דילוג לתוכן הראשי

חזה עוף מתובל על מצע עדשים ירוקות-מתכון למנה דיאטטית ובריאה!









לפעמים, אחרי שבוע שלם של ביקורים במסעדות ואכילת עשרות מנות ואלפי קלוריות, בא לי לסגור את השבוע עם משהו קליל יותר, משמין פחות, ובכל זאת, טעים ומזין.

זה קורה במיוחד בסופ"ש שבו הילדים הולכים לאבא שלהם, 
ואני צריכה לבשל לי ולעצמי. 
בימים כאלו אין לי חשק לבלות במטבח הרבה מדי זמן,
אז אני מחפשת פתרונות קלים ומהירים.
המנה הזו היא בדיוק זה:
חזה עוף מתובל, עשוי על מחבת פסים, עם עדשים ירוקות מטוגנות.
אז איך עושים את זה, בפחות מעשר דקות?


לוקחים כוס וחצי של עדשים ירוקות קפואות, 

ומשרים אותם במים רותחים, 
שיתחממו קצת ויורידו מעליהן את מעטה הקרח.
מסננים.

שמים את חזה העוף כשהוא חתוך לפרוסות לא עבות בקערה,

שופכים עליו צ'ילי מתוק, פפריקה חריפה, כורכום,
פלפל שחור, ומלח.
מערבבים את הפרוסות כך שהתבלינים(אני משתמשת בתבליני "דורות" החדשים, המצוננים, כבר המלצתי עליהם בעבר) יעטפו את הפרוסות, ושופכים מעל כף סילאן. מערבבים שוב.
בינתיים מחממים שמן זית(5 כפות) במחבת פסים, וכשהשמן חם שמים את חזה העוף לצלייה מהירה.
הופכים כשהקצוות מתחילות לקבל צבע לבן, וצולים עד לקבלת גוון זהוב. 
להקפיד להמנע מצלייה ארוכה כדי שחזה העוף לא יתייבש!!!
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים מעט שמן זית, וממשיכים להקפיץ את העדשים, עם הטעמים שנשארו מהרוטב של חזה העוף:




כשהעדשים מתרככות(זה קורה בצ'יק), סוגרים את האש.
זהו. המנה מוכנה!
מפזרים את העדשים המטוגנות על צלחת,
מעליהן מניחים את רצועות העוף,
ומעל מפזרים עירית קצוצה.
אפשר לאכול את זה עם שמנת חמוצה, זה מעדן(-:


בתיאבון!!!







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)