דילוג לתוכן הראשי

אגסים עם ריקוטה ודבש. קינוח מתוק ומהיר הכנה לראש השנה!















תמיד אחרי ארוחת החג מגיע שלב הקינוח.
אבל... למי יש כח לקינוח אחרי הכמויות הבלתי הגיוניות של ארוחת ראש השנה?
החלטתי להכין קינוח קליל, לא ענק, שיתאים לסגור איתו את ארוחת החג.
מה שטוב בו, שהוא גם חגיגי, ןגם מהיר הכנה(לא תאמינו כמה הוא פשוט!!!)
לשומרי כשרות הוא לא מתאים, הוא מכיל גבינה, אבל לאנשים כמוני, שאין להם בעיית חלב-בשר, הוא פשוט מושלם, וגם מתאים מבחינת המרכיבים שבו(דבש וגרגירי רימון) לסיום מושלם ומתוק, 
כדי שתתחיל לנו שנה מתוקה באמת :)

לעבודה!!! 


חומרים(ל-12 מנות):

תבנית 12 שקעים
12 שקעים מסיליקון

5 אגסים קטנים
קינמון
סוכר חום
דבש(לא בצנצנת, אלא בפלסטיק, שאפשר לזלף איתו)
גבינת ריקוטה(לא מלוחה!)
שקדים טחונים 
קוקוס קלוי

בסוף זה יראה ככה, ויש קינוח מושלם לחג!!



אופן ההכנה:

חותכים כל אגס ל-8 חתיכות.
אני עושה את זה עם פורס תפוחים, הוא טוב גם לאגסים :)




מפזרים על האגסים הפרוסים קינמון:



מכניסים את האגסים לקערה, ומוסיפים דבש וסוכר חום לפי הטעם. 
אני הוספתי 2 כפות סוכר חום, והזלפתי בערך כף דבש.
מערבבים היטב עד שהסוכר, הקינחון והדבש יצפו את האגסים בצורה שווה.
מניחים בכלי שטוח:




לוקחים תבנית שקעים, ומכניסים לכל שקע סיליקון בגודל תואם.
משמנים את השקעים עם מעט חמאה, ומרפדים את החלק התחתון ב-3-4 חתיכות מהאגסים המתוקים:




מעל האגס מניחים כפית גדושה של ריקוטה,
ומפזרים מעל שקדים וקוקוס קלוי:



מזלפים עוד טיפה דבש על כל תלולית ריקוטה:


מנקים את התבנית מסביב לשקעים.
מכניסים לתנור ל-25 דקות בחום של 180 מעלות:


זהו.
נשאר רק לקשט לפני ההגשה :)
מכניסים את התבנית למקרר, ומכינים את המנה ממש לפני ההגשה.
מכינים גרגירי רימון בקופסה, ושומרים במקרר.
דואגים לקנות דבש שאפשר לזלף(אני קונה את זה של השופרסל, הוא נוח ומגיע באריזות קטנות).

ההגשה:

לוקחים צלחת לבנה חלקה,
מוציאים מהמקרר את תבנית השקעים,
מוציאים שקע סיליקון, והופכים אותו במהירות על הצלחת.
מזלפים מעליו דבש(על חצי צלחת, החצי השני נשאר ריק!).
מימין, לשמאל, לימין, לשמאל, בצורת זיגזג.



מעטרים בגרגירי רימון על הדבש,
ומגישים.
האורחים שלכם ילקקו את השפתיים!


בתיאבון, וחג שמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)