דילוג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי וכרישה מהממת במיוחד(-:


 
 פשטידת ברוקולי וכרישה











אני אוהבת פשטידות.
אוהבת אותן חמות, נמסות לי בפה, עמוסות בדברים טובים(-:
אחד מהירקות החביבים עלי במסגרת הפשטידות הוא הברוקולי.
הפעם החלטתי להוסיף לו גם כרישה, והתוצאה יצאה מושלמת!
ככה זה נראה בסוף:






אבל כדאי שהתחיל מההתחלה(-:

חומרים:
1 חב' כרישה קפואה
1/2 חב' ברוקולי קפוא
1 כוס יוגורט פיראוס





1 קופסא קוטג' למריחה של תנובה(אני אוהבת את המרקם שלו!)
1/2 גליל "פרומעז"(חתוך לחתיכות קטנות)





4 כפות מיונז
4 ביצים
4 כפות קמח תופח





מלח+פלפל
חצי כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את הכרישה והברוקולי, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות עד שמתרכך.
מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול:




בקערה מערבבים(אפשר במיקסר או  בערבול ידני):

1 כוס יוגורט פיראוס
1 קופסא קוטג' למריחה של תנובה
1/4 גליל "פרומעז"(חתוך לחתיכות קטנות)
4 כפות מיונז
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
מלח+פלפל









קוצצים את הברוקולי והכרובית(לא קטן מדי).
שומרים כוס מהתערובת בצד ומערבבים לתוכה  1/4 גליל של "פרומעז":





מוסיפים את תערובת הברוקולי והכרישה לקערה שבה ערבבנו את שאר החומרים,
ומערבבים עד שהכל מתאחד:





משמנים תבנית קפיצית 26(אני משתמשת בספריי שמן זית)
ושופכים את התערובת.
את הכוס שהשארנו בצד עם הירקות והגבינה מפזרים מלמעלה:




מעטרים בקצח:





 ומכניסים לתנור בחום של 180 עד שמזהיב:





מחלצים מהתבנית:







חותכים:




ומגישים:





 בתיאבון!!!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)