דילוג לתוכן הראשי

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית בתנור, ברוטב יוגורט כבשים ירוק. מתכון בריא לשבועות(-:













לקראת שבועות החלטתי להכין לביבות.
אני אוהבת לביבות(-:
הפעם, הלכתי על מתכון שיתאים לשבועות, שמשלב גבינה בולגרית ויוגורט כבשים.
מתכון מקסים לארוחת חג, כי כמה פשטידות ועוגות אפשר לאכול? (-:
את הלביבות אני מכינה בתנור, כדי להימנע מטיגון.
מבחינתי, במקומות שאפשר להימנע מטיגון, אני נמנעת.
מצד שני, באגף המטוגנים אין כמו צ'יפס ושניצל,
והכי טעים? כרובית מטוגנת.
על שלושתם אני לא מוותרת(-:

לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית

מצרכים:



קוביה של גבינה בולגרית





חב' עלי מנגולד
חב' פטריות שמפיניון
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי המנגולד:




קוצצים אותם:



ומכניסים לקערה עם מים רותחים לחמש דקות:


בינתיים לוקחים את קוביית הגבינה הבולגרית
(אני משתמשת בגבינה 5%):




ומפוררים אותה לקערה


מוסיפים את הביצים



מוסיפים את המנגולד לאחר שטיפה, סינון, וסחיטה להוצאת הנוזלים:


מוסיפים פטריות קצוצות:

וגם כורכום ופלפל שחור.
מכיוון שהבולגרית כבר.מלוחה,
אין צורך להוסיף מלח(-:



מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה,
ומניחים על נייר אפייה תוך שימוש בשתי כפות.
משטחים מעט את הלביבות:



מכניסית את הלביבות למרכז התנור,
חום של 200 מעלות,
עד שמזהיבות:



להכנת הרוטב:
צרור עלי פטרוזיליה
כוס יוגורט כבשים איכותי
(אני משתמשת בשל משק יעקבס, מעדן גם נקי, כמו שהוא)
חצי לימון סחוט

לוקחים כף מהיוגורט, ומכניסים למכונת מיצים ביחד עם הפטרוזיליה.
אני משתמשת במכונת המיצים המשגעת של יורום, סוחטת איתה כל מה שרק עולה על דעתכם(-:
מהפטרוזיליה יוצא רק המיץ, וכך מקבלים רוטב ירוק משגע, ללא העשבים עצמם, רק עם המיץ הירוק.
מי שאין לו מכונת מיצים, יכול לשים כוס יוגורט עם פטרוזיליה, ולקצוץ בבלנדר מוט.
מוסיפים את מיץ הלימון, ומערבבים עד שהופך לרוטב חלק.
מומלץ להשתמש ביוגורט איכותי, לקבלת רוטב טעים במיוחד(-:


ככה נראה הרוטב, ירוק בהיר ואלגנטי(-:


מצלחתים עם נגיעת רוטב לאורך הצלחת,
מעל מפזרים את הלביבות,
ועליהן מזלפים רוטב נוסף: 


מגישים עם שארית הרוטב בצד:

 בתיאבון!!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)