דילוג לתוכן הראשי

מנואלה? קמפנלו? לא צריך לבחור :) זוגיות סיציליאנית!





בתחילת אוגוסט הוזמנתי לבקר במנואלה, מסעדה איטלקית מקסימה שממוקמת בזכרון יעקב, לרגל השקת תפריט הקיץ הסיציליאני הזוגי של השפים מנה שטרום(קמפנלו) ונדב שרז(מנואלה), שמוגש במהלך כל חודש אוגוסט בקמפנלו בתל אביב ובמנואלה:




הוזמנתי לערב משותף של שני השפים שהתקיים במנואלה, וזכיתי לטעום אוכל סיציליאני מרתק.
השפים מנה שטרום ונדב שרז החליטו להקדיש את חודש אוגוסט למטבח הצבעוני ומלא התשוקה של האי סיציליה.
במהלך החודש מוגשות מנות סיציליאנות קלאסיות, כשהמנות בתפריט יכולות להשתנות ולהתעדכן במהלך החודש על פי חומרי הגלם ומצבי הרוח של השפים.
כשאני הייתי היה לשניהם מצב רוח נפלא :)
מנואלה נמצאת ברח' המייסדים, רחובה הראשי של זכרון יעקב, שהוא רחוב שבכל פעם שאני מגיעה אליו, אני נהנית בו מחדש. שפע המסעדות ובתי הקפה, חנויות המעצבים והצבעוניות המרגשת, הופכים לי את הביקור במדרחוב המקסים הזה למענג במיוחד:



מנואלה היא מסעדה נעימה מאד, מזמינה ופרחונית ובשעות הערב תענוג לשבת בחוץ, ולהנות מאווירה כפרית איטלקית:



שני השפים, מעבר להיותם חברים טובים, חולקים יחד את האהבה למסורת האיטלקית ולמטבח האיטלקי בכלל, ולמטבח הדרומי בפרט.
מסעדת מנואלה בזיכרון יעקב אשר קיימת כבר כמעט שלוש שנים הפכה למוסד צפוני מוביל אשר נודע בפסטות וניוקי עבודת היד שנעשות במקום והפיצות הקריספיות שיוצאות מהטאבון.
מנה שטרום הוא אחד השפים המובילים בארץ שהפך לשגריר ידוע של המטבח האיטלקי בארץ. במסגרת עבודתו בענף המסעדנות בשנים האחרונות הקים וייעץ למגוון רחב של מסעדות איטלקיות מובילות ופועל באופן מתמיד לפיתוח המטבח האיטלקי בישראל.
לפני כשנה פתח שטרום ברחוב בן יהודה בתל אביב את הבית האיטלקי שלו, קמפנלו.
התפריט הסיציליאני הזוגי שיוגש באוגוסט משתנה בין מנואלה לקמפנלו.

בקמפנלו:
סלט פירות ים ושמן לימון
סרדינים ממולאים
ספגטי שחור לבן, של נדב, עם שרימפס ופיסטוק
פטוצ'יני פרחי קישוא עם ריקוטה פרסקה
קסטה סיציליאנית

במנואלה:
פלפלים טינקרבל ממולאים במולים וצלפים
קפונטה ארטישוק
אניילי סיציליאני (טבעות פסטה) עם ראגו בקר ובשאמל בתנור
קוסקוס סיציליאני
גלידה בבריוש
----------------------------------------------------------------------------

את הארוחה פתחנו עם פוקאצ'ה, ואיך לא: בלסמי ושמן זית :)





פתחתי עם שתי מנות ראשונות:
קפונטה ארטישוק
הקפונטה הוא סלט או תבשיל ירקות סיציליאני. בדרום איטליה אוהבים לבשל עם הרבה שמן זית והרבה ירקות.
הפעם הלך השף על קפונטה ארטישוק, מנה שהייתה טעימה ועשירה:


המנה השנייה שטעמתי הייתה פלפלים טינקרבל ממולאים במולים וצלפים.
מנה מעולה, מאד אהבתי את הטעם, המרקם, והחוויה.
יכולתי לחסל עוד אחת כזו בקלות :)



למנות העיקריות הזמנתי לפני הכל את המנה הסיציליאנית שבתפריט השף, קוסקוס סיציליאני.
הקוסקוס הסיציליאני מכיל דגים ופירות ים, והאמת? אני מעדיפה את הקוסקוס המרוקאי/טריפולטאי,
ואת הדגם ופירות הים כמנה נפרדת.
לא שזה לא היה טעים, אבל... נו, אתם יודעים, אין על הקוסקוס הצפון אפריקאי, וכזה אני מעדיפה אותו :)





הפסטה במנואלה היא פסטה "תוצרת בית", ואין כמו פסטה טריה אמיתית, כדי לקבל מנות פסטה מושלמות:





בגזרת הקינוחים התענגתי על הקינוח שאני לא מסיימת ארוחה במסעדה איטלקית בלעדיו,
טירמיסו, הקינוח האהוב שלי :)
במסעדות איטלקיות משובחות הטירמיסו עשוי מחומרי גלם מעולים ומכיל מסקרפונה אמיתית, וגם פה הטירמיסו היה טעים וכיפי:




הקינוח הזה הצליח לגרום לי לעונג גדול.
א. כי כזה עוד לא טעמתי.
ב. כי אני מוכנה לטעום כזה כל יום :)
הקינוח הוא מהתפריט הסיציליאני המשותף, 
והוא נקרא קסטה סיציליאנית.
טוב, אין לי מה להגיד.
פשוט צריך לטעום!!!





רח' המייסדים 49, זכרון יעקב
04-8735761

בן יהודה 230 ת"א
 03-5445558







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)