לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)
בכלל, תמרים הם בריאות.
אמנם הם מתוקים, אבל הסוכר שלהם עולה לאט בדם, ולכן מורגשת תחושת שובע.
הם דלים בשומן,
התמרים דלים בקלוריות, ועשירים בויטמינים וסיבים תזונתיים.
המתכון הזה הוא ל-3 גלילי תמרים (נקניקים), שנפרסים למטבעות בעובי של כס"מ.
אפשר לצפות בקוקוס או בשומשום קלוי, לפי הטעם.
כמה דקות עבודה, ויש לכם את החטיף הכי טעים והכי בריא שיש.
מתכון לגלילי תמרים ללא אפיה
חומרים:
400 גרם תמרים מגולענים באריזת ואקום (להשיג בכל סופר)
תערובת של 200 גרם פיצוחים (אני שמה פיצוחים במשקל של חצי ממשקל התמרים):
100 גרם שקדים
100 גרם קשיו
50 גרם פיסטוק
50 גרם צימוקים בהירים
לציפוי:
קוקוס או שומשום קלוי
הוראות הכנה:
1. לקלות את הפיצוחים כשתי דקות במחבת (בלי הצימוקים)
2. לקצוץ את הפיצוחים (כמובן שאפשר לשלב איזה פיצוחים שרוצים - אגוזי לוז, אגוזי מלך, חמוציות, שומשום ועוד)
3. להוציא את התמרים מהאריזה, להניח בכלי שמתאים למיקרוגל, ולחמם כדקה כדי שהמסה תתרכך.
לבדוק אם התערובת רכה מספיק, אם לא - להחזיר לעוד חצי דקה למיקרו.
4. להכניס לקערה את התמרים, הפיצוחים הקלויים והצימוקים ולערבב עד שההתוספות נטמעות בצורה אחידה בתערובת.
5. לחלק לשלושה כדורים של 200 גרם כל אחד.
6. לגלגל לנקניק ארוך וצר.
7. לגלגל כל נקניק בציפוי הקוקוס או השומשום.
8. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לעשרים דקות.
9. לפרוס לפרוסות בעובי ס"מ, ולשמור בקירור.
בתיאבון :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה