דלג לתוכן הראשי

שוק הפשפשים. קפה פליקס- קצת בשוק, קצת לא, וטוב שכך!





מי לא אוהב להסתובב בשוק הפשפשים ביפו?
אין חיה כזאת(-:
שוק הפשפשים הוא אחד המקומות השמחים, החגיגיים, המצחיקים, המוזרים, ההזויים.
יש בו חפצים משונים, וגם לא:





יש בו אנשים משונים, וגם לא:




וגם, בתי קפה משונים, וגם כאלו שלא (-:




פליקס.
בית קפה מדליק. 
בשוק, אבל גם לא (-:





הוזמנתי לפליקס, שהוא בית קפה חדש יחסית, שנפתח ב"פרויקט הרובע" צמוד לשוק הפשפשים:




את פליקס פתח יריב בן אהרון, שהיה בכברו מנהל מותג ביקבי תבור.
המקום נקרא על שם אביו של יריב, פליקס.
יריב דאג ליצור חלל מעוצב בקו מודרני, אבל עם נגיעות של שוק הפשפשים, בקטנה, כדי לתת את האווירה הנכונה והמתאימה למיקום האסטרטגי:










לפליקס הגעתי ביום חם. מאד חם, אחרי טיול קצר עם הילדים בשוק.
כל מה שרציתי הוא משקה צונן. סליחה, משקה קפוא(-:
קיבלתי תה קר נהדר, עם מי סוכר בצד להמתקה:




פתחנו עם שתי מנות ראשונות מצוינות.



הראשונה,
סביצ’ה דג-ים עם אבוקדו, צנונית, כוסברה, צ’ילי ובצל ירוק עם לחם תירס.
מעבר להיותה עמוסה בצבעים וטעמים,
לחם התירס שנאפה במקום הוא חוויה בלתי נשכחת:



יכולתי לאכול ממנו בלי הפסקה, ועם הסביצ'ה שעשוי מחומרי גלם משובחים,
המנה הייתה משגעת. ממש.






המנה השנייה הייתה שייטל דפוק גס עם פרוסות צנונית, בצל סגול, צלפים, עלי סלרי, פרמז’ן, שמן זית ולימון.
כמה פשוטה ולא מתיימרת, ככה טובה.
הצלפים הגדולים, הטריים, עם טעם חרדלי משהו, והפרמז'ן שפוזרה ברוחב יד ולב,
עשו את מנת השייטל למנה כיפית לגמרי:







למנה הבאה אני קוראת "מנת ביניים", למרות שהיא מוגדרת תחת המנות הראשונות.
היא משביעה יותר מראשונה, וקטנה יותר מעיקרית.
מנת הביניים הזו עשתה בדיוק את העבודה: מעולה למי שרעב "קצת", ורוצה קצת יותר מנשנוש וקצת פחות ממנה כבדה של צהריים.
חומרי הגלם ב"פליקס" הם חומרי גלם משובחים. 
יריב הוא פרפקציוניסט לא קטן, ובמהלך שנותיו כמנהל המותג ביקב תבור, הוא עבר במקומות רבים, והרשה לעצמו לחלום על המקום שבעיניו יהיה מושלם.
כשהחלום התחיל להתגשם, יריב ידע שהוא לא יעשה פשרות, בטח לא בחומרי הגלם.
פילו גבינות עם סלט עגבניות, כוסברה, בצל סגול וצ'ילי, מנה מצוינת.
לכאורה, היא מזכירה בהרכבה "בורקס". רק לכאורה.
בקפה פליקס משתמשים בפילו של ז'ק מ"בורקס ז'ק" המיתולוגי(ואם תעברו בשד' ירושלים 35, כדאי לכם להיכנס ולטעום מהבורקסים הנהדרים), ואיכות חומרי הגלם מורגשת היטב.
חוץ מהפילו הנהדר, ישנו שימוש גם בגבינות "המאירי" ו"קדוש". מושלם.
עומר, הבן שלי, "טרף" את המנה, וכמעט לא נתן לי לטעום ממנה.
למזלי, הצלחתי לשנורר קצת. טעים מאד:









למנות העיקריות עומר הזמין קציצות עגל, חצילים, מנגולד ועגבניות על מצע קוסקוס.
מנת צהריים משביעה מאד, טעימה, למרות שאצלי, כשיש קוסקוס, צריכים להיות גם ירקות, הייתי שמחה לקצת דלעת או גזר ש"יצבעו" את המנה, וחוצמזה, חצילים אני הרי לא אוכלת(-:
מצד שני, זו הייתה המנה של עומר, אז מה אני מתערבת בכלל. 
הוא אהב(-:




דניאל, כהרגלה, הזמינה שניצל עם תפוחי אדמה.
יש שניצל, ויש שניצל.
דניאל שלי בררנית באוכל בכלל, וככזו, גם את השניצלים שלה היא מקטלגת.
במקרה הנ"ל היא אמרה את זה הכי כיפי.
אני: "דניאלי, איך השניצל?"
דניאל: "טעים. כמו בבית".
נו, מה אני צריכה יותר ממחמאה כזו על השניצלים שלי, וגם של פליקס(-:
אחרי שראיתי שהילדים בסדר, התפנתי לאכול את הדג שלי.
לקחתי את המנה היקרה ביותר בתפריט( הכי יקרה: 78 ש"ח),

פילה דג ים עם ירקות ותפו"א צלויים. 
לא כי אני אוהבת "יקר", פשוט כי אני אוהבת דגים(-:
גם בה, כמו בשאר המנות, היה אפשר להרגיש נגיעה של יוקרה פשוטה להפליא, וטעימה מאד. 
הדבר היחיד שהפריע לי בהגשת המנה זה שלא הוגש איתה לימון.
בשבילי, דג בלי לימון הוא לא דג(-:













סגרנו את הארוחה עם קינוח לכל אחד מהילדים,
וקפה בשבילי.
דניאל, ילדת שוקולד, מצאה את עצמה בקלות עם עוגת מוס שוקולד נהדרת:



עומר ואני חלקנו טירמיסו משובח,
כמובן עם מסקרפונה וקקאו:




יש כמובן גם ארוחות בוקר, שהבטחתי ליריב שאגיע לנסות אותן:




וגם סלטים, כיאה לכל בית קפה:





הקפה הוא קפה שכונתי, אך גם לא(-:
גם אם הוא לא בשכונה שלכם, ואתם מבלים בשוק הפשפשים וסביבתו,
תנו קפיצה למקום החמוד הזה,
בית קפה שהוא יהלום מלוטש בסביבה של אבני חן מקומיות.





 פליקס
רבי פנחס 4
פרויקט הרובע יפו
03-6058111



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?