דילוג לתוכן הראשי

הרמאנוס. טאפאס בר מעולה ומתכון לקרוקטים מעלפים!!!






אזור פ"ת משתדרג קולינארית.
לא סתם משתדרג, ממש משתדרג.
סקירת המסעדה הקודמת שלי הייתה על מסעדת טריולה האיטלקית, גם היא, כמו הרמאנוס, נמצאת בסמוך למתחם יכין סנטר.
אין ספק, משהו טוב עובר על הקצוות של פ"ת, העיר שרבים מתושביה חרדים/דתיים/שומרי מסורת.
אם בעבר לא יכולנו למצוא מקום אחד "נורמלי" לאכול בעיר הזו, בזכות פתיחתו של מתחם יכין סנטר אפשר כבר לבחור.
מגוון המסעדות רחב, והוא הולך וגדל. וטוב שכך :)
את אווירת הכשרות המשעממת של פתח תקווה החליפה אווירה יותר טעימה, והרבה פחות כשרה.




מסעדת הרמאנוס, שאליה הוזמנתי כדי לבחור את מנת השנה המנצחת שלה,
זכתה לטעום את נחת טעמם של חרדי העיר, כשפשקווילים נתלו ברחבי העיר, עם אזהרה לציבור על ה"שרימפעס וקלמרעס", יצורי התועבה של הרמאנוס(תסלחו לי שאני מצחקקת, טוב?)
בהרמאנוס החליטו להשיב מלחמה, ותלו פשקווילים בהפקה עצמית:



כשהגענו למסעדה, לא יכולתי להמנע מהודעה על הלוח שעמדה מולי. משעשע לגמרי.
אין מה לעשות, המלחמה בהומור היא הומור טוב יותר :)
אחרי שנזהרתי, מאד, לקחתי כמה "שלוקים" של אלכוהול, גם מהסנגריה הנהדרת, כדי שאוכל להתפקס ולבחור את המנה המנצחת של הרמאנוס:



התחרות על המנה המנצחת כללה עשר מנות אותן היינו צריכים לדרג.
בסוף גם תדעו איזו מנה זכתה, ותקבלו מתכון לאחת מהמנות הכיפיות שאכלנו :)

עשר המנות:

בייבי ארטישוק

ארטישוקים צרובים עם בצל, זיתי סנטה, עלי מיקרו אמריטוס ושמן כמהין:




מנה נחמדה, טעימה, אבל ארטישוקים לא מפילים אותי בדר"כ.



סביצ'ה לבנה
קוביות מוסר ים כבושות למחצה עם עלי זעתר, בצל סגול, פלפל חריף וקצת מיץ של עגבנייה, מונחים על לבנה:



מנה עם טוויסט, שאני מאד אהבתי. קיבלה אצלי ציון גבוה.



המנה הבאה הייתה ממכרת. אכלתי אחד. שני. שלישי. ביקשתי עוד.
רביעי. חמישי. עד שביקשתי מהשף את המתכון, וקיבלתי :)
קבלו מתכון של השף אלעד בן דוד לקרוקטים בטעמים שונים.
רק תיזהרו, זה באמת ממכר :)
בא לכם להתמכר? קבלו מתכון הורס:

** מתכון לקרוקטים בטעמים **


קרוקטים בטעמים
אכלנו שני סוגים של קרוקטים בסגנון ספרדי, עשויים רביכה ותערובת פטריות פורצ'יני או עשבי תיבול, ומצופים בפירורי לחם



מולים א-לה מרינרה
מולים שחורים בסגנון מרינייר, עם חמאה, יין לבן, שום וירקות שורש.





אני ממש אוהבת מולים, המנה הייתה נהדרת, אבל מנת המולים שאחריה הייתה המנה המנצחת שלי.
מה שבטוח, היא יפה בטירוף, טעימה, ושווה. מזל שבשולחן שלי ישבו שלושה שלא אוכלים פירות ים.
היה לי יותר :)






מנת המולים הזו הייתה משגעת.
מולים א-לה הרמאנוס
מולים שחורים בציר פטריות פורצ'יני וחלב קוקוס.
אויש, שזה טעים!!!!







המנה הזו הייתה הכי פחות מוצלחת, בעיניי.
מטאדור
שיפוד נתח קצבים על מצע של סלט בורגול:



החווירה לעומת כל שאר המנות, מבחינתי, וקיבלה אצלי את הציון הנמוך ביותר.
יותר מדי טעמים, יותר מדי בלגן, הצדיקה את המשפט "כל המוסיף גורע".



גם את הטרטר המיוחד הזה מאד אהבתי.
בכלל, אני אוהבת דגים, ומנות כמו סביצ'ה וטרטר דג מאד חביבות עלי.
אם היא הייתה טיפה פחות מלוחה, היא הייתה מושלמת.
טרטר ספיישל
טרטר מוסר ים, טונה אדומה, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, בצל ירוק, זעתר, צ'ילי אדום




מנה נהדרת של שרימפס
שרימפס בקזואלה
שרימפס, שום, שמן זית, פלפל חריף ופרוסות לימון- אפוי בקזואלה מסורתית



המנה הבאה סקסית בטירוף.
יש לה צבעים יפים,לוק מרהיב, אבל היא אכזבה אותי.
אני אוהבת קלמארי, יעידו המסעדות ברודוס שאכלתי בהן בשבוע שעבר,
אבל פה הקלמארי היה... אין לי הגדרה.
הסומק היה מוגזם, השתלט לי על הטעמים, ולמרות חיבתי לקלאמרי, המנה הזו צריכה איזה שיפוץ.
קלמארי פלנצ'ה
קלמארי סגול צרוב על הפלנצ'ה עם סומק ופלפל חריף, מוגש על מצע של טחינה לימונית:





מנת השרימפס הזו פחות ריגשה אותי מהקודמת, אבל הייתה נחמדה, ואולי גם עצם היותה אחרונה בסשן המנות, כשאני כבר שבעה, מנעה ממני להתרשם ממנה כראוי.
בהזדמנות אנסה אותה שוב, כי להרמאנוס אני חוזרת ללא שום ספק.
שרימפס בחמאת שום, יין לבן ועירית



אחרי כל המנות אלו, אין ספק שמתבקש משהו מתוק.
קיבלנו מתוקים שהשף מכין, מה שנקרא "תוצרת בית".
בטאפאס כמו בטאפאס, קיבלנו מנות בסגנון ספרדי:
ההורסת:
כוס צ'ורוס
בלילה מטוגנת, מצופה סוכר. מוגש בכוס הבית עם רוטב שוקולד ורוטב וניל



והשנייה, שאהבתי פחות, גם כי עודף המטוגן כבר היה לי עמוס מדי אחרי כל מה שאכלנו
OREO ספליט
המאנצ' המושלם, על מצע של בננה מקורמלות:









ולמנה המנצחת!!!
כמה ימים אחרי הזמינו אותנו שוב, להכרזה על המנה המנצחת לפי דירוג ציוני הבלוגרים.
והזוכה... (תדמיינו רעש של תופים)

מנת הטרטר ספיישל!!!
מגיע לה. מנה שווה :)



הרמאנוס.
כדאי לכם לבקר. טאפאס ספרדי כיפי, טעים ושמח.
אה, ואין בעיות חניה, הכי חשוב :)




HERMANOS- הרמאנוס
הסיבים 47, פתח תקווה
03-6045019







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)