דלג לתוכן הראשי

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית בתנור, ברוטב יוגורט כבשים ירוק. מתכון בריא לשבועות(-:













לקראת שבועות החלטתי להכין לביבות.
אני אוהבת לביבות(-:
הפעם, הלכתי על מתכון שיתאים לשבועות, שמשלב גבינה בולגרית ויוגורט כבשים.
מתכון מקסים לארוחת חג, כי כמה פשטידות ועוגות אפשר לאכול? (-:
את הלביבות אני מכינה בתנור, כדי להימנע מטיגון.
מבחינתי, במקומות שאפשר להימנע מטיגון, אני נמנעת.
מצד שני, באגף המטוגנים אין כמו צ'יפס ושניצל,
והכי טעים? כרובית מטוגנת.
על שלושתם אני לא מוותרת(-:

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית

מצרכים:



קוביה של גבינה בולגרית





חב' עלי מנגולד
חב' פטריות שמפיניון
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי המנגולד:




קוצצים אותם:



ומכניסים לקערה עם מים רותחים לחמש דקות:


בינתיים לוקחים את קוביית הגבינה הבולגרית
(אני משתמשת בגבינה 5%):




ומפוררים אותה לקערה


מוסיפים את הביצים



מוסיפים את המנגולד לאחר שטיפה, סינון, וסחיטה להוצאת הנוזלים:


מוסיפים פטריות קצוצות:

וגם כורכום ופלפל שחור.
מכיוון שהבולגרית כבר.מלוחה,
אין צורך להוסיף מלח(-:



מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה,
ומניחים על נייר אפייה תוך שימוש בשתי כפות.
משטחים מעט את הלביבות:



מכניסית את הלביבות למרכז התנור,
חום של 200 מעלות,
עד שמזהיבות:



להכנת הרוטב:
צרור עלי פטרוזיליה
כוס יוגורט כבשים איכותי
(אני משתמשת בשל משק יעקבס, מעדן גם נקי, כמו שהוא)
חצי לימון סחוט

לוקחים כף מהיוגורט, ומכניסים למכונת מיצים ביחד עם הפטרוזיליה.
אני משתמשת במכונת המיצים המשגעת של יורום, סוחטת איתה כל מה שרק עולה על דעתכם(-:
מהפטרוזיליה יוצא רק המיץ, וכך מקבלים רוטב ירוק משגע, ללא העשבים עצמם, רק עם המיץ הירוק.
מי שאין לו מכונת מיצים, יכול לשים כוס יוגורט עם פטרוזיליה, ולקצוץ בבלנדר מוט.
מוסיפים את מיץ הלימון, ומערבבים עד שהופך לרוטב חלק.
מומלץ להשתמש ביוגורט איכותי, לקבלת רוטב טעים במיוחד(-:


ככה נראה הרוטב, ירוק בהיר ואלגנטי(-:


מצלחתים עם נגיעת רוטב לאורך הצלחת,
מעל מפזרים את הלביבות,
ועליהן מזלפים רוטב נוסף: 


מגישים עם שארית הרוטב בצד:

 בתיאבון!!!





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.