דילוג לתוכן הראשי

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן



לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בכלל, תמרים הם בריאות. 
אמנם הם מתוקים, אבל הסוכר שלהם עולה לאט בדם, ולכן מורגשת תחושת שובע.
הם דלים בשומן, 
התמרים דלים בקלוריות, ועשירים בויטמינים וסיבים תזונתיים. 
המתכון הזה הוא ל-3 גלילי תמרים (נקניקים), שנפרסים למטבעות בעובי של כס"מ.
אפשר לצפות בקוקוס או בשומשום קלוי, לפי הטעם.
כמה דקות עבודה, ויש לכם את החטיף הכי טעים והכי בריא שיש.

מתכון לגלילי תמרים ללא אפיה


חומרים:
400 גרם תמרים מגולענים באריזת ואקום (להשיג בכל סופר)
תערובת של 200 גרם פיצוחים (אני שמה פיצוחים במשקל של חצי ממשקל התמרים):
100 גרם שקדים
100 גרם קשיו
50 גרם פיסטוק
50 גרם צימוקים בהירים

לציפוי:
קוקוס או שומשום קלוי 

הוראות הכנה:
1. לקלות את הפיצוחים כשתי דקות במחבת (בלי הצימוקים)

2. לקצוץ את הפיצוחים (כמובן שאפשר לשלב איזה פיצוחים שרוצים - אגוזי לוז, אגוזי מלך, חמוציות, שומשום ועוד)

3. להוציא את התמרים מהאריזה, להניח בכלי שמתאים למיקרוגל, ולחמם כדקה כדי שהמסה תתרכך.
לבדוק אם התערובת רכה מספיק, אם לא - להחזיר לעוד חצי דקה למיקרו.
4. להכניס לקערה את התמרים, הפיצוחים הקלויים והצימוקים ולערבב עד שההתוספות נטמעות בצורה אחידה בתערובת.
5. לחלק לשלושה כדורים של 200 גרם כל אחד.
6. לגלגל לנקניק ארוך וצר. 
7. לגלגל כל נקניק בציפוי הקוקוס או השומשום. 
8. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לעשרים דקות.
9. לפרוס לפרוסות בעובי ס"מ, ולשמור בקירור.


10. ניתן לשמור שני גלילים בהקפאה, ולהוציא כשמגיעים אורחים בהפתעה, או בשעת הצורך.

בתיאבון :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.