דלג לתוכן הראשי

אנגוס. הקומה השניה: מסעדת בשרים מעולה! אנגוס, חלק ב'.














על הבשר המשובח מהקומה הראשונה של מסעדת אנגוס,
כבר סיפרתי בפוסט הקודם.
עכשיו הגיע הזמן לבדוק האם הבשר המשובח, האדום והיפה הזה,
עובר גם טיפול נכון מבחינת צלייה וטעמים.
עלינו למעלה, חבורת בלוגרים קרניבורים, לקומה השנייה,
קומת המסעדה של "אנגוס".
את פנינו קיבל השף נבות שלח, שאחראי לתפריט הבשרים המחודש של אנגוס:




"בנינו כאן תפריט שכל חובב בשר שמכבד את עצמו, לא יכול להחמיץ",
הסביר שף נבות שלח, יוצא מסעדות זוזוברה, קפה איטליה, ג׳וז ודניאל ועוד:



התחלנו עם רעיון חמוד לאללה, "אנגוסונים", שהם מבחר "פיצוחי בשר" ייחודיים, שפותחים את הארוחה בכיף גדול:



בין האנגוסונים המקסימים אפשר ליהנות ממנת סלט שבבי שווארמה פריכים עם כורכום, מנה שאני ממש אהבתי:


שקדי עגל על הפלאנצ'ה עם לימון חרוך ועדשים, מנה נהדרת!
שקדי העגל היו עשויים מדויק, נמסים בפה, והלימון החרוך היה מושלם.



מח עצם נימוח עם בצל מאודה וסלסת עשבים ירוקה,
מנה כיפית, נעימה בלשון, ונגמרה לי מהר מדי(-:



בשר כבוש טוב טוב עם סלט עגבניות שוק, מנה מ-ע-ו-ל-ה!
לא, לא הספיקה לי. בא לי לחזור שוב לעוד אחת(-:



את המנה הבאה לא טעמתי, אני וחצילים אף פעם לא היינו חברים טובים.
חציל ציידים בעשבי תיבול בשר קצוץ וטחינה:



סינטה צרובה על כרוב מדורה ועשבים, נפלא!
האנגוסונים האלו הם פתיחים מעולים, מתומחרים סביר לגמרי, וטעימים מאד:



והאהבה שלי, כרובית!!!!
ובכלל, כשהיא על מצע צזיקי, זה פשוט הורס!!!
לייק לכרובית, אהובתי(-:
כרובית על מצע צזיקי:



עוד מנה מעניינת, סלט איולי תפ”א ובשרים.
אין מנה אחת מהאנגוסונים שלא הייתה לי טעימה.
אנגוסונים שולטים!!! (-:



מנה שכבר טעמתי גם במקומות אחרים ולא חידשה לי יותר מדי,
דואט קרפצ’יו בקר,
כשההפתעה והייחוד הוא בדואט, שמורכב מסינטה ופילה:





ואחרי כל מנות הבשר הראשונות והמהנות האלו, מגיעות המנות העיקריות:
בשר!
אוי, כמה שאני אוהבת את הקונספט הזה, של אנגוס בשרים(-:



טוב, עזבו, רק תסתכלו, ואין לי מה להגיד.
רק שלוש מילים, ושלושה סימני קריאה:
היה סופר טעים!!!
מוכנים, היכון, רוץ(-:

גולת הכותרת של הערב, הטומהוק!!!
אנגוס טומהוק – פריים ריב בחיתוך הבית
סטייק גדול במיוחד, המזכה את מי שמזמין אותו בכניסה להיכל התהילה של אנגוס!
ואני? בונה עליו לסיבוב הבא שלי בחיפה, אם לא אחליט להגיע בשבילו במיוחד,
גם אם חיפה רחוקה ממני.
מה זה שעה נסיעה בשביל חוויה כזו? (-:




אסאדו מעולה בבישול ארוך ואיטי, תענוג לראות גם את תהליך הפירוק
אין אין אין דברים כאלו!!!



ככה זה מגיע:



ומתחיל להתפרק:


מפורק:



נחתך:




רגע לפני חיסול:



זה מה שנשאר (-:



לא הספיק לכם, נכון?
אז עוד סיבה להתעלף:
פורטרהאוס סטייק T-Bone
סינטה ופילה על העצם, קלאסיקה במיטבה!!!





מגש נוסף מרהיב היה עירוב של בשרים, שנקרא "מיקסטייק":
אנטריקוט, צלעות טלה, סינטה, ופילה.
הכל היה טעים, עשוי במידה המדויקת, מענג, משובב נפש, מרגיע בטנה של קרניבורית שכמותי(-:
אין ספק, ידו המצוינת של  השף נבות שלח בשילוב עם הבשר המעולה של דבאח מורגשים בכל ביס של העונג הזה:




את כל הטוב הזה ליווינו ביין, או בבירה,
ותקשיבו טוב:
באנגוס מגישים את הבירה כ"כ קרה, כמו שבירה צריכה להיות.
איך הם עושים את זה?
מקפיאים את הכוסות!!!
אפשר לראות על הכוס את דוק הקרח שעוטף אותה.
תענוג!!


אנחנו הרי יודעים, שעם כל הכבוד לכמויות הבשר שאכלנו,
לקינוחים יש לי תמיד מקום.
שלושה קינוחים הוגשו לנו.
עוגת פאדג' שוקולד
ביתית, חמה, וללא קמח(!),
שילה
מצע של בראוניס וקרם ריבת חלב, מעליו קרם קפה עדין בשילוב חוטי מייפל בציפוי גנאש אספרסו.



אני בוחרת להתעכב דווקא על קינוח שהתאים לי בדיוק לארוחה הזו,
כנאפה מעולה:



באמת, קינוחים ועוגות טובות יש בכל מקום,
אבל כנאפות משובחות- ממש לא.
אם כבר קינוח אחרי כל הבשר הזה- בלי ספק, לכו על הכנאפה!!!



מסקנה: 
אם אתם בקטע של בשר:
אנגוס.
אין בכלל ספק.
שווה כל ביס, המקום המושלם לחובבי בשר.





רח' המגינים 27, עיר תחתית, חיפה.
04-8626603
ימים א'-ש' 11:00-23:00



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?