לפעמים, אחרי שבוע שלם של ביקורים במסעדות ואכילת עשרות מנות ואלפי קלוריות, בא לי לסגור את השבוע עם משהו קליל יותר, משמין פחות, ובכל זאת, טעים ומזין.
זה קורה במיוחד בסופ"ש שבו הילדים הולכים לאבא שלהם,
ואני צריכה לבשל לי ולעצמי.
בימים כאלו אין לי חשק לבלות במטבח הרבה מדי זמן,
אז אני מחפשת פתרונות קלים ומהירים.
המנה הזו היא בדיוק זה:
חזה עוף מתובל, עשוי על מחבת פסים, עם עדשים ירוקות מטוגנות.
אז איך עושים את זה, בפחות מעשר דקות?
לוקחים כוס וחצי של עדשים ירוקות קפואות,
ומשרים אותם במים רותחים,
שיתחממו קצת ויורידו מעליהן את מעטה הקרח.
מסננים.
שמים את חזה העוף כשהוא חתוך לפרוסות לא עבות בקערה,
שופכים עליו צ'ילי מתוק, פפריקה חריפה, כורכום,
פלפל שחור, ומלח.
מערבבים את הפרוסות כך שהתבלינים(אני משתמשת בתבליני "דורות" החדשים, המצוננים, כבר המלצתי עליהם בעבר) יעטפו את הפרוסות, ושופכים מעל כף סילאן. מערבבים שוב.
בינתיים מחממים שמן זית(5 כפות) במחבת פסים, וכשהשמן חם שמים את חזה העוף לצלייה מהירה.
הופכים כשהקצוות מתחילות לקבל צבע לבן, וצולים עד לקבלת גוון זהוב.
להקפיד להמנע מצלייה ארוכה כדי שחזה העוף לא יתייבש!!!
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים מעט שמן זית, וממשיכים להקפיץ את העדשים, עם הטעמים שנשארו מהרוטב של חזה העוף:
כשהעדשים מתרככות(זה קורה בצ'יק), סוגרים את האש.
זהו. המנה מוכנה!
מפזרים את העדשים המטוגנות על צלחת,
מעליהן מניחים את רצועות העוף,
ומעל מפזרים עירית קצוצה.
אפשר לאכול את זה עם שמנת חמוצה, זה מעדן(-:
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה