דלג לתוכן הראשי

חזה עוף מתובל על מצע עדשים ירוקות-מתכון למנה דיאטטית ובריאה!









לפעמים, אחרי שבוע שלם של ביקורים במסעדות ואכילת עשרות מנות ואלפי קלוריות, בא לי לסגור את השבוע עם משהו קליל יותר, משמין פחות, ובכל זאת, טעים ומזין.

זה קורה במיוחד בסופ"ש שבו הילדים הולכים לאבא שלהם, 
ואני צריכה לבשל לי ולעצמי. 
בימים כאלו אין לי חשק לבלות במטבח הרבה מדי זמן,
אז אני מחפשת פתרונות קלים ומהירים.
המנה הזו היא בדיוק זה:
חזה עוף מתובל, עשוי על מחבת פסים, עם עדשים ירוקות מטוגנות.
אז איך עושים את זה, בפחות מעשר דקות?


לוקחים כוס וחצי של עדשים ירוקות קפואות, 

ומשרים אותם במים רותחים, 
שיתחממו קצת ויורידו מעליהן את מעטה הקרח.
מסננים.

שמים את חזה העוף כשהוא חתוך לפרוסות לא עבות בקערה,

שופכים עליו צ'ילי מתוק, פפריקה חריפה, כורכום,
פלפל שחור, ומלח.
מערבבים את הפרוסות כך שהתבלינים(אני משתמשת בתבליני "דורות" החדשים, המצוננים, כבר המלצתי עליהם בעבר) יעטפו את הפרוסות, ושופכים מעל כף סילאן. מערבבים שוב.
בינתיים מחממים שמן זית(5 כפות) במחבת פסים, וכשהשמן חם שמים את חזה העוף לצלייה מהירה.
הופכים כשהקצוות מתחילות לקבל צבע לבן, וצולים עד לקבלת גוון זהוב. 
להקפיד להמנע מצלייה ארוכה כדי שחזה העוף לא יתייבש!!!
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים מעט שמן זית, וממשיכים להקפיץ את העדשים, עם הטעמים שנשארו מהרוטב של חזה העוף:




כשהעדשים מתרככות(זה קורה בצ'יק), סוגרים את האש.
זהו. המנה מוכנה!
מפזרים את העדשים המטוגנות על צלחת,
מעליהן מניחים את רצועות העוף,
ומעל מפזרים עירית קצוצה.
אפשר לאכול את זה עם שמנת חמוצה, זה מעדן(-:


בתיאבון!!!







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.