דילוג לתוכן הראשי

אגסים עם ריקוטה ודבש. קינוח מתוק ומהיר הכנה לראש השנה!















תמיד אחרי ארוחת החג מגיע שלב הקינוח.
אבל... למי יש כח לקינוח אחרי הכמויות הבלתי הגיוניות של ארוחת ראש השנה?
החלטתי להכין קינוח קליל, לא ענק, שיתאים לסגור איתו את ארוחת החג.
מה שטוב בו, שהוא גם חגיגי, ןגם מהיר הכנה(לא תאמינו כמה הוא פשוט!!!)
לשומרי כשרות הוא לא מתאים, הוא מכיל גבינה, אבל לאנשים כמוני, שאין להם בעיית חלב-בשר, הוא פשוט מושלם, וגם מתאים מבחינת המרכיבים שבו(דבש וגרגירי רימון) לסיום מושלם ומתוק, 
כדי שתתחיל לנו שנה מתוקה באמת :)

לעבודה!!! 


חומרים(ל-12 מנות):

תבנית 12 שקעים
12 שקעים מסיליקון

5 אגסים קטנים
קינמון
סוכר חום
דבש(לא בצנצנת, אלא בפלסטיק, שאפשר לזלף איתו)
גבינת ריקוטה(לא מלוחה!)
שקדים טחונים 
קוקוס קלוי

בסוף זה יראה ככה, ויש קינוח מושלם לחג!!



אופן ההכנה:

חותכים כל אגס ל-8 חתיכות.
אני עושה את זה עם פורס תפוחים, הוא טוב גם לאגסים :)




מפזרים על האגסים הפרוסים קינמון:



מכניסים את האגסים לקערה, ומוסיפים דבש וסוכר חום לפי הטעם. 
אני הוספתי 2 כפות סוכר חום, והזלפתי בערך כף דבש.
מערבבים היטב עד שהסוכר, הקינחון והדבש יצפו את האגסים בצורה שווה.
מניחים בכלי שטוח:




לוקחים תבנית שקעים, ומכניסים לכל שקע סיליקון בגודל תואם.
משמנים את השקעים עם מעט חמאה, ומרפדים את החלק התחתון ב-3-4 חתיכות מהאגסים המתוקים:




מעל האגס מניחים כפית גדושה של ריקוטה,
ומפזרים מעל שקדים וקוקוס קלוי:



מזלפים עוד טיפה דבש על כל תלולית ריקוטה:


מנקים את התבנית מסביב לשקעים.
מכניסים לתנור ל-25 דקות בחום של 180 מעלות:


זהו.
נשאר רק לקשט לפני ההגשה :)
מכניסים את התבנית למקרר, ומכינים את המנה ממש לפני ההגשה.
מכינים גרגירי רימון בקופסה, ושומרים במקרר.
דואגים לקנות דבש שאפשר לזלף(אני קונה את זה של השופרסל, הוא נוח ומגיע באריזות קטנות).

ההגשה:

לוקחים צלחת לבנה חלקה,
מוציאים מהמקרר את תבנית השקעים,
מוציאים שקע סיליקון, והופכים אותו במהירות על הצלחת.
מזלפים מעליו דבש(על חצי צלחת, החצי השני נשאר ריק!).
מימין, לשמאל, לימין, לשמאל, בצורת זיגזג.



מעטרים בגרגירי רימון על הדבש,
ומגישים.
האורחים שלכם ילקקו את השפתיים!


בתיאבון, וחג שמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)