דילוג לתוכן הראשי

המלצות לבילוי בשבועות. ירידי שבועות, עם אוכל, כמובן(-:


רגע לפני שחג שבועות מגיע, עם כל מאכלי החלב המדהימים שלו, אני רוצה להמליץ לכם על שני דברים לעשות עם המשפחה בחג הזה.

יריד ביכורים בכפר הרא"ה

שבועות זה גבינות. הרבה גבינות.
מחר זה מתחיל!!!
10.5-14.5, כפר הרא"ה(סגור בשבת ובחג)
יריד ביכורים במשק יעקבס, עם הגבינות המדהימות שלהם,
והלחמים המשגעים של "אגדת לחם".
הם מחכים לכם בכפר הרא"ה, עם גבינות, לחמים, עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים, ועוד:






ככה הם נראות, הגבינות המדהימות של יעקבס, ומי שלא הולך לטעום ולמלא את המקרר שלו איתן, מפסיד בגדול!!!















כל הפרטים על האירוע באתר של משק יעקבס


ההמלצה השנייה שלי היא לאירוע מקסים נוסף:


חגיגה של טעמים מסורתיים במושב אחיטוב בעמק חפר




עמותת התיירות GoSharon, משרד התיירות והמועצה האזורית עמק חפר מזמינים להפנינג חקלאות חוויתי במושב אחיטוב המתמחה והמוביל בגידול מלפפונים. כן, כן, מלפפונים(-:
במסגרת סיור שערך משרד התיירות לעיתונאים, ביקרנו במושב, טעמנו את המלפפונים,
והתענגנו על האוכל של ה"מאמות" של המושב:



באירוע יהיה יריד אוכל מיוחד שבו יבשלו ה"מאמות" המפורסמות של המושב את מיטב התבשילים, על בסיס של מתכונים שהועברו מדור לדור בשושלות פרס, עירק וכורדיסטאן. 
בינינו, אין כמו האוכל האמיתי הזה, הפרסי, הכורדי, העירקי.
יהיו בישולים וניחוחות של פעם עם סיפורים מעניינים להיום. ככה זה נראה כשאנחנו אכלנו שם:














האירוע יתקיים ביום חמישי, 16.5.2013 אסרו חג שבועות,
בין השעות 15:00-10:00 במושב אחיטוב שבעמק חפר.
חוץ מדוכני האוכל(בתשלום סימלי), תוכלו למצוא באירוע בנוסף:
תערוכה חקלאית - מיצגי כלים ותשומות חקלאיות, החל מטרקטורים וכלי רכב לחקלאות ועד אמצעי הדברה חדשניים, תצוגת זנים ופירות אקזוטיים, זרעים, שתילים וטכנולוגיות חדישות לחקלאות!
הפעלות לילדים - החל מג'ימבורי לגיל הרך, פינות יצירה, פיסול וקדרות, ועד מסלולי חבלים אתגריים.
דוכני יריד ססגוניים לכל המשפחה
סיורים רגליים ב"שביל המלפפון" לחממות המלפפונים דרך הנוף הכפרי של המושב בשעות: 11:00 ו-13:00.
סיורים מאורגנים ברכבים פרטיים לאתרים מרתקים באזור עמק חפר בשעות: ­­11:00 ו- 14:00.
כל הסיורים ייצאו ממתחם תחנת המידע באירוע.

הרצאות מרתקות:
תרופות סבתא – דבורה לייבוביץ' – 10:30
גידול פירות אקזוטיים בארץ – העמותה לפירות אקזוטיים – 11:30
המאבק במפעלי הגז – יוני ארי – 12:30

הכניסה לאירוע חופשית!!!
חלק מההפעלות לילדים בתשלום סמלי.

ההרצאות והסיורים הם ללא תשלום!

 כל הפרטים ופעילויות נוספות לשבועות באתר של GOSHARON




חג שמח(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.