דילוג לתוכן הראשי

דג בתנור בקלי קלות. מתכון למנה משגעת!















בקיץ אין לי הרבה סבלנות לעמוד במטבח.
אני מאלתרת מתכונים מהירי הכנה, ממה שיש בבית.
הכי חשוב לי: קצר, טעים, ויפה(-:
הפעם הלכתי על דג, כי בקיץ, דגים הם הארוחה החביבה עלי.
גם ככה החום לא משאיר לי תיאבון לארוחות צהריים "כבדות", 
אז דגים הם הבחירה המושלמת עבורי.


המתכון היום: 
פילה בס בסגנון ים תיכוני, עם פלפלים ובצל,
על מצע אורז צהוב, לצד טחינה עם סומק.



חומרים לדג:
שלושה פילטים של דג בס (או דג בריכה אחר)
שמן זית
פלפל אדום חתוך לקוביות
בצל חתוך לקוביות
פפריקה חריפה
פלפל שחור
לימון

להגשה:
אורז צהוב
טחינה
סומק
עירית קצוצה

אופן ההכנה:

מניחים את הפילה בתבנית קטנה, מזלפים עליהם שמן זית(כשאני מכינה דגים אני מזלפת שמן זית בטעם לימון),
מפזרים פלפל שחור, פפריקה חריפה ומלח ים.
מעסים בעדינות את הדגים.
מעליהם מפזרים את הפלפלים והבצל, עוטפים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים לרבע שעה למקרר לספיגת הטעמים.



מוציאים מהמקרר, מניחים נייר אפיה על תבנית, 
ומעבירים את הדגים בעדינות, כשהעור כלפי מטה.
מזלפים עוד שמן זית:




ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות
זהו. כ-20 דקות, והמנה מוכנה.

להגשה:


מניחים את האורז על צלחת הגשה,
מעליו את הדג:



מניחים 2 כפות טחינה בצד, מפזרים מעליה סומק:


ואת כל המנה מעטרים בעירית קצוצה.
וככה זה נראה בסוף, חגיגי, צבעוני, וטעים:


בתיאבון!!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.