Translate


מתכון לטרייפל אוכמניות ואגסים עם קרם מסקרפונה. עונג!




לאחרונה הוזמנתי לסדנת בישול בביתו של "איש האגסים", יובל בר-נר , שמייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, ומוכר לכולנו מתוכנית הבישול בערוץ האוכל שעוסקת, איך לא, באגסים :)
יובל בר-נר מבשל עם אגסים, וגם אני, שחזרתי הביתה עם שלל של אגסים שכאלו, החלטתי להכין מתכון מקורי משלי, שישלב את האגסים החלודים והאדומים.
שווה לטעום את החלודים והאדומים, גם יפים ממש, וגם הרבה יותר טעימים מהירוקים :)

המתכון אולי נראה מורכב בגלל שיש לו כמה שלבים, אבל הוא באמת לא מסובך, ולאירוח הוא מדהים. 
גם יפה וגם טעים להפליא, ולמרות שאני הכנתי לפי כל כללי הטקס, נתתי לכם את הגירסה הקלה, בלי פטיסייר, ובלי בלגנים :)
העוגה מורכבת משלוש שכבות. 
השכבה הראשונה: עוגת תפוזים/ספוג פשוטה מפורר או שטרויזל
(לממהרים והעצלנים - עוגת ספוג טובה קנויה גם בסדר)
השכבה השנייה: רוטב אוכמניות קפואות ואגסים טריים
השכבה השלישית: קרם מסקרפונה

טרייפל אוכמניות ואגסים עם קרם מסקרפונה
מתכון ל-8 כוסות אישיות (נפח 150 מ"ל)

חומרים לשכבה ראשונה: עוגת תפוזים או עוגת ספוג מפוררת, או שטרויזל
אני אתן לכם מתכון של שטרויזל (אני השתמשתי בחצי עוגת תפוזים שהכנתי יום לפני).
חומרים לשטרויזל:
350 גרם קמח
350 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 גרם סוכר
גרידת לימון
350 גרם שקדים פרוסים ושבורים
אופן הכנה שטרויזל:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה לערבל קמח וחמאה לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
להוסיף את שאר החומרים ולערבל לקבלת פרורי בצק בגודל הרצוי.
לפזר על מגש עם נייר אפייה ולאפות בחום של 170 מעלות עד קבלת גוון זהוב.
להנמיך את החום ל-140 מעלות, ולאפות עוד כ-10 דקות לייבוש.

שכבה שנייה - רוטב אוכמניות ואגסים
חומרים:
חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים (אני השתמשתי באוכמניות קפואות של שופרסל) 
רבע כוס סוכר (כ-4 כפות)
מיץ מחצי לימון
2 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
לשים בסיר קטן את האוכמניות, הסוכר ומיץ הלימון.
להמיס ולבשל תוך ערבוב עד שהסוכר נמס והאוכמניות מתרככות, אבל עדיין נשארים נוזלים.
להוסיף את האגסים, ולבשל מעט עד שמתרככים.
במידה והנוזלים מצטמצמים, להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל כמה דקות.
לטעום ובמידת הצורך להוסיף סוכר (לפי הטעם, תלוי גם בסוג פירות היער שהחלטתם להשתמש בהם. יש כאלו שדורשים יותר סוכר בגלל חמיצותם).
להוריד מהאש ולשים בצד.

שכבה שלישית - קרם מסקרפונה
זה החלק הכאילו "מסובך" יותר.
קרם מסקרפונה "כהלכתו" מכינים מקרם פטיסייר, שמנת מתוקה, וגבינת מסקרפונה.
זה מה שאני הכנתי. אבל...
אני יודעת שלא כולם יודעים להכין קרם פטיסייר, אז נלך על קרם מסקרפונה עם שמנת מתוקה, לא פחות טעים :)
חומרים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 חבילה (250 גרם) גבינת מסקרפונה (גד)
גרגירים מ-1/2 מקל וניל (או כפית תמצית וניל, אבל תשקיעו במקל, זה שווה)
60 גרם אבקת סוכר (כחצי כוס מידה אוניברסלית)
אופן הכנה:
להקציף בקערת המיקסר עד לקרם יציב. 
למלא שקית זילוף ולהכניס למקרר.

(לאלו שכן יודעים להכין קרם פטיסייר, זה המתכון לקרם מסקרפונה "לפי הספר":
250 גרם קרם פטיסייר
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
לטרוף את קרם הפטיסייר במיקסר במהירות גבוהה.
כשהקרם חלק להוסיף את המסקרפונה ולערבל היטב במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה.
להוסיף את השמנת למיקסר ולהקציף בהדרגה, עד מהירות גבוהה, לקבלת קרם יציב.
למלא שקית זילוף ולהכניס למקרר)

בקיצור ולעניין - הרכבת המנה:
לקחת כוסות שקופות יפות, ולהתחיל לסדר שכבות לפי הסדר הבא:
שכבת עוגת ספוג/תפוזים/טרייפל.
שכבת רוטב פירות אדומים ואגסים.
שכבת קרם מסקרפונה.
לחזור שוב על השכבות הנ"ל.
על שכבת המסקרפונה האחרונה "לטפטף" עוד קצת מנוזלי הרוטב האדום.
לקחת כפית, להכניס עד התחתית, לאסוף ולהרים למעלה, ולהתענג.
בתיאבון!