דלג לתוכן הראשי

המלצות לבילוי בשבועות. ירידי שבועות, עם אוכל, כמובן(-:


רגע לפני שחג שבועות מגיע, עם כל מאכלי החלב המדהימים שלו, אני רוצה להמליץ לכם על שני דברים לעשות עם המשפחה בחג הזה.

יריד ביכורים בכפר הרא"ה

שבועות זה גבינות. הרבה גבינות.
מחר זה מתחיל!!!
10.5-14.5, כפר הרא"ה(סגור בשבת ובחג)
יריד ביכורים במשק יעקבס, עם הגבינות המדהימות שלהם,
והלחמים המשגעים של "אגדת לחם".
הם מחכים לכם בכפר הרא"ה, עם גבינות, לחמים, עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים, ועוד:






ככה הם נראות, הגבינות המדהימות של יעקבס, ומי שלא הולך לטעום ולמלא את המקרר שלו איתן, מפסיד בגדול!!!















כל הפרטים על האירוע באתר של משק יעקבס


ההמלצה השנייה שלי היא לאירוע מקסים נוסף:


חגיגה של טעמים מסורתיים במושב אחיטוב בעמק חפר




עמותת התיירות GoSharon, משרד התיירות והמועצה האזורית עמק חפר מזמינים להפנינג חקלאות חוויתי במושב אחיטוב המתמחה והמוביל בגידול מלפפונים. כן, כן, מלפפונים(-:
במסגרת סיור שערך משרד התיירות לעיתונאים, ביקרנו במושב, טעמנו את המלפפונים,
והתענגנו על האוכל של ה"מאמות" של המושב:



באירוע יהיה יריד אוכל מיוחד שבו יבשלו ה"מאמות" המפורסמות של המושב את מיטב התבשילים, על בסיס של מתכונים שהועברו מדור לדור בשושלות פרס, עירק וכורדיסטאן. 
בינינו, אין כמו האוכל האמיתי הזה, הפרסי, הכורדי, העירקי.
יהיו בישולים וניחוחות של פעם עם סיפורים מעניינים להיום. ככה זה נראה כשאנחנו אכלנו שם:














האירוע יתקיים ביום חמישי, 16.5.2013 אסרו חג שבועות,
בין השעות 15:00-10:00 במושב אחיטוב שבעמק חפר.
חוץ מדוכני האוכל(בתשלום סימלי), תוכלו למצוא באירוע בנוסף:
תערוכה חקלאית - מיצגי כלים ותשומות חקלאיות, החל מטרקטורים וכלי רכב לחקלאות ועד אמצעי הדברה חדשניים, תצוגת זנים ופירות אקזוטיים, זרעים, שתילים וטכנולוגיות חדישות לחקלאות!
הפעלות לילדים - החל מג'ימבורי לגיל הרך, פינות יצירה, פיסול וקדרות, ועד מסלולי חבלים אתגריים.
דוכני יריד ססגוניים לכל המשפחה
סיורים רגליים ב"שביל המלפפון" לחממות המלפפונים דרך הנוף הכפרי של המושב בשעות: 11:00 ו-13:00.
סיורים מאורגנים ברכבים פרטיים לאתרים מרתקים באזור עמק חפר בשעות: ­­11:00 ו- 14:00.
כל הסיורים ייצאו ממתחם תחנת המידע באירוע.

הרצאות מרתקות:
תרופות סבתא – דבורה לייבוביץ' – 10:30
גידול פירות אקזוטיים בארץ – העמותה לפירות אקזוטיים – 11:30
המאבק במפעלי הגז – יוני ארי – 12:30

הכניסה לאירוע חופשית!!!
חלק מההפעלות לילדים בתשלום סמלי.

ההרצאות והסיורים הם ללא תשלום!

 כל הפרטים ופעילויות נוספות לשבועות באתר של GOSHARON




חג שמח(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?