בקיץ אין לי הרבה סבלנות לעמוד במטבח.
אני מאלתרת מתכונים מהירי הכנה, ממה שיש בבית.
הכי חשוב לי: קצר, טעים, ויפה(-:
הפעם הלכתי על דג, כי בקיץ, דגים הם הארוחה החביבה עלי.
גם ככה החום לא משאיר לי תיאבון לארוחות צהריים "כבדות",
אז דגים הם הבחירה המושלמת עבורי.
המתכון היום:
פילה בס בסגנון ים תיכוני, עם פלפלים ובצל,
על מצע אורז צהוב, לצד טחינה עם סומק.
שלושה פילטים של דג בס (או דג בריכה אחר)
שמן זית
פלפל אדום חתוך לקוביות
בצל חתוך לקוביות
פפריקה חריפה
פלפל שחור
לימון
להגשה:
אורז צהוב
טחינה
סומק
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מניחים את הפילה בתבנית קטנה, מזלפים עליהם שמן זית(כשאני מכינה דגים אני מזלפת שמן זית בטעם לימון),
מפזרים פלפל שחור, פפריקה חריפה ומלח ים.
מעסים בעדינות את הדגים.
מעליהם מפזרים את הפלפלים והבצל, עוטפים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים לרבע שעה למקרר לספיגת הטעמים.
מוציאים מהמקרר, מניחים נייר אפיה על תבנית,
ומעבירים את הדגים בעדינות, כשהעור כלפי מטה.
מזלפים עוד שמן זית:
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות
זהו. כ-20 דקות, והמנה מוכנה.להגשה:
מעליו את הדג:
מניחים 2 כפות טחינה בצד, מפזרים מעליה סומק:
ואת כל המנה מעטרים בעירית קצוצה.
וככה זה נראה בסוף, חגיגי, צבעוני, וטעים:
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה