף היה טאפאס קרם קטלן 
וזהו.
קפה טוב לסיום, ושוב יצאתי ממסעדת טפאו, מסעדת הטאפאסים הכי טובה בעיר, בדיוק באותו מצב שבו אני יוצאת ממנה תמיד:
"בקרוב אשוב, חכו לי".

 ערבי סביצ'ה ב-TAPEO תל אביב
בכל יום שני
הארבעה 16, תל אביב
03-6240484



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.