דלג לתוכן הראשי

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית בתנור, ברוטב יוגורט כבשים ירוק. מתכון בריא לשבועות(-:













לקראת שבועות החלטתי להכין לביבות.
אני אוהבת לביבות(-:
הפעם, הלכתי על מתכון שיתאים לשבועות, שמשלב גבינה בולגרית ויוגורט כבשים.
מתכון מקסים לארוחת חג, כי כמה פשטידות ועוגות אפשר לאכול? (-:
את הלביבות אני מכינה בתנור, כדי להימנע מטיגון.
מבחינתי, במקומות שאפשר להימנע מטיגון, אני נמנעת.
מצד שני, באגף המטוגנים אין כמו צ'יפס ושניצל,
והכי טעים? כרובית מטוגנת.
על שלושתם אני לא מוותרת(-:

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית

מצרכים:



קוביה של גבינה בולגרית





חב' עלי מנגולד
חב' פטריות שמפיניון
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי המנגולד:




קוצצים אותם:



ומכניסים לקערה עם מים רותחים לחמש דקות:


בינתיים לוקחים את קוביית הגבינה הבולגרית
(אני משתמשת בגבינה 5%):




ומפוררים אותה לקערה


מוסיפים את הביצים



מוסיפים את המנגולד לאחר שטיפה, סינון, וסחיטה להוצאת הנוזלים:


מוסיפים פטריות קצוצות:

וגם כורכום ופלפל שחור.
מכיוון שהבולגרית כבר.מלוחה,
אין צורך להוסיף מלח(-:



מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה,
ומניחים על נייר אפייה תוך שימוש בשתי כפות.
משטחים מעט את הלביבות:



מכניסית את הלביבות למרכז התנור,
חום של 200 מעלות,
עד שמזהיבות:



להכנת הרוטב:
צרור עלי פטרוזיליה
כוס יוגורט כבשים איכותי
(אני משתמשת בשל משק יעקבס, מעדן גם נקי, כמו שהוא)
חצי לימון סחוט

לוקחים כף מהיוגורט, ומכניסים למכונת מיצים ביחד עם הפטרוזיליה.
אני משתמשת במכונת המיצים המשגעת של יורום, סוחטת איתה כל מה שרק עולה על דעתכם(-:
מהפטרוזיליה יוצא רק המיץ, וכך מקבלים רוטב ירוק משגע, ללא העשבים עצמם, רק עם המיץ הירוק.
מי שאין לו מכונת מיצים, יכול לשים כוס יוגורט עם פטרוזיליה, ולקצוץ בבלנדר מוט.
מוסיפים את מיץ הלימון, ומערבבים עד שהופך לרוטב חלק.
מומלץ להשתמש ביוגורט איכותי, לקבלת רוטב טעים במיוחד(-:


ככה נראה הרוטב, ירוק בהיר ואלגנטי(-:


מצלחתים עם נגיעת רוטב לאורך הצלחת,
מעל מפזרים את הלביבות,
ועליהן מזלפים רוטב נוסף: 


מגישים עם שארית הרוטב בצד:

 בתיאבון!!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?