דלג לתוכן הראשי

וודקה ואן גוך. למדתי להכין קוקטיילים, ולא הפסקתי לצחוק (-:






יש לי משהו לספר לכם:
אף פעם לא השתכרתי!!!
רגע לפני שאני מתחילה לכתוב פוסט אלכוהולי, שתי הערות אגב:
1. הפוסט הזה אינו ממליץ על שתיית אלכוהול מעבר לגבול הסביר, ולא תומך בשתיית וודקה על בסיס יומי, אך בהחלט תומך ב"אם כבר לשתות, לשתות אלכוהול טוב".
2. הפוסט אמנם ממליץ על וודקה, אך המחברת(שהיא אני), שהגדרת המקצוע שלה היא "מורה לנהיגה ומאמנת נהיגה מתקדמת", מזכירה שאם שותים, שוטים, ואם שוטים, לא נוהגים. תשתו בכיף, אל תאבדו את הראש, ותחשבו עשר פעמים לפני שאתם מתיישבים ליד ההגה אחרי ששתיתם וודקה, או כל אלכוהול אחר.
זהו, הצד הפולני הדאגן שלי יצא, ואפשר להתחיל (-:
לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל ככה אנחנו, אנשי ה"קונטרול פריק", שחייבים להיות תמיד בשליטה.
אנשים כמוני מפחדים מאבדן שליטה, ובדיוק בגלל זה פיתחתי "שכרות טבעית", כדי שלא אצטרך להשתכר באמת (-:
את וודקה ואן גוך המציאו בשביל אנשים כמוני. אלו שלא יודעים לשתות.
ככל שהוודקה מיוצרת מחומרי גלם איכותיים יותר, כך היא גורמת לפחות "חמרמורת".
רק מלראות את הבקבוקים של וודקה ואן גוך, כבר נהיה שמח בלב:









כשהזמינו אותי לסדנת קוקטיילים של ואן גוך, שמחתי.
כן, שמחתי עוד לפני האלכוהול. אחריו שמחתי יותר(-:
אני אוהבת קוקטיילים. 
יינות, בייליס וקוקטיילים הם האלכוהול החביב עלי.




את הסדנה פתחנו בטעימות של סוגי הוודקה השונים, ולאחר הטעימה של הוודקה ה"נקייה", למדנו להכין קוקטייל שישלב אותה.
קצת על וודקה ואן גוך:
וודקה ואן גוך בבעלות חברת לוקטור מאורלנדו ארה"ב, מיוצרת במזקקות Dirkzwager הנמצאות בעיר סכידם שבהולנד.
חברת לוקטור נוסדה בשנת 1982 ע"י Dave Van De Velde אמריקני ממוצא הולנדי. ואן דה וילדה חבר למזקקות Dirkzwager במטרה לפתח את מותג וודקה Van Gogh תוך מתן דגש לאיכות ומצוינות. המזקקות המלכותיות Dirkzwager, הן בין המזקקות המובילות בהולנד ומחזיקות במסורת אלכוהול משנת 1882.
עם השקת וודקה ואן גוך בארצות הברית זכתה הוודקה בדירוג הגבוה ביותר, "5 כוכבים" של המגזין Spirits Journal - מגזין שהוכר כסמכות העיקרית בארה"ב בתחום המשקאות. הדירוג הוענק לוודקה ואן גוך בזכות הקפדה רבה בבחירת חומרי הגלם ותהליכי הייצור המובילים למוצר משובח.
ומה קורה בארץ? 
וודקה ואן גוך יובאה לישראל בשנת 2006 ע"י חברת ארודן ומאז נמכרת בהצלחה רבה בדיוטי פרי במגוון של כ-20 טעמים בבקבוקי ליטר.
ביולי 2007 החלה הפעילות בשוק המקומי ובמהלך שלוש השנים האחרונות ביססה ואן גוך את מעמדה בקטגורית ה"סופר פרימיום", וכבשה מקום של כבוד בשוק מוצרי האלכוהול הישראלי. 
מסקר שנערך בקרב צרכנים וברמנים בשנת 2011 ואן גוך כנבחרה כמותג השני האהוב ביותר בתחום האלכוהול.
כיום נמכרים בשוק המקומי מגוון של 10 טעמים של וודקה ואן גוך בבקבוקים של 750 מ"ל:
ואן גוך בלו, ואן גוך קלאסית, דאבל אספרסו, אסאי, אננס, קוקוס, קרמל, מלון, מוחיטו ורימון:




לכל טעמי וודקה ואן גוך הנמכרים בישראל יש תעודת כשרות של הרבנות הראשית בישראל.
לא שלי זה ממש משנה, מנת פירות ים משתלבת לי נהדר עם קוקטייל, אבל יש כאלו שלהם זה חשוב(-:

את הסדנה המהממת הזו העביר לנו מומחה אלכוהול, זיו מנור, שמשתמש ביצירתיות מדהימה להכנת קוקטיילים מיוחדים, עם כל מה שרק עומד מול העיניים. היה לנו על השולחן מילקי, מעדן הגולן, פסק זמן, גלידות, קפה, קוקוס, פירות, ופלים, ועם כולם הוא יצר קוקטיילים משגעים ומעניינים: 







בחרתי להתחיל עם הטעם האהוב, וודקה אסאי.

ואן גוך אסאי
אסאי כבש לו מקום כטעם האהוב והנמכר ביותר בישראל.
האסאי בשילוב נגיעות אוכמניות עם 35% אלכוהול יוצר טעם מעודן המעורר את כל החושים כבר בלגימה הראשונה. 
פרי האסאי הברזילאי אשר מגיע מהאמזונס, נקרא גם פרי האהבה והוא מגביר את רמת הטסטוסטרון - ויאגרה מהטבע. 
האסאי בעל סגולות רפואיות רבות, טעמו כשוקולד עדין וצבעו סגול מהמם:




את הקוקטייל הראשון הכנו משילוב של וודקה אסאי, וודקה רימונים. 

ואן גוך רימונים 
וודקה מתוחכמת ושונה בעלת טעם מאוזן של מתיקות ומרירות כמו הרימון עצמו.
הטעם הייחודי של ואן גוך רימון מתקבל מהשריה של רימון ספרדי אדום עז בשילוב של פירות נוספים: תות, תפוז וחמוציות,
המעניקים לוודקה את טעמה העמוק והמתוחכם.
כידוע, לרימון סגולות רפואיות רבות והוא מכיל ברזל, ויטמינים רבים ואנטי-אוקסידנטים.
צבעו העז של המשקה הופך אותו למשקה חגיגי המתאים לכל סעודה מפנקת ורומנטית.





וככה זה נראה כששניהם נמזגים יחד. 
איזה צבעים, פשוט מדהים!!!




להכנת הקוקטייל:


Van Gogh On the Beach    
המצרכים:
120  cc    Van Gogh בטעם רימונים
60  cc     Van Gogh בטעם אסאי
60  cc  סאוור
30  cc  סירופ  בטעם תפוחים
30  cc  ריבת פירות יער אדומים
קלמנטינה סחוטה
מיץ אננס ליצי קר מאוד
מיץ אוכמניות קר מאוד
אופן ההכנה:
½ מכלי הקיבול של השייקר ממלאים בקרח ,  
מוסיפים את כל המרכיבים(למעט מיץ האננס)
הצעת הגשה:
מסננים את הקוקטיל ללא הקרח ל ½  כוס גבוהה קפואה
משלימים עם המיץ אננס ליצי 
מקשטים עם 2 פרוסות תפוז

















ועכשיו, לטעם שאני הכי אוהבת, וודקה דאבל אספרסו!!!
כחובבת אספרסו וקפה, אין מה לעשות, כל מה שמעורבב עם קפה, טעים לי (-: 
כשהסדנה התחילה, וכל אחד הוזמן להכין קוקטייל עם זיו, אני ישר צעקתי:
"אני רוצה להכין את הדאבל אספרסו!"
וברור, הכנתי. ככה הוא נראה, הקוקטייל המשובח מעשה ידי:






קצת על הוודקה המשובחת הזו, דאבל אספרסו:






ואן גוך דאבל אספרסו

ממש כיצירת אמנות בבקבוק - זהו שילוב של וודקה איכותית וקפה משובח שלא הרבה עומדים בפניו.
כיום ואן גוך דאבל אספרסו נחשבת כוודקת הקפה הטובה בעולם.
טעמו הייחוד של הדאבל אספרסו מתקבל מפולי קפה קולומביאני משובחים
שנבררו ונקלו בקפידה רבה. 
הטעם שנוצר הוא של קפה אלכוהולי משובח, בעל מרקם עשיר.  
35% אחוזי אלכוהול ו-10 מ"ג קפאין מעוררים ומעשירים את חווית השתייה.


עוד קוקטייל מקסים שהכנו מואן גוך רימונים, ומה שייחד אותו הוא הקישוט, "לימון על האש" (-:













 ככה זה נראה בסוף, אדום, כמו שאני אוהבת (-: 




קצת על וודקה ואן גוך הקלאסית:


ואן-גוך קלאסית

ואן גוך קלאסית היא וודקה מתוחכמת מתערובת ייחודית של דגנים ומי-מעינות משובחים בעלת סיום חלק ומושלם. 
הודקה הקלאסית בעלת 40% אלכוהול הינה וודקה הולנדית מהטובות בעולם.          
עם צאתה לשוק זכתה בדירוג של 5 כוכבים Spirit Journal מגזין האלכוהול היוקרתי ביותר בארה"ב .
את וודקה ואן גוך מומלץ לשתות כוודקה ללא תוספות או כרכיב מרכזי בקוקטייל.
ואן גוך קלאסית משמשת כבסיס משובח לכל 20 טעמי ואן גוך המשווקים בעולם.  
בזכות איכותה הבלתי מתפשרת היא מעניקה לטעמי ואן גוך את הייחוד, העוצמה והאיכות שלהם.

וודקה ואן גוך. 
גם כשהיא "קלאסית", היא איכותית, טעימה, ויפה להפליא(-:





זהו לבינתיים, פוסט ראשון של סדנת וודקה ואן גוך הסתיים.
אני כבר שיכורה חלקית, רק מלהסתכל על התמונות (-:
החלק השני בפוסט הבא, עם קוקטייל קינוח מהמם, טירמיסו!!!
בינתיים, קחו לכם לגימה של ואן גוך. 
מבטיחה לכם, יהיה טעים(-:





תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?