Translate


אגסים עם ריקוטה ודבש. קינוח מתוק ומהיר הכנה לראש השנה!















תמיד אחרי ארוחת החג מגיע שלב הקינוח.
אבל... למי יש כח לקינוח אחרי הכמויות הבלתי הגיוניות של ארוחת ראש השנה?
החלטתי להכין קינוח קליל, לא ענק, שיתאים לסגור איתו את ארוחת החג.
מה שטוב בו, שהוא גם חגיגי, ןגם מהיר הכנה(לא תאמינו כמה הוא פשוט!!!)
לשומרי כשרות הוא לא מתאים, הוא מכיל גבינה, אבל לאנשים כמוני, שאין להם בעיית חלב-בשר, הוא פשוט מושלם, וגם מתאים מבחינת המרכיבים שבו(דבש וגרגירי רימון) לסיום מושלם ומתוק, 
כדי שתתחיל לנו שנה מתוקה באמת :)

לעבודה!!! 


חומרים(ל-12 מנות):

תבנית 12 שקעים
12 שקעים מסיליקון

5 אגסים קטנים
קינמון
סוכר חום
דבש(לא בצנצנת, אלא בפלסטיק, שאפשר לזלף איתו)
גבינת ריקוטה(לא מלוחה!)
שקדים טחונים 
קוקוס קלוי

בסוף זה יראה ככה, ויש קינוח מושלם לחג!!



אופן ההכנה:

חותכים כל אגס ל-8 חתיכות.
אני עושה את זה עם פורס תפוחים, הוא טוב גם לאגסים :)




מפזרים על האגסים הפרוסים קינמון:



מכניסים את האגסים לקערה, ומוסיפים דבש וסוכר חום לפי הטעם. 
אני הוספתי 2 כפות סוכר חום, והזלפתי בערך כף דבש.
מערבבים היטב עד שהסוכר, הקינחון והדבש יצפו את האגסים בצורה שווה.
מניחים בכלי שטוח:




לוקחים תבנית שקעים, ומכניסים לכל שקע סיליקון בגודל תואם.
משמנים את השקעים עם מעט חמאה, ומרפדים את החלק התחתון ב-3-4 חתיכות מהאגסים המתוקים:




מעל האגס מניחים כפית גדושה של ריקוטה,
ומפזרים מעל שקדים וקוקוס קלוי:



מזלפים עוד טיפה דבש על כל תלולית ריקוטה:


מנקים את התבנית מסביב לשקעים.
מכניסים לתנור ל-25 דקות בחום של 180 מעלות:


זהו.
נשאר רק לקשט לפני ההגשה :)
מכניסים את התבנית למקרר, ומכינים את המנה ממש לפני ההגשה.
מכינים גרגירי רימון בקופסה, ושומרים במקרר.
דואגים לקנות דבש שאפשר לזלף(אני קונה את זה של השופרסל, הוא נוח ומגיע באריזות קטנות).

ההגשה:

לוקחים צלחת לבנה חלקה,
מוציאים מהמקרר את תבנית השקעים,
מוציאים שקע סיליקון, והופכים אותו במהירות על הצלחת.
מזלפים מעליו דבש(על חצי צלחת, החצי השני נשאר ריק!).
מימין, לשמאל, לימין, לשמאל, בצורת זיגזג.



מעטרים בגרגירי רימון על הדבש,
ומגישים.
האורחים שלכם ילקקו את השפתיים!


בתיאבון, וחג שמח!!!