דלג לתוכן הראשי

מהדורה חדשה. פתאום בא לי ערסל, או מנורה, או משהו :)





עיצוב.
תמיד אני חושבת שאם הייתי בגלגול אחר, הייתי מעצבת.
לפני המון שנים חשבתי על הדגמים האלו של הבתים במשרדי המכירות,
ואמרתי לעצמי: "בא לי להכין דגמים, עם אנשים קטנים, ומכוניות קטנות, ועצים ודשא ומנורות".
זה אף פעם לא קרה, ואני גם לא ממש מאמינה בגלגולים,
אז התגלגלתי לאן שהתגלגלתי, אבל עיצוב תמיד משאיר לי פינה קטנה וחמה בלב.
בגלגול הבא אני אהיה מעצבת.
בינתיים, עד הגלגול ההוא, אני נהנית לראות דברים של אנשי הגלגול הזה,
שמגלגלים במוחם הקודח רעיונות מקוריים, יצירתיים, חדשנים ומאתגרים.
הוזמנתי לאירוע העיתונאים לרגל פתיחתה של תערוכת הבוגרים של המכון הטכנולוגי חולון בתחומי תקשורת חזותית, עיצוב תעשייתי ועיצוב פנים.
כמו תמיד, באירועים כגון אלו, נשארתי מרותקת.
החדשנות, השימוש בחומרים שונים ומשונים והרעיונות המקוריים מרתקים אותי.
אני אתן לכם הצצה לתערוכה המקסימה הזו, וממליצה לכם לתת קפיצה ולראות את הכשרונות של הדור הבא של עולם העיצוב.
אני אתחיל עם העיצוב התעשייתי, שהוא התחום שאותי, באופן אישי, הכי מרתק.
55 פרויקטים אפשר לראות בתערוכת הבוגרים.
במסגרת המגמה לייצר מוצרים מ"חומרי גלם" שהתעשייה מאסה בהם, פיתח שחר יעקבי טכנולוגיה הבאה לביטוי בתערוכה בסדרת רהיטים המבוססים על ניצול ומחזור חומר הציפוי הפלסטי של חוטי חשמל:




 יעל וינוקור פיתחה לאחר מחקר מקיף ורב- תחומי, חזייה ייחודית לנשים המצויות בתהליך שיקום גופני ונפשי שלאחר כריתת שד:



אילוצי קיימות מחייבים שהמכשור הסובב אותנו יגלם עבורנו רמה של קשר שמעבר לשימוש האוטומטי בהם, ג'ני בכר פיתחה קונספט הבא לידי ביטוי במכונת אספרסו שעצובה מסביר את השימוש בה ומאפשר את תחזוקתה באמצעים נגישים וזמינים למשתמש באשר הוא:



מערכת היחסים וההשפעות בין חילונים לדתיים, היוותה את נקודת המוצא של אביטל קרנר- רוטברג בפרויקט שלה העוסק ביצירת טקס קבלת שבת חילוני:








בא לכם לתכנן את הנעל שלכם לבד?
קחו את החומרים, ותחליטו איך אתם רוצים אותה:)






אחד התחומים החביבים עלי הוא תאורה.
מאד אהבתי שני פרוייקטים(ויסלחו לי המעצבים המוכשרים שאני לא זוכרת את שמם, אבל בהחלט התעמקתי בעבודותיהם).
את סדרת המנורות הצבעונית והמקסימה הזו ממש אהבתי, וכמעט לקחתי לי אחת כזו הביתה:)



את המעצב הבא שבחר להתעסק עם תאורה תכף תראו.
המנורות שהוא הציג הדליקו אותי (-:
קחו את המנורה הזו, שלכאורה, נראית תמימה:




עכשיו שלפו ממנה את כדור התאורה. קסם!!!
הכדור נשלף, טעון באור ללא קשר לחשמל, ואפשר להסתובב איתו בלילה ככדור אור. 
מדליק, נכון? 
תחשבו על הילדים שלכם, שצריכים לקום לשירותים בלילה, ופשוט שולפים את האור. 
רעיון מקסים!







עוד רעיון של אותו בחור צעיר ומוכשר היא מנורת העששית הזו.
כשהיא ניצבת ישר היא כבויה, הטיה קלה מדליקה אותה, וניתן לשלוף אותה מהתושבת, ולטייל איתה כעששית.
ממש אהבתי!




היו עוד המון דברים מקסימים, ממליצה לכם ללכת ולראות בעצמכם:

















 גם במחלקת עיצוב פנים אפשר היה לראות פרויקטים מעניינים, אם כי אותי התחום הזה פחות מעניין:













המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית סיפקה כמה עבודות גמר מאד יפות.
השינויים הטכנולוגיים המהירים, התפתחותם של אמצעי מדיה אלקטרוניים חדשים, קיצור זמן ההפצה של המסרים והפיכתם למידיים ומתומצתים מתמיד, יצרו תפיסות וצרכים חדשים המרחיבים את השימוש בתקשורת חזותית לתחומים חדשניים ומפתיעים.



השנה בולט עיסוק רב בנושאים אישיים.
אסנת אפשטיין מביאה את סיפורה האישי והמרגש על ניסיונות חוזרים ונשנים להביא ילד לעולם בסרטון אנימציה נוגע ללב "מצפה".
דורון פורת בנתה אתר תדמיתי לתל אביב שנועד ליצור חוויה חדשה המדמה שיטוט בתוך עולמות המייצגים אספקטים שונים בעיר ומציגים למשתמש את כל מה שיש לתל אביב להציע בשנת 2020 והכל במיצג  מרהיב ביופיו הבנוי מדמויות מתחלפות:







ענבל לפידות עיצבה מגזין פילוסופי חזותי בשם "אפריורי", בכל מגזין נבחר פילוסוף אחר ויצירתו באה לידי ביטוי באופן חזותי:






צוות המכון הטכנולוגי מזמין את הקהל הרחב חובב העיצוב לתערוכת הבוגרים.
תאמינו לי, יש מה לראות (-:



התערוכה תוצג בין התאריכים: 24/7 – 11/7.
ימים א, ב, ד, ה' – 16:00 – 22:00
ימי ג' 11:00 – 22:00
ימי ו' – 09:00-13:00
שבתות – התערוכה נעולה.
כתובת :
המכון הטכנולוגי חולון גולומב 52 חולון
הפקולטה לעיצוב בבניינים 6, 7
התערוכה פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?