דילוג לתוכן הראשי

השבוע: סרטי חובה לחובבי אוכל. דוקו שף!




קבלו אותו במחיאות כפיים: 
****השבוע הכי טעים בטלוויזיה!****
שבוע מעורר תיאבון עם הסרטים הכי מדוברים של השנה על השֶפים המובילים בעולם, על הוט-קוויזין, על מעריצי המנות המושלמות, וגם על נזקי תעשיית המזון. אחחח, סוכר, סוכר. סרט שממש כדאי לראות.
זה מעניין, זה מרתק, זה מרגש, וזה קורה השבוע!

ספיישל דוקו-שף של YES משודר בתאריכים 12-18.7 ב- yes דוקו וב- yesVOD
לכבוד השבוע הזה הזמינה חברת YES נבחרת של פודי'ס לארוחה והרצאה (ברור שעל אוכל) במסעדת פלימרקט בשוק הפשפשים, שחוגגת 3 שנים להיווסדה.
שלוש שנים לפלימרקט המדהימה, ושלושה שפים שבישלו עבורנו, זו חגיגה אמיתית. והיה גם פודי'ס אחד, שגם הוא נכנס למטבח והכין מנה נהדרת.
כל המנות שהוכנו היו בהשראת הספיישל.
יחי זינו (מסעדת פסקאדו)


המנה: סביצ'ה פרואני
בהשראת הסרט: לגלות את גסטון  | Finding Gaston

לגלות את גסטון | Finding Gaston
בכורה: יום חמישי, 16.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. 
האם שף יכול לשנות אומה שלמה?
הסרט מביא את קורותיו של השף שהוא סלב-על בארצו, פֶּרוּ – גסטון אקוּריוֹ, לו מיוחסת הפופולאריות העולמית של המטבח הפרואני. הסיפורים, מקורות ההשראה והחלומות מאחורי האיש שנטל על עצמו משימה לשנות את המדינה עם הבישול שלו. 
הצטרפו למסע קולינארי מגרה ומפתיע במטבח הפרואני התוסס. 
בימוי:  פטרישיה פרז  (75 דקות, פרו, 2014)
לטריילר

מתן אברהמס (מסעדת האדסון) 


המנה: טרטר שייטל ובוטרגה
בהשראת הסרט: מהפיכת הסטייקים | The Steak (R)evolution
מהפיכת הסטייקים | The Steak (R)evolution
בכורה: יום שלישי, 14.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. 
שידור נוסף: שישי, 17.7, 23:30    
היכן תמצאו את הסטייק הטוב ביותר בעולם? 
במהלך החיפוש אחר נתח הבשר המושלם, מבקר יוצר הסרט - בן למשפחה צרפתית של מגדלי בקר - במסעדת הבשרים פיטר לוגר בניו יורק, בערבות הפמפאס בארגנטינה, בחוות גידול בשר בקר בקובה וביפן ובמסעדות מטבח עילי מכוכבות בצרפת. 
לצד התענגות על חגיגת הבשרים הקולינרית מעלה הסרט גם שאלות חשובות בנושא חקלאות תעשייתית והאופן בו גדלים בעלי חיים למאכל במשקי חי מודרניים.
בימוי: פרנק ריביירה  (130 דקות. צרפת, 2014)
אורון אסקיו (מסעדת פלימרקט) 

המנה: פטריות ואספרגוס על קרם תירס וביצה שניצל
בהשראת הסרט: שֶף פאקינג-מושלם | Sergio Herman: Fucking Perfect
וגם סלט ארטישוק, שהיה מושלם. פאקינג מושלם.
שֶף פאקינג-מושלם | Sergio Herman: Fucking Perfect
בכורה: יום ראשון, 12.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. 
שידור נוסף:  מוצ"ש, 18.7, 23:35.   
פסטיבל ברלין 2015
שף העל ההולנדי האמביציוזי סרג'יו הרמן חותר לשלמות מידי יום ביומו. 
אחרי שנכנס למסעדה של אביו,  "Oud Sluis", היא הפכה למסעדה המצליחה ביותר בהולנד, וזכתה ל-3 כוכבי מישלן. 
על כל פנים, ליופי ולהצלחה של האמנות הקולינארית שלו יש מחיר: השעות בלתי-נגמרות, התחרות העזה, הלחץ המתמיד. הוא כמעט לא מצליח לבלות זמן עם אשתו האוהבת ועם שלושת ילדיו. 
אז הוא לוקח החלטה קיצונית וקשה: לסגור את המסעדה המשפחתית. 
אך לאחר סגירתה, הוא אינו יכול להימנע מלשדרג את המסעדה השנייה בה הוא שותף – Pure C, בעוד אחיו, מייקל מחליט להפוך את המסעדה המשפחתית לביסטרו לא יומרני, ואשתו עושה צעדים ראשונים בקריירה משל עצמה. 
זהו דיוקן של אמן קולינארי בתקופת מעבר, שמתמודד עם תחושות וספקות שכל אדם שאפתני יכול להזדהות עמן. 
זהו סיפור אינטנסיבי על פרפקציוניזם, אמביציה ועל הקרבה. 
בימוי: ווילמיק קלויפו  (80 דקות. הולנד, 2015)

אריאל קדם – פודיסט

המנה: בוריקה במילוי צמחוני ובשרי, עם טירשי בצד
בהשראת הסרט: פודי'ז | Foodies
פודי'ז | Foodies
בכורה: יום שני, 13.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. 
העניין בעולם המטבח העילי (ה"הוט-קוויזין") גדל בקצב מטורף. 
היכנסו לעולמו של אחד האנשים המשפיעים ביותר על הסצינה הזו – הפוּדי. זוהי תת-תרבות של בלוגרים-מבקרים-קולינאריים שמשימתם העיקרית – לאכול במסעדה הטובה ביותר על פני כדור הארץ. 
עם גישה לכמה מהמסעדות הטובות ביותר בעולם, אנחנו פוגשים את קבוצת האנשים הקצת ביזארית הזו (אך מלאת קסם) – מניאקים של אוכל.  
בימוי: תומאס ג'קסון, שרלוט לנדליוס, הנריק סטוקייר  (95 דקות. שבדיה, 2014)
הקינוחים: בניצוחם של ארבעת השפים
בהשראת הסרט: האמת המטרידה על סוכר | Sugar Coated.
בסבוסה (עוגת סולת) מודרנית :) 
וזה... המלבי הכי טעים שאכלתי מעודי! 
האמת המטרידה על סוכר | Sugar Coated 
בכורה: יום רביעי, 15.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. 
שידור נוסף: מוצ"ש, 18.7, 22:00.    
פסטיבל hotdocs 2015 
כיצד תעשיית המזון טאטאה מתחת לשטיח את השאלה: האם סוכר רעיל?
הכל החל בקמפיין יחצ"ני סודי שהחל בשנות ה-70, שהִטה את הכף לטובת חברות המזון והשימוש שהן עושות בסוכר. במשך ארבעים שנה, קמפיין "Big Sugar" טאטא מתחת לשטיח את כל הממצאים שעלולים לאיים על רווחיותן של אימפריות המזון שמגלגלות מיליארדי דולרים, ואִפשֵר המתקה גדלה והולכת של מוצרי המזון בעולם. 
למעלה מ-1500 מסמכים פנימיים שנתגלו במקרה, חושפים כיצד תעשיית הסוכר השתמשה בטקטיקות של חברות הטבק כדי לבטל את הטענות הבריאותיות המטרידות כנגד מוצריהן.  
כשמספר הלוקים בהשמנת יתר, סוכרת ומחלות לב מרקיע לשמיים, רופאים מטפלים היום בדור הראשון של ילדים שסובלים ממחלת הכבד השומני. תעשיית הסוכר שוב נדחקת לפינה. פעם אחת היא כבר הצליחה להתחמק בעזרת ספינים ופעלולי יח"צ. האם יוכלו לעשות זאת גם הפעם?
דר' רוברט לוסטיג, רופא ילדים, טוען שאנחנו מוּלָכים שולל בידי תעשיית המזון. לוסטיג, שמספר מעריציו עולה כבר על חמישה מיליון איש, הוא חלק מקבוצה של מומחים מובילים (בהם יוני פרידהוף הישראלי) שמביאים את הסוכר למשפט. 
בעוד שחברות המזון ואני המדע והרפואה מתקוטטים, השאלה היא האם אנחנו לא יושבים על פצצת זמן תזונתית?
בימוי: מישל הוזר (90 דק', ארה"ב, 2015)
לאתר הסרט



עוד בשבוע של דוקו שף:
המסעדה של אבא | Step Up to The Plate
בכורה: יום שישי, 17.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. 
בשנת 2009, מחליט מישל בראס, שף צרפתי שקיבל שלושה כוכבי מישלן, להעביר את המסעדה שלו לבנו, סבסטיאן, שעבד איתו מזה 15 שנה. 
זהו סיפור מעורר-בַּלוּטות-רוֹק על מנות יוצאות דופן שמכינים אב ובנו, על העברת לפיד גסטרונומית, ועל קשרי משפחה.  
בימוי: פול לה-קוסט  (86 דקות, צרפת, 2012)

וסדרה שאני אוהבת במיוחד, בעונה שנייה:
המסעדות המוזרות ביותר בעולם | World's Weirdest Restaurants 2 
בכורה: ראשון-שבת, מה-12.7, בשעה 21:10 ב-yes דוקו וב-yesVOD. 
העונה השנייה של הסדרה המצליחה חוזרת עם 15 פרקים חדשים שכוללים שלל נוסף של מסעדות ביזאריות במיוחד, בהן:
המסעדה הבנגקוקית Kraton Flying Chicken שבה התרנגולת שהזמנת תועלה באש לפני עינייך, תיזרק באוויר ותשופד על הקסדה של מלצר הרכוב על חד-אופן; 
או המסעדה Hajime Robot שבה מי שיגישו לך את המנות הם רובוטים;
או המסעדה לחופי ג'רזי, שבה תזכה לאכול את ארוחת הבוקר שלך בתוך גלגל-ענק;
או מסעדת Royal Dragon שיכולה להכיל 5000 סועדים, והמלצרים בה יגישו את המנות כשהם מעופפים על כבלים; 
הצטרפו למסע מופלא במסעדות הכי יוצאות דופן בעולם, מסעדות שהופכות את החוויה הקולינארית להרבה יותר מסתם ארוחה טובה.  



תודה ל-YES דוקו על המסע המופלא והטעים, על השבוע המרתק והקולינרי,
על ההבנה שעולם האוכל הוא עולם חשוב מאין כמוהו, ואין ספק, יש לי העונג להיות חלק קטן ממנו :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)