לקראת שבועות החלטתי להכין לביבות.
אני אוהבת לביבות(-:
הפעם, הלכתי על מתכון שיתאים לשבועות, שמשלב גבינה בולגרית ויוגורט כבשים.
מתכון מקסים לארוחת חג, כי כמה פשטידות ועוגות אפשר לאכול? (-:
את הלביבות אני מכינה בתנור, כדי להימנע מטיגון.
מבחינתי, במקומות שאפשר להימנע מטיגון, אני נמנעת.
מצד שני, באגף המטוגנים אין כמו צ'יפס ושניצל,
והכי טעים? כרובית מטוגנת.
על שלושתם אני לא מוותרת(-:
לביבות מנגולד, פטריות וגבינה בולגרית
מצרכים:
חב' עלי מנגולד
חב' פטריות שמפיניון
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי המנגולד:
ומכניסים לקערה עם מים רותחים לחמש דקות:
בינתיים לוקחים את קוביית הגבינה הבולגרית
(אני משתמשת בגבינה 5%):
ומפוררים אותה לקערה
מוסיפים את הביצים
מוסיפים את המנגולד לאחר שטיפה, סינון, וסחיטה להוצאת הנוזלים:
מוסיפים פטריות קצוצות:
וגם כורכום ופלפל שחור.
מכיוון שהבולגרית כבר.מלוחה,
אין צורך להוסיף מלח(-:
מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה,
ומניחים על נייר אפייה תוך שימוש בשתי כפות.
משטחים מעט את הלביבות:
מכניסית את הלביבות למרכז התנור,
חום של 200 מעלות,
עד שמזהיבות:
להכנת הרוטב:
צרור עלי פטרוזיליה
כוס יוגורט כבשים איכותי
(אני משתמשת בשל משק יעקבס, מעדן גם נקי, כמו שהוא)
חצי לימון סחוט
לוקחים כף מהיוגורט, ומכניסים למכונת מיצים ביחד עם הפטרוזיליה.
אני משתמשת במכונת המיצים המשגעת של יורום, סוחטת איתה כל מה שרק עולה על דעתכם(-:
מהפטרוזיליה יוצא רק המיץ, וכך מקבלים רוטב ירוק משגע, ללא העשבים עצמם, רק עם המיץ הירוק.
מי שאין לו מכונת מיצים, יכול לשים כוס יוגורט עם פטרוזיליה, ולקצוץ בבלנדר מוט.
מוסיפים את מיץ הלימון, ומערבבים עד שהופך לרוטב חלק.
מומלץ להשתמש ביוגורט איכותי, לקבלת רוטב טעים במיוחד(-:
ככה נראה הרוטב, ירוק בהיר ואלגנטי(-:
מצלחתים עם נגיעת רוטב לאורך הצלחת,
מעל מפזרים את הלביבות,
ועליהן מזלפים רוטב נוסף:
מגישים עם שארית הרוטב בצד:
תגובות
הוסף רשומת תגובה