דילוג לתוכן הראשי

וודקה ואן גוך. למדתי להכין קוקטיילים, ולא הפסקתי לצחוק (-:






יש לי משהו לספר לכם:
אף פעם לא השתכרתי!!!
רגע לפני שאני מתחילה לכתוב פוסט אלכוהולי, שתי הערות אגב:
1. הפוסט הזה אינו ממליץ על שתיית אלכוהול מעבר לגבול הסביר, ולא תומך בשתיית וודקה על בסיס יומי, אך בהחלט תומך ב"אם כבר לשתות, לשתות אלכוהול טוב".
2. הפוסט אמנם ממליץ על וודקה, אך המחברת(שהיא אני), שהגדרת המקצוע שלה היא "מורה לנהיגה ומאמנת נהיגה מתקדמת", מזכירה שאם שותים, שוטים, ואם שוטים, לא נוהגים. תשתו בכיף, אל תאבדו את הראש, ותחשבו עשר פעמים לפני שאתם מתיישבים ליד ההגה אחרי ששתיתם וודקה, או כל אלכוהול אחר.
זהו, הצד הפולני הדאגן שלי יצא, ואפשר להתחיל (-:
לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל ככה אנחנו, אנשי ה"קונטרול פריק", שחייבים להיות תמיד בשליטה.
אנשים כמוני מפחדים מאבדן שליטה, ובדיוק בגלל זה פיתחתי "שכרות טבעית", כדי שלא אצטרך להשתכר באמת (-:
את וודקה ואן גוך המציאו בשביל אנשים כמוני. אלו שלא יודעים לשתות.
ככל שהוודקה מיוצרת מחומרי גלם איכותיים יותר, כך היא גורמת לפחות "חמרמורת".
רק מלראות את הבקבוקים של וודקה ואן גוך, כבר נהיה שמח בלב:









כשהזמינו אותי לסדנת קוקטיילים של ואן גוך, שמחתי.
כן, שמחתי עוד לפני האלכוהול. אחריו שמחתי יותר(-:
אני אוהבת קוקטיילים. 
יינות, בייליס וקוקטיילים הם האלכוהול החביב עלי.




את הסדנה פתחנו בטעימות של סוגי הוודקה השונים, ולאחר הטעימה של הוודקה ה"נקייה", למדנו להכין קוקטייל שישלב אותה.
קצת על וודקה ואן גוך:
וודקה ואן גוך בבעלות חברת לוקטור מאורלנדו ארה"ב, מיוצרת במזקקות Dirkzwager הנמצאות בעיר סכידם שבהולנד.
חברת לוקטור נוסדה בשנת 1982 ע"י Dave Van De Velde אמריקני ממוצא הולנדי. ואן דה וילדה חבר למזקקות Dirkzwager במטרה לפתח את מותג וודקה Van Gogh תוך מתן דגש לאיכות ומצוינות. המזקקות המלכותיות Dirkzwager, הן בין המזקקות המובילות בהולנד ומחזיקות במסורת אלכוהול משנת 1882.
עם השקת וודקה ואן גוך בארצות הברית זכתה הוודקה בדירוג הגבוה ביותר, "5 כוכבים" של המגזין Spirits Journal - מגזין שהוכר כסמכות העיקרית בארה"ב בתחום המשקאות. הדירוג הוענק לוודקה ואן גוך בזכות הקפדה רבה בבחירת חומרי הגלם ותהליכי הייצור המובילים למוצר משובח.
ומה קורה בארץ? 
וודקה ואן גוך יובאה לישראל בשנת 2006 ע"י חברת ארודן ומאז נמכרת בהצלחה רבה בדיוטי פרי במגוון של כ-20 טעמים בבקבוקי ליטר.
ביולי 2007 החלה הפעילות בשוק המקומי ובמהלך שלוש השנים האחרונות ביססה ואן גוך את מעמדה בקטגורית ה"סופר פרימיום", וכבשה מקום של כבוד בשוק מוצרי האלכוהול הישראלי. 
מסקר שנערך בקרב צרכנים וברמנים בשנת 2011 ואן גוך כנבחרה כמותג השני האהוב ביותר בתחום האלכוהול.
כיום נמכרים בשוק המקומי מגוון של 10 טעמים של וודקה ואן גוך בבקבוקים של 750 מ"ל:
ואן גוך בלו, ואן גוך קלאסית, דאבל אספרסו, אסאי, אננס, קוקוס, קרמל, מלון, מוחיטו ורימון:




לכל טעמי וודקה ואן גוך הנמכרים בישראל יש תעודת כשרות של הרבנות הראשית בישראל.
לא שלי זה ממש משנה, מנת פירות ים משתלבת לי נהדר עם קוקטייל, אבל יש כאלו שלהם זה חשוב(-:

את הסדנה המהממת הזו העביר לנו מומחה אלכוהול, זיו מנור, שמשתמש ביצירתיות מדהימה להכנת קוקטיילים מיוחדים, עם כל מה שרק עומד מול העיניים. היה לנו על השולחן מילקי, מעדן הגולן, פסק זמן, גלידות, קפה, קוקוס, פירות, ופלים, ועם כולם הוא יצר קוקטיילים משגעים ומעניינים: 







בחרתי להתחיל עם הטעם האהוב, וודקה אסאי.

ואן גוך אסאי
אסאי כבש לו מקום כטעם האהוב והנמכר ביותר בישראל.
האסאי בשילוב נגיעות אוכמניות עם 35% אלכוהול יוצר טעם מעודן המעורר את כל החושים כבר בלגימה הראשונה. 
פרי האסאי הברזילאי אשר מגיע מהאמזונס, נקרא גם פרי האהבה והוא מגביר את רמת הטסטוסטרון - ויאגרה מהטבע. 
האסאי בעל סגולות רפואיות רבות, טעמו כשוקולד עדין וצבעו סגול מהמם:




את הקוקטייל הראשון הכנו משילוב של וודקה אסאי, וודקה רימונים. 

ואן גוך רימונים 
וודקה מתוחכמת ושונה בעלת טעם מאוזן של מתיקות ומרירות כמו הרימון עצמו.
הטעם הייחודי של ואן גוך רימון מתקבל מהשריה של רימון ספרדי אדום עז בשילוב של פירות נוספים: תות, תפוז וחמוציות,
המעניקים לוודקה את טעמה העמוק והמתוחכם.
כידוע, לרימון סגולות רפואיות רבות והוא מכיל ברזל, ויטמינים רבים ואנטי-אוקסידנטים.
צבעו העז של המשקה הופך אותו למשקה חגיגי המתאים לכל סעודה מפנקת ורומנטית.





וככה זה נראה כששניהם נמזגים יחד. 
איזה צבעים, פשוט מדהים!!!




להכנת הקוקטייל:


Van Gogh On the Beach    
המצרכים:
120  cc    Van Gogh בטעם רימונים
60  cc     Van Gogh בטעם אסאי
60  cc  סאוור
30  cc  סירופ  בטעם תפוחים
30  cc  ריבת פירות יער אדומים
קלמנטינה סחוטה
מיץ אננס ליצי קר מאוד
מיץ אוכמניות קר מאוד
אופן ההכנה:
½ מכלי הקיבול של השייקר ממלאים בקרח ,  
מוסיפים את כל המרכיבים(למעט מיץ האננס)
הצעת הגשה:
מסננים את הקוקטיל ללא הקרח ל ½  כוס גבוהה קפואה
משלימים עם המיץ אננס ליצי 
מקשטים עם 2 פרוסות תפוז

















ועכשיו, לטעם שאני הכי אוהבת, וודקה דאבל אספרסו!!!
כחובבת אספרסו וקפה, אין מה לעשות, כל מה שמעורבב עם קפה, טעים לי (-: 
כשהסדנה התחילה, וכל אחד הוזמן להכין קוקטייל עם זיו, אני ישר צעקתי:
"אני רוצה להכין את הדאבל אספרסו!"
וברור, הכנתי. ככה הוא נראה, הקוקטייל המשובח מעשה ידי:






קצת על הוודקה המשובחת הזו, דאבל אספרסו:






ואן גוך דאבל אספרסו

ממש כיצירת אמנות בבקבוק - זהו שילוב של וודקה איכותית וקפה משובח שלא הרבה עומדים בפניו.
כיום ואן גוך דאבל אספרסו נחשבת כוודקת הקפה הטובה בעולם.
טעמו הייחוד של הדאבל אספרסו מתקבל מפולי קפה קולומביאני משובחים
שנבררו ונקלו בקפידה רבה. 
הטעם שנוצר הוא של קפה אלכוהולי משובח, בעל מרקם עשיר.  
35% אחוזי אלכוהול ו-10 מ"ג קפאין מעוררים ומעשירים את חווית השתייה.


עוד קוקטייל מקסים שהכנו מואן גוך רימונים, ומה שייחד אותו הוא הקישוט, "לימון על האש" (-:













 ככה זה נראה בסוף, אדום, כמו שאני אוהבת (-: 




קצת על וודקה ואן גוך הקלאסית:


ואן-גוך קלאסית

ואן גוך קלאסית היא וודקה מתוחכמת מתערובת ייחודית של דגנים ומי-מעינות משובחים בעלת סיום חלק ומושלם. 
הודקה הקלאסית בעלת 40% אלכוהול הינה וודקה הולנדית מהטובות בעולם.          
עם צאתה לשוק זכתה בדירוג של 5 כוכבים Spirit Journal מגזין האלכוהול היוקרתי ביותר בארה"ב .
את וודקה ואן גוך מומלץ לשתות כוודקה ללא תוספות או כרכיב מרכזי בקוקטייל.
ואן גוך קלאסית משמשת כבסיס משובח לכל 20 טעמי ואן גוך המשווקים בעולם.  
בזכות איכותה הבלתי מתפשרת היא מעניקה לטעמי ואן גוך את הייחוד, העוצמה והאיכות שלהם.

וודקה ואן גוך. 
גם כשהיא "קלאסית", היא איכותית, טעימה, ויפה להפליא(-:





זהו לבינתיים, פוסט ראשון של סדנת וודקה ואן גוך הסתיים.
אני כבר שיכורה חלקית, רק מלהסתכל על התמונות (-:
החלק השני בפוסט הבא, עם קוקטייל קינוח מהמם, טירמיסו!!!
בינתיים, קחו לכם לגימה של ואן גוך. 
מבטיחה לכם, יהיה טעים(-:





תגובות

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.