דילוג לתוכן הראשי

ריזוטו שלושה סוגי פטריות עם יין לבן משגע, מהחדשים של יקבי כרמל.




לקראת שבועות יקבי כרמל הזמינו אותי לסדנת בישול חלבית, שבכל מנה שולבו היינות הלבנים מהסדרה החדשה של SelecteD.
המקום: ניופאן גורמה, מקום שתמיד כיף לחזור אליו.
הזמן: רגע לפני החג הכי חלבי, הכי טעים, והכי לבן.
היינות: בהתאם לקונספט הלבן, גם היינות לבנים.
המנות: טעימות, לבנות, גבינתיות.
המארחים: יקבי כרמל. לא צריך להציג, שהרי הוא אחד הותיקים והמוכרים, אין בית בישראל שלא מכיר את יקבי כרמל :)

יקבי כרמל מציעים מגוון יינות לבנים לשבועות מסדרת SelecteD


בנוסף, הושק מוסקטו מבעבע בבקבוק כחול מסדרת Private Collection.
יין ששווה לטעום!



בעוד אנחנו מתכנסים, אוכלים כיד המלך, ושותים לא מעט (נו, כשהיין טעים, שותים, ושותים, ושותים), הסביר לנו רן אסא, מנהל השיווק של יקבי כרמל, שהצרכן הישראלי נפתח לסוגים חדשים של יינות ומוכן להתנסות ולגוון עם תתי קטגוריות חדשות, בין היתר יינות לבנים ומבעבעים, ושמדובר בכלל על מגמה עולמית, שלדעתו, רק תלך ותתחזק בשנים הקרובות.
בנוסף, קיבלנו הסבר קצר על הסדרות השונות של יקבי כרמל.

סדרת SelecteD
הסדרה ביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת היין המובילה בישראל, ומוכרת מעל ל-3 מיליון בקבוקים בשנה.
הסדרה מעניקה תמורה גבוהה ביחס למחירי היין הנוחים. בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו.
כל היינות בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. המגוון הרחב, ואופיים הנגיש של יינות סדרת Selected  המותאמים לחיך הישראלי, מאפשרים לכל אחד ליהנות מכוס יין במגוון הזדמנויות - שתייה אישית, ארוחות משפחתיות ובכל אירוע ואירוח.
לכבוד חג השבועות יקבי כרמל מציעים את היינות הלבנים ואת יין הרוזה של הסדרה:
אמרלד ריזלינג קולומברד - יין לבן חצי יבש, קל וארומטי, שהופק מענבי אמרלד ריזלינג וקולומברד.
סוביניון בלאן - יין לבן יבש, בעל אופי קל ופרשי, שהופק מענבי סוביניון בלאן.
בלנד ים תיכוני לבן – יין לבן חצי יבש, קל, מינרלי ופירותי, המשלב זני ענבים המתאימים לאקלים הים תיכוני.
מוסקטו - יין לבן קל, מתקתק ומבעבע, בעל אחוז אלכוהול נמוך (5.5%) המופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני.
רוזה - יין סמוק חצי יבש, קליל, רענן וארומטי, שהופק מענבי זינפנדל.
מחיר מומלץ ליינות סדרת SelecteD:
25 ש"ח
חדש! Private Collection מוסקטו מבעבע בבקבוק כחול - יין לבן מתקתק ומבעבע קלות, שענביו נבצרו בהבשלה מלאה מחלקת ענבי מוסקט בוגרת וביבול נמוך. היין עבר תסיסה במכל לחץ (שיטת שארמט) לקבלת יין ארומטי, עם ניחוחות של פרי טרופי/חבושים אפויים, גוף בינוני ומתיקות מאוזנת.

סדרת Private Collection 
סדרת יינות ותיקה ואיכותית, זוכה לפופולריות רבה בקרב בתי האב בישראל ומוכרת למעלה מ-1 מיליון בקבוקים בשנה בממוצע. יינות סדרת Private Collection זוכים בשנים האחרונות לשבחים רבים בזכות איכות היינות הגבוהה והתמורה למחיר שהיא מעניקה. יינות הסדרה מתאימים למגוון הזדמנויות שימוש בהם ארוחות משפחתיות, ארוחות חג וימי חול.
הסדרה זוכת 3 מדליות זהב בתחרות Best Value השנה.
מחיר מומלץ ליינות סדרת Private Collection:
39 ש"ח

ואז הגיע הדבר האמיתי: בישול מאכלי שבועות עם היינות הלבנים של יקבי כרמל.
אני בחרתי להכין את הריזוטו, מאכל שאהוב עלי במיוחד.
כדי שגם אתם תוכלו להנות, אני מצרפת את המתכון המשגע.

מתכון: ריזוטו 3 סוגי פטריות
(מתכון של שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה)



מצרכים:
2 כוסות אורז ארבוריו או אורז עגול מתאים לריזוטו (לא שטוף)
1/4 כוס שמן זית
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין לבן
250 גרם פטריות פורטבלו
250 גרם פטריות יער
500 גרם פטריות שמפיניון
1 ליטר ציר פטריות משובח חם
50 גרם פרמז'ן
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. קוצצים את הפטריות במעבד מזון בעזרת להב הפלדה לקיצוץ דק. (אפשר גם במאסטר סלייסר או ידנית).
2. על אש נמוכה מחממים בסיר עבה וגבוה את השמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות.
3. מגבירים את האש ומוסיפים את האורז (ללא שטיפה).


מערבבים עד שהאורז יתחמם כולו, מוסיפים את היין וממשיכים לאדות עד שהיין מתאדה.
4. מוסיפים מצקת מהציר, ומעט מתערובת הפטריות, ומערבבים עד שהאורז סופג את הנוזלים. חוזרים על התהליך עד לסיום כל הציר והפטריות, ועד שהאורז כמעט מבושל.
בודקים תיבול, ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
5. מוסיפים את הפרמז'ן. מערבבים.

שיהיה חג שבועות שמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)