דילוג לתוכן הראשי

על פיצה, ניוקי וטירמיסו. פיאצה, איטלקיה תל אביבית הורסת.






מסעדות איטלקיות הן האהבה הקטנה שלי.
גם גברים איטלקים(-:
כשאני חושבת על החיים המושלמים, אני רואה את עצמי באיזה פיאצה(ככר), יושבת ואוכלת ג'לטו(גלידה), ומחכה לפאביו(החתיך האיטלקי),
שיבוא ויקח אותי לאכול פיצה. פיצה בפיאצה.
פנטזיות זה נחמד, אבל לא בדיוק מציאותי.
הפיאצה באיטליה, עם פאביו, תחכה לי.
בינתיים, לקחתי את עצמי לפיאצה, ממש פה, בתל אביב.
גם לנו, בישראל, מגיעה פיאצה(-:







דיזינגוף 99. כל מי שנע סביב גילי, בטוח זוכר את הגלידה של דיזינגוף 99, בימים שבהם עוד לא היו וניליה, אייסברג או אלדו. אפילו קרמיסימו לא הייתה בתכנון. חברותיי ואני היינו מטיילות בדיזינגוף, הלוך וחזור, כשדיזינגוף היה הרחוב הכי אופנתי, הרבה לפני שהקניונים פרצו לתודעתנו.
שם, בדיזינגוףף 99 היינו עוצרות לגלידה.
זו הייתה הגלידה הכי טובה בעיר. גלידה אמריקאית פשוטה, אבל בשבילנו, הנוער, היא הייתה מכרה זהב.
כשהבנתי שהפיאצה האיטלקית נמצאת בדיזינגוף 99, כבר הנוסטלגיה עשתה את העבודה, וחיוך של זכרונות מעומעמים וטובים נמרח על פני. 
בפיאצה קפה שמים דגש על הפרטים הקטנים: השולחנות השונים (שולחנות גדולים, שולחנות פיקניק, שולחנות גבוהים), העצים שנשתלו במיוחד ברחבה החיצונית, הגינה, העציצים (ישנם שיחי חצילים, עגבניות ותבלינים אמיתיים אשר חלקם נקטפים היישר למטבח!), וכל העיצוב נע בין ביתי-כפרי לכיכר רומאית ירוקה.
פיאצה, בדיזינגוף 99, היא אכן פיאצה. ככר מתוקה להפליא,
ממש כמו באיטליה.
עם מחירים סבירים, חומרי גלם משובחים,
עם טריות בלתי מתפשרת, ועם פיאצה.
בככר עם הפסלים והאנטיפסטי:




יום שישי אחד, שבו לא היה לי חשק מינימלי לבשל, אמרתי לילדים:
יאללה, בואו, הולכים לאכול בחוץ. 
השיקולים בהליכה עם הילדים הם תמיד השילוב בין הדברים שאני אוהבת, לדברים שהם אוהבים. 
זה תמיד מסובך.
אני אוהבת דגים, פירות ים, קרפצ'יו, והם לא.
ילדים הם ילדים: פיצה-פסטה-המבורגר, בערך(-:
אין ברירה, צריך למצוא איזון. 
בפיאצה מצאתי. היה לי המון מה לאכול שם, מהדברים שאני אוהבת. 
היה להם המון לאכול שם, מהפייבוריטים שלהם.
כולנו מצאנו את עצמנו, ויותר חשוב מלמצוא, גם נהנינו מאד.
מהאוכל, מהאווירה, מהטעמים, ומהמחירים המאד סבירים,
שלא מוציאים אמא שלא בא לה לבשל עם חור בתקציב.
מאז הביקור עם הילדים, הספקתי כבר לחזור לשם שוב, כדי לחגוג יומולדת לחברה. 
היינו עשרה אנשים, כולם נהנו.
כמו תמיד, את האוכל אני מצלמת.
התמונות הן משתי ארוחות, אז לא להיבהל מהכמות.
לא אכלתי את הכל ביום אחד(-:
התחלתי עם שתייה. היה חם. תל אביב בשעות אחה"צ, באוגוסט, זה חם. 
אז בחרתי הכי קר.
תה קר עם אגס. תוצרת בית. טעים טעים: 




הכי חשוב, מרענן. חום יולי אוגוסט נעלם לי ברגע אחד(-: 



ולאוכל. 
לפני הכל חשוב לי לציין שלפיאצה יש עסקיות נהדרות,
עסקית שווה בת"א היא לא עניין של מה בכך.  
29-39 ש"ח לעיקרית+שתיה, א'-ה' 11:00-17:00
ולתכלס, שזה באמת האוכל:
אנטיפסטי.
 ברור, איך אפשר בלעדיו.
צלחת של שלושה או חמישה סוגים, טעימים להפליא,
במחיר שפוי של 24/32 ש"ח:
בשבילי, הרבה כרובית, ובלי חצילים(-:






מנה ראשונה שמאד אהבתי הייתה מנת הקרפצ'יו סלק עם גורגונזולה ואגוזי מלך(26 ש"ח).
בכלל, הסלק בתקופה האחרונה קיבל איזה "סטייל", וכמעט בכל מסעדה אפשר למצוא משהו עם סלק בתפריט.
לחובבי האדום:





קרפצ'יו נוסף, שאני אף פעם לא מוותרת עליו, הוא קרפצ'יו סינטה(34 ש"ח)
רוקט, פרמזן, בזיליקום, מתובל בשמן זית, חומץ בלסמי, עם מקלות פרמזן, כמה שהוא היה יפה, וטעים: 






מנה נוספת, שאי אפשר לפתוח ארוחה איטלקית בלעדיה, סלט קפרזה(28 ש"ח).
פרוסות מוצרלה, עגבנייה, בזיליקום, חומץ בלסמי ושמן זית:






אחד הדברים שהכי תורמים להצלחתו של סלט הם טריות הירקות.
בפיאצה קפה ישנה הקפדה כל הזמן על ירקות טריים (לא שומרים ירקות!), ואפשר לראות את הטריות בכל מנה.
הכי חשוב, בעיניי. 
בזכות הטריות, הסלט הלכאורה "סטנדרטי" הזה, היה כ"כ טעים: 



עוד סלט מעולה, סלט עוף.
לבבות חסה, רוקט, חסה אדומה, פלפלים קלויים, פטריות צלויות, ריקוטה סלטה ועגבניות שרי ברוטב שמן זית, חומץ בלסמי ומעט דבש:


הזמנו גם פוקאצ'ה נהדרת עם בייקון, ושוב, הטריות הייתה מלבבת.
כבר הייתי במסעדות עם ירקות "עייפים" ונטולי חיים, ובמקרה הזה, כל מנה שהוגשה, נראתה רעננה ומעוררת תיאבון:





נעבור למחלקת הילדים?
אני מודה שגם אני חטאתי, והפיצה הזו עילפה אותי. היא הייתה אחת הטעימות שאכלתי, אם לא הטעימה ביותר. לאיטלקים יש מה ללמוד(-: אהמממ... בעצם, הקמח מיובא מאיטליה, והבצק של הפיצה נאפה בשיטה מיוחדת אשר גורמת לו להיות רך ופריך יותר, וסופג טעמים באופן מושלם בשל היותו נייטרלי. 
מחיר הפיצה הבסיסית 38 ש"ח, מחיר הפיצות המיוחדות 48 ש"ח, ואפשר להרכיב פיצה לפי הטעם האישי, כשיש תמחור מיוחד לתוספות. 
הבן שלי הזמין פיצה בייקון, פטריות ובצל משובחת, ואני לא עמדתי בפיתוי, ו"שנוררתי" לו מהצלחת. היא הייתה מעולה!!
האמת, ברגע זה בא לי לקפוץ לפיאצה, ולרדת על פיצה, בדיוק כזו: 








 הבת שלי, שאוכלת די "בסיסי", הזמינה מנת פסטה עם נתחי עוף, שמבחינתי, אם היא מסיימת את הצלחת, המסעדה מוצלחת. היא, בניגוד לאמא שלה, הגרגרנית הבלתי מעורערת, אוכלת כמו ציפור, ובררנית לא קטנה.
טוב, בגילה גם אני הייתי כזו(-:




אני הלכתי על המיוחדים.
הרביולי, הניוקי והטורטליני נעשים במקום,
מה שנקרא: "תוצרת בית": 





בחרתי ניוקי עם שרימפס וארטישוק, שהיה נפלא. 
המנה הייתה עשירה, טעימה, ומשביעה.
הניוקי היה עדין ומענג להפליא:



והשרימפס עשויים בדיוק במידה:




 מנה מומלצת ונהדרת!!!




בפעם השנייה שהגעתי לשם, בעקבות ההצלחה של הניוקי,
הזמנתי ניוקי ערמונים
אל תצאו משם בלי לאכול את הניוקי של פיאצה. 
משובח!





ועוד מנה שמפילה אותי תמיד, לזניה בשרית
עלי הפסטה החמים שיוצאים מהתנור, ומתערבבים עם רוטב העגבניות והבשר, הורסים אותי. ממש. 
הלזניה בפיאצה הייתה גם היא מצוינת. אוי, מי המציא את הפחמימות הטעימות האלא שקוראים להם "פסטה"? (-:






עוד מנת פסטה עם עגבניות הייתה אחת שלא טעמתי "בזכות" החצילים שאני לא אוכלת, הייתה מנת ריגטוני סיציליאנה.
רוטב עגבניות חריף, חצילים קלויים, זיתי קלמטה, צלפים, ארטישוק, שום, צ'ילי, ריקוטה סלטה ופטרוזיליה. 
חברה שלי הזמינה, והיא אמרה שהיה טעים:




מנה מעולה, מהיום שחגגנו עם החברים, הייתה מפלדיני עוף ופטריות.
כמו שאר מנות הפסטה, היא השאירה טעם של עוד. הבעיה בפסטה היא בעצם שאחרי מנה אחת, לאנשים "רגילים", קשה לאכול "עוד".
לשמחתי, או שלא, אני מאלו שיכולים. אז אכלתי... עוד (-:
פטריות פורטובלו ושמפיניון צלויות, חמאה, שמנת, תרד,
פרמזן, טימין ומחית כמהין:
  


המנה שהכי פחות אהבתי בפיאצה הייתה מנת האוסובוקו עוף, קדירת עוף וירקות שורש קלויים על ריזוטו איטלקי,
שלדעתי צריכה קצת שיפור במרקם האורז, שלא ממש הרגיש לי ריזוטו, ובתיבול בכלל.
אם מכל המנות רק זו הייתה פחות מוצלחת,
אז פיאצה, מבחינתי, היא מתכון מנצח.





בארוחה השנייה, ארוחת היומולדת, שתיתי גוורצטרמינר
יין קינוח לבן, שהיה מאד נעים בגרון.



ואם כבר הזכרתי את המילה קינוח, זה בדיוק הזמן לסכם את הארוחה הזו.
אז מה היה לנו שם? 
טירמיסו.
הכי אוהבת טירמיסו.
הטירמיסו של פיאצה מצויין, למרות שאני לא מתה על קינוחים בצנצנות,
הם לא מצטלמים מי יודע מה(-:
מוס שוקולד עם בראוניז, כיפי.


ואז הגיע הקינוח ההורס במיוחד, שהבת שלי מוכנה לחזור לפיאצה כל יום, בשביל לאכול אותו. קלצ'ונה נוטלה!!!
הם אמרו "מגיע בצורת אוזן המן גדולה". 
אני אגיד לכם את האמת? לי זה הזכיר משהו אחר, שהשתיקה יפה לו. 
מה שבטוח, שאני והילדים נקרענו מצחוק.
אני אתן לדמיון שלכם להתפרע:





אחרי שחותכים אותה, את הקלצ'ונה, ככה היא נראית בפנים. מעדן!!!



ככה הבת שלי סיכמה את הקינוח, 
אפשר לקרוא לזה "ללא מילים" (-: 



אם בא לכם איטלקית כיפית, נעימה, מתומחרת מצוין,
עם אוכל טעים וחומרי גלם מעולים,
עם אוויר ואווירה, פיאצה היא יופי של בחירה.
אני מתכוונת לדגום אותה שוב, ושוב, ושוב.
עד שלא יבוא לי טירמיסו. 
וזה, לא יקרה לעולם(-:

דיזינגוף 99
תל אביב
עסקיות: א'-ה' 11:00-17:00
אין משלוחים, אבל אפשר להזמין בטלפון ולבוא לקחת הביתה.

בתיאבון!!!

תגובות

  1. יופי... עכשיו עשית אותי רעבה!!!
    איזה מנות מגרות.... נראה מעולה!
    בפעם הבאה שאני אלך למסעדה לשם אני הולכת!!

    השבמחק
    תשובות
    1. רומי, אני משתדלת לא להסתכל בשעות כאלו על הפוסטים שלי, כי אז אני נעשית רעבה בעצמי, וישר הולכת לפתוח את המקרר. אגב, זה מה שעשיתי הרגע (-:
      וכן, תלכי. מבטיחה לך שתהני(-:

      מחק
  2. בריאות ואושר. נשמע נפלא! אין ספק שאלך לשם! קצת רחוק מכדי להפוך למסעדת הבית, אבל מספיק קרוב כדי לפקוד את המקום פעמים אחדות, ולטעום את כל המבחר. ואני כן אוכלת חצילים :)

    השבמחק
  3. בדיוק ככה. קרוב להגיע, אבל לצערי לא יכול להפוך ל"קפה הבית", בגלל המרחק מהבית, והחנייה. אם הייתי גרה בת"א, זה היה בהחלט הופך לקפה/מסעדת הבית שלי(-:

    השבמחק
  4. תמונות מהממות, החזרת אותי לכמה רגעים לטיול שעשיתי לפני כמה שנים על המפה של איטליה.
    הייתי שם חודשיים, בתחילתם עשיתי שופינג וקניתי כמה שמלות מהממות, מיותר לציין שבחזרה לארץ חלמתי על להכנס לתוכן?
    כל היום אכלתי, אי אפשר להפסיק.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)