חסה, אם נהיה רגע הוגנים, היא ירק די משעמם. טכנית :)
מצד שני, היא מקוטלגת כאחד מהירקות הכי נצרכים, כי יש לה המון תכונות מעולות.
לפני הכל, היא נפלאה לדיאטה. כמות הקלוריות והשומן בה מזעריים.
יש בה כמה ויטמינים חיוניים וטובים, כמו חומצה פולית, ויטמין A, ויטמין C, וגם אומגה 3.
יש בה סיבים תזונתיים, שעוזרים למערכת העיכול.
אם משדכים לה את הרוטב הנכון, היא יכולה להפוך למעדן של ממש.
בשביל זה אני פה, לתת לכם את הרוטב הנכון :)
היום אני אספר לכם קצת על חסה, ואתן לכם את המתכון שלי לרוטב האמריקאי המושלם, רוטב ראנץ'.
הפעם הראשונה שניתקלתי בו הייתה בארה"ב, במקרר של קרובי משפחה.
לשולחן הוגשו נאצ'וס, כשהראנץ' שימש כמטבל.
זה היה הרגע שבו התאהבתי ברוטב.
כשחזרתי לארץ, החלטתי להכין כזה ביתי, כי רטבים תעשייתיים זה נחמד, אבל פחות טעים, וחוצמזה, בארץ פחות משתמשים ברוטב הראנץ', אולי כי הוא לא ממש דיאטטי :)
מבטיחה לכם, שברגע שתטעמו אותו, תבינו שכל הרטבים הלבנים שטעמתם עד היום בסלט שלכם, טעימים פחות.
כמובן שאפשר להכין את הרוטב בגירסה דיאטטית יותר (עם יוגורט), אבל אני אתן לכם היום את גירסת המקור, שהיא הטעימה יותר :)
תנסו לשים קערה עם עלי חסה, לשפוך מעליהם את הרוטב, ותאמינו לי, לא צריך כלום.
כמו שכבר אמרתי, הרוטב משתדך נפלא לחסות.
אפשר להכין סוג של סלט קיסר, חסה עם קרוטונים, לוותר על הפרמז'ן ולשפוך את רוטב הראנץ' במקום רוטב הקיסר.
זה אמנם יהפוך את סלט הקיסר לסלט "אחר", אבל חסה עם קרוטוני שום זה תמיד נהדר, ועם רוטב טעים זה נפלא לאירוח.
ובכלל, שבועות כבר קרוב, הרוטב הזה מורכב מריוויון ושמנת חמוצה, מתאים להפליא גם לחג.
אם עוד לא ניסיתם, נסו את החסה הכי טעימה שיצא לי לטעום - סלנובה.
טעמתי אותה ישר מהשדה. ראיתי איך מגדלים אותה, במושב עין הבשור.
לראות את גידולי החסות זה אושר גדול. בכלל, שדות של פירות וירקות זה כיף לא רגיל. ובכלל, אני בעד החקלאים.
מה היינו עושים בלעדיהם?
מנהלת המותג של "טעם הטבע", ריקי אלמגור, נתפסה בעדשה שלי ברגע של חסה ואהבה.
כמה תמונות של שתילי החסה מעין הבשור, רגע לפני שהיא גדלה, ונארזת ע"י שטראוס (סדרת "טעם הטבע"), כדי להגיע אלינו בצורה אופטימלית.
נכון, אין כמו החסות שאכלנו מהשדה, אבל לפחות יש לנו אופציה לקנות את החסות הטעימות, שטופות ומחייכות, בסופר הקרוב :)
מתכון לרוטב ראנץ'
מצרכים:
1 כוס מיונז איכותי
½ כוס שמנת חמוצה
½ כוס ריוויון ( אפשר יותר אם רוצים מרקם דליל יותר)
1 כפית חומץ בן יין לבן
2 שיני שום, קצוצות דק או כתושות (אפשר גם אבקת שום - אני פחות אוהבת)
2 כפות עירית טרייה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות עירית טרייה קצוצה
1 כף שמיר טרי קצוץ (יש כאלו שלא אוהבים שמיר, הוא נותן המון טעם, אבל מי שממש לא סובל - יסתדר גם בלעדיו).
¼ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מערבבים הכל ביחד בקערה.
כשהכל מתאחד והופך למעט אוורירי, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
הצעת הגשה:
מניחים חסות בקערה, מפזרים קרוטונים, מפזרים מעל את הרוטב, ומגישים.
הרוטב שבתמונה הוא רוטב יוגורט רגיל, אבל התמונה להמחשה בלבד :)
ואחרי ביקור בעין הבשור, אני יכולה להבטיח לכם דבר אחד:
מי שלא ראה שמחת חסה בעין הבשור, לא ראה שמחה מימיו.
ותודה לשטראוס, על החוויה של ארוחה בשדות החסה, ועל היכולת לאפשר לנו להנות מהזנים השונים והמשובחים, בקלות, אצלנו בסלט.
וטוב, כבר מאוחר.
הלכתי לאכול איזה חסה סלנובה* :)
*סלנובה (Salanova Lettuce) היא חסה בעלת צורה של זר עגול, עם עלים רבים וקטנים שטעמם מיוחד ועדין.
היא יפה, היא טעימה, והיא מחכה על מדפי הסופר הקרוב לביתכם :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה