דילוג לתוכן הראשי

המלצות לבילוי בשבועות. ירידי שבועות, עם אוכל, כמובן(-:


רגע לפני שחג שבועות מגיע, עם כל מאכלי החלב המדהימים שלו, אני רוצה להמליץ לכם על שני דברים לעשות עם המשפחה בחג הזה.

יריד ביכורים בכפר הרא"ה

שבועות זה גבינות. הרבה גבינות.
מחר זה מתחיל!!!
10.5-14.5, כפר הרא"ה(סגור בשבת ובחג)
יריד ביכורים במשק יעקבס, עם הגבינות המדהימות שלהם,
והלחמים המשגעים של "אגדת לחם".
הם מחכים לכם בכפר הרא"ה, עם גבינות, לחמים, עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים, ועוד:






ככה הם נראות, הגבינות המדהימות של יעקבס, ומי שלא הולך לטעום ולמלא את המקרר שלו איתן, מפסיד בגדול!!!















כל הפרטים על האירוע באתר של משק יעקבס


ההמלצה השנייה שלי היא לאירוע מקסים נוסף:


חגיגה של טעמים מסורתיים במושב אחיטוב בעמק חפר




עמותת התיירות GoSharon, משרד התיירות והמועצה האזורית עמק חפר מזמינים להפנינג חקלאות חוויתי במושב אחיטוב המתמחה והמוביל בגידול מלפפונים. כן, כן, מלפפונים(-:
במסגרת סיור שערך משרד התיירות לעיתונאים, ביקרנו במושב, טעמנו את המלפפונים,
והתענגנו על האוכל של ה"מאמות" של המושב:



באירוע יהיה יריד אוכל מיוחד שבו יבשלו ה"מאמות" המפורסמות של המושב את מיטב התבשילים, על בסיס של מתכונים שהועברו מדור לדור בשושלות פרס, עירק וכורדיסטאן. 
בינינו, אין כמו האוכל האמיתי הזה, הפרסי, הכורדי, העירקי.
יהיו בישולים וניחוחות של פעם עם סיפורים מעניינים להיום. ככה זה נראה כשאנחנו אכלנו שם:














האירוע יתקיים ביום חמישי, 16.5.2013 אסרו חג שבועות,
בין השעות 15:00-10:00 במושב אחיטוב שבעמק חפר.
חוץ מדוכני האוכל(בתשלום סימלי), תוכלו למצוא באירוע בנוסף:
תערוכה חקלאית - מיצגי כלים ותשומות חקלאיות, החל מטרקטורים וכלי רכב לחקלאות ועד אמצעי הדברה חדשניים, תצוגת זנים ופירות אקזוטיים, זרעים, שתילים וטכנולוגיות חדישות לחקלאות!
הפעלות לילדים - החל מג'ימבורי לגיל הרך, פינות יצירה, פיסול וקדרות, ועד מסלולי חבלים אתגריים.
דוכני יריד ססגוניים לכל המשפחה
סיורים רגליים ב"שביל המלפפון" לחממות המלפפונים דרך הנוף הכפרי של המושב בשעות: 11:00 ו-13:00.
סיורים מאורגנים ברכבים פרטיים לאתרים מרתקים באזור עמק חפר בשעות: ­­11:00 ו- 14:00.
כל הסיורים ייצאו ממתחם תחנת המידע באירוע.

הרצאות מרתקות:
תרופות סבתא – דבורה לייבוביץ' – 10:30
גידול פירות אקזוטיים בארץ – העמותה לפירות אקזוטיים – 11:30
המאבק במפעלי הגז – יוני ארי – 12:30

הכניסה לאירוע חופשית!!!
חלק מההפעלות לילדים בתשלום סמלי.

ההרצאות והסיורים הם ללא תשלום!

 כל הפרטים ופעילויות נוספות לשבועות באתר של GOSHARON




חג שמח(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.