אזור פ"ת משתדרג קולינארית.
לא סתם משתדרג, ממש משתדרג.
סקירת המסעדה הקודמת שלי הייתה על מסעדת טריולה האיטלקית, גם היא, כמו הרמאנוס, נמצאת בסמוך למתחם יכין סנטר.
אין ספק, משהו טוב עובר על הקצוות של פ"ת, העיר שרבים מתושביה חרדים/דתיים/שומרי מסורת.
אם בעבר לא יכולנו למצוא מקום אחד "נורמלי" לאכול בעיר הזו, בזכות פתיחתו של מתחם יכין סנטר אפשר כבר לבחור.
מגוון המסעדות רחב, והוא הולך וגדל. וטוב שכך :)
את אווירת הכשרות המשעממת של פתח תקווה החליפה אווירה יותר טעימה, והרבה פחות כשרה.
מסעדת הרמאנוס, שאליה הוזמנתי כדי לבחור את מנת השנה המנצחת שלה,
זכתה לטעום את נחת טעמם של חרדי העיר, כשפשקווילים נתלו ברחבי העיר, עם אזהרה לציבור על ה"שרימפעס וקלמרעס", יצורי התועבה של הרמאנוס(תסלחו לי שאני מצחקקת, טוב?)
בהרמאנוס החליטו להשיב מלחמה, ותלו פשקווילים בהפקה עצמית:
כשהגענו למסעדה, לא יכולתי להמנע מהודעה על הלוח שעמדה מולי. משעשע לגמרי.
אין מה לעשות, המלחמה בהומור היא הומור טוב יותר :)
אחרי שנזהרתי, מאד, לקחתי כמה "שלוקים" של אלכוהול, גם מהסנגריה הנהדרת, כדי שאוכל להתפקס ולבחור את המנה המנצחת של הרמאנוס:
התחרות על המנה המנצחת כללה עשר מנות אותן היינו צריכים לדרג.
בסוף גם תדעו איזו מנה זכתה, ותקבלו מתכון לאחת מהמנות הכיפיות שאכלנו :)
עשר המנות:
בייבי ארטישוק
ארטישוקים צרובים עם בצל, זיתי סנטה, עלי מיקרו אמריטוס ושמן כמהין:
סביצ'ה לבנה
קוביות מוסר ים כבושות למחצה עם עלי זעתר, בצל סגול, פלפל חריף וקצת מיץ של עגבנייה, מונחים על לבנה:
המנה הבאה הייתה ממכרת. אכלתי אחד. שני. שלישי. ביקשתי עוד.
רביעי. חמישי. עד שביקשתי מהשף את המתכון, וקיבלתי :)
קבלו מתכון של השף אלעד בן דוד לקרוקטים בטעמים שונים.
רק תיזהרו, זה באמת ממכר :)
בא לכם להתמכר? קבלו מתכון הורס:
** מתכון לקרוקטים בטעמים **
אכלנו שני סוגים של קרוקטים בסגנון ספרדי, עשויים רביכה ותערובת פטריות פורצ'יני או עשבי תיבול, ומצופים בפירורי לחם
אני ממש אוהבת מולים, המנה הייתה נהדרת, אבל מנת המולים שאחריה הייתה המנה המנצחת שלי.
מה שבטוח, היא יפה בטירוף, טעימה, ושווה. מזל שבשולחן שלי ישבו שלושה שלא אוכלים פירות ים.
היה לי יותר :)
מולים א-לה הרמאנוס
מולים שחורים בציר פטריות פורצ'יני וחלב קוקוס.
אויש, שזה טעים!!!!
מטאדור
החווירה לעומת כל שאר המנות, מבחינתי, וקיבלה אצלי את הציון הנמוך ביותר.
יותר מדי טעמים, יותר מדי בלגן, הצדיקה את המשפט "כל המוסיף גורע".
גם את הטרטר המיוחד הזה מאד אהבתי.
בכלל, אני אוהבת דגים, ומנות כמו סביצ'ה וטרטר דג מאד חביבות עלי.
אם היא הייתה טיפה פחות מלוחה, היא הייתה מושלמת.
טרטר ספיישל
טרטר מוסר ים, טונה אדומה, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, בצל ירוק, זעתר, צ'ילי אדום
שרימפס בקזואלה
שרימפס, שום, שמן זית, פלפל חריף ופרוסות לימון- אפוי בקזואלה מסורתית
המנה הבאה סקסית בטירוף.
יש לה צבעים יפים,לוק מרהיב, אבל היא אכזבה אותי.
אני אוהבת קלמארי, יעידו המסעדות ברודוס שאכלתי בהן בשבוע שעבר,
אבל פה הקלמארי היה... אין לי הגדרה.
הסומק היה מוגזם, השתלט לי על הטעמים, ולמרות חיבתי לקלאמרי, המנה הזו צריכה איזה שיפוץ.
קלמארי פלנצ'ה
קלמארי סגול צרוב על הפלנצ'ה עם סומק ופלפל חריף, מוגש על מצע של טחינה לימונית:
מנת השרימפס הזו פחות ריגשה אותי מהקודמת, אבל הייתה נחמדה, ואולי גם עצם היותה אחרונה בסשן המנות, כשאני כבר שבעה, מנעה ממני להתרשם ממנה כראוי.
בהזדמנות אנסה אותה שוב, כי להרמאנוס אני חוזרת ללא שום ספק.
שרימפס בחמאת שום, יין לבן ועירית
אחרי כל המנות אלו, אין ספק שמתבקש משהו מתוק.
קיבלנו מתוקים שהשף מכין, מה שנקרא "תוצרת בית".
בטאפאס כמו בטאפאס, קיבלנו מנות בסגנון ספרדי:
ההורסת:
כוס צ'ורוס
בלילה מטוגנת, מצופה סוכר. מוגש בכוס הבית עם רוטב שוקולד ורוטב וניל
והשנייה, שאהבתי פחות, גם כי עודף המטוגן כבר היה לי עמוס מדי אחרי כל מה שאכלנו
OREO ספליט
המאנצ' המושלם, על מצע של בננה מקורמלות:
כמה ימים אחרי הזמינו אותנו שוב, להכרזה על המנה המנצחת לפי דירוג ציוני הבלוגרים.
והזוכה... (תדמיינו רעש של תופים)
מנת הטרטר ספיישל!!!
מגיע לה. מנה שווה :)
הרמאנוס.
כדאי לכם לבקר. טאפאס ספרדי כיפי, טעים ושמח.
אה, ואין בעיות חניה, הכי חשוב :)
HERMANOS- הרמאנוס
הסיבים 47, פתח תקווה
03-6045019
תגובות
הוסף רשומת תגובה