דלג לתוכן הראשי

כי funzing זה הכי FUN! כל הפאן שבעולם, לכל הזמן שבעולם.




מי לא מכיר את זה: יש לנו זמן פנוי, בא לנו לעשות בו משהו מדליק.
לרוב, אנחנו בורחים הדברים הרגילים: בית קפה, סרט, מסעדה, הופעה.
הכירו לי את funzing. עלם ומלואו של פעילויות, סדנאות, טיולים, יצירה, אוכל, או כל מה שרק עולה לכם בראש, או שבעצם להפך- לא ממש עולה לכם לראש, והנה יש מי שיעשה לכם את זה :)

אז קודם כל, ולפני שאני מספרת לכם על האתר המדליק הזה, ועל הפעילות שעשיתי דרכו, אני אגיד לכם הכי פשוט:
כנסו, כנסו :)
מובטח לכם סיבוב מעניין, וכמוני, גם אתם בטוח תידלקו על משהו לעשות עם עצמכם, עם חברות, עם חברים, או עם הילדים.
שוטטתי באתר. חשבתי לעצמי מה הכי בא לי.

החלטתי ללכת על משהו יצירתי, ובמסגרת השינויים הקטנים שאני עושה בסלון שלי.
הלכתי ללמוד איך עושים כרית טלאים.

כן, כן, אני הכנתי לעצמי כרית טלאים מקסימה, שמתאימה לי בול לשזלונג, בצבעים ובמרקמים שרציתי.
אתם חייבים להודות שיצא לי מקסים :)
נרשמתי לסדנה, קיבלתי אישור במייל, ופרטים לגבי המיקום והשעה.
המיקום: טקסטיליה- יפו.
הזמן: יום שישי, 10 בבוקר.
המארחת: נועה וידמן.
לקחתי את עצמי בבוקר מקסים לעיר שאני כ"כ אוהבת להסתובב בה, יפו.
הריחות, הטעמים, החנויות, בתי הקפה, שוק הפשפשים, הנמל, השעון, והים.
הגעתי ליהודה הימית 34, לחנות קטנה ומטריפה, צבעונית במיוחד: טקסטיליה-אוסף בדים.



את פני קיבלה בעלת המקום, נועה, שדאגה להרגיע אותי כשלא הפסקתי לקטר שאני ממש לא יודעת לעשות דברים כאלו, ושאין לי כשרון בכלל לתפירה.
"אל תדאגי", היא אמרה, "את תצאי מפה עם כרית משגעת".
אני חייבת להודות: היא צדקה.
סדנת הטלאים הייתה כיפית להחריד. אוקסימורון?
סוג של. אני: תפירה, גיהוץ, בדים?
מחריד את מחשבותיי, אבל היה ממש כיף. טוב, נו, חוץ מהגיהוץ. אני שונאת לגהץ!
כל מי שהיה שם הבין שזה לא ממש הדבר החביב עלי בחיים :)

שקט, מגהצים :)
אז מה למדנו?
היינו קבוצה קטנה, מה שאפשר יחס אישי, במיוחד לחסרות כשרון כמוני, שנלחצות ושצריכות את זה.
בשלב ראשון, בדקנו בערימת חלקי בדים עם איזה מהם בא לנו להכין את הכרית.
 אני בחרתי בצבעים שמתאימים לספה ולקירות שלי, כי רציתי כרית שתתכתב מושלם עם הסלון.
 על הבדים שכל אחת מאיתנו בחרה סימנו עם גיר מיוחד ריבועים


  וגזרנו לטלאים שעוד מעט יהפכו לכרית.
 השלב הבא היה להחליט על מיקום הטלאים
סידרתי, הזזתי, שיניתי, עד שהגעתי לתוצאה שנראתה לי הכי מדליקה
ומשם העברתי את השרביט ואת מכונת התפירה לנועה :)

 זהו. כמעט מוכן.
"את רואה, שונית? אמרתי לך שיצא מהמם!"
לדחוף, לדחוף!
 הכרית בלידה מתקדמת. מצחיק פה, הא? :)
אין, אין, אני מלכה. אבל בלי נועה זה לא היה קורה :)
אחת מאלו שהשתתפו בסדנה הכינה כרית בקונספט שונה לגמרי, בצבעים אחרים, ועם רקמה שהיא עשתה.
ככה זה נראה:
והנה שתי כריות טלאים מהממות, מבוקר של סדנת כרית טלאים בטקסטיליה
(הכרית שלי גדולה יותר, הסדנה היא לכרית ריבועית, אני הוספתי כסף כדי להכין כרית מלבנית).
מראה מראה שעל הקיר, מי הכרית הכי יפה בעיר? :)
נועה סיפרה לי על כל הסדנאות שיש בטקסטיליה.
פרטים עליהן כאן.
לכו תדעו, אולי יום אחד אני אתגבר על פוביית הסריגה שלי :)


ונחזור להתחלה: 
זוכרים את התחלת הפוסט? על funzing ?
לא הייתי מגיעה בחיים לטקסטיליה בלי האתר הזה.
יש שם המון פעילויות, להמון גילאים, להמון תחומי עניין, ולהמון הישראלי, השועט, הבועט, והאוהב לחיות, ליצור, לאכול ולבלות.
כי זה הכי funzing !!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?