דילוג לתוכן הראשי

חזה עוף מתובל על מצע עדשים ירוקות-מתכון למנה דיאטטית ובריאה!









לפעמים, אחרי שבוע שלם של ביקורים במסעדות ואכילת עשרות מנות ואלפי קלוריות, בא לי לסגור את השבוע עם משהו קליל יותר, משמין פחות, ובכל זאת, טעים ומזין.

זה קורה במיוחד בסופ"ש שבו הילדים הולכים לאבא שלהם, 
ואני צריכה לבשל לי ולעצמי. 
בימים כאלו אין לי חשק לבלות במטבח הרבה מדי זמן,
אז אני מחפשת פתרונות קלים ומהירים.
המנה הזו היא בדיוק זה:
חזה עוף מתובל, עשוי על מחבת פסים, עם עדשים ירוקות מטוגנות.
אז איך עושים את זה, בפחות מעשר דקות?


לוקחים כוס וחצי של עדשים ירוקות קפואות, 

ומשרים אותם במים רותחים, 
שיתחממו קצת ויורידו מעליהן את מעטה הקרח.
מסננים.

שמים את חזה העוף כשהוא חתוך לפרוסות לא עבות בקערה,

שופכים עליו צ'ילי מתוק, פפריקה חריפה, כורכום,
פלפל שחור, ומלח.
מערבבים את הפרוסות כך שהתבלינים(אני משתמשת בתבליני "דורות" החדשים, המצוננים, כבר המלצתי עליהם בעבר) יעטפו את הפרוסות, ושופכים מעל כף סילאן. מערבבים שוב.
בינתיים מחממים שמן זית(5 כפות) במחבת פסים, וכשהשמן חם שמים את חזה העוף לצלייה מהירה.
הופכים כשהקצוות מתחילות לקבל צבע לבן, וצולים עד לקבלת גוון זהוב. 
להקפיד להמנע מצלייה ארוכה כדי שחזה העוף לא יתייבש!!!
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים מעט שמן זית, וממשיכים להקפיץ את העדשים, עם הטעמים שנשארו מהרוטב של חזה העוף:




כשהעדשים מתרככות(זה קורה בצ'יק), סוגרים את האש.
זהו. המנה מוכנה!
מפזרים את העדשים המטוגנות על צלחת,
מעליהן מניחים את רצועות העוף,
ומעל מפזרים עירית קצוצה.
אפשר לאכול את זה עם שמנת חמוצה, זה מעדן(-:


בתיאבון!!!







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)