דילוג לתוכן הראשי

מנואלה? קמפנלו? לא צריך לבחור :) זוגיות סיציליאנית!





בתחילת אוגוסט הוזמנתי לבקר במנואלה, מסעדה איטלקית מקסימה שממוקמת בזכרון יעקב, לרגל השקת תפריט הקיץ הסיציליאני הזוגי של השפים מנה שטרום(קמפנלו) ונדב שרז(מנואלה), שמוגש במהלך כל חודש אוגוסט בקמפנלו בתל אביב ובמנואלה:




הוזמנתי לערב משותף של שני השפים שהתקיים במנואלה, וזכיתי לטעום אוכל סיציליאני מרתק.
השפים מנה שטרום ונדב שרז החליטו להקדיש את חודש אוגוסט למטבח הצבעוני ומלא התשוקה של האי סיציליה.
במהלך החודש מוגשות מנות סיציליאנות קלאסיות, כשהמנות בתפריט יכולות להשתנות ולהתעדכן במהלך החודש על פי חומרי הגלם ומצבי הרוח של השפים.
כשאני הייתי היה לשניהם מצב רוח נפלא :)
מנואלה נמצאת ברח' המייסדים, רחובה הראשי של זכרון יעקב, שהוא רחוב שבכל פעם שאני מגיעה אליו, אני נהנית בו מחדש. שפע המסעדות ובתי הקפה, חנויות המעצבים והצבעוניות המרגשת, הופכים לי את הביקור במדרחוב המקסים הזה למענג במיוחד:



מנואלה היא מסעדה נעימה מאד, מזמינה ופרחונית ובשעות הערב תענוג לשבת בחוץ, ולהנות מאווירה כפרית איטלקית:



שני השפים, מעבר להיותם חברים טובים, חולקים יחד את האהבה למסורת האיטלקית ולמטבח האיטלקי בכלל, ולמטבח הדרומי בפרט.
מסעדת מנואלה בזיכרון יעקב אשר קיימת כבר כמעט שלוש שנים הפכה למוסד צפוני מוביל אשר נודע בפסטות וניוקי עבודת היד שנעשות במקום והפיצות הקריספיות שיוצאות מהטאבון.
מנה שטרום הוא אחד השפים המובילים בארץ שהפך לשגריר ידוע של המטבח האיטלקי בארץ. במסגרת עבודתו בענף המסעדנות בשנים האחרונות הקים וייעץ למגוון רחב של מסעדות איטלקיות מובילות ופועל באופן מתמיד לפיתוח המטבח האיטלקי בישראל.
לפני כשנה פתח שטרום ברחוב בן יהודה בתל אביב את הבית האיטלקי שלו, קמפנלו.
התפריט הסיציליאני הזוגי שיוגש באוגוסט משתנה בין מנואלה לקמפנלו.

בקמפנלו:
סלט פירות ים ושמן לימון
סרדינים ממולאים
ספגטי שחור לבן, של נדב, עם שרימפס ופיסטוק
פטוצ'יני פרחי קישוא עם ריקוטה פרסקה
קסטה סיציליאנית

במנואלה:
פלפלים טינקרבל ממולאים במולים וצלפים
קפונטה ארטישוק
אניילי סיציליאני (טבעות פסטה) עם ראגו בקר ובשאמל בתנור
קוסקוס סיציליאני
גלידה בבריוש
----------------------------------------------------------------------------

את הארוחה פתחנו עם פוקאצ'ה, ואיך לא: בלסמי ושמן זית :)





פתחתי עם שתי מנות ראשונות:
קפונטה ארטישוק
הקפונטה הוא סלט או תבשיל ירקות סיציליאני. בדרום איטליה אוהבים לבשל עם הרבה שמן זית והרבה ירקות.
הפעם הלך השף על קפונטה ארטישוק, מנה שהייתה טעימה ועשירה:


המנה השנייה שטעמתי הייתה פלפלים טינקרבל ממולאים במולים וצלפים.
מנה מעולה, מאד אהבתי את הטעם, המרקם, והחוויה.
יכולתי לחסל עוד אחת כזו בקלות :)



למנות העיקריות הזמנתי לפני הכל את המנה הסיציליאנית שבתפריט השף, קוסקוס סיציליאני.
הקוסקוס הסיציליאני מכיל דגים ופירות ים, והאמת? אני מעדיפה את הקוסקוס המרוקאי/טריפולטאי,
ואת הדגם ופירות הים כמנה נפרדת.
לא שזה לא היה טעים, אבל... נו, אתם יודעים, אין על הקוסקוס הצפון אפריקאי, וכזה אני מעדיפה אותו :)





הפסטה במנואלה היא פסטה "תוצרת בית", ואין כמו פסטה טריה אמיתית, כדי לקבל מנות פסטה מושלמות:





בגזרת הקינוחים התענגתי על הקינוח שאני לא מסיימת ארוחה במסעדה איטלקית בלעדיו,
טירמיסו, הקינוח האהוב שלי :)
במסעדות איטלקיות משובחות הטירמיסו עשוי מחומרי גלם מעולים ומכיל מסקרפונה אמיתית, וגם פה הטירמיסו היה טעים וכיפי:




הקינוח הזה הצליח לגרום לי לעונג גדול.
א. כי כזה עוד לא טעמתי.
ב. כי אני מוכנה לטעום כזה כל יום :)
הקינוח הוא מהתפריט הסיציליאני המשותף, 
והוא נקרא קסטה סיציליאנית.
טוב, אין לי מה להגיד.
פשוט צריך לטעום!!!





רח' המייסדים 49, זכרון יעקב
04-8735761

בן יהודה 230 ת"א
 03-5445558







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.