דלג לתוכן הראשי

מתכון לטרייפל אוכמניות ואגסים עם קרם מסקרפונה. עונג!




לאחרונה הוזמנתי לסדנת בישול בביתו של "איש האגסים", יובל בר-נר , שמייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, ומוכר לכולנו מתוכנית הבישול בערוץ האוכל שעוסקת, איך לא, באגסים :)
יובל בר-נר מבשל עם אגסים, וגם אני, שחזרתי הביתה עם שלל של אגסים שכאלו, החלטתי להכין מתכון מקורי משלי, שישלב את האגסים החלודים והאדומים.
שווה לטעום את החלודים והאדומים, גם יפים ממש, וגם הרבה יותר טעימים מהירוקים :)

המתכון אולי נראה מורכב בגלל שיש לו כמה שלבים, אבל הוא באמת לא מסובך, ולאירוח הוא מדהים. 
גם יפה וגם טעים להפליא, ולמרות שאני הכנתי לפי כל כללי הטקס, נתתי לכם את הגירסה הקלה, בלי פטיסייר, ובלי בלגנים :)
העוגה מורכבת משלוש שכבות. 
השכבה הראשונה: עוגת תפוזים/ספוג פשוטה מפורר או שטרויזל
(לממהרים והעצלנים - עוגת ספוג טובה קנויה גם בסדר)
השכבה השנייה: רוטב אוכמניות קפואות ואגסים טריים
השכבה השלישית: קרם מסקרפונה

טרייפל אוכמניות ואגסים עם קרם מסקרפונה
מתכון ל-8 כוסות אישיות (נפח 150 מ"ל)

חומרים לשכבה ראשונה: עוגת תפוזים או עוגת ספוג מפוררת, או שטרויזל
אני אתן לכם מתכון של שטרויזל (אני השתמשתי בחצי עוגת תפוזים שהכנתי יום לפני).
חומרים לשטרויזל:
350 גרם קמח
350 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 גרם סוכר
גרידת לימון
350 גרם שקדים פרוסים ושבורים
אופן הכנה שטרויזל:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה לערבל קמח וחמאה לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
להוסיף את שאר החומרים ולערבל לקבלת פרורי בצק בגודל הרצוי.
לפזר על מגש עם נייר אפייה ולאפות בחום של 170 מעלות עד קבלת גוון זהוב.
להנמיך את החום ל-140 מעלות, ולאפות עוד כ-10 דקות לייבוש.

שכבה שנייה - רוטב אוכמניות ואגסים
חומרים:
חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים (אני השתמשתי באוכמניות קפואות של שופרסל) 
רבע כוס סוכר (כ-4 כפות)
מיץ מחצי לימון
2 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
לשים בסיר קטן את האוכמניות, הסוכר ומיץ הלימון.
להמיס ולבשל תוך ערבוב עד שהסוכר נמס והאוכמניות מתרככות, אבל עדיין נשארים נוזלים.
להוסיף את האגסים, ולבשל מעט עד שמתרככים.
במידה והנוזלים מצטמצמים, להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל כמה דקות.
לטעום ובמידת הצורך להוסיף סוכר (לפי הטעם, תלוי גם בסוג פירות היער שהחלטתם להשתמש בהם. יש כאלו שדורשים יותר סוכר בגלל חמיצותם).
להוריד מהאש ולשים בצד.

שכבה שלישית - קרם מסקרפונה
זה החלק הכאילו "מסובך" יותר.
קרם מסקרפונה "כהלכתו" מכינים מקרם פטיסייר, שמנת מתוקה, וגבינת מסקרפונה.
זה מה שאני הכנתי. אבל...
אני יודעת שלא כולם יודעים להכין קרם פטיסייר, אז נלך על קרם מסקרפונה עם שמנת מתוקה, לא פחות טעים :)
חומרים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 חבילה (250 גרם) גבינת מסקרפונה (גד)
גרגירים מ-1/2 מקל וניל (או כפית תמצית וניל, אבל תשקיעו במקל, זה שווה)
60 גרם אבקת סוכר (כחצי כוס מידה אוניברסלית)
אופן הכנה:
להקציף בקערת המיקסר עד לקרם יציב. 
למלא שקית זילוף ולהכניס למקרר.

(לאלו שכן יודעים להכין קרם פטיסייר, זה המתכון לקרם מסקרפונה "לפי הספר":
250 גרם קרם פטיסייר
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
לטרוף את קרם הפטיסייר במיקסר במהירות גבוהה.
כשהקרם חלק להוסיף את המסקרפונה ולערבל היטב במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה.
להוסיף את השמנת למיקסר ולהקציף בהדרגה, עד מהירות גבוהה, לקבלת קרם יציב.
למלא שקית זילוף ולהכניס למקרר)

בקיצור ולעניין - הרכבת המנה:
לקחת כוסות שקופות יפות, ולהתחיל לסדר שכבות לפי הסדר הבא:
שכבת עוגת ספוג/תפוזים/טרייפל.
שכבת רוטב פירות אדומים ואגסים.
שכבת קרם מסקרפונה.
לחזור שוב על השכבות הנ"ל.
על שכבת המסקרפונה האחרונה "לטפטף" עוד קצת מנוזלי הרוטב האדום.
לקחת כפית, להכניס עד התחתית, לאסוף ולהרים למעלה, ולהתענג.
בתיאבון!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?