דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מהדורה חדשה. פתאום בא לי ערסל, או מנורה, או משהו :)

עיצוב. תמיד אני חושבת שאם הייתי בגלגול אחר, הייתי מעצבת. לפני המון שנים חשבתי על הדגמים האלו של הבתים במשרדי המכירות, ואמרתי לעצמי: "בא לי להכין דגמים, עם אנשים קטנים, ומכוניות קטנות, ועצים ודשא ומנורות". זה אף פעם לא קרה, ואני גם לא ממש מאמינה בגלגולים, אז התגלגלתי לאן שהתגלגלתי, אבל עיצוב תמיד משאיר לי פינה קטנה וחמה בלב. בגלגול הבא אני אהיה מעצבת. בינתיים, עד הגלגול ההוא, אני נהנית לראות דברים של אנשי הגלגול הזה, שמגלגלים במוחם הקודח רעיונות מקוריים, יצירתיים, חדשנים ומאתגרים. הוזמנתי לאירוע העיתונאים לרגל פתיחתה של תערוכת הבוגרים של המכון הטכנולוגי חולון  בתחומי תקשורת חזותית, עיצוב תעשייתי ועיצוב פנים. כמו תמיד, באירועים כגון אלו, נשארתי מרותקת. החדשנות, השימוש בחומרים שונים ומשונים והרעיונות המקוריים מרתקים אותי. אני אתן לכם הצצה לתערוכה המקסימה הזו, וממליצה לכם לתת קפיצה ולראות את הכשרונות של הדור הבא של עולם העיצוב. אני אתחיל עם העיצוב התעשייתי, שהוא התחום שאותי, באופן אישי, הכי מרתק. 55 פרויקטים אפשר לראות בתערוכת הבוגרים. במסגרת המגמה לייצר מוצרים

דג בתנור בקלי קלות. מתכון למנה משגעת!

בקיץ אין לי הרבה סבלנות לעמוד במטבח. אני מאלתרת מתכונים מהירי הכנה, ממה שיש בבית. הכי חשוב לי: קצר, טעים, ויפה(-: הפעם הלכתי על דג, כי בקיץ, דגים הם הארוחה החביבה עלי. גם ככה החום לא משאיר לי תיאבון לארוחות צהריים "כבדות",  אז דגים הם הבחירה המושלמת עבורי. המתכון היום:  פילה בס בסגנון ים תיכוני, עם פלפלים ובצל, על מצע אורז צהוב, לצד טחינה עם סומק.

אין אישה, נערה או ילדה שלא תגיד לי תודה על הפוסט הזה :)

כל יומיים פונה אלי יחצ"ן(כזה או אחר) לסיקור של מוצר(כזה או אחר). בדר"כ אני מסרבת לסקר מוצרי סופר או פארמים למיניהם. בקשות כמו "אנחנו רוצים שתכתבי על התה/החיתול/הפריכיות/צבע השיער החדש והמדהים",  בדר"כ נענות בשלילה. זה גם מה שעניתי אותו משרד יח"צ שהתקשר אלי בשביל לסקר מברשת לשיער. "נו", אמרתי ליח"צנית החביבה, "את יודעת שאני לא כותבת על שטויות כאלו". והיא, בהתלהבות, אמרה לי: "ברור שאני יודעת, לא הייתי מתקשרת אליך אם לא הייתי בטוחה שזה באמת משהו מיוחד. תאמיני לי, תנסי, ותראי שהיא מיוחדת". אמרתי לעצמי: נו, טוב, נשמע שבאמת היא מתלהבת, מה אכפת לי להתנסות, מקסימום אודיע לה שלא מצאתי שום יתרון, מה שסביר שיקרה, ולא אכתוב. אז הנה, אני כותבת :) לא כי אני חייבת(כי אני לא חייבת לאף אחד כלום), לא כי היא ביקשה(כי בקשות מגישים בשלושה עותקים ועם צ'ק שמן) סתם כי בא לי שתכירו, כי התגובה הראשונה שלי הייתה "וואו", וזה כבר שווה סקירה :) עד היום, זו הייתה המברשת של שלי ושל הבת שלי:

מתכון לפסטה עם רוטב סלק ושקדים. מנה טעימה, קלילה ויפה!

היום היה לי קצת זמן, וכשיש לי קצת זמן, אני אוהבת להיכנס למטבח, ולהפתיע את עצמי במנה מיוחדת לארוחת הצהריים. אם היה לי סו שף שיקלף, יחתוך, יקנה וישטוף, הייתי מבלה יותר במטבח, זה בטוח(-: לאחרונה גיליתי את הסלק, והתאהבתי.

כשמיקי פגש את וודקה. הארי וסאלי בגרסת 2013 (-:

זה היה אחד מהימים האלו, ששאלתי את עצמי אם אני הולכת או לא. הוזמנתי לארוע עיתונאים שעניינו "השילוב בין אלכוהול לדגים כבושים" . נשמע לי מוזר. אהבתי לדג הלקרדה שיכנעה אותי שיש לי סיבה ללכת, ולו רק כדי לטעום מהדבר המופלא הז שנקרא "דג כבוש". נכון, לא את כולם אני אוהבת, אבל חלקם יכולים לעשות אותי מאושרת. נו, הפולנים האלו, עם הדגים המלוחים, אני חלק מהם(-: חוצמזה, אמרתי לעצמי, זה אירוע "לימודי". להחכים בתחום הקולינרי זה משהו שאני ממש אוהבת. אז הלכתי. הארוע התקיים ב שישקו . מקום נפלא לאירוע שכזה. יוסי בוזנח, מבעלי השישקו, הרעיף עלינו ים של אלכוהול, וים של ידע, גם(-:

מסעדת תיתורה. מאד לא כשרה, מאד כן טעימה.

לא בשביל כל מסעדה אני נוסעת. את הבּינוֹנִיוּת מיציתי. לא כל מסעדה שווה את הנסיעה שלי, אבל את זה אני כבר יודעת מזמן. לאחרונה, אני מוצאת את עצמי מסננת יותר ויותר את כמות ההזמנות למסעדות,  כי כבר ראיתי הרבה, וטעמתי המון, ו"סתם אוכל" או "עוד ריזוטו" כבר לא מצליחים לרגש אותי. כשהזמינו אותי למסעדת תיתורה במודיעין , לא התלבטתי אפילו לשנייה. הסתכלתי בתפריט, ואמרתי לעצמי:  "מודיעין. קצת רחוק, אבל נראה שווה". נסעתי. נסעתי, ולא הצטערתי לרגע (-: הגעתי לתיתורה ראשונה:

מסעדה בבת ים? הפתעה! אוויר של ים, וים של אוכל טוב(-:

כשהוזמנתי למסעדה בבת ים, אמרתי לעצמי: "אהמממ, שונית, בת ים? איפה זה בת ים, ואיך בכלל מגיעים לשם?" באמת, אם יש שני מקומות במרכז שאני לא מגיעה אליהם, אלו חולון ובת ים. סתם כי אין לי מה לחפש שם. ים יש בת"א, קניונים גם, ועל מסעדות טובות לא שמעתי שם יותר מדי. מצד שני, הסתכלתי בתפריט, ואמרתי לעצמי: "נראה מעניין, תנסי, מה כבר יכול להיות?" אז הלכתי. הלכתי, והופתעתי. יש קולינריה בבת ים! מסעדת BG99 נפתחה לפני כחצי שנה בטיילת של בת ים, מול הים, ברחוב בן גוריון 99. בכלל, יש לי חולשה ל-99. גדלתי על דיזינגוף 99, הסרט והגלידה האמריקאית, ולא מזמן גם סיקרתי מסעדה נהדרת שנפתחה בדיזינגוף 99, פיאצה קפה, איטלקית נהדרת. יאללה, זה לא דיזינגוף, אבל גם בן גוריון הוא אישיות שווה לבקר אותה(-:

שעוני ויקטורינוקס בהשקת קולקציה חדשה ושווה!

הוזמנתי להשקת הקולקציה החדשה של שעוני ויקטורינוקס. אמנם לא יצאתי משם עם שעון חדש, אבל יצאתי עם חשק לאחד כזה. קצת על ויקטורינוקס ( VICTORINOX) ויקטורינוקס הבינלאומית היא חברת ענק, אשר תחת דגלה קווי מוצר רבים הכוללים: אולרים, סכינים, תיקים, שעונים ואף ביגוד ובשמים. לכל קו ייצור זהות וסגנון משלו, אך משותפים לכולם חמשת הערכים העיקריים של החברה: פונקציונליות, חדשנות, אמינות, שוויצריות (SWISSNES) ומחיר הוגן, שיוצרים את המותג השווה "ויקטורינוקס".

חזה עוף מתובל על מצע עדשים ירוקות-מתכון למנה דיאטטית ובריאה!

לפעמים, אחרי שבוע שלם של ביקורים במסעדות ואכילת עשרות מנות ואלפי קלוריות,  בא לי לסגור את השבוע עם משהו קליל יותר, משמין פחות, ובכל זאת, טעים ומזין. זה קורה במיוחד בסופ"ש שבו הילדים הולכים לאבא שלהם,  ואני צריכה לבשל לי ולעצמי.  בימים כאלו אין לי חשק לבלות במטבח הרבה מדי זמן, אז אני מחפשת פתרונות קלים ומהירים. המנה הזו היא בדיוק זה: חזה עוף מתובל, עשוי על מחבת פסים, עם עדשים ירוקות מטוגנות. אז איך עושים את זה, בפחות מעשר דקות?

אוצרות טבע בצבע! פוסט צבעוני שכולו אוצר אחד גדול(-:

יש משהו בצביעה שגורם לי להרגיש כמו ילדה קטנה. מותר ללכלך, מותר להתלכלך, וחוצמזה, למי לא בא לפעמים רגע של יצירתיות חסרת גבולות? כשהזמינו אותי להשקת קולקציית "אוצרות טבע" של נירלט, הלכתי בשמחה. ידעתי שאני הולכת לצבוע משהו(ולהתלכלך כהוגן!), וזה כבר עשה לי שמח. קולקציית "אוצרות טבע" מכילה 30 גוונים חדשים לשנת 2013.

גלוסיבוקס מאי. נחמד, אבל פחות.

את גלוסיבוקס מאי פחות אהבתי. קופסה יחסית, מבחינתי, מאכזבת. אם אין לי מוצר איפור בקופסה, היא מייד הופכת לפחות מעניינת, כי בסדר, עוד דוגמית בושם זה נחמד, עוד קרם שמבטיח לעשות לי פנים של בת 15 זה גם נחמד, ולפעמים אפילו מוצלח, אבל מבחינתי, לנסות מוצרי איפור חדשים, זו תמצית הגלוסיבוקס בשבילי. ולא, לק זה לא איפור(-: אני מצפה תמיד כשאני פותחת את הקופסה לאותו פריט חדש שאכיר, ושאתחיל לצרוך בקביעות. תוכלו לראות למה אני מתכוונת כאן, בפוסט על קופסת מרץ , כשקיבלתי שני מוצרי איפור, ואחד מהם הפך להיות מוצר קבוע בתיק האיפור שלי. נעבור לקופסה?

פסטה פסטו תרד. מתכון לפסטה קלה וירוקה שתעשה לכם שמח (-:

לפעמים, כשבא לי לגוון  לי   ו לילדים(כי כמה אפשר לאכול שניצל-פירה-קציצות עוף-צ'יפס-פסטה בולונז-עוף בתנור?), אני לוקחת מה שיש במקרר/פריזר, ומכינה להם משהו מרענן. פסטה היא אחד מהמאכלים שאני אוהבת לשחק איתם. גם תרד. היום החלטתי ללכת על טוויסט לפסטה פסטו הרגילה שאני מכינה, ולהכניס גם ירוק אחר,  תרד. הוא ירוק, הוא בריא, הוא טעים, ואפשר לשלב אותו בהמון מאכלים. פשטידת התרד שלי היא אחת ממאכלי התרד שאני מכינה הרבה, אם בא לכם פשטידה טעימה, הנה המתכון (-: המתכון היום: פסטה פסטו תרד

אנגוס. הקומה השניה: מסעדת בשרים מעולה! אנגוס, חלק ב'.

על הבשר המשובח מהקומה הראשונה של מסעדת אנגוס , כבר סיפרתי  בפוסט הקודם. עכשיו הגיע הזמן לבדוק האם הבשר המשובח, האדום והיפה הזה, עובר גם טיפול נכון מבחינת צלייה וטעמים. עלינו למעלה, חבורת בלוגרים קרניבורים, לקומה השנייה, קומת המסעדה של "אנגוס" . את פנינו קיבל השף נבות שלח , שאחראי לתפריט הבשרים המחודש של אנגוס:

לאן? לאנגוס! אנגוס חיפה. פוסט לקרניבורים(-:

את הפוסט על מסעדת  אנגוס  החיפאית, שבה הוזמנתי לבקר, אני אחלק לשני חלקים. לא כי יש לי זמן מיותר, אלא פשוט כי המסעדה הזו מחולקת לשני חלקים, ולכל חלק בה מגיע את הכבוד הממש ראוי לו. אבל ממש. ראוי, ראוי, ראוי! אני אתחיל עם הקומה הראשונה. הקומה הראשונה היא קומה שכולה גן עדן לחובבי בשר. על משפחת דבאח שמעתם? אין חובב בשר, לפחות בצפון, שלא שמע על הבשר של משפחת דבאח. הבשר המשובח מגיע מהעדר הפרטי של המשפחה שמגדלת בשר בגליל כבר יותר מ-60 שנה. נתחי הבשר באנגוס הם מהמובחרים שבנתחים. כמו תמיד, אני אתן לתמונות לדבר, הן עושות את זה לפעמים הרבה יותר טוב ממני. זו הכלה, ולכם רק נשאר להחליט עם איזה חלק שלה אתם הולכים לחופה(-: