דלג לתוכן הראשי

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן



לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בכלל, תמרים הם בריאות. 
אמנם הם מתוקים, אבל הסוכר שלהם עולה לאט בדם, ולכן מורגשת תחושת שובע.
הם דלים בשומן, 
התמרים דלים בקלוריות, ועשירים בויטמינים וסיבים תזונתיים. 
המתכון הזה הוא ל-3 גלילי תמרים (נקניקים), שנפרסים למטבעות בעובי של כס"מ.
אפשר לצפות בקוקוס או בשומשום קלוי, לפי הטעם.
כמה דקות עבודה, ויש לכם את החטיף הכי טעים והכי בריא שיש.

מתכון לגלילי תמרים ללא אפיה


חומרים:
400 גרם תמרים מגולענים באריזת ואקום (להשיג בכל סופר)
תערובת של 200 גרם פיצוחים (אני שמה פיצוחים במשקל של חצי ממשקל התמרים):
100 גרם שקדים
100 גרם קשיו
50 גרם פיסטוק
50 גרם צימוקים בהירים

לציפוי:
קוקוס או שומשום קלוי 

הוראות הכנה:
1. לקלות את הפיצוחים כשתי דקות במחבת (בלי הצימוקים)

2. לקצוץ את הפיצוחים (כמובן שאפשר לשלב איזה פיצוחים שרוצים - אגוזי לוז, אגוזי מלך, חמוציות, שומשום ועוד)

3. להוציא את התמרים מהאריזה, להניח בכלי שמתאים למיקרוגל, ולחמם כדקה כדי שהמסה תתרכך.
לבדוק אם התערובת רכה מספיק, אם לא - להחזיר לעוד חצי דקה למיקרו.
4. להכניס לקערה את התמרים, הפיצוחים הקלויים והצימוקים ולערבב עד שההתוספות נטמעות בצורה אחידה בתערובת.
5. לחלק לשלושה כדורים של 200 גרם כל אחד.
6. לגלגל לנקניק ארוך וצר. 
7. לגלגל כל נקניק בציפוי הקוקוס או השומשום. 
8. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לעשרים דקות.
9. לפרוס לפרוסות בעובי ס"מ, ולשמור בקירור.


10. ניתן לשמור שני גלילים בהקפאה, ולהוציא כשמגיעים אורחים בהפתעה, או בשעת הצורך.

בתיאבון :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.