דילוג לתוכן הראשי

מאצויה. מסעדה יפנית מאצוינת :)



לאחרונה הוזמנתי לארוחת ערב במסעדה יפנית. 
"זה באזור הבורסה", היא אמרה.
אז נסעתי. אני, שמכירה את הבורסה בשעות היום ועם אפס סיכוי לחניה בפחות מ-1000 ש"ח ליום (נו, הבנתם), הופתעתי לגלות שיש לי ברחוב סמוך למסעדה המון מקום לחנות בו. כבר יתרון גדול. 
מסעדת מאצויה נמצאת על כביש ראשי, ברחוב מנחם בגין, ממש ממול מלון לאונרדו סיטי טאוור. 
באתי בלי ציפיות. יש המון מסעדות אסיאתיות לאחרונה, מעטות מהן טובות ממש.
חוצמזה, תמיד עדיף לבוא עם ציפיות נמוכות, ככה אין אכזבות.

איך שהתיישבתי, הגיע המלצר לשאול מה ארצה לשתות.
"אלכוהול", עניתי. הערב היה אחד הקרים. באמת קפוא. כמעט נשארתי בבית.
ביום קר כזה - קודם כל אלכוהול.
הקוקטיילים שנבחרו עוררו עונג, כל אחד מיושבי השולחן בחר את הקוקטייל שלו, כולם היו נהדרים.
התחלנו עם מרק צח בציר בקר, תרד ונבטים.
אני פחות אהבתי את המרק, הציר היה לי מלוח-חריף מעט יותר מדי, ואני אוהבת עדינות באוכל שלי.
הנבטים לא היו סמרטוטיים, נתח הסינטה היה כיפי, ובכל זאת - היה לי טו מאצ'. 
אוסו זוקורי - סשימי דניס בחיתוך דק היה נהדר, עדין, יפיפה וטעים. 
השף יניב אבן הקדיש לנו לא מעט מזמנו, וכל הסבר שלו על המנות הרגיש כאילו הוא מלמד את הסו שף שלו איך להכין אותן. אהבתי את ההשקעה בהסברים, וראיתי כמה חשובה לשף המצויינות, למרות הכשרות. לא קל להוביל מסעדה אסיאתית כשרה.
טטאקי טונה עם קוביות בטטה בטריאקי
מנה מעולה. בכלל, טטאקי טונה תמיד לוקח אצלי, אני מאד אוהבת טונה אדומה צרובה, ומאד אוהבת שהדג מרגיש מאד טרי. מנה מעולה.
טטאקי סלמון ברוטב שיפקה ויוזו.
טעמי היוזו, כמו שהיו במרק, גם כאן היו לי עזים מדי. מסקנה: פחות יוזו בשבילי. 
חוצמזה, סלמון אני דווקא מעדיפה בצורות אחרות. הטונה האדומה ניצחה ביג טיים. 

מנות הביניים - אגי מונו (מטוגנים):
פאן אווז - כיסוני גיוזה בטמפורה ופנקו עם קוביות בטטה ברוטב טריאקי תפוזים.
מנה נהדרת, למרות שאני פחות אוהבת מטוגנים - המטוגנים האלו היו כיפיים, טעימים, ויופי של פתיחים.
אגדאשי סלמון - נתחי סלמון בטמפורה על בסיס ציר תאילנדי.
מנה ממש מוצלחת, אם כי פה הטיגון הורגש יותר. 
ובכל זאת - מנה טובה ומשביעה. 

עיקריות
יאקי מונו (צלויים)
שלושה סוגי שיפודים הגיעו על צלחת אחת. לשיפודים קוראים "קושיאקי" ביפנית.
קושיאקי פרגית
קושיאקי אנטריקוט
קושיאקי פילה בקר
מנה כיפית, שיפודי האנטריקוט היו הכי טובים בעיניי. הרטבים היו מעולים. 

דון בורי (קערת אורז מסורתית)
שלושה סוגי "דון" הוגשו לשולחן.
טורי דון - נתחי עוף, פלפלים, חצילים, זוקיני, בצל וביצת עין ברוטב ציר עוף, סויה, ג'ינג'ר וסאקה.
שאקה דון - נתחי סלמון, פלפלים, זוקיני, חצילים, בצל וביצת עין ברוטב טריאקי.
גיו דון - רצועות אנטריקוט, פלפלים, זוקיני, חלצילים, בצל וביצת עין ברוטב ציר בקר, ג'ינג'ר שום ויין אדום.
אני בחרתי לטעום מהגיו דון. נו, תמיד בשר עדיף בעיניי. 
אם לא החצילים (לא כוס היוזו שלי), המנה הייתה מושלמת. באמת מנה כיפית.
כמובן שיש תפריט סושי נפלא, וגם ההגשה שלו הייתה מרשימה.
אורן סבג, מנהל המסעדה, הסביר לנו על כל סוגי הסושי שהוגשו לשולחן, אבל האלכוהול כבר טשטש אותי, אז יסלח לי אורן שאני לא תלמידה כזו ובה, ולא זוכרת את כל ההסברים של מה היה בכל רול :)
בכל מקרה, שלושת הרולים היו נהדרים, מאלו שאוכלים אחד, ואז עוד אחד, ועוד אחד, וככה מחסלים רולים.
רולים שווים. גם נראים יופי. מסתכלת על התמונה, ובא לי רול.
לקינוח - טפניאקי (מחבת לוהטת) של פילה בקר. 
אכן, קינוח נהדר, בהתחשב בזה שהקינוחים היפניים הם לא החביבים עלי. האיטלקיים כן :)
אז מבחינתי - בשר זה יופי של קינוח. אז מה אם הוא לא מתוק. 
לסיכום:
מאצויה היא מסעדה כשרה ומצוינת. 
היא נגישה, היא נעימה, היא טעימה, ויש בה צוות מקסים.
אני, ללא ספק, אחזור לבקר בה.


מנחם בגין 7 
מתחם הבורסה, רמת גן  
טלפון: 03-6446344

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)