Translate

מתכון לשקשוקה תרד של השף אבי ביטון. מתכון טעים להפליא!













עוד מתכון משגע מהסדנה שעשיתי עם השף אבי ביטון, הפרזנטור של קסנון XENON, שיש להם כלים למטבח שממש כדאי להכיר.
אני כבר מאוהבת :)
מאז שהיכרתי את כלי האבן - קשה לי לבשל בכלים אחרים.
הכלים מתנקים בקלות, מפזרים חום מעולה, ויש להם גם תחתית אינדוקציה.
סדרת GRANITO כוללת סירים, מחבתות ופלאנצ’ה שעליה סיפרתי בפוסט הקודםבציפוי אבן שיש תוצרת שווייץ וגרמניה.
היום עשיתי את ה"סיפתח" לסוטאז' שלי, עם פלפלים ממולאים שהכנתי- והאמת? תענוג!
הסיר מקסים, המכסה שקוף עם ידית הרמה מסיליקון, והידיות נוחות מאד לאחיזה.

אחד המתכונים שהכנו בסדנה הוא מתכון שאני מאד אוהבת כבר מימים ימימה, שקשוקה תרד.

מקווה שתהנו, ותודה לקסנון על סדנה מקסימה ולשף אבי ביטון על המתכונים והטיפים.


שקשוקה תרד, שמנת, וגבינת פרמזן


מצרכים:
400 גרם עלי תרד טרי
3 כפות שמן זית ואפשר להכין על חמאה או לשלב שמן זית+חמאה
כרישה או בצל (לפי מה שיש או מה שבא יותר)
2 שיני שום קצוצות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
פלפל שחור
ביצים טריות
להגשה: 
גבינת פרמזן

אופן הכנה:
לשים את עלי התרד בקערה עמוקה במים רותחים 2 דקות לסנן היטב ולחתוך גס



 לחתוך את הכרישה לחצי לאורך, ואח"כ לחצאי עיגולים

 במחבת עמוקה לחמם שמן (וברור שעדיף במחבתות האבן של קסנון, אלא מה?)
לטגן טיפונת את הבצל, השום, והכרישה ללא הזהבה, עד שמתרכך

 להוסיף את התרד הקצוץ 

להוסיף מלח ופלפל ולערבב עד שמזהיב
 להוסיף את השמנת ולהרתיח כדקה על להבה גדולה
 לטעום ולתקן תיבול
 ליצור בורות ולהוסיף את הביצים לתוך התערובת 
 אם יש בבית, אפשר להוסיף מעט מחית כמהין
להנמיך את הלהבה לבינונית, לכסות עם מכסה תואם, ולבשל עד שמוכן.
להגיש מיד חם עם ירקות טריים ולחם שחור טרי.
לפזר המון פרמז'ן ולזכור שמחר מתחילים בדיאטה :)

הוסף רשומת תגובה