דילוג לתוכן הראשי

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן



לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בכלל, תמרים הם בריאות. 
אמנם הם מתוקים, אבל הסוכר שלהם עולה לאט בדם, ולכן מורגשת תחושת שובע.
הם דלים בשומן, 
התמרים דלים בקלוריות, ועשירים בויטמינים וסיבים תזונתיים. 
המתכון הזה הוא ל-3 גלילי תמרים (נקניקים), שנפרסים למטבעות בעובי של כס"מ.
אפשר לצפות בקוקוס או בשומשום קלוי, לפי הטעם.
כמה דקות עבודה, ויש לכם את החטיף הכי טעים והכי בריא שיש.

מתכון לגלילי תמרים ללא אפיה


חומרים:
400 גרם תמרים מגולענים באריזת ואקום (להשיג בכל סופר)
תערובת של 200 גרם פיצוחים (אני שמה פיצוחים במשקל של חצי ממשקל התמרים):
100 גרם שקדים
100 גרם קשיו
50 גרם פיסטוק
50 גרם צימוקים בהירים

לציפוי:
קוקוס או שומשום קלוי 

הוראות הכנה:
1. לקלות את הפיצוחים כשתי דקות במחבת (בלי הצימוקים)

2. לקצוץ את הפיצוחים (כמובן שאפשר לשלב איזה פיצוחים שרוצים - אגוזי לוז, אגוזי מלך, חמוציות, שומשום ועוד)

3. להוציא את התמרים מהאריזה, להניח בכלי שמתאים למיקרוגל, ולחמם כדקה כדי שהמסה תתרכך.
לבדוק אם התערובת רכה מספיק, אם לא - להחזיר לעוד חצי דקה למיקרו.
4. להכניס לקערה את התמרים, הפיצוחים הקלויים והצימוקים ולערבב עד שההתוספות נטמעות בצורה אחידה בתערובת.
5. לחלק לשלושה כדורים של 200 גרם כל אחד.
6. לגלגל לנקניק ארוך וצר. 
7. לגלגל כל נקניק בציפוי הקוקוס או השומשום. 
8. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לעשרים דקות.
9. לפרוס לפרוסות בעובי ס"מ, ולשמור בקירור.


10. ניתן לשמור שני גלילים בהקפאה, ולהוציא כשמגיעים אורחים בהפתעה, או בשעת הצורך.

בתיאבון :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון.