בעוונותי, אני לא תמיד אוכלת בריא.
אני יודעת שאני טועה. אני יודעת גם שזה יעלה לי יום אחד ביוקר. אני יודעת שכדאי לאכול יותר בריא, פחות סוכר, ונו, אז אני יודעת.
הזמינו אותי לבוקר בריא ב"קפה לואיז", אותו בית קפה שישבתי בו לפני שנים עוד כשהיה חיפאי לחלוטין, ומאז פרח עם פריחת טרנד הבריאות, הספירולינה, וה"סופר פוד".
אבל הלו, בוקר, ורק התעוררתי.
תנו לי קפה :)
(ולא, אני לא אוהבת חלב סויה, אז סליחה שחטאתי בחלב "רגיל").
המיצים בקפה לואיז טבעיים וסחוטים במקום, כמובן.
לא תמצאו בקפה לואיז "טבעי מקופסא", כמו שנפוץ במחוזותינו לאחרונה.
טבעי זה טבעי, וקופסת קרטון זה לא טבעי, אז לכל אלו שמוכרים לי "מיץ טבעי" במסווה, רבאק, שחררו.
האמת לא מזיקה.
בקפה לואיז הטבעי הוא אמת לאורך כל הדרך .
הלחמים מוכנים במקום, וטעמם נפלא.
התוספות מעניינות והקמחים פחות מזיקים.
טעמנו שלוש מנות ראשונות מתפריט החורף החדש.
בשתיים מהן ממש התאהבתי.
הראשונה, סושי קינואה.
השם נשמע קצת מוזר, מה למזרח הרחוק ולקינואה? אבל היי, זה עובד וזה טעים מאד.
המנה עשויה דפי סויה במילוי קינואה שחורה, נבטים סיניים, בצל ירוק, מלפפון ונבטי חמנייה ברוטב סילאן וסויה (ללא גלוטן), צ'ילי ומלח מוגש על עלי בייב, בצל ירוק ונבטי חמנייה.
מנה טבעונית וללא גלוטן, מתומחרת ב-36 ש"ח.
המנה הזו נפלאה בעיניי.
מנת לאבנה קשיו המורכבת מגבינת לאבנה חמה בתיבול טימין, שמן זית, מלח וצ'ילי, ובציפוי שבבי קשיו עם זילוף דבש ופולי קקאו כתושים. כל הטוב הזה מוגש על עלי בייבי, בצל ירוק ונבטי חמנייה.
מנה ללא גלוטן, גם היא מתומחרת במחיר סביר של 36 ש"ח.
את המנה הזו לא טעמתי, אני וחצילים זה ממש לא (אני ועדשים שחורות דווקא ממש כן).
אם אני מסתמכת על שתי המנות הראשונות הקודמות, ולפי תגובות הסובבים בשולחן, גם המנה הזו הייתה מוצלחת.
חציל עדשים / עדשים שחורות וממרח חציל עגבניות, נבטי חמנייה וטחינה אורגנית
את מנת הפאד תאי פחות אהבתי.
המנה מגיעה עם עוף או עם טופו, אני כמובן הלכתי על עוף. העוף היה קצת "וול דאן" מבחינתי, וגם במקרה הזה, אני וטופו זה ממש לא. לחובבי הז'אנר זה כיף שיש פאד תאי טבעוני. מה שכן אהבתי זה את המחשבה על מנה אהובה מאד שמתאימה גם לטבעונים ולכאלו שלא אוכלים גלוטן. מבחינתי, הפאד תאי הרגיל עובד יותר, אולי עניין של הרגל.
פאד תאי לואיז - דפי פסטה מאורז במרינדה של סילאן וסויה (ללא גלוטן) מוקפצים בשמן קוקוס עם גזר, בצל, שום, ברוקולי, קישוא, ג'ינג'ר וחלב קוקוס (לבחירה קוביות טופו או חזה עוף), מעוטר בנבט סיני, בצל ירוק וקשיו גרוס.
מוגש עם פלח לימון.
מנה ללא גלוטן וטבעונית, מתומחרת ב-59 ש"ח.
את העיקרית השנייה מאד אהבתי.
"פסטה טיול ביער", קוראים לה.
פסטה פנה מקמח מלא (אורגנית) מוקפצת עם פטריות שמפניון, שיטאקי ומאי-טאקי, קייל, ג'ינג'ר, קוביות בטטה, חרדל דיז'ון, סילאן וחלב קוקוס, בעיטור בצל ירוק.
גם היא מתומחרת ב-59 ש"ח .
לסיום הארוחה שתתי אחד מהשייקים המעולים של לואיז.
שייק טחינה מכיל בננה, תמר, טחינה גולמית, אגוזי מלך וסילאן על בסיס חלב סויה.
קחו בחשבון: השייק משביע כמעט כמו ארוחת צהריים, אז אם החלטתם ללכת עליו, לאט עם הזמנת מנות אוכל :)
באגף הקינוחים טעמתי את אחת ממנות החורף החדשות.
בננות מקורמלות- עם חלב קוקוס, חמאת קוקוס וקינמון, מוגשות עם טוויל וכדור
גלידה/סורבה.
פחות עובד לי חלב קוקוס בקינוחים, אבל אני גם לא חובבת טפיוקה, אבל זה כבר עניין של טעם.
ולכן...
טעמתי מהמנות הקינוח רגילות שבתפריט.
קרמבל תפוחים
מקמח טף, שמן קוקוס, קינמון, דוחן, פקאן
וטחינה בליווי סורבה קוקוס.
קינוח מעולה ובריא, אם היה לי מקום הייתי מחסלת את כולו.
העוגה הזו הוכתרה כמלכת הקינוחים שלי.
אין בה גלוטן ואין בה סוכר, מה שהופך אותה למושלמת ברמת הבריאות, ולמנצחת מבחינת הטעם.
אני לא אוהבת עוגות מתוקות בטירוף, וזו הייתה מושלמת בעיניי.
מה שהפך אותה למושלמת פלוס הוא השוקולד תפוז, טעם שאני מאד מאד אוהבת.
בקיצור - היא לגמרי ההמלצה שלי:
עוגת גבינה עם טראפלס שוקולד תפוז
על תחתית אגוזי לוז ללא גלוטן וללא סוכר
ואם עשיתי לכם חשק, אז הנה, כאן תמצאו את קפה לואיז
פרגית שזיף בליווי ירקות קלויים
מתכון של קפה לואיז
![]() |
צילום: שרית גופן |
מתכון ל – 2 סועדים
חומרים
500 גר' נתחי פרגית (בלי עור)
50 גר' שזיף יבש מגולען
למרינדה
רוזמרין ואורגנו טרי
200 מ"ל סילאן תמרים
30 מ"ל חומץ בלסמי
פלפל שחור גרוס
שמן זית
מלח גס
3 שיני שום כתושות
תוספת
1 בטטה שטופה עם הקליפה
1 שומר עם הראש והעלים
2 יח שורש ארטישוק ירושלמי שטוף עם קליפה
1 זוקיני
1 קולורבי
פלפל אדום
פלפל חריף
לתיבול התוספת
שמן זית, מרווה 5 עלים,אורגנו טרי, פלפל שחור גרוס, מלח גס, 2 כפות חומץ פטל
אופן הכנה
משרים את הפרגית במרינדה הרשומה מעלה למשך 3 שעות.
מומלץ לשים כמות נדיבה של שמן זית ואת השזיפים לפרק ביד ולערבב את התערובת.
את הירקות נחתוך לרבעים גסים ונשים בקערה,לתיבול נקצוץ מעט פלפל חריף ונוסיף שמן זית תבלינים טריים מלח פלפל וחומץ פטל, נערבב היטב ונאפה בתנור בחום של 170 מעלות כ-45 דקות או עד ריכוך עדין של הירק.
צולים את הפרגית בתנור בחום של 180 מעלות למשך 12-13 דקות.
מגישים לצד התוספת עם השזיפים האפויים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה