דילוג לתוכן הראשי

מתכון לשקשוקה תרד של השף אבי ביטון. מתכון טעים להפליא!













עוד מתכון משגע מהסדנה שעשיתי עם השף אבי ביטון, הפרזנטור של קסנון XENON, שיש להם כלים למטבח שממש כדאי להכיר.
אני כבר מאוהבת :)
מאז שהיכרתי את כלי האבן - קשה לי לבשל בכלים אחרים.
הכלים מתנקים בקלות, מפזרים חום מעולה, ויש להם גם תחתית אינדוקציה.
סדרת GRANITO כוללת סירים, מחבתות ופלאנצ’ה שעליה סיפרתי בפוסט הקודםבציפוי אבן שיש תוצרת שווייץ וגרמניה.
היום עשיתי את ה"סיפתח" לסוטאז' שלי, עם פלפלים ממולאים שהכנתי- והאמת? תענוג!
הסיר מקסים, המכסה שקוף עם ידית הרמה מסיליקון, והידיות נוחות מאד לאחיזה.

אחד המתכונים שהכנו בסדנה הוא מתכון שאני מאד אוהבת כבר מימים ימימה, שקשוקה תרד.

מקווה שתהנו, ותודה לקסנון על סדנה מקסימה ולשף אבי ביטון על המתכונים והטיפים.


שקשוקה תרד, שמנת, וגבינת פרמזן


מצרכים:
400 גרם עלי תרד טרי
3 כפות שמן זית ואפשר להכין על חמאה או לשלב שמן זית+חמאה
כרישה או בצל (לפי מה שיש או מה שבא יותר)
2 שיני שום קצוצות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
פלפל שחור
ביצים טריות
להגשה: 
גבינת פרמזן

אופן הכנה:
לשים את עלי התרד בקערה עמוקה במים רותחים 2 דקות לסנן היטב ולחתוך גס



 לחתוך את הכרישה לחצי לאורך, ואח"כ לחצאי עיגולים

 במחבת עמוקה לחמם שמן (וברור שעדיף במחבתות האבן של קסנון, אלא מה?)
לטגן טיפונת את הבצל, השום, והכרישה ללא הזהבה, עד שמתרכך

 להוסיף את התרד הקצוץ 

להוסיף מלח ופלפל ולערבב עד שמזהיב
 להוסיף את השמנת ולהרתיח כדקה על להבה גדולה
 לטעום ולתקן תיבול
 ליצור בורות ולהוסיף את הביצים לתוך התערובת 
 אם יש בבית, אפשר להוסיף מעט מחית כמהין
להנמיך את הלהבה לבינונית, לכסות עם מכסה תואם, ולבשל עד שמוכן.
להגיש מיד חם עם ירקות טריים ולחם שחור טרי.
לפזר המון פרמז'ן ולזכור שמחר מתחילים בדיאטה :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)