דילוג לתוכן הראשי

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית בתנור, ברוטב יוגורט כבשים ירוק. מתכון בריא לשבועות(-:













לקראת שבועות החלטתי להכין לביבות.
אני אוהבת לביבות(-:
הפעם, הלכתי על מתכון שיתאים לשבועות, שמשלב גבינה בולגרית ויוגורט כבשים.
מתכון מקסים לארוחת חג, כי כמה פשטידות ועוגות אפשר לאכול? (-:
את הלביבות אני מכינה בתנור, כדי להימנע מטיגון.
מבחינתי, במקומות שאפשר להימנע מטיגון, אני נמנעת.
מצד שני, באגף המטוגנים אין כמו צ'יפס ושניצל,
והכי טעים? כרובית מטוגנת.
על שלושתם אני לא מוותרת(-:

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית

מצרכים:



קוביה של גבינה בולגרית





חב' עלי מנגולד
חב' פטריות שמפיניון
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי המנגולד:




קוצצים אותם:



ומכניסים לקערה עם מים רותחים לחמש דקות:


בינתיים לוקחים את קוביית הגבינה הבולגרית
(אני משתמשת בגבינה 5%):




ומפוררים אותה לקערה


מוסיפים את הביצים



מוסיפים את המנגולד לאחר שטיפה, סינון, וסחיטה להוצאת הנוזלים:


מוסיפים פטריות קצוצות:

וגם כורכום ופלפל שחור.
מכיוון שהבולגרית כבר.מלוחה,
אין צורך להוסיף מלח(-:



מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה,
ומניחים על נייר אפייה תוך שימוש בשתי כפות.
משטחים מעט את הלביבות:



מכניסית את הלביבות למרכז התנור,
חום של 200 מעלות,
עד שמזהיבות:



להכנת הרוטב:
צרור עלי פטרוזיליה
כוס יוגורט כבשים איכותי
(אני משתמשת בשל משק יעקבס, מעדן גם נקי, כמו שהוא)
חצי לימון סחוט

לוקחים כף מהיוגורט, ומכניסים למכונת מיצים ביחד עם הפטרוזיליה.
אני משתמשת במכונת המיצים המשגעת של יורום, סוחטת איתה כל מה שרק עולה על דעתכם(-:
מהפטרוזיליה יוצא רק המיץ, וכך מקבלים רוטב ירוק משגע, ללא העשבים עצמם, רק עם המיץ הירוק.
מי שאין לו מכונת מיצים, יכול לשים כוס יוגורט עם פטרוזיליה, ולקצוץ בבלנדר מוט.
מוסיפים את מיץ הלימון, ומערבבים עד שהופך לרוטב חלק.
מומלץ להשתמש ביוגורט איכותי, לקבלת רוטב טעים במיוחד(-:


ככה נראה הרוטב, ירוק בהיר ואלגנטי(-:


מצלחתים עם נגיעת רוטב לאורך הצלחת,
מעל מפזרים את הלביבות,
ועליהן מזלפים רוטב נוסף: 


מגישים עם שארית הרוטב בצד:

 בתיאבון!!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.