דילוג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי וכרישה מהממת במיוחד(-:


 
 פשטידת ברוקולי וכרישה











אני אוהבת פשטידות.
אוהבת אותן חמות, נמסות לי בפה, עמוסות בדברים טובים(-:
אחד מהירקות החביבים עלי במסגרת הפשטידות הוא הברוקולי.
הפעם החלטתי להוסיף לו גם כרישה, והתוצאה יצאה מושלמת!
ככה זה נראה בסוף:






אבל כדאי שהתחיל מההתחלה(-:

חומרים:
1 חב' כרישה קפואה
1/2 חב' ברוקולי קפוא
1 כוס יוגורט פיראוס





1 קופסא קוטג' למריחה של תנובה(אני אוהבת את המרקם שלו!)
1/2 גליל "פרומעז"(חתוך לחתיכות קטנות)





4 כפות מיונז
4 ביצים
4 כפות קמח תופח





מלח+פלפל
חצי כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את הכרישה והברוקולי, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות עד שמתרכך.
מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול:




בקערה מערבבים(אפשר במיקסר או  בערבול ידני):

1 כוס יוגורט פיראוס
1 קופסא קוטג' למריחה של תנובה
1/4 גליל "פרומעז"(חתוך לחתיכות קטנות)
4 כפות מיונז
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
מלח+פלפל









קוצצים את הברוקולי והכרובית(לא קטן מדי).
שומרים כוס מהתערובת בצד ומערבבים לתוכה  1/4 גליל של "פרומעז":





מוסיפים את תערובת הברוקולי והכרישה לקערה שבה ערבבנו את שאר החומרים,
ומערבבים עד שהכל מתאחד:





משמנים תבנית קפיצית 26(אני משתמשת בספריי שמן זית)
ושופכים את התערובת.
את הכוס שהשארנו בצד עם הירקות והגבינה מפזרים מלמעלה:




מעטרים בקצח:





 ומכניסים לתנור בחום של 180 עד שמזהיב:





מחלצים מהתבנית:







חותכים:




ומגישים:





 בתיאבון!!!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)