דלג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי וכרישה מהממת במיוחד(-:


 
 פשטידת ברוקולי וכרישה











אני אוהבת פשטידות.
אוהבת אותן חמות, נמסות לי בפה, עמוסות בדברים טובים(-:
אחד מהירקות החביבים עלי במסגרת הפשטידות הוא הברוקולי.
הפעם החלטתי להוסיף לו גם כרישה, והתוצאה יצאה מושלמת!
ככה זה נראה בסוף:






אבל כדאי שהתחיל מההתחלה(-:

חומרים:
1 חב' כרישה קפואה
1/2 חב' ברוקולי קפוא
1 כוס יוגורט פיראוס





1 קופסא קוטג' למריחה של תנובה(אני אוהבת את המרקם שלו!)
1/2 גליל "פרומעז"(חתוך לחתיכות קטנות)





4 כפות מיונז
4 ביצים
4 כפות קמח תופח





מלח+פלפל
חצי כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את הכרישה והברוקולי, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות עד שמתרכך.
מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול:




בקערה מערבבים(אפשר במיקסר או  בערבול ידני):

1 כוס יוגורט פיראוס
1 קופסא קוטג' למריחה של תנובה
1/4 גליל "פרומעז"(חתוך לחתיכות קטנות)
4 כפות מיונז
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
מלח+פלפל









קוצצים את הברוקולי והכרובית(לא קטן מדי).
שומרים כוס מהתערובת בצד ומערבבים לתוכה  1/4 גליל של "פרומעז":





מוסיפים את תערובת הברוקולי והכרישה לקערה שבה ערבבנו את שאר החומרים,
ומערבבים עד שהכל מתאחד:





משמנים תבנית קפיצית 26(אני משתמשת בספריי שמן זית)
ושופכים את התערובת.
את הכוס שהשארנו בצד עם הירקות והגבינה מפזרים מלמעלה:




מעטרים בקצח:





 ומכניסים לתנור בחום של 180 עד שמזהיב:





מחלצים מהתבנית:







חותכים:




ומגישים:





 בתיאבון!!!


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.