דילוג לתוכן הראשי

המלצות לבילוי בשבועות. ירידי שבועות, עם אוכל, כמובן(-:


רגע לפני שחג שבועות מגיע, עם כל מאכלי החלב המדהימים שלו, אני רוצה להמליץ לכם על שני דברים לעשות עם המשפחה בחג הזה.

יריד ביכורים בכפר הרא"ה

שבועות זה גבינות. הרבה גבינות.
מחר זה מתחיל!!!
10.5-14.5, כפר הרא"ה(סגור בשבת ובחג)
יריד ביכורים במשק יעקבס, עם הגבינות המדהימות שלהם,
והלחמים המשגעים של "אגדת לחם".
הם מחכים לכם בכפר הרא"ה, עם גבינות, לחמים, עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים, ועוד:






ככה הם נראות, הגבינות המדהימות של יעקבס, ומי שלא הולך לטעום ולמלא את המקרר שלו איתן, מפסיד בגדול!!!















כל הפרטים על האירוע באתר של משק יעקבס


ההמלצה השנייה שלי היא לאירוע מקסים נוסף:


חגיגה של טעמים מסורתיים במושב אחיטוב בעמק חפר




עמותת התיירות GoSharon, משרד התיירות והמועצה האזורית עמק חפר מזמינים להפנינג חקלאות חוויתי במושב אחיטוב המתמחה והמוביל בגידול מלפפונים. כן, כן, מלפפונים(-:
במסגרת סיור שערך משרד התיירות לעיתונאים, ביקרנו במושב, טעמנו את המלפפונים,
והתענגנו על האוכל של ה"מאמות" של המושב:



באירוע יהיה יריד אוכל מיוחד שבו יבשלו ה"מאמות" המפורסמות של המושב את מיטב התבשילים, על בסיס של מתכונים שהועברו מדור לדור בשושלות פרס, עירק וכורדיסטאן. 
בינינו, אין כמו האוכל האמיתי הזה, הפרסי, הכורדי, העירקי.
יהיו בישולים וניחוחות של פעם עם סיפורים מעניינים להיום. ככה זה נראה כשאנחנו אכלנו שם:














האירוע יתקיים ביום חמישי, 16.5.2013 אסרו חג שבועות,
בין השעות 15:00-10:00 במושב אחיטוב שבעמק חפר.
חוץ מדוכני האוכל(בתשלום סימלי), תוכלו למצוא באירוע בנוסף:
תערוכה חקלאית - מיצגי כלים ותשומות חקלאיות, החל מטרקטורים וכלי רכב לחקלאות ועד אמצעי הדברה חדשניים, תצוגת זנים ופירות אקזוטיים, זרעים, שתילים וטכנולוגיות חדישות לחקלאות!
הפעלות לילדים - החל מג'ימבורי לגיל הרך, פינות יצירה, פיסול וקדרות, ועד מסלולי חבלים אתגריים.
דוכני יריד ססגוניים לכל המשפחה
סיורים רגליים ב"שביל המלפפון" לחממות המלפפונים דרך הנוף הכפרי של המושב בשעות: 11:00 ו-13:00.
סיורים מאורגנים ברכבים פרטיים לאתרים מרתקים באזור עמק חפר בשעות: ­­11:00 ו- 14:00.
כל הסיורים ייצאו ממתחם תחנת המידע באירוע.

הרצאות מרתקות:
תרופות סבתא – דבורה לייבוביץ' – 10:30
גידול פירות אקזוטיים בארץ – העמותה לפירות אקזוטיים – 11:30
המאבק במפעלי הגז – יוני ארי – 12:30

הכניסה לאירוע חופשית!!!
חלק מההפעלות לילדים בתשלום סמלי.

ההרצאות והסיורים הם ללא תשלום!

 כל הפרטים ופעילויות נוספות לשבועות באתר של GOSHARON




חג שמח(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)