דלג לתוכן הראשי

מתכון לטרייפל אוכמניות ואגסים עם קרם מסקרפונה. עונג!




לאחרונה הוזמנתי לסדנת בישול בביתו של "איש האגסים", יובל בר-נר , שמייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, ומוכר לכולנו מתוכנית הבישול בערוץ האוכל שעוסקת, איך לא, באגסים :)
יובל בר-נר מבשל עם אגסים, וגם אני, שחזרתי הביתה עם שלל של אגסים שכאלו, החלטתי להכין מתכון מקורי משלי, שישלב את האגסים החלודים והאדומים.
שווה לטעום את החלודים והאדומים, גם יפים ממש, וגם הרבה יותר טעימים מהירוקים :)

המתכון אולי נראה מורכב בגלל שיש לו כמה שלבים, אבל הוא באמת לא מסובך, ולאירוח הוא מדהים. 
גם יפה וגם טעים להפליא, ולמרות שאני הכנתי לפי כל כללי הטקס, נתתי לכם את הגירסה הקלה, בלי פטיסייר, ובלי בלגנים :)
העוגה מורכבת משלוש שכבות. 
השכבה הראשונה: עוגת תפוזים/ספוג פשוטה מפורר או שטרויזל
(לממהרים והעצלנים - עוגת ספוג טובה קנויה גם בסדר)
השכבה השנייה: רוטב אוכמניות קפואות ואגסים טריים
השכבה השלישית: קרם מסקרפונה

טרייפל אוכמניות ואגסים עם קרם מסקרפונה
מתכון ל-8 כוסות אישיות (נפח 150 מ"ל)

חומרים לשכבה ראשונה: עוגת תפוזים או עוגת ספוג מפוררת, או שטרויזל
אני אתן לכם מתכון של שטרויזל (אני השתמשתי בחצי עוגת תפוזים שהכנתי יום לפני).
חומרים לשטרויזל:
350 גרם קמח
350 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 גרם סוכר
גרידת לימון
350 גרם שקדים פרוסים ושבורים
אופן הכנה שטרויזל:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה לערבל קמח וחמאה לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
להוסיף את שאר החומרים ולערבל לקבלת פרורי בצק בגודל הרצוי.
לפזר על מגש עם נייר אפייה ולאפות בחום של 170 מעלות עד קבלת גוון זהוב.
להנמיך את החום ל-140 מעלות, ולאפות עוד כ-10 דקות לייבוש.

שכבה שנייה - רוטב אוכמניות ואגסים
חומרים:
חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים (אני השתמשתי באוכמניות קפואות של שופרסל) 
רבע כוס סוכר (כ-4 כפות)
מיץ מחצי לימון
2 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
לשים בסיר קטן את האוכמניות, הסוכר ומיץ הלימון.
להמיס ולבשל תוך ערבוב עד שהסוכר נמס והאוכמניות מתרככות, אבל עדיין נשארים נוזלים.
להוסיף את האגסים, ולבשל מעט עד שמתרככים.
במידה והנוזלים מצטמצמים, להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל כמה דקות.
לטעום ובמידת הצורך להוסיף סוכר (לפי הטעם, תלוי גם בסוג פירות היער שהחלטתם להשתמש בהם. יש כאלו שדורשים יותר סוכר בגלל חמיצותם).
להוריד מהאש ולשים בצד.

שכבה שלישית - קרם מסקרפונה
זה החלק הכאילו "מסובך" יותר.
קרם מסקרפונה "כהלכתו" מכינים מקרם פטיסייר, שמנת מתוקה, וגבינת מסקרפונה.
זה מה שאני הכנתי. אבל...
אני יודעת שלא כולם יודעים להכין קרם פטיסייר, אז נלך על קרם מסקרפונה עם שמנת מתוקה, לא פחות טעים :)
חומרים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 חבילה (250 גרם) גבינת מסקרפונה (גד)
גרגירים מ-1/2 מקל וניל (או כפית תמצית וניל, אבל תשקיעו במקל, זה שווה)
60 גרם אבקת סוכר (כחצי כוס מידה אוניברסלית)
אופן הכנה:
להקציף בקערת המיקסר עד לקרם יציב. 
למלא שקית זילוף ולהכניס למקרר.

(לאלו שכן יודעים להכין קרם פטיסייר, זה המתכון לקרם מסקרפונה "לפי הספר":
250 גרם קרם פטיסייר
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
לטרוף את קרם הפטיסייר במיקסר במהירות גבוהה.
כשהקרם חלק להוסיף את המסקרפונה ולערבל היטב במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה.
להוסיף את השמנת למיקסר ולהקציף בהדרגה, עד מהירות גבוהה, לקבלת קרם יציב.
למלא שקית זילוף ולהכניס למקרר)

בקיצור ולעניין - הרכבת המנה:
לקחת כוסות שקופות יפות, ולהתחיל לסדר שכבות לפי הסדר הבא:
שכבת עוגת ספוג/תפוזים/טרייפל.
שכבת רוטב פירות אדומים ואגסים.
שכבת קרם מסקרפונה.
לחזור שוב על השכבות הנ"ל.
על שכבת המסקרפונה האחרונה "לטפטף" עוד קצת מנוזלי הרוטב האדום.
לקחת כפית, להכניס עד התחתית, לאסוף ולהרים למעלה, ולהתענג.
בתיאבון!


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.